Moji trije junaki se sprehajajo že nekaj časa okrog mojega natalnega Saturna na 23.st. vodnarja v 1.hiši in se še bodo. Saturn je moj vladar ASC. Posledica: mehčanje, odkrivanje nežnosti, miline, topline, drugih dimenzij, paralelnega sveta... skratka razblinjanje mojih omejitev.
Vse skupaj dela opozicijo na konjunkcijo natalnega Marsa in Urana na koncu 7.hiše (mars vladar 3.h. in sovladar MC; Uran sovladar 1.h). Zraven že napisanega, seka še na področju ožjega sorodstva, moje kariere.
V sebi čutim tisti rek "nič več ne bo tako, kot je bilo", ko bo enkrat dokončno v naslednjem letu zapustila mojega vladarja ASC. Že zdaj čutim veliko spremembo. Nepomembne stvari in ljudje zapuščajo moje življenje. Postavljam ljudi na svoja mesta, kamor spadajo, iščem pot, iščem smer. Zanimivo pa je, da ta konjunkcija dela istočasno kvadrate (saj so že v natalu) ampak zdaj še bolj intenzivno na vladarja Sonca (Merkur) in vladarja IC in 9.hiše (Venera). Istočasno še kvadrat na MC - veselica!
Druga zanimivost je, da vsi trije prijatelji delajo bikvintil na moj severni vozel v 7.hiši (na DC). To občutim kot širjenje zavedanja in poglabljanje občutka in vedenja, kako je živeti s partnerjem z roko v roki, sprejemanje eden drugega kot božanski bitji, bitji ljubezni in iskanje samo pozitivnih lastnosti znotraj partnerstva (ker je bikvintil - povezovanje z že obdelanim vedenjem iz preteklosti in ker je na 21.st. brez filozofiranja in razglabljanja ne gre).