Author Topic: Merkur  (Read 96117 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Princes

• Mojster
Re: Merkur
« Reply #30 on: January 17, 2007, 11:41:35 AM »
Mene pa daje ena zelo zoprna težava, kjer se moj merkur odraža kot en starček. No naj opišem:

Glede na to, da naj bi Merkur predstavljal način komunikacije, govora, se mi že dalj časa dogaja (ne vem 2, 3 leta..), da ne morem izraziti tistega, kar bi rada. Merkur (natalno na IC v Biku v konj. z Venero) je vladar mojega Sonca v 5.hiši, res, da je Merkur na 22. st., ampak vseeno, kar pomnim sem bila eno "čebljalo". Nikoli prej nisem imela težav pri govoru (zanimivo je to, da mi nastane kot en vakum, zmanjka mi besed. Ustavim se, moram prav zbirati besede, da izrazim to kar želim).  Berem ogromno in zanimivo to zelo hitro.

Kaj me zanima? Kaj pri tranzitih ali progresijah povzroči to stanje?
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Princes

• Mojster
« Reply #31 on: January 19, 2007, 10:18:09 AM »
No, s Heleno  sva malo komunicirali preko PM in mi je glede na mojo karto napisala tole:
"Po drugi strani pa ti tudi malo mars kot vladar tvoje 3. hiše nagaja z inkonjunkcijo na saturna - zadržanost ali pa mogoče strah, da bi kdaj rekla kaj preveč. Po drugi strani pa še sonce, ki je po naravi dvojčkovo, ravno tako dela inkonjunkcijo na saturna. Zoprno..." ???

Z ozirom na to, da mi že ob novem letu 2008 prehaja v Merkur v Leva pa mi je Helena napisala tole:
"No vsekakor si boš želela, da izraziš tisto, kar misliš, da te drugi slišijo in da za svoje nabrano znanje prejmeš pozornost in odobravanje. Ko je merkur v levu, si želi, da ga drugi slišijo in upoštevajo." ;D

Upam, da bo Helenino znanje služilo tudi drugim.

Hvala Helena :) :)

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

DZK 151

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #32 on: January 19, 2007, 10:32:15 AM »
Mene pa daje ena zelo zoprna težava, kjer se moj merkur odraža kot en starček. No naj opišem:
 Merkur (natalno na IC v Biku v konj. z Venero) je vladar mojega Sonca v 5.hiši, res, da je Merkur na 22. st., ampak vseeno, kar pomnim sem bila eno "čebljalo".

Merkur na 22 stopinji bika je zdaj udarjen s strani saturna iz leva, neptuna iz vodnarja, vso lansko leto, ko je bil jupiter v škorpionu pa je tudi on kvadriral tvoj merkur, v glavnem cel križ s tvojo komunikacijo.
Progresij sploh nisem gledala, ker nimaš gor karte, govorim precej na pamet, ampak merkur je zadet kar z nekaj koncev.

Offline Princes

• Mojster
« Reply #33 on: January 19, 2007, 11:11:16 AM »
 Merkur (natalno na IC v Biku v konj. z Venero) je vladar mojega Sonca v 5.hiši, res, da je Merkur na 22. st., ampak vseeno, kar pomnim sem bila eno "čebljalo".

Merkur na 22 stopinji bika je zdaj udarjen s strani saturna iz leva, neptuna iz vodnarja, vso lansko leto, ko je bil jupiter v škorpionu pa je tudi on kvadriral tvoj merkur, v glavnem cel križ s tvojo komunikacijo.
Progresij sploh nisem gledala, ker nimaš gor karte, govorim precej na pamet, ampak merkur je zadet kar z nekaj koncev.

Ljubi Bog, potem pa res ni čudno, da se mi to dogaja. Glede na to, da nimam nobenih simptomov, ki bi napeljevali na organsko spremembo v mojih možganih in glede na to, da kot sem omenila berem in berem.... in to zelo hitro, se mi je dozdevalo, da je tam zgoraj "en velik kažin". 

Čisto po kozorogovsko (moj ASC) bom potrpeljivo počakala na "ugodnejši" razplet tam zgoraj. Kaj mi pa drugega ostane ???

DZK 151

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #34 on: January 19, 2007, 11:52:15 AM »

Ljubi Bog, potem pa res ni čudno, da se mi to dogaja. Glede na to, da nimam nobenih simptomov, ki bi napeljevali na organsko spremembo v mojih možganih in glede na to, da kot sem omenila berem in berem.... in to zelo hitro, se mi je dozdevalo, da je tam zgoraj "en velik kažin". 

Čisto po kozorogovsko (moj ASC) bom potrpeljivo počakala na "ugodnejši" razplet tam zgoraj. Kaj mi pa drugega ostane ???

[/quote]

Ja, saj mi je že ratalo, da sem obvladala tole pisanje, hahahha, a moj merkur tud kej šteka? Vse lila, jaz pa mislim, kako bo moj odgovor izstopal, hahahhaa.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #35 on: January 19, 2007, 12:36:31 PM »
Lunca se znajdemo  ;D
Drugač pa "kurzor" premakni čisto na koncu Quote in bo šlo
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #36 on: January 19, 2007, 01:45:01 PM »
Lunca se znajdemo  ;D
Drugač pa "kurzor" premakni čisto na koncu Quote in bo šlo

Hvala, si jasna, po moje mi bo ratalo??

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: January 19, 2007, 02:57:34 PM »
Oj Lunca ... hihi .. in kdo bi rekel, da je Uran močan v naših kartah.
Tud jaz imam težave z temi računalniškimi škatlami  ;D
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #38 on: March 06, 2007, 01:17:31 PM »
Če se ne motim,  bo Merkur od 8.3. dalje spet bolj prizanesljiv do nas, ko krene spet direktno...in upma, da bomo našli vse založene ključe, maile, papirje ;D ;D ;D

LP, Taja

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #39 on: March 06, 2007, 08:42:31 PM »
Tudi jaz upam na to  :D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #40 on: March 19, 2007, 06:59:54 AM »
Danes bo Merkur prestopil iz znamenja Vodnarja v znamenje Rib.

Malo težko bo z ribjim merkurjem komunicirati, vsekakor lahko pričakujemo, da se ne bomo prav "slišali", da bomo informacije preslišali, narobe razumeli, ali pa celo, da se nam ob disonantnih aspektih lahko nekdo zlaže.

V pozitivnih premikih merkurja pa lahko pričakujemo več intuitivnih zaznav, manj nepotrebnih besed, zadržanost pri pripovedovanju, lahko pa ga izkoristimo za pisanje občutkov.

www.Astro-Star.net

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #41 on: April 25, 2007, 09:50:45 PM »
besed, zadržanost pri pripovedovanju, lahko pa ga izkoristimo za pisanje občutkov.
prebiram grsko erotiko, mitoloske pesmice, ki mi podajajo povod za moderno osvajanje"; kriv zarad lbezni"  :D
let it be

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #42 on: April 27, 2007, 05:11:55 PM »
Danes 27. aprila ob 9.16 je Merkur vstopil v znamenje Bika.

Naša komunikacija bo spet nekoliko počasnejša, vendar planirana na daljši rok. No, vsaj zanesli se bomo na tisto kar bomo mislili.  :D
www.Astro-Star.net

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #43 on: April 27, 2007, 05:42:23 PM »
No, vsaj zanesli se bomo na tisto kar bomo mislili.  :D

Čas bi že bil.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #44 on: May 28, 2007, 07:41:13 AM »
Merkur gre jutri v znamenje raka. Komunikacija se bo torej dogajala bolj znotraj /v trebuhu  ;D/, kot pa navzven. Zelo pomembni bodo pogovori o družini, otrocih, domu, varnosti, hrani, dnevnih dogodkih, preteklosti itd.....

Nežnejši merkur gre tudi v retrogradno gibanje /mislim, da ga že čutimo pošteno/ in tako se bomo lahko pogovorili sami s sabo in svojimi bližnjimi, rešili nerešene zadeve in prestopili v novo dimenzijo razumevanja.
www.Astro-Star.net