Če sem čisto poštena do sebe, potem me sekira, ker ne morem razvozlati mojega JODA. Bi šlo? 
Ja, prst usode je zanimiva zadeva. Pravzaprav je inkonjunkcija sama po sebi že aspekt, s katero imamo največ težav, ko jo želimo interpretirat, kajti ponavadi rečemo za aspekte 2.reda, da so - ali pa da niso - prisotni. Torej se sprožajo, ne čutimo pa jih vedno.
Jaz sem mnenja, da je inkonjunkcija oz. petšestin pri tem pravilu izjema. Meni osebno je inkonjunkcija dosti bolj pomemben aspekt, oz. jo enačim po pomembnosti kar z disonantnimi aspekti 1. reda.
Zakaj tako mislim. Zanimivo si postavila vprašanje: kaj ti prvo pade v oči. In kot zanimivost ti povem, da mi sigurno ni padel ta JOD v misli. Torej že to je zadosti velik razlog, da pomislimo, da večinoma te inkonjunkcije kar spregledamo.
Kvadrati v kartah so oz. z rdečo in so dobro vidni. Inkonjunkcija pa je druga tema. Jo spregledamo in tukaj leži past v naši interpretaciji.
Aspekt inkonjunkcije je zelo zoprna zadeva. Če gremo gledat iz nulte točke Ovna, potem pridemo na eni strani na vrh 6 hiše /bolezen/, po drugi strani pa na vrh 8 hiše /smrt/. Mislim, da je že ta osnova dovolj zgovorna, da vemo zakaj se pri inkonjunkcijah gre.
Tvoj konkretni primer prsta usode ..... "prst je usmerjen" kaže na Neptuna, ki ga povezuje sekstil med Soncem in Jupitrom. Torej v tej konfiguraciji bo Neptun glavna "žrtev"
Žrtev česa? - dispozicija gre v Plutonov kvadrat na Sonce! Sam Neptun pa oponira 4 hišo z Merkujem /dispozitor sonca/ in Venero - dispozicija 4 hiše.
Se mi zdi da bo zdaj šlo Princes. Če ne bova skupaj, kajti Neptuna je težko razumet 
Draga Tea, hvala

.
Včeraj popoldne sem šla od planeta do planeta in pri tem se mi je utrnila ideja:
"kaj ko bi združila mojo veliko vero v življenje, kreativnost, ustvarjanje, miselnost - povezovanje naučenega (sonce v dvojčkih) z mojim velikim intuziazmom, ki vedno hoče nekaj novega, še večjega po pomenu (jupiter v ovnu in sekstil sonce), in bi mi istočasno lahko prinesel kaj v malhko (2.hiša) ter prodor v globino megle, kjer se lahko skriva višja resnica, v globino nejasnega povprečnemu človeku in s tem odkritje lastne resnice s pomočjo močne intuicije (neptun v škorpijonu), s pomočjo velike notranje pomoči, ki sem je deležna že od rojstva, katera me sili v preobrazbe (sonce kvadrat pluton) in vse to iz udobnega domačega fotelja v topli prijetni dnevni sobi (venera v biku na IC)".
Tako si poskušam razložiti moj jod. Rada bi ga preoblikovala v moj velik potencial in ne v rablja, preko katerega bi si rezala krila.
Tea, moj neptun (ta je v sekstilu s plutonom) doživljam kot zmožnost vstopa v globine duše, podzavesti; čutenje sočloveka - njegovih energij, izraza na obrazu in neizrečenih besed skozi njegov pogled (pogled neptun ink.neptun).
No Tea

, daj mi prosim predlog, za kaj konkretno po tvojem naj ga uporabim v nadaljnjem življenju?
Regina, tudi tvoj predlog bi prav prišel