Author Topic: sanje  (Read 78687 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: sanje
« Reply #90 on: February 25, 2014, 08:50:18 AM »
Ja, vse napisano lahko potrdim.
Drugače pa: se ruši oz. spreminja nekaj, kar si dobila od staršev, kakšna tradicija, si spremenila smer, pogled...Nek del tebe se je spremenil, vendar tvoje korenine so močne, hiša stoji tam, kjer je stala hiša staršev, čeprav si sedaj drugačna (hiša je drugačna), si drugačna od staršev, ampak še vedno na istem mestu kot tvoji starši....

Res res...dobra razlaga. Hvala  :-* Ponoči je "prišel" k meni pred kratkim umrli stric. Na mestu, kjer je njihova hiša, nekdaj tudi hiša moje mame in mene do dveh mesecev starosti, je bila sedaj steklena soba, s sivimi rešetkami. Bratranec je bil zraven, pa jaz. Stric ni nič govoril, samo sedel in gledal skozi stekleno steno proti gozdu. Kot da gleda tja, ker ga tam nekaj čaka...recimo pot... Moram it k teti na obisk.

Napiši kaj o svojih občutkih v teh sanjah.
Ali si tudi ti gledala proti gozdu?
Bi rekla, da vidiš jasno (steklena stena), ampak kljub vsemu je stena in rešteke, kar pomeni, da te nekaj omejuje, nekaj povezano s tradicijo, nekaj kar te ne spusti naprej...
Mogoče ti je stric s pogledom proti gozdu želel sporočiti, da se podaj v gozd-v svoje nezavedno, da raziskuj svojo notranjost in svojo duševnost.

Še simbolika prepisana s strani kolousode.net:

Gozd je zgovoren simbol nezavednega in njegovih skritih vzgibov in simbolizira središče življenja. V sanjah izraža vaš skrivnostni notranji jaz, ki vas žene iz ene pustolovščine v drugo, s svojo zalogo svežine, vode in toplote pa vaša podzavest kliče varnost in si želi obnovitve.

če ste vanj namenjeni - raziskovat greste samega sebe in svojo duševnost,
če v njem iščete pot - sanje namigujejo, da iščete način, s katerim bi se skozi nekaj prebili
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #91 on: February 25, 2014, 09:29:08 AM »
O moj Bog, kakšne sanje  ???

Sem sanjala, da sem prišlah ginekologu. Moje ginekologinje ni bilo takrat. Pregledal me je in mi rekel, da sem noseča in da morava obvezno delati splav in da moramo potem delati še neko čiščenje maternice. Jaz seveda v jok... Bil je res zelo nesramen.

Pride potem moja ginekologinja, ji povem, kako je ravnal z menoj, mi reče, o ne, tole pa ne bomo nič delali splava, bomo kar lepo sami razrešili in da bo otrok čisto ok.

Saj se mi res že blede od vsega  ???
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #92 on: February 25, 2014, 09:34:05 AM »
Res je. Preobremenjena si s to tematiko. Vzemi si dopust od nepotrebnih skrbi.   :-*

Jaz sem tudi imela zanimive sanje, bom napisala malo kasneje, prek telefona ne bi ...
9ZK 656

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #93 on: February 25, 2014, 09:55:36 AM »
Jaz sem pa  sanjala, da sem bila v neki ogromni stavni, ki je bila polna pisarn , ki so bile pregrajene s steklenimi stenami. V njih ogromno ljudi, ki so delali svoje delo, in potem..Kr' od nikoder, se je nasel LEV, ki je hodil po pisarnah in jedel ljudi.  Vsi so panicno bezali po stopnicah proti izhodu, ki pa ga v celi stavbi sploh ni bilo!  Po hisi je tekla reka, polna fekalij, v katero sem skocila tudi jaz  da bi se resila tega leva. POtem pa sem se spomnila, ... stopila pred leva, tlesknila s prsti in ga z hipnozo v sekundi uspavala. Potem so prisli veterinarji in ga resnicno uspavali in odpeljali... pa sem se zbudila :)

Ko sem takoj za tem ponovno zaspala, sem sanjala da sem v gozdu, in nabiram jurcke, ogromno jih je bilo... In z mami sva jih pridno nabirali v svojo kosaro. (med drugim je ob nekih jurckih, stal stol na njem laptop, i zraven zenska ki je spala, verjetno cakala da jurcki iz majhnih zrasteho veliki,...pa sem jo z nabiranjem prehitla).

Tole z gozdom in jurcki res pogosto sanjam. V cem je skrivnost gob in jurckov? :)

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #94 on: February 25, 2014, 09:57:45 AM »
Evo me. Res so bile zanimive sanje.

V naši vasi je majhna cerkev. Tja sem hodila k verouku in k maši, ko sem bila še v osnovni šoli.
Znašla sem se tam, tam je bil tudi naš pokojni duhovnik. To je bil res župnik kot se šika. Ne zategnjeni konzervativec, ampak življenjski človek. K njemu sem celo prostovoljno hodila k maši, potem nisem hodila več.
Skratka. Pripravljali smo se k maši. Sodelovala sem pri pripravah kot neke vrste ministrant in župnik je bil do mene zelo spoštljiv. Kar čutilo se je, kako me ceni, kako me pozna v dno duše ...
Bil je večer in nebo že temno modro. Pogledala sem skozi vrata in videla, da na nebu letijo veliki ptiči. Skupaj s še nekimi ljudmi smo jih opazovali. Pokazalo se je, da niso ptiči ... V letečih živalih sem spoznala delfine!  :o Delfini so letali po nebu kot ptiči, zamahovali so s plavutmi kot s krili in leteli. Prileteli so bližje in takrat sem videla, da niso delfini - bili so črnobeli - bile so orke. Začele so nas napadat in mogla sem zapret vrata, da ne bi priletele noter. Ena se je na pol že prebila noter, jaz sem ležala na tleh in z nogami tiščala vrata, da bi jo odrinila ven.
Potem smo se vrnili k pripravam za obred. Župnik me je oblekel v nek plašč, take zlate barve ... Maša se je začela ... Potem sem začutila, da se mi maje zob. Ponavadi v sanjah vse majajoče zobe obdržim v ustih, tu pa mi ga je pol odpadlo - korenina je ostala noter, odpadli del je bil pa rjav. Pospravila sem ga v žep in si rekla, da mi ga bo moja zobozdravnica popravila.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #95 on: February 25, 2014, 12:00:55 PM »
Jaz sem pa  sanjala, da sem bila v neki ogromni stavni, ki je bila polna pisarn , ki so bile pregrajene s steklenimi stenami. V njih ogromno ljudi, ki so delali svoje delo, in potem..Kr' od nikoder, se je nasel LEV, ki je hodil po pisarnah in jedel ljudi.  Vsi so panicno bezali po stopnicah proti izhodu, ki pa ga v celi stavbi sploh ni bilo!  Po hisi je tekla reka, polna fekalij, v katero sem skocila tudi jaz  da bi se resila tega leva. POtem pa sem se spomnila, ... stopila pred leva, tlesknila s prsti in ga z hipnozo v sekundi uspavala. Potem so prisli veterinarji in ga resnicno uspavali in odpeljali... pa sem se zbudila :)

Ko sem takoj za tem ponovno zaspala, sem sanjala da sem v gozdu, in nabiram jurcke, ogromno jih je bilo... In z mami sva jih pridno nabirali v svojo kosaro. (med drugim je ob nekih jurckih, stal stol na njem laptop, i zraven zenska ki je spala, verjetno cakala da jurcki iz majhnih zrasteho veliki,...pa sem jo z nabiranjem prehitla).

Tole z gozdom in jurcki res pogosto sanjam. V cem je skrivnost gob in jurckov? :)

Te je strah, da trenutno v svojem življenju ne vidiš izhoda, da te obvladuje neka avtoriteta (lev), mogoče tvoje notranje strasti, ki so premočne, v sanjah je lev žrl ljudi. In ni bilo izhoda...Skočila si celo v vodo polno fekalij, se pravi si skočila v neke negativne vzorce čustev, te obvladujejo negativna čustva, vendar si le prišla ven, tlesknila s prsti in ukrotila tega leva. Očitno boš uspela premagati oz. si že premagala tega leva (to svojo notranjo moč, ki je delovala negativno, rušilno, napadalno), saj so vsi bežali pred tem tvojim načinom izražanja moči...

In o gozdu sem napisala že pri Reni, da je to naše nezavedno, naš notranji jaz  in simbolizira središče življenja. V sanjah izraža vaš skrivnostni notranji jaz, ki vas žene iz ene pustolovščine v drugo, s svojo zalogo svežine, vode in toplote pa vaša podzavest kliče varnost in si želi obnovitve.

In še razlaga s spletne strani kolousode.net:

Gobe so simbol življenja. Goba je stvaritev zemlje in vlage, je porozna, razprostrta, okrogla; predstavlja del rastlinstva jin in je hranljiva, zaščitniška, materinska ali pa nevarna, halucinogena ali strupena. Gobe v sanjah so hrana, ki pomeni, da je vir vaše osebnostne rasti življenje samo; ne knjige, visokoleteče misli ali veliki duhovni vodje, vaš navdih je to, kar se vam zgodi v vsakdanjem življenju.
Užitne gobe - obetajo trdno zdravje, dobre novice, pa tudi vaše zamisli so dobre in utemeljene,
če jih nabirate - dobro poznate svoje in tuje slabosti in jih izrabljate sebi v prid

Ženska je spala in čakala, da iz majhnih zrastejo veliki...
Si mogoče malo zaspala v življenju in čakaš, da  dobiš več od življenja kot dobivaš sedaj, da postanejo jurčki večji...In zraven laptop, se pravi življenje preko interneta, virtualno življenje, ki ni resnično, pravo zemeljsko življenje, zraven si kar zaspala...Prebudi se trnuljčica in pojdi v življenje, drugače te bodo drugi prehiteli...
No na koncu  si to žensko prehitela  z nabiranjem, si prehitela samo sebe in si pobrala jurčke, si se sedaj podala v življenje, v pravo življenje...
Mogoče si spoznala več svojih slabosti, s katerimi lahko deluješ sebi v prid...
Tukaj je bila še tvoja mama, kaj ti v resničnem življenju predstavlja tvoja mama, ker del tebe? Ne vem ali je tvoja mama tudi prehitela to žensko ali je potem v sanjah ni bilo več?
Od tega je odvisno ali ti bo ta del tebe, ki ti ga predstavlja tvoja mama pomagal, da se podaš naprej, da pobiraš jurčke in boš skupaj s tem delom same sebe hodila po svoji poti življenja, ki je resnično in ne samo virtualno ali moraš ta del pustiti za sabo in iti pot naprej sama takšna kot si sedaj....
Vidka, primi svoje življenje v svoje roke, odvisno je največ od tebe same...
Srečno Vidka :-*

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #96 on: February 25, 2014, 12:53:42 PM »
Evo me. Res so bile zanimive sanje.

V naši vasi je majhna cerkev. Tja sem hodila k verouku in k maši, ko sem bila še v osnovni šoli.
Znašla sem se tam, tam je bil tudi naš pokojni duhovnik. To je bil res župnik kot se šika. Ne zategnjeni konzervativec, ampak življenjski človek. K njemu sem celo prostovoljno hodila k maši, potem nisem hodila več.
Skratka. Pripravljali smo se k maši. Sodelovala sem pri pripravah kot neke vrste ministrant in župnik je bil do mene zelo spoštljiv. Kar čutilo se je, kako me ceni, kako me pozna v dno duše ...
Bil je večer in nebo že temno modro. Pogledala sem skozi vrata in videla, da na nebu letijo veliki ptiči. Skupaj s še nekimi ljudmi smo jih opazovali. Pokazalo se je, da niso ptiči ... V letečih živalih sem spoznala delfine!  :o Delfini so letali po nebu kot ptiči, zamahovali so s plavutmi kot s krili in leteli. Prileteli so bližje in takrat sem videla, da niso delfini - bili so črnobeli - bile so orke. Začele so nas napadat in mogla sem zapret vrata, da ne bi priletele noter. Ena se je na pol že prebila noter, jaz sem ležala na tleh in z nogami tiščala vrata, da bi jo odrinila ven.
Potem smo se vrnili k pripravam za obred. Župnik me je oblekel v nek plašč, take zlate barve ... Maša se je začela ... Potem sem začutila, da se mi maje zob. Ponavadi v sanjah vse majajoče zobe obdržim v ustih, tu pa mi ga je pol odpadlo - korenina je ostala noter, odpadli del je bil pa rjav. Pospravila sem ga v žep in si rekla, da mi ga bo moja zobozdravnica popravila.

Maja, na tvoje sanje dogovorim kasneje, so zelo zanimive in vsebujejo ogromno simbolike ;)

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #97 on: February 25, 2014, 01:45:25 PM »
Hvala. Ja, so zelo komplexne ... Cel dan že razmišljam o njih.
« Last Edit: February 25, 2014, 01:49:34 PM by Maja »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #98 on: February 25, 2014, 04:10:36 PM »
Maja, sedaj pa še tvoje sanje:
cerkev predstavlja zatočišče, duhovnik očeta oz. osebo, na katero bi se lahko obrnila kadar ti je težko, ki bi ti pomagala svetovati.
Kdo bi bil ta župnik v resničnem življenju in kdo te pozna v dno duše, ki te ceni, spoštuje, ki vidi tisto dobro v tebi?
Je to mogoče tvoj pokojni oče? In potem kateri del tebe same predstavlja ta župnik, ta del tebe same te ceni, spoštuje in te pozna v dno duše...
Videla si ptiče, ti so znamenje svobode, intelekta, je nasprotje zemlje, zafiksiranih vzorcev in navad, so živali, ki kažejo, da se telo in um hočeta osvoboditi..
Se počutiš ujeto?
Delfin predstavlja modrost in intelekt, intuicijo in inteligenco, razum, dobroto, ljubezen, predanost....Vendar ni plaval v vodi kot je normalno ampak je letel po nebu, se pravi deluje vse to v tvojem umu (zrak) in ne v čustvih (voda)..

"Kit predstavlja neznano in nevidno notranjost. Predstavlja sedež vseh nasprotij, ki se utegnejo pojaviti v življenju.
Simbolizira tvojo mater ali ženskost na splošno. Če izgleda, kakor da te bo vsak čas pogoltnil, lahko predstavlja dominantno mater ali navezanost nanjo, ki ti preprečuje, da bi se razvila v samostojno osebnost."
vir:kolousode.net

Ja, iščeš zatočišče, kjer bi se spočila, kjer bi te spoštovali in poznali v dno duše. Na nebu najprej vidiš ptiče, nato vidiš, da niso ptiči, da so delfini in na koncu so pravzaprav kiti orke.
Želiš si svobode, svobodnega izražanja same sebe, želiš si modrosti, inteligence, dobrote, predanosti, in vse to že imaš oz. vse to vidiš v svojem umu in na koncu ugotoviš, da te mogoče pri vsem tem ovira kit orka, katerega se z vsemi silami otepaš in na vso  moč držiš vrata zaprta, da ne bi prišel do tebe. Bojiš se nekega dela same sebe, nekega mogoče malo bolj temačnega dela, ki se ga otepaš z vsemi silami in orka ni več na nebu (ni več samo v umu), ampak je prišel že na tla k tebi, da se ti pridruži, ampak se ga še bojiš, se ga še otepaš. Razmisli kaj ti predstavlja ta kit, zakaj se ga tako zelo otepaš, zakaj ga še ne moreš sprejeti k sebi in ga na koncu spustiti v morje (čustva, nezavedno), saj tja tudi spada ;)
Gre mogoče res za preveliko navezanost na mamo, preveliko odgovornost do nje, da bi lahko ti kot samostojna osebnost zaživela svobodno?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #99 on: February 25, 2014, 04:22:30 PM »

Sem sanjala, da sem prišlah ginekologu. Moje ginekologinje ni bilo takrat. Pregledal me je in mi rekel, da sem noseča in da morava obvezno delati splav in da moramo potem delati še neko čiščenje maternice. Jaz seveda v jok... Bil je res zelo nesramen.

Pride potem moja ginekologinja, ji povem, kako je ravnal z menoj, mi reče, o ne, tole pa ne bomo nič delali splava, bomo kar lepo sami razrešili in da bo otrok čisto ok.

Verjetno so to res samo sanje tvojega strahu?

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #100 on: February 25, 2014, 04:25:30 PM »

Verjetno so to res samo sanje tvojega strahu?

Verjetno res, ja.
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #101 on: February 26, 2014, 09:21:05 AM »
Maja, sedaj pa še tvoje sanje:
cerkev predstavlja zatočišče, duhovnik očeta oz. osebo, na katero bi se lahko obrnila kadar ti je težko, ki bi ti pomagala svetovati.
Kdo bi bil ta župnik v resničnem življenju in kdo te pozna v dno duše, ki te ceni, spoštuje, ki vidi tisto dobro v tebi?
Je to mogoče tvoj pokojni oče? In potem kateri del tebe same predstavlja ta župnik, ta del tebe same te ceni, spoštuje in te pozna v dno duše...
Videla si ptiče, ti so znamenje svobode, intelekta, je nasprotje zemlje, zafiksiranih vzorcev in navad, so živali, ki kažejo, da se telo in um hočeta osvoboditi..
Se počutiš ujeto?
Delfin predstavlja modrost in intelekt, intuicijo in inteligenco, razum, dobroto, ljubezen, predanost....Vendar ni plaval v vodi kot je normalno ampak je letel po nebu, se pravi deluje vse to v tvojem umu (zrak) in ne v čustvih (voda)..

"Kit predstavlja neznano in nevidno notranjost. Predstavlja sedež vseh nasprotij, ki se utegnejo pojaviti v življenju.
Simbolizira tvojo mater ali ženskost na splošno. Če izgleda, kakor da te bo vsak čas pogoltnil, lahko predstavlja dominantno mater ali navezanost nanjo, ki ti preprečuje, da bi se razvila v samostojno osebnost."
vir:kolousode.net

Ja, iščeš zatočišče, kjer bi se spočila, kjer bi te spoštovali in poznali v dno duše. Na nebu najprej vidiš ptiče, nato vidiš, da niso ptiči, da so delfini in na koncu so pravzaprav kiti orke.
Želiš si svobode, svobodnega izražanja same sebe, želiš si modrosti, inteligence, dobrote, predanosti, in vse to že imaš oz. vse to vidiš v svojem umu in na koncu ugotoviš, da te mogoče pri vsem tem ovira kit orka, katerega se z vsemi silami otepaš in na vso  moč držiš vrata zaprta, da ne bi prišel do tebe. Bojiš se nekega dela same sebe, nekega mogoče malo bolj temačnega dela, ki se ga otepaš z vsemi silami in orka ni več na nebu (ni več samo v umu), ampak je prišel že na tla k tebi, da se ti pridruži, ampak se ga še bojiš, se ga še otepaš. Razmisli kaj ti predstavlja ta kit, zakaj se ga tako zelo otepaš, zakaj ga še ne moreš sprejeti k sebi in ga na koncu spustiti v morje (čustva, nezavedno), saj tja tudi spada ;)
Gre mogoče res za preveliko navezanost na mamo, preveliko odgovornost do nje, da bi lahko ti kot samostojna osebnost zaživela svobodno?

Predno bom lahko kaj 100% trdila, bom še parkrat prebrala.
Odnos z materjo je kar zdrav. Sva kot najboljši prijateljici, iskreni itd. Imam pa do nje res precej občutka odgovornosti, ampak ne bi rekla, da je tako hudo, da bi bilo nezdravo. Rada ji pomagam, ustrežem, kot vsak otrok svojim staršem, ki jim lahko v odrasli dobi vrača vsaj malo tistega, kar so oni nudili njemu, ko je bil še nebogljen ...
Bolj se poistovetim z razlago o umu, čustvih itd. Nedvomno sem v obdobju velikih sprememb, ki so tik pred vrati. Novo obdobje potrebuje nove pristope, nove načine ... Pri meni pridejo spremembe vedno na več podočjih hkrati. Itak v nasprotnem primeru transformacija ne more biti uspešna - če, npr., zamenjaš okolje, mora prit do nekih sprememb, bodisi v načinu življenja bodisi v načinu razmišljanja, drugačnih ciljev ipd. Če gledam, kaj je tisto, kar se odvija - v prihodnosti želim imeti spoštovanje iz nasprotne strani v vseh odnosih! Ne bom se podrejala in zatirala tisto dobro, kar lahko dam od sebe, ker imam opravka s kakšnim primitivcem. Seveda se vse to dotika poslovnega področja ... Pomislim pa, koliko ljudi je sposobnih sprejet mojo moč. Zelo se je zavedam in vem, da je problem v marsikaterem odnosu - ker se ljudje ob tebi počutijo ogrožene, četudi to niso.
Bom še razmišljala ...

Danes sem sanjala, da sem nekoga zaklala z izvijačem. Ampak ta ni bil krvav, torej ga nisem zaklala. Sem pa imela zelo slabo vest - ne zato, ker naj bi koga zaklala, ampak ker sem se spustila na tak nivo, da sem si dovolila, da nekoga zakoljem.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #102 on: February 26, 2014, 10:07:59 AM »
Ja, veliko se dogaja v umu, saj so bile vse živali v zraku, se pravi je tvoj um res zelo aktiven.
Vendar pride iz uma tudi nekaj k tebi, k telesu, k zemlji, in to kit orka, ki se ga otepaš, nekaj kar ti ta kit predstavlja, ne maraš, da se te polasti, na noben način ga nočeš sprejeti k sebi, ker te je strah, da bi te uničil...
Ne vem kaj bi to bilo, mogoče sama razmisli, kaj tebi pravzaprav predstavlja kit orka v resničnem življenju, kakšne lastnosti mu pripisuješ....
Je pa to vodna žival, in voda nam vedno predstavlja naša čustva-se pri tebi odvijajo v umu? in se hočejo sedaj utelesit oz. se te polastiti telesno..?
To je žival, ki bi morala plavati v vodi, se pravi v elementu, ki v sanjah ni bil prisoten, ne vem kako je s čustvi, jih mogoče racionaliziraš, filozofiraš...?
Ne vem, samo razmišljam, bi rada z vprašanji pomagala, kar pa ne pomeni, da so moje iztočnice tudi prave ;)
Moraš sama začutiti kaj od tega, če sploh kaj, je tvoje?
Glede mame imata lep odnos, tako da potem v tem primeru ta kit ne predstavlja materinskega dela tebe. Ali se otepaš biti mama, te je strah tega?
Zadnje čase smo o teh nosečnostih dosti na forumu pisali, pa se ti je mogoče kaj prikradlo v misli?

Danes si pa nekoga zaklala in ni bilo krvi, samo slaba vest, da si se spustila na ta nivo.
Nek del sebe si pač ubila, ni bilo nobene škode, ker ni krvi, vendar slaba vest, da si se spustila na ta nivo.
Si kakšen del sebe "ubila" na način, ki ti ni všeč oz. nisi ponosna nanj, na ta nivo. Imaš občutek, da bi morala kako drugače nekaj zaključiti in začeti na novo...
Samo razmišljam... ;)

Mi je všeč povratna informacija :)
Hvala :-*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #103 on: February 26, 2014, 10:32:48 AM »
Glede mame imata lep odnos, tako da potem v tem primeru ta kit ne predstavlja materinskega dela tebe. Ali se otepaš biti mama, te je strah tega?
Zadnje čase smo o teh nosečnostih dosti na forumu pisali, pa se ti je mogoče kaj prikradlo v misli?

To. Sama ne čutim še čisto nobene želje po materinstvu. Mogoče še pride s časom - glede na to, da moje življenje ni potekalo po nekih ustaljenih tirnicah, kot naj bi po kolektivnih prepričanjih potekalo življenje, menim, da bo prišlo kasneje. Namreč nisem imela ne brezskrbnega otroštva ne najstniških in študentskih let ... Vedno je bilo samo dajmo, treba, to, ono, zdaj, takrat ... Mogoče me pa nikoli ne bo prijelo, da bi imela potomce. O tem je zdaj brezpredmetno govorit. Lahko me podzavestno obremenjujejo pritiski iz okolice - ne, da mi kdo kaj sugeriral, ampak tisto prepričanje, ki sem ga omenila že prej, da je treba v določenem trenutku ravnat tako in tako - kot vsi ravnajo - kot se spodobi - kot drugi pričakujejo ... Vsak človek je unikat, ampak tega se ne spoštuje in tolerira. V preteklosti sem šla velikokrat prek sebe (in to pri takih bedarijah, da glava peče), vem, da ne bom šla več - sploh, če ne bo v skladu z mano. Kaj pa ti "nuca" (če vzamem konkretni primer - starševstvo), če otrok nimaš zase, ampak za druge, ker mislijo, da mora tako bit, ti pa jih potem ne vzgajaš s srcem, zapostavljaš sebe, škoduješ njim itd.?
Ne pravim, da jih 100% ne mislim imet, ampak to mi TRENUTNO ni prioriteta. Konec koncev niti nisem preskrbljena, poleg tega pa ne čutim, da bi bilo vse moje življenje usmerjeno k čimprejšnjemu razmnoževanju in postavitvi v neko družinsko okolje in način življenja. Z možem sva oba drugačna ... Strinjava se, da postavljeno zaporednje življenjskih dogodkov nama ne ustreza. Nisva obremenjena, ampak živiva spontano, sproti in se ukvarjava s tistim, kar prinese življenje.
In vse to mi omogoča, da se tudi bolj znam postavit zase, zagovarjat svoja stališča in živet svoj pravi jaz. Čeprav sem še precej sramežljiva, še zdaleč se ne upam/znam pokazat in udejstvovat 100% tako, kot sem.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #104 on: February 26, 2014, 10:42:14 AM »

To. Sama ne čutim še čisto nobene želje po materinstvu. Mogoče še pride s časom - glede na to, da moje življenje ni potekalo po nekih ustaljenih tirnicah, kot naj bi po kolektivnih prepričanjih potekalo življenje, menim, da bo prišlo kasneje. Namreč nisem imela ne brezskrbnega otroštva ne najstniških in študentskih let ... Vedno je bilo samo dajmo, treba, to, ono, zdaj, takrat ... Mogoče me pa nikoli ne bo prijelo, da bi imela potomce. O tem je zdaj brezpredmetno govorit. Lahko me podzavestno obremenjujejo pritiski iz okolice - ne, da mi kdo kaj sugeriral, ampak tisto prepričanje, ki sem ga omenila že prej, da je treba v določenem trenutku ravnat tako in tako - kot vsi ravnajo - kot se spodobi - kot drugi pričakujejo ... Vsak človek je unikat, ampak tega se ne spoštuje in tolerira. V preteklosti sem šla velikokrat prek sebe (in to pri takih bedarijah, da glava peče), vem, da ne bom šla več - sploh, če ne bo v skladu z mano. Kaj pa ti "nuca" (če vzamem konkretni primer - starševstvo), če otrok nimaš zase, ampak za druge, ker mislijo, da mora tako bit, ti pa jih potem ne vzgajaš s srcem, zapostavljaš sebe, škoduješ njim itd.?
Ne pravim, da jih 100% ne mislim imet, ampak to mi TRENUTNO ni prioriteta. Konec koncev niti nisem preskrbljena, poleg tega pa ne čutim, da bi bilo vse moje življenje usmerjeno k čimprejšnjemu razmnoževanju in postavitvi v neko družinsko okolje in način življenja. Z možem sva oba drugačna ... Strinjava se, da postavljeno zaporednje življenjskih dogodkov nama ne ustreza. Nisva obremenjena, ampak živiva spontano, sproti in se ukvarjava s tistim, kar prinese življenje.
In vse to mi omogoča, da se tudi bolj znam postavit zase, zagovarjat svoja stališča in živet svoj pravi jaz. Čeprav sem še precej sramežljiva, še zdaleč se ne upam/znam pokazat in udejstvovat 100% tako, kot sem.

Super, vidiš pa si prišla do pravega spoznanja :)
Sem vedno vesela, če človeku naredi klik, ker potem se ta stvar hitreje razreši. Nikakor nihče ne sme na nikogar pritiskati s svojimi pogledi in razmišljanji, pravilen pristop (za moj pogled), je postavljanje vprašanj, na podalgi katerih potem človek začuti oz. mu naredi klik, ja, to je moje, to me muči...
Vesela sem, da znaš in zmoreš poslušati samo sebe, samo to je prava pot k individuaciji, ki si jo vsi tako zelo želimo.
Hvala Maja za povratno informacijo :-*