Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma II  (Read 194603 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Razlaga sanj za redne člane foruma II
« on: March 26, 2007, 11:57:46 PM »
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma II
« Reply #1 on: March 27, 2007, 08:39:43 AM »
Regina,
danes sem sanjala zanimive sanje..si  pa ne znam razložiti simboliko. In sicer: imela majhnega povodnega konja ::), bil je tako majhen, da sem ga lahko stisnila v dlan. Pridno sem ga nosila naokrog, ga stiskala v varno zavetje moje dlani, v naročje, k sebi...saj sem ga želela zaščititi, ker je bil tako majhen in je potreboval toploto in varnost, tako sem sama menila. pri tem mi je  pomagala mama...malega hipota sem dala na posteljo, da bo tam spal in jaz zraven, mama ga je ta čas zadrževala, saj je on hotel ves čas hoditi za mano in biti z mano. Z mamo sem se pogovarjala ( ko sem mu dala jesti ), kaj vse bi hipo še lahko jedel in mi je ona povedala ime prijatelja, ki bi to vedel...češ bomo njega vprašali. Na koncu sanj pa sem šla proti svoji službi in mi nasproti prideta prijatelj in prijateljica  - se pozdravimo in jima rečem, o kako lepo, da smo se srečali, bosta spoznala mojega novega prijateljčka. Nato ju peljem do vhoda moje službe in tam je stal že dosti večji hipo, ki je čisto otroško razigrano grizel vrata.

Ne znam si razložiti od kod povodni konj in kaj bi pomenil( simbolika?), zanimivo pa se mi zdi tudi to, da je bil v vsakem prizoru občutno večji.

Regina, hvaležna ti bom za namig, :D

Taja

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #2 on: March 27, 2007, 11:27:38 AM »
Tako kot velja za vse druge sanje, v katerih nastopajo živali, tudi za tvoje velja, da opisujejo neke potencirane življenjske energije, nagone in iintuicijo, ki zaradi neke dane situacije,  ko nas nekaj v vsakdanjiku "živalsko" prevzame, pridejo na površje. Bolj kot podzavest pritiska na nas s svojimi strahovi, tesnobami, kompeksi, bolj nenavadna je žival v sanjah. Najraje bi jo kar udomačili, pa čeprav niti pod razno ne sodi v naše okolje, saj bi tako najlažje nadzorovali, nahranili, uspavali, pocrkljali... tiste svoje najprvobitnejše potrebe in potlačene podzavestne vsebine. Odvisno pač od situacije.

Toliko na splošno, da boš lažje razumela sanjsko dogajanje, v resnici pa je ta tvoj povodni konjiček le prispodoba za neko osebo v tvojem življenju, za katero ne veš, kaj bi z njo.  Premisli kdo je.
Impulzi so močni, saj so vpletena čustva, a vprašati se je treba o njihovi vrednosti in oceniti njihove lastnosti. Povodni konj sicer simbolizira preprosto človeško naravo, a ker je v glavnem odmaknjena od duhovnih vrednot, je za mnoge ljudi nerazumljiva in zelo "surova". V ljubezni do mladičkov ni veliko razumskega. Tu vladajo zakoni narave in občutki ljubkosti, nežnosti, mehkobe, prikupnosti, topline... a še preden ta žival zraste, se je treba zavedati, da se na površini dogaja nekaj povsem drugega kot globlje spodaj in se vprašati, če si na to pripravljena.

No, malo sem se razpisala, taja. Dober dan imam.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #3 on: March 27, 2007, 11:58:15 AM »
Regina,
hvala ti za obširno razlago, zdaj pa grem tuhtat, za katero osebo, katero ne vem, kam bi jo postavila v svoje življenje, gre, mi je pa kristalno jasno ;) :D ;D

Lep dan ti želim in še enkrat HVALA! Taja :D
« Last Edit: March 27, 2007, 12:06:59 PM by taja6 »

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #4 on: March 27, 2007, 01:54:02 PM »
Torej ne bo hudega dela, taja ;)
www.sepet-sanj.com

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #5 on: March 27, 2007, 02:15:39 PM »
Ja res je Regina, nobene matrarije ne bo ;) :D

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #6 on: March 28, 2007, 12:40:25 AM »
Dober vecer Regina  :)
koncno lahko potrdim, da sem zastartala v sanjski svet, saj zadnji teden sanjam vsak dan  :D
danes, oz vceraj sem sanjala, da sem hodila po sobi (morala je biti zelo dolga), za menoj je hodil visok moski (videla ga nisem, a cutila da je visok, tudi senco sem videla), na moji desni pa so bili majhni otroci. Eden za drugim, kot da bi se pripravljali k spanju. Sama sem jim nekaj govorila. Enemu za drugim. Delovalo je, kakor nas je uciteljica v vrtcu dajala spati in pred tem dajala "navodila"  ;D

Regina, glede na to, da toliko proucujes in nam pomagas pri razumevanju sanjskih simbolov, me zanima ce lahko preko opisov sanj ugotovis navade posameznika ali karakter? Verjamem, da je vsega ogromno (ljudi, sanj), ampak a lahko zapazis katere stvari so posamezniku npr prioritetne, s cim se ukvarja trenutno?
Npr jaz sanjam najvec ljudi, redko zivali. Nekdo spet samo naravo ipd. To me malo zanima, ce lahko prosim razlozis  ::)
hvala  :-*
« Last Edit: March 28, 2007, 12:42:11 AM by Azra »
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #7 on: March 28, 2007, 01:02:07 PM »
Regina, glede na to, da toliko proucujes in nam pomagas pri razumevanju sanjskih simbolov, me zanima ce lahko preko opisov sanj ugotovis navade posameznika ali karakter? Verjamem, da je vsega ogromno (ljudi, sanj), ampak a lahko zapazis katere stvari so posamezniku npr prioritetne, s cim se ukvarja trenutno?
Npr jaz sanjam najvec ljudi, redko zivali. Nekdo spet samo naravo ipd. To me malo zanima, ce lahko prosim razlozis  ::)

Saj o tem simbolika tudi v glavnem govori, Azra. :)

Če gledaš današnje sanje arhaično, je moški za teboj druga polovica tvojega "jaza". Torej moški princip, ki pomeni aktivnost, razum, dominantost, tekmovalnost... Verjetno ga boš v kratkem nekje "potrebovala" in če se boš oprla nanj, boš lažje delovala.
www.sepet-sanj.com

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #8 on: March 28, 2007, 09:32:41 PM »

Saj o tem simbolika tudi v glavnem govori, Azra. :)

Če gledaš današnje sanje arhaično, je moški za teboj druga polovica tvojega "jaza". Torej moški princip, ki pomeni aktivnost, razum, dominantost, tekmovalnost... Verjetno ga boš v kratkem nekje "potrebovala" in če se boš oprla nanj, boš lažje delovala.

o, hvala regina  :)
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #9 on: April 01, 2007, 07:01:48 PM »
Regina, zdravo!

Prejsnje dni sem imela morece sanje  :-\
prvi dan se mi je sanjalo, da jem meso. Kupe mesa sem imela na krozniku. (Drugace mesa ne jem). V sanjah mi je bilo prav slabo - obcutek, a sem meso jedla, si ga rezala in tiscala v usta, kakor bi bila v to prisiljena.
Naslednji dan sem sanjala ponovno o mesu. In sicer; bila sem v nekem obmorskem kraju (tako se je zdelo - po ulicah), hodila sem, ob cesti je bila majhna puncka, pomagala sem ji (ne vem kaj), nato je prisla odrasla zenska (njena mama), ki se mi je zahvaljevala, ter me v zameno povabila v lokal. Bil je na hribu, iz oranzne opeke, manjsi. Iz njega je bil lep razgled. Narocila mi je panirane hrenovke  :o ko sem ugriznila v to meso, je ven pricurljala mascoba  :P bilo je zelo neprijetno. V sanjah sem se silila, da pojem in ji s tem ustrezem.
Videti je bila zadovoljna. Nato je sanj konec. (Preden sem srecala puncko, sem se nekje v tem obmorskem mestu zgubila, ne vem tocno kaj sem iskala ...)

Ko sem se zbudila sem se tako slabo pocutila, da cel dan nisem mogla jesti. Pred sabo sem imela tisto ogabno hrenovko  :-X
O groza ...  :-[ upam, da te sanje ne napovedujejo kaj slabega v prihodnje...
Hvala!

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #10 on: April 01, 2007, 11:29:06 PM »
Ker mesa v resnici ne ješ, je to precej pomemben podatek zate, saj se boš po občutkih, ki se porodijo ob misli na polna usta mesa, najlažje orientirala, kaj se ti v resnici tako gnusi. V glavnem so to ljudje iz naše bližine ali kakšna od njihovih slabih navad, ki jih ne moremo prebavit. Po sanjah si se počutila slabo, kot tudi v resnici rečemo "kar slabo mi postane, če pomislim na tega človeka". Lahko gre le za tvoje osebno mnenje o nekom, lahko pa, da te tudi v resnici kdo skuša prevarat ali te je, in sedaj imaš neprijetni občutek.
V preteklosti so takšne sanje razlagali kot motnje ali vnetje prebavnega trakta, pogosto tudi kot neugotovljeno slabokrvnost. Če bi se sanje ponavljale, v moji razlagi pa povezave ne bi našla, bodi malo pozorna na te zdravstvene simptome.
www.sepet-sanj.com

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #11 on: April 02, 2007, 07:55:52 PM »
hvala regina, bom pozorna.
lp

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #12 on: April 03, 2007, 06:39:15 PM »
Pozdravljena Regina,
tudi danes sem imela tezke sanje. :(
Najprej sem bila pri fantu doma. Bili smo zunaj in sva se skregala. Kricala sem in tudi nekaj metala vanj. Imeli so obiske. Bilo je dosti ljudi, a sami starejsi. Sedeli so vsi na stolih. Dva po dva v vrsti, eden za drugim. Nek starejsi moski je bil "glavni" in vsi su se mu klanjali (dobesedno). Stal je pred vsemi. Jaz se mu nisem hotela in so me obrekovali ter nagnali. Tudi fant in njegovi starsi. Nato sem se vsedla v avto in odpeljala. Ko sem vozila, se mi je meglilo, kot da bi bila pijana in nisem vozila samo na svojem pasu (zanasalo me je). Naproti je pripeljal tovornjak, a sem se mu izmaknila. Voznja je bila hitra, a nesigurna zaradi slabega vida.

Bi lahko sanje pomenile, da se bom nekomu upiala in delala po svoje, na koncu pa "zvozila" v poz?
uf... :P
lp :-*

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #13 on: April 04, 2007, 10:55:15 AM »

Bi lahko sanje pomenile, da se bom nekomu upiala in delala po svoje, na koncu pa "zvozila" v poz?
uf... :P
lp :-*

Ja, res bi lahko bila malce prehitra v kakšni situaciji in bi opletala brez prave podlage. V pozitivo bi potem šlo kar malo težko.  Torej bodi malo pozorna, ne spreglej provokacije in se potegni pravočasno nazaj. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline zaspana

• Novinec
  • *
    • Turistična agencija Kam pa Kam
« Reply #14 on: April 04, 2007, 11:29:32 AM »
oila Regina,

jaz sem pa danes sanjala pse..... ne vem tocno kako so sanje izgledala, edino kar sem si zapomnila je to, da sta v sanjah nastopala oba moja psa, ter tudi drugi psi, ki jih ne poznam..... Pa vsi so bili prijazni..... nic napadov ali kaj podobnega...