Author Topic: Ciganske karte II. del  (Read 128012 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bilka

• Mojster
Re: Ciganske karte II. del
« Reply #15 on: May 10, 2007, 08:37:41 AM »
hvala tea. pa upam, da bom spregledala in se bo vse dobro izšlo.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #16 on: May 10, 2007, 10:28:09 AM »
No upam tudi jaz. Zdaj ko veš, boš previdna in se bo vse dobro izteklo.

Srečno
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline bilka

• Mojster
« Reply #17 on: May 11, 2007, 11:17:39 AM »

Torej: Tat in Ljubica govorita o tem, da imaš zaprte oči, da nekaj nočeš videti, ali pa je nevarnost da bi kaj spregledala, kar bi se znalo poznati tudi v prihodnosti. Karta denarja je namreč karta dolgega roka in traja.

a lahko vprašam, kako se lahko razume vse ljubico? jaz jo razumem samo kot sebe, če gre ljubezenski odnos. kadar pa je to v drugem kontekstu, ki se ne navezuje na ljubezen in sploh tak kot je v tem primeru, pa nimam pojma, kak naj si jo razlagam.

tea, druače ti moram povedat, da sem po tej novi pogodbi na istem ali celo na boljšem - če se ne motim bi morala biti na boljšem, ker se bi mi naj količnik malo dvignil. no, pa je bil strah odveč.

pa vsem lep dan.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #18 on: May 12, 2007, 07:06:15 AM »
No, ljubica je vsekakor plodnost. Karta kaže tudi na "nosečo" žensko. Čestitam.

Vendar tat in ljubica skupaj opozarjata da je nekaj v ozadju. Če si bila previdna pri podpisu in nisi nič spregledala bo vse v redu.
www.Astro-Star.net

Offline Remeny

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #19 on: May 13, 2007, 10:53:37 PM »
LP! Kako kaj kaže z izzidom priročnika v katerem bodo tudi napotki za ciganke?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #20 on: May 14, 2007, 09:41:29 AM »
Knjiga je že na trgu, prodaja jo založba Modita.

CD o ciganskih kartah pa lahko pošljem po pošti, če se tako odločiš.
www.Astro-Star.net

Offline Remeny

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #21 on: May 14, 2007, 01:55:44 PM »
Aaaaha, to bo pa najverjetneje tole... kar obsežna zadevica, super :)

Me pa zanima še, kako obsežen je del o ciganskih kartah + ali obsega tudi interpretacijo simbolov na njih, kako interpretirat karte v povezavi z drugimi ki jih obdajajo itd?

Naj namreč povem zakaj me zanima; ciganske karte imam že kar nekaj časa doma, vendar sem se zdaj učila le po priročniku Rudice Kovačič, ki je prišel zraven paketka. Ampak tista knjižica je res zelo zelo skromna ::) glede na to da pa ima tvoja knjiga kar 550 strani, je verjetno tudi kaj bolj praktičnega notri?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #22 on: May 14, 2007, 08:08:27 PM »
Praktično delo s cigankami nudim na tečaju /informacije na spletni strani/. Tako kot pri vseh alternativnih tehnikah je najbolje imeti za začetek učitelja, ki te nekako usmeri v pot, kako se sam izobraževati in učiti.

Sicer pa so v knjigi razlage kart na moj individualen način, opis simbolike. Nemogoče pa je bilo opisati vse o cigankah, ker je bil prostor za vsako področje omejen.

www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #23 on: May 14, 2007, 08:11:52 PM »
No, pa ker smo ravno govorili o karti LJUBICA, prilepim en primer opisa karte.

LJUBICA

Ključne besede:   naivnost, sanjarjenje,  neodločnost

Barva: rožnata, rumena

Simboli: miza, ogrlica, dolgi lasje

Oseba: spraševalka, partnerica, hči,sestra, mlajša       
            ženska oseba
Poklic: manekenka, študentka, turistična delavka,
            hostesa, intelektualka, umetniška 
            nadarjenost
Zdravstveni vidik: menstruacija, nosečnost, 
                               patološke osebnostne    deformacije, žlezna in hormonska dejavnost, homoseksualnost

Časovni vidik: 3 in 9

Opis karte:

Na karti vidimo mlado žensko. Rožnata obleka nam govori o nestabilnem karakterju osebe, kaže o mističnem in nedosegljivem. Želi biti predstavljena v sijajni podobi in očarati druge, vendar pa zelo težko razlikuje med realnim in irealnim.  Ženska ima  pogled usmerjen v desno. Ta simbolika bi nam lahko govorila o tem, da sanja o svoji prihodnosti, zgovorno nam o tem govorijo nežno modri in beli oblaki v ozadju in zaprte oči, kar nas navaja na misel, da se ji njena prihodnost zdi oddaljena, na nek način ovirana. Njeni dolgi lasje so speti, kar nam govori o tem, da svoje moči noče izkoristiti, če se jo sploh zaveda.  Vidimo jo polno pričakovanja in sanjarjenja, deluje nam nekoliko naivno, predvsem pa neodločno /ženska sedi na mizi/. Miza simbolizira iskanje pomoč pri odločanju, dajanju in sprejemanju.  Želi si pomoči v situaciji, v kateri se je znašla. Pod mizo vidimo nekaj črne barve in lahko sklepamo, da svojo preteklost želi skriti.
Če karto razčlenjujemo naprej bomo opazili drevo na levi strani karte, ki kaže na njeno močnejšo povezanost s preteklostjo. Drevo je tudi simbol plodnosti, zato lahko sklepamo o njeni nosečnosti ali plodnosti. Vez z njeno preteklostjo simbolizira tudi ogrlica, na nek način lahko sklepamo, da jo povezuje z nekom, ki ji jo je podaril.  Poleg tega pa ogrlica in njen izrez na vratu simbolizirata tudi težnjo k urejanju zmede v kaotičnosti situacije, v kateri se je trenutno znašla.

Iz karte lahko sklepamo, da se je ženska znašla v posebnem položaju, kjer je brez moči in nadzora nad situacijo in seboj. Lahko gre za zaljubljenost, ljubezen ali željo po nežnosti in materinstvu. Miza je v treh plasteh, kar lahko nakazuje o tem, da je v takem položaju že bila, in da bi se v prihodnosti lahko z enakim načinom razmišljanja v takem položaju ponovno znašla.
Karta na levi strani nam bo dodatno govorila o njenem značaju in preteklosti, njenem načinu razmišljanja, ki jo je privedel v situacijo v kateri se je znašla.
 Ženska se bo morala soočiti s svojimi preteklimi težavami in jih videti večplastno. Rumena barva v okolici govori o želji po osvoboditvi iz stanja, na upanje in srečo, kljub temu, da implicira tudi na konflikt, ki ga želi rešiti. Je pa usmerjena v prihodnost in teži k razsvetlitvi zadeve, napredku in dograjevanju vsega, kar ni še izoblikovano.
Karta na desni strani nam bo »povedala« koliko bo ženska v prizadevanjih uspešna.
www.Astro-Star.net

Offline zaspana

• Novinec
  • *
    • Turistična agencija Kam pa Kam
« Reply #24 on: June 04, 2007, 09:52:54 PM »
Pozdrav punce,

imam vprasanje... amorcek je zadel v oba srcka.... pa me zanima kako kaj kazejo karte za naju.... svojih nimam vec, ker sem se odlocila, da se poslovim od cigank, ker sem si sama preveckrat vrgla karte in so pokazale samo moje zelje. Tako, da bi lepo, lepo prosila, ce je katera tako dobra in za naju pogleda v karte.

Najlepsa hvala za odgovor, vedno vasa zaspanka

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #25 on: June 05, 2007, 03:08:24 PM »
Ko se bo stvari pogledalo z drugega zornega kota, odvrglo staro šaro in navlako, potem bi ta ljubezen lahko živela.

Srečno
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #26 on: June 06, 2007, 05:39:22 AM »
se kaj sploh dughaja 8)
/iznenada sreca
/letter
/message

Zgleda, da ti informacij ne bo manjkalo  ;D No, sigurno kaj iz preteklosti, če vemo, da je Merkur retro  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #27 on: June 06, 2007, 11:14:17 PM »

;D Retro še pride, ne
ampak vazn je, da v momentu pristopim z izjavami,da izkoristim trenutek :D
saj to pocne vecina, ane
let it be

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #28 on: June 11, 2007, 06:05:10 PM »

Proim, da mi kdo, Tea ali kdo drug, pove, če si prav razlagam:
ALi bo letos služba?
sporočilo, malo denarja, zvestoba: V začetku bom dobila negativne odgovore in vložiti bom morala še ogromno truda, da bom dobila službo kot si jo želim,ne bo šlo vse po načrtih, vendar mi bo na koncu uspelo dobiti željeno, edino ne vem si razložit, kdaj? če bo že to septembra ali še ne?
hvala

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #29 on: June 13, 2007, 09:22:02 AM »

Proim, da mi kdo, Tea ali kdo drug, pove, če si prav razlagam:
ALi bo letos služba?
sporočilo, malo denarja, zvestoba: V začetku bom dobila negativne odgovore in vložiti bom morala še ogromno truda, da bom dobila službo kot si jo želim,ne bo šlo vse po načrtih, vendar mi bo na koncu uspelo dobiti željeno, edino ne vem si razložit, kdaj? če bo že to septembra ali še ne?
hvala

Lahko bi šlo za spremembo, vendar se nekako tudi sama nahajaš v "coni udobja". Nekako se mi zdi, da vendarle ne daješ dovolj notranje energije v to željo, ali pa dokončno še niti ni izdelano kaj si pravzaprav želiš. Včasih le mislimo, da je tisto, kar si želimo, tudi zares naša želja. Poskušaj se malo pogovoriti sama s sabo in potem ni nobene ovire več.
www.Astro-Star.net