Author Topic: Sinastrija  (Read 134246 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Sinastrija
« Reply #60 on: September 03, 2008, 10:13:48 AM »

jp tvoj ASC je tam nekje med mojim soncem, venero in merkurjem...a se midve od nekod že poznava  ang:

Itak  ;D :P

Tudi sicer imam kar pestro zbirko Vodnarjev v svojem življenju: 1.mož, pa tašča, pa najboljša prijateljica, pa soseda x 3 ...... pa sedanja bodoča tašča  ;D :P
« Last Edit: September 03, 2008, 10:16:53 AM by Tea »
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline oona

• Novinec
  • *
« Reply #61 on: September 08, 2008, 01:10:33 PM »
Nikoli se nisem preveč poglabljala, pa vendar;  Moj Severni vozel v Raku, v 7h, Južni v 1.hiši in potem: Njegov Saturn na mojem Južnem vozlu???  ???

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #62 on: September 24, 2008, 09:35:40 AM »
Pravijo da je saturn na vozlih vsekakor nekaj karmičnega  ;)

Kaj pa pomeni če v sinastriji luna enega eksaktno sreča plutona drugega? In kaj pomeni če se v sinastriji in karti prvega srečanja pojavi veliko kvintilv in bikvintilov?

rdovedna  :D
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #63 on: September 24, 2008, 09:41:19 AM »
Pluton ima na Luno neko hipnotično delovanje, ki deluje lahko v dve smeri, nikoli pa ni v sredini: ali privlači ali odbija. Čutila se bosta ponavadi brez besed, znala poiskati partnerjeve šibke točke in s tem lahko postaneta drug drugemu sovražnika, če so planeti ogroženi s slabimi aspekti.

Torej odvisno kakšne vrste je ta konjunkcija, v kateri hiši se nahaja in kakšne so dispozicije /kam gresta vladarja in kakšne aspekte tvorita.

Q in BQ sta aspekta ki sta zelo harmonična. Predstavljata neko talentiranost za temo o kateri govorita.
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #64 on: September 24, 2008, 10:17:23 AM »
torej so Q in BQ dobri v sinastriji pri sodelavcih pa tudi ko gre za odnos učitelj učenec...

Tisto z plutonom pa je meni zanimivo, ker cel kup ljudi ki imajo plutona na koncu leva in začetku device se dotakne moje lune ampak tudi saturna, ki je z njo v konjunkciji...v konkretnem primeru gre za mojo 12 in njegovo 10 hišo, vladarja sta sonca, ki sicer nimata eksaktnega aspekta sta pa v zračnem znamenju (široki trigon bi rekla). V drugem primeru, pa sta oba v 12 hiši (koti padejo v orbisu 2 stopinj eni na druge). Sonca spet nimata eksaktnega aspekta sta pa v zračnem in ognjenem znamenju...hi hi še bi se našlo...kar nekaj oseb z takim plutonom se je v zadnjih dveh letih pojavilo v mojem življenju.

Koliko orbisa pa je v tej konjunkciji še dovoljeno ?
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #65 on: September 24, 2008, 10:39:31 AM »
Jaz orbise postavljam različno. Glede na personalizacijo planeta, na njegovo pomembnost, višino, pad ..... itd..

od 2 - 6°  seveda pa je pri Soncu in Luni lahko vzet tudi zelo širok orbis spet odvisno od samih natalnih in sinastrične
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #66 on: September 24, 2008, 12:56:30 PM »
Hvala, Tea!

Nekje sem namreč prečitala, da za zunanje planete ni treba jemati velikih orbisov...seveda ker pa tu gre za luno so ti orbisi lahko malo širši...bom upoštevala.

grem še malo gledat sinastrije z različnimi osebami, ki so mi zadnje dve leti prihajale na POT.

lepo bodi  ang:

DZK število - 656

Offline klarus

• Mojster
« Reply #67 on: September 26, 2008, 10:39:23 AM »
zadnjič sem gledala karto moje sestre in njene najboljše prijateljice
njuni s. zanki sta v konj

prijateljici sta že od plenic naprej :)
« Last Edit: September 26, 2008, 10:41:09 AM by klarus »
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #68 on: September 26, 2008, 11:17:58 AM »
zadnjič sem gledala karto moje sestre in njene najboljše prijateljice
njuni s. zanki sta v konj

prijateljici sta že od plenic naprej :)

A sta enak letnik

Potem drugač tudi ne more biti  ;)
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #69 on: October 06, 2008, 03:58:39 PM »
Gledala sem mojo karto in karto partnerja.
In v oči mi je padlo,da ima partner sonce,merkur,saturn,severni vozel in venero v moji 8 hiši. Jaz pa imam v 8 hiši saturn in severni vozel,ki padeta v njegovo 6. hišo.
Če prav razumem sta najina saturna in severna vozla v konjunkciji ???
Se mi zdi,da glede na to,da je moj saturn v njegovem soncu,ni ravno najbolje. Kot bi mu bila jaz nekakšna lekcija ???
Ne vem,mogoče spet sprašujem neumnosti ;D
14.10. začnem s tečajem :P in upam,da se bom potem lažje pogovarjala ;)

Tea,če mi lahko poveš kaj več,bom zelo vesela :-* ang:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #70 on: October 07, 2008, 06:10:51 PM »
Če sta isti letnik potem imata vozle in saturne pač na enakih stopinjah.  ;)

Glede konjunkcije Saturna in Sonca pa je odvisno od marsičesa: znamenja, aspektov itd......da bi lahko rekli kaj o lekcijah. Včasih tak aspekt glede na ostalo situacijo samo drži skupaj vso zadevo
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #71 on: October 07, 2008, 07:22:10 PM »

Glede konjunkcije Saturna in Sonca pa je odvisno od marsičesa: znamenja, aspektov itd......da bi lahko rekli kaj o lekcijah. Včasih tak aspekt glede na ostalo situacijo samo drži skupaj vso zadevo

O Tea hvala za tale vpogled :)
Njegovo sonce je v ovnu v 6 hiši in moj saturn je v ovnu v 8 hiši.
Moja venera in sonce v 11 hiši,v raku,sta v kvadratu z njegovim soncem v ovnu v 6 hiši in moj mars v 10. hiši v raku je prav tako v kvadratu z njegovim soncem.
Skratka en cel kup kvadratov ::)

Če prav razumem je saturn nekakšen karmični planet,nekaj kar smo prinesli s sabo in kar se moramo v tem življenju naučiti.
Severni vozel pa tudi predstavlja neke vrste pot v razvoj,nam kaže smer kamor se moramo razvijati.
Kaj to pomeni,da vsi z enakim letnikom imamo podobne karmične naloge in podobno pot razvoja ??? ???
Uf,toliko bi vse rada vedela naenkrat,pa ne gre :P
Sedaj intenzivno berem tale forum in se učim iz starih postov ;D
Sem čisti samouk ;D Pa seveda tvojo stran sem že intenzivno preštudirala,samo bolj ko berem in študiram,več vprašanj se mi zastavlja ;D

Nekje na forumu sem zasledila,da veliko kvadratov v karti ni preveč dobro ali pač za razvoj,za napredek,saj kvadrati dajejo osebi akcijo,nemir.... ???
Sama imam namreč 14 kvadratov :o

Hvala za tvoje branje mojih postov in seveda hvala za tvojo pomoč ang: :-* ang:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #72 on: October 08, 2008, 05:58:13 AM »
Sanjalka

Če odpreš efemeride boš videla, da se počasni planeti od Saturna naprej v letu ne premaknejo dosti. Torej gbo vsa generacija z istim letnikom imela te planete na istih stopinjah. To ni nič karmičnega, ali pa ... torej rodili so se v istem letu  ;D ;D ;) Ampak samo v tem smislu. Sicer ima ta generacije popolnoma drugače postavljene osebne planete in seveda jaz še nisem v svoji skoraj 30 letni karieri zasledila, da bi bili dve karti enaki.

Kvadrati?
Odvisno kakšne vrste astrologijo si šla študirat in kakšne vrste gradiva boš brala na temo aspektov in odvisno kakšnega učitelja si dobila.
Tradicionalno so kvadrati pač "grdi", moderna astrologija jih jemlje kot potencial za premike, psihološka pa za motiv, da se stvari dogajajo skozi izziv. No tko približno na kratko.

www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #73 on: October 10, 2008, 02:22:58 PM »
Sanjalka

Če odpreš efemeride boš videla, da se počasni planeti od Saturna naprej v letu ne premaknejo dosti. Torej gbo vsa generacija z istim letnikom imela te planete na istih stopinjah. To ni nič karmičnega, ali pa ... torej rodili so se v istem letu  ;D ;D ;) Ampak samo v tem smislu. Sicer ima ta generacije popolnoma drugače postavljene osebne planete in seveda jaz še nisem v svoji skoraj 30 letni karieri zasledila, da bi bili dve karti enaki.

Kvadrati?
Odvisno kakšne vrste astrologijo si šla študirat in kakšne vrste gradiva boš brala na temo aspektov in odvisno kakšnega učitelja si dobila.
Tradicionalno so kvadrati pač "grdi", moderna astrologija jih jemlje kot potencial za premike, psihološka pa za motiv, da se stvari dogajajo skozi izziv. No tko približno na kratko.

Uf,veš Tea, jaz sem res še začetnik in kot pravim se trenutno sama učim iz knjig in tvojih prispevkov na tem forumu. Kaj to so efemeride sem nekaj malega,res samo nek osnovni pogled,prebrala v knjigi Irene Stopar. Kaj več pa o tem žal zaenkrat še ne vem. Če prav razumem so tu zapisana premikanja planetov. Mi lahko svetuješ kakšno knjigo?
Drugače pa začnem v torek z učenjem v šoli Matjaža Regovca,psihološka astrologija. Težko sem se odločila kam naj se grem učit. Nekako si mi bila ti najbližja po razmišljanju in tudi tvoje razlage so me prepričale,ker so podane na meni razumljiv način,vendar se terminsko nisem mogla uskladiti za cele sobote.Vsekakor si želim priti v šolo tudi k tebi in verjamem,da se še srečava.No,mogoče bom do takrat imela vsaj več osnovnega znanja astrologije ;)
Glede kvadratov,no si bom za svojo vzela razlago psihološke astrologije,kjer praviš,da so kvadrati izziv za napredek ;D
Veliko uspeha ti želim na tvoji poti še naprej ang: :-* ang:

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #74 on: October 13, 2008, 06:41:06 AM »
Najboljše so Mikelsenove efemeride

Hvala Sanjalka, tudi jaz želim tebi uspešen študij  ;D
www.Astro-Star.net