Author Topic: Saturn  (Read 103890 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Saturn
« Reply #150 on: July 29, 2008, 01:40:46 PM »
Saturn se mi je vsedel na Plutona v 12. hiši. Je lahko še kaj slabšega? Ampak jaz ga sploh ne čutim.  ;D
Me rešuje Neptun v sesktilu na Luno? ::)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #151 on: July 29, 2008, 02:10:11 PM »
Saturn se mi je vsedel na Plutona v 12. hiši. Je lahko še kaj slabšega? Ampak jaz ga sploh ne čutim.  ;D

Dva planeta smrti na kupu  ::) ravno tako kot pri meni  ;D S tem, da imam kaj T Neptuna na P Luno in v kvadratu na natalno  ::)
Kaj rešuje - THETA

ang:
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #152 on: July 29, 2008, 03:21:24 PM »

Dva planeta smrti na kupu  ::) ravno tako kot pri meni  ;D S tem, da imam kaj T Neptuna na P Luno in v kvadratu na natalno  ::)
Kaj rešuje - THETA

ang:

Tebe verjetno res. Jaz sem v theti komaj na biciklu. ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #153 on: September 02, 2008, 06:25:56 AM »
No, T Saturn je zapustil mojega Plutona ... se približuje Vx in S Vozlu, ob tem pa bo seveda naredil trigon na natalnega, sekstil na Sonce in sekstil na P Marsa. Naslednje 14 dni bo torej pestro.  :D
www.Astro-Star.net

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #154 on: September 02, 2008, 09:33:41 AM »
No, T Saturn je zapustil mojega Plutona ...

Moj tudi, ampak ne vprašaj, kam gre zdaj  :D
www.sepet-sanj.com

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #155 on: September 02, 2008, 10:17:39 AM »
No, T Saturn je zapustil mojega Plutona ...

Moj tudi, ampak ne vprašaj, kam gre zdaj  :D

;)
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #156 on: September 02, 2008, 10:59:16 AM »
moj saturn pa se kar lepo sprehaja po moji XII hiši in dela vsake tolko časa opozicije na ribjo sceno (mars, vertex, točka sreče) in se približuje ASC...letos sva že prijatelja, bolj hudo je bilo lani ko je šel čez plutona in oponiral na vodnarsko sceno. Najbolj me je prizadela op. na sonce, ko je trikrat šel tam čez.

sta pa pri meni natalna luna in saturn v objemu tukaj v devici, tako da sem istočasno šla skozi saturnov povratek in tranzit saturna čez luno...veliko študiranja (je prav hecno kako sem spet okrožena z knjigami, zapiski...skoraj tako kot študenskih časih)...sade sati pa bo kar nekaj časa še trajal, prihaja pa zdaj ta boljši del, tam nekje po oktobru vzpon in sreča (to sem pa pri Kezeletu prebrala)... ;)

...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #157 on: September 02, 2008, 11:11:19 AM »
Pridna Mavrica.

Verjamem, da si morala pošteno delat. Je pa vseeno lažje, kot pa ob prvem takem prehodu. Priznaj  ;) ;D
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #158 on: September 03, 2008, 10:20:38 AM »
kaj pa vem...niti ne, ko danes gledam se je zgodilo veliko tega kar mi je omogočilo da "rastem". Nekako se mi zdi, da sem z mojim saturnom kar v dobrih odnosih in me sicer vrže v kako težko situacijo, ampak mi pol tudi pomaga, da se iz nje potegnem prenovljena in pripravljena za pot naprej na drugih osnovah.
V moji karti je poleg teh številnih opozicij vseeno še cel kup sekstilov in trigonov, ki se kar eksaktno dotikajo teh štirih v opozicijo postavljenih, tako da se vedno najde kak izhod  ;)

Kakšno vlogo pa ima to da je saturn retro v natalni karti ? nekje sem prečitala da to pomeni ponavljanje lekcij. Ali to drži  ???
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #159 on: September 05, 2008, 06:18:51 AM »
O pomenu retrogradnih planetov ni veliko zapisanega, kajti premalo je pravzaprav astrologov, ki bi se temeljiteje lotili te teme. Nekoliko drugače se retrogradnost tretira v tradicionalni astrologiji, spet drugače pa v psihološki.

Nekateri trdijo, da naj bi planeterni princip ne bil v celoti izživet, mogoče je bil celo izkoriščen ali zlorabljen na nek način .... pa se je zato treba zdaj nekoliko bolj potruditi. Kajti po drugi strani pomeni razvojni potencial. Jaz jih večinoma s psihološkega stališča vidim zelo pozitivne.

Kaj bi pomenilo ... ja na nek način vračanje nazaj. Ali pa premlevanje vedno ene in iste stvari. Ali se nam dogodki vedno znova ponavljajo v nekih periodah ....

Če govorimo o Saturnu, ki je tako ali tako planet ki nadzoruje sam zakon in potem podzakone časa, prostora, mera itd. potem gre tukaj seveda za še večje možnosti ponavljajočih se lekcij. Mogoče je prisoten še večji občutek, da je treba stalno nekaj trenirati, ponavljati vaje, se učiti, doživljati lekcije itd....

V literaturi zasledimo da je z R Saturnom pomembno:
 Da se osvobodimo vseh pričakovanj zunanjega sveta _ jaz dodajam - pomembno je da si zadovoljen sam s sabo

Da razvijemo samo svojo samokontrolo in samokritiko, torej vzgajamo sami sebe po svojih merilih in ne merilih družbe - jaz dodajam - svojega notranjega cenzorja je treba odpraviti in biti nežen sam s sabo. Kajti ljudje z R saturnom so do sebe zelo strogi. V sebi postavijo neke notranje omejitve, zakone, če hočeš, preko katerih ne morejo. To jim pravzaprav zelo otežuje življenje. Tukaj so v ospredju principi, dogovori /bog ve od kdaj in kod/, ki se jih morajo držati, navade, ki se jih težko znebijo.

Seveda je R Saturn tudi proces notranjega zorenja. In prav skozi R Saturna se potem tekom let, življenja in izkušenj /kar vse Saturn tudi je/ s časom /saturn/ odpravijo vse omejitve. Človek postane z leti sposoben celo sebe postaviti na prvo mesto in se ljubiti /sicer je na sporedu običajna saturnovska hladnost do sebe in celo krutost - če se razumeva/

Potem ne nazadnje je tukaj še vprašanje avtoritet /očeta?/ in osamosvojitev ali osvoboditev od tega principa.
Torej je treba preučiti kako se obnašamo do tistih, za katere menimo da so več, boljši, znajo več, so na višjem položaju, na nas na nek način vplivajo itd................
Seveda pa princip R ponuja, da smo z razvojem potem mi nekomu avtoriteta /na kakšen način? - odvisno pač od našega zavedanja/

Tvojega R Saturna sem zelo začutila v temi Theta Healing.  ;) ;D
Brez popuščanja si ugotovila, da je treba pač lekcije oddelat  ;D

Zelo si stroga do sebe Mavrica, manj pa do drugih.

No toliko za pokušino  ;D
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #160 on: September 05, 2008, 11:05:23 AM »
je rekla za pokušino  ;) Hvala Tea! spet si mi dala misliti...ja literatura...ni ga čez dobro prakso  :D

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #161 on: September 05, 2008, 04:30:39 PM »
Seveda za pokušino, celo porcijo mineštre dobiš pa na tečaju  ;D ;)
www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #162 on: September 27, 2008, 11:28:39 PM »
19.12
retrograden Saturn.
Kaj prinasa?
Bomo bolj odgovorni, uceni?  :P
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #163 on: September 28, 2008, 07:40:52 AM »
19.12
retrograden Saturn.
Kaj prinasa?
Bomo bolj odgovorni, uceni?  :P

Seveda, tudi to. Predvsem pa bo država šlihtala za nazaj.... ;)
www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #164 on: September 28, 2008, 09:23:43 AM »
O pomenu retrogradnih planetov ni veliko zapisanega, kajti premalo je pravzaprav astrologov, ki bi se temeljiteje lotili te teme. Nekoliko drugače se retrogradnost tretira v tradicionalni astrologiji, spet drugače pa v psihološki.

Nekateri trdijo, da naj bi planeterni princip ne bil v celoti izživet, mogoče je bil celo izkoriščen ali zlorabljen na nek način .... pa se je zato treba zdaj nekoliko bolj potruditi. Kajti po drugi strani pomeni razvojni potencial. Jaz jih večinoma s psihološkega stališča vidim zelo pozitivne.

Kaj bi pomenilo ... ja na nek način vračanje nazaj. Ali pa premlevanje vedno ene in iste stvari. Ali se nam dogodki vedno znova ponavljajo v nekih periodah ....

Če govorimo o Saturnu, ki je tako ali tako planet ki nadzoruje sam zakon in potem podzakone časa, prostora, mera itd. potem gre tukaj seveda za še večje možnosti ponavljajočih se lekcij. Mogoče je prisoten še večji občutek, da je treba stalno nekaj trenirati, ponavljati vaje, se učiti, doživljati lekcije itd....

V literaturi zasledimo da je z R Saturnom pomembno:
 Da se osvobodimo vseh pričakovanj zunanjega sveta _ jaz dodajam - pomembno je da si zadovoljen sam s sabo

Da razvijemo samo svojo samokontrolo in samokritiko, torej vzgajamo sami sebe po svojih merilih in ne merilih družbe - jaz dodajam - svojega notranjega cenzorja je treba odpraviti in biti nežen sam s sabo. Kajti ljudje z R saturnom so do sebe zelo strogi. V sebi postavijo neke notranje omejitve, zakone, če hočeš, preko katerih ne morejo. To jim pravzaprav zelo otežuje življenje. Tukaj so v ospredju principi, dogovori /bog ve od kdaj in kod/, ki se jih morajo držati, navade, ki se jih težko znebijo.

Seveda je R Saturn tudi proces notranjega zorenja. In prav skozi R Saturna se potem tekom let, življenja in izkušenj /kar vse Saturn tudi je/ s časom /saturn/ odpravijo vse omejitve. Človek postane z leti sposoben celo sebe postaviti na prvo mesto in se ljubiti /sicer je na sporedu običajna saturnovska hladnost do sebe in celo krutost - če se razumeva/

Potem ne nazadnje je tukaj še vprašanje avtoritet /očeta?/ in osamosvojitev ali osvoboditev od tega principa.
Torej je treba preučiti kako se obnašamo do tistih, za katere menimo da so več, boljši, znajo več, so na višjem položaju, na nas na nek način vplivajo itd................
Seveda pa princip R ponuja, da smo z razvojem potem mi nekomu avtoriteta /na kakšen način? - odvisno pač od našega zavedanja/

kak to za mene drži ;D

čeprav je fajn, da ga imam....ker drugače bi pobezljala :D
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822