Author Topic: Natalne karte članov foruma  (Read 141760 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Natalne karte članov foruma
« Reply #285 on: November 24, 2007, 05:12:53 PM »
;D Vidim, da res obvladate te "grozne" stopinje. Hvala, Tea za razlago,a se žal ne znajdem! ::) >Nisem ravno tip te smeri!- sicer opažam kombinatoriko in zaporedja stopinj, a ... :D No, prosim, malo še mi odpri pot, da se bom lažje znajdel v megleni dolini! ;)

Thank´s in lep pozdrav ;D;

pa,pa

Ne vem zakaj praviš grozne. So pač samo stopinje, ki kot sem že rekla analogno pomenijo približno to kot znamenja. Mislim, da sta ti Taja in Azra dali nekaj izhodišč in ti nazorno pokazali, kako se interpretirjao. Več kot to, bi bilo tudi z moje strani težko drugače razložiti.

Pa veselo učenje ...

Ps: mogoče si pa ogledaš spletno stran Nikola Stojanovića, ki je napisal tudi knjigico o stopinjah in na svoji strani ima kar nekaj primerov.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #286 on: November 26, 2007, 06:37:52 PM »
Tea,

evo vprasanje, ki ga obljubljam na eni drugi temi:
Kako to, da se stopinje ponavljajo:

Ascendant Sagittarius 20°36'29
2nd House Capricorn 28°47'29
3rd House Pisces 12°14'20
Imum Coeli Aries 17°24'39
5th House Taurus 12°51'05
6th House Gemini 2°43'18
Descendant Gemini 20°36'29
8th House Cancer 28°47'29
9th House Virgo 12°14'20
Medium Coeli Libra 17°24'39
11th House Scorpio 12°51'05
12th House Sagittarius 2°43'18

To razumem samo, ce se tudi hise pokrivajo, ampak kako to, da se ujemajo v vsaki stopinji, minuti, sekundi? potem pa so razlicnega znaka oz. so narazen 180 stopinj? Ali se to pojavi samo v mojem primeru (in podobnih), ker je na moji karti vse narisano zgoraj?

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #287 on: November 26, 2007, 07:16:32 PM »
Stopinje se naj bi gledale samo pri planetih in ne zacetkih his.
A ne Taja?  ;)
 :-*
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #288 on: November 26, 2007, 07:21:46 PM »
Stopinje se naj bi gledale samo pri planetih in ne zacetkih his.
A ne Taja?  ;)
 :-*

Tako je rekla naša učiteljica Tea  :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #289 on: November 27, 2007, 08:53:56 AM »
Stopinje se gledajo tudi na vrhovih hiš - seveda se gledajo. Vendar pa da to lahko uporabljamo, moramo imeti karto rektificirano, torej določeno natančno uro rojstva, kajti sicer so te stopinje na vrhu hiš lahko zavajajoče. Zato je bolj "varno", da se jih takole na hitro ne interpretira.

Apameja:

Stopinje se ponavaljajo, ker imamo podatek za 6 hiš, ostale so točno nasproti. Torej, če je AS na 20°, potem je 7 hiša in DS točno nasproti = na 20°nasprotnega znamenja
www.Astro-Star.net

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #290 on: November 27, 2007, 10:08:40 AM »
Hmm.. zdaj pa me nekaj muči.
Na astro.com sem si naredila karto in vidim, da je moja točka sreče na 23st. Leva.

Doma, v programu, pa imam točko sreče na 27. st. Bika.

No, in med pisanjem tega posta sem izračunala ročno in ugotovila, da imam očitno doma v programu slabo nastavitev za to točko - verjetno je samo za rojstva podnevi..  ::) Na, ko se človek toliko zanese na program...  ;D ;D

Torej imam Vertex in Točko sreče v konjunkciji - tam, kjer me čaka največja sreča, lahko tudi najbolj globoko padem ali kaj?....

...
The Reconnection™ & Reconnective Healing™ Practitioner

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #291 on: November 27, 2007, 10:49:34 AM »
Kot vidim imaš to v krasnem /eksaktnem/ trigonu z soncem. Kaj pa še hočeš drugega  ;) ;D
www.Astro-Star.net

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #292 on: November 27, 2007, 10:56:48 AM »
Kaj pa še hočeš drugega  ;) ;D

Nč.  ;) Sem skromna pupa..  ;D ;D

Problem je, ker je potem narisanih polno aspektov s to napačno vrisano točko (v mojem primeru 6). Potem je v natalni karti ena mineštra aspektov - pa še orbise bi morala zmanjšati - saj jih potem lahko še vedno ročno dodajam, če bi ugotovila, da je kakšen še vedno pomemben za karto, ne?...

..
« Last Edit: November 27, 2007, 11:08:19 AM by Amedea »
The Reconnection™ & Reconnective Healing™ Practitioner

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #293 on: November 27, 2007, 09:08:32 PM »
Takoj ko začneš uporabljati tudi arabske točke in ostale zadevščine, moraš pač računati z goro aspektov.

www.Astro-Star.net

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #294 on: November 28, 2007, 09:39:24 AM »
Apameja:

Stopinje se ponavaljajo, ker imamo podatek za 6 hiš, ostale so točno nasproti. Torej, če je AS na 20°, potem je 7 hiša in DS točno nasproti = na 20°nasprotnega znamenja

Hvala, se mi je zdelo, da bo kaj takega. :)

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #295 on: November 28, 2007, 01:32:39 PM »

Ne vem zakaj praviš grozne.
Ps: mogoče si pa ogledaš spletno stran Nikola Stojanovića, ki je napisal tudi knjigico o stopinjah in na svoji strani ima kar nekaj primerov.

Tea fajn je prebirat Stojanovićeve stopinje in precej se da povezat s stopinjami. Tudi Taja ti si povezala tisto 4 rakovo stopinjo  z zaščitniško sodelavko v vlogi mame, hahahaa, res drži.
Mene zanima, kako nekako povedati osebi, ki ima v natalni karti slabo aspektirano luno na 22.stopnji (ubiti ali biti ubit)? Ne moreš reči človeku, ki ima tako luno v 12 hiši, da bo verjetno zaprt zaradi take lune, ker bo mogoče povzročil smrt nekomu, oz. nekdo njemu?
Tea, kako si to tolmačiš. Po preteku dogodka je to enostavno interpretirat, preden se to zgodi pa je verjetno to težje.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #296 on: November 28, 2007, 05:24:41 PM »
Včasih tega ne smemo tako dobesedno "prevajati". Lahko se zgodi npr. da bo človek v bolnišnici in bo priklopljen na aparate, ki jih bodo sklopili .... ali kaj takega. Tukaj nam lahko seveda povedo še druge karmične hiše in seveda sispozitor lune .... ako in kaj bo s to težko stopinjo.

Če je luna tudi sicer slabo aspektirana nam bo seveda to dajalo potrebno zgodbo.

Vemo pa tudi, da je luna karmičen planet, ki lahko govori tudi o tem, da se je kaj takega tej osebi že zgodilo v prejšnji inkarnaciji. Torej je treba v zakup vzeti en kup stvari, predvsem pa paziti, da tako domnevo potrdimo vsaj še dvakrat.
www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #297 on: November 29, 2007, 04:48:08 PM »
Malo iz konteksta. Po Duporju predstavlja 22. stopinja Višja znanja. Včasih lahko pomeni tudi samo to.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #298 on: December 18, 2007, 01:11:52 PM »
Nekje v tej temi mi je Tea pred meseci napisala, da bi bilo dobro če bi 12. decembra igral loto.  Tistikrat sem si naštimal reminder v mobitel in zadnjič ko je zvonilo mi ni bilo čisto jasno kaj moram narediti, ko sem prebral tekst na telefonu.  No, spomnil sem se in nadalje šel kupiti dva listka za loto.  Eden od njiju je je kajpak zadel, res pa je, da ni bil to noben velik dobitek.  No, z dobljenim sem ponovno vplačal za loto, katerega žrebanje bo jutri in v soboto.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #299 on: December 18, 2007, 03:01:36 PM »
Nekje v tej temi mi je Tea pred meseci napisala, da bi bilo dobro če bi 12. decembra igral loto.  Tistikrat sem si naštimal reminder v mobitel in zadnjič ko je zvonilo mi ni bilo čisto jasno kaj moram narediti, ko sem prebral tekst na telefonu.  No, spomnil sem se in nadalje šel kupiti dva listka za loto.  Eden od njiju je je kajpak zadel, res pa je, da ni bil to noben velik dobitek.  No, z dobljenim sem ponovno vplačal za loto, katerega žrebanje bo jutri in v soboto.

Andres

superca Andres...zdej gremo pa na več, mar ne  ;D
držim pesti zate  ;D