..že drugič v dveh tednih sanjala zebre 
danes sem sanjala, da so vsi konji poginili od mraza, le zebre so preživele in so se mirni pasle po zelenem travniku..čudno
Sem poskusila razmišljat, Taja6, zakaj so konji poginili, zebre pa preživele in se prav mirno pasle…
Kaj pomeni simbol konja:
Pri Regini: moč, modrost, plemenitost, ravnanje z njim kaže, če obvladujemo svoje življenje skladno z željenimi cilji.
(haha Taja, nekam slabo, če so konji poginili

. Saj ne, šalim se

)
Marjetka Jeršek, Totemske živali: Ko se v našem življenju pojavi totem konja, napoči čas, da se zavemo svojih okov in spon ter se jih osvobodimo. Ti okovi lahko predstavljajo tudi omejitvena prepričanja in negativne miselne vzorce. Konjski totem krepi željo po potovanjih v bližnje in daljne kraje, raziskovanje drugih kultur in civilizacij, premik z mrtve točke v svobodo pozitivno naravnanega gibanja.
Če sanjamo konja, se zjutraj vprašajmo, kam se moramo premakniti iz mesta, kjer smo obtičali. Morda moramo nekomu drugemu v svoji bližini dovoliti, da se premakne, ali odmakne.
Po moje 
: v sebi čutiš, želiš, da se potovanje do cilja konča, mrtev konj je morda prej omenjena mrtva točka, od katere moraš v svobodo, naprej z mesta, kjer si obtičala, celo "zamrznila".
Zebre so iz družine konjev, torej je še vedno poudarek na moči, potovanju do svojega cilja, premikanje proti svobodi. Spremenil pa se je lahko
način, pot, zunanji videz, kako do tega priti. Zebre so črno bele – izberi jasen pogled oziroma odločitev za eno ali drugo. Zebre so v množici unikatne, vsaka ima edinstven vzorec, kot imamo ljudje prstne odtise (sem plankala z neta, itak

). Bodi torej izvirna. Črno in belo pomeni, da daj poudarek na ravnotežje, yin in yang ter da bodi vzdržljiva (zebre preživijo v suhem savanskem okolju, vročini)…
To tudi preplankala z neta, upam, da sem vredu prevedla iz ang.:
Ko prihaja v vaše življenje »zebra«, pomeni spremembo na enem ali več področjih vašega življenja, odkrili boste skrita znanja. Bodite močni, razvijte zaupanje in se prepustite toku in ritmu novega oziroma spremembe.