Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma X  (Read 329456 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma X
« Reply #90 on: July 09, 2009, 09:16:52 AM »
Iskala sem pod pomen šola, izpit, sovražnik, pa nekako se nisem dokopala do prave razlage.
Ne dvomim pa v tvoje sposobnosti.

O šoli je kar nekaj primerov, izpiiti so pa ena taka zanimiva izkušnja, za katero lahko najdemo v svojem življenju številne primerjave. Čeprav smo precej napredovali, so lahko občutki precej podobni, le čas je drugačen, pa tudi "sošolci, učitelji in vsebine" se nenehno spreminjajo.
Sovražnika v tvojih sanjah nisem našla. Vsaj na ta način te sošolke nisem razumele, pa čeprav je nikoli nisi marala. Sicer pa ljudje in vloge, ki jih v sanjah igrajo, v glavnem simbolizirajo različne vidike naše osebnosti. Enih se zavedamo, drugih ne.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #91 on: July 09, 2009, 03:34:15 PM »
Grozne sanje sem imela danes, pa tako žive ... :(

Nekdo, ki ga imam zelo rada, naj bi imel neke težave z nogo in naj bi mu jo amputirali. Mene jep otem skrbelo, kako bo to prenesel, ampak pri sebi sem bila pa odločena, da ostanem z njim do konca življenja, čeprav bi bilo težko. Spomnim se svojega močnega občutka, ko sem razmišljala, da ni zame nič drugačen in da mram biti z njim, ker me potrebuje.

Lepo prosim za razlago.
9ZK 656

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #92 on: July 11, 2009, 03:59:00 AM »
Jaz zadnje dneve in noci ogromno sanjam, ker ogromno spim, haluciniram.

Staknila sem gripo, kakrsne ne pomnim ... po 3eh dnevih, je danes prvi dan, da lahko stojim na nogah in pa tudi tipkam.

Verjetno so sanje slabe zaradi mojega stanja, a najbolj se spomnim danasnjih.

Simbolika je že taka, kot da bi brala simptome.  ::)
No, vsekakor ti želim, da čimprej ozdraviš, potem bodo pa tudi sanje bolj prijetne. :-*

Simptome, da.  ;D
Je ze boljse, sedaj ne sanjam.  :P
Bom se potrudila danes.
Lep vikend Regina, in vsem.
 :-*
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #93 on: July 11, 2009, 05:50:42 PM »
Grozne sanje sem imela danes, pa tako žive ... :(

Nekdo, ki ga imam zelo rada, naj bi imel neke težave z nogo in naj bi mu jo amputirali. Mene jep otem skrbelo, kako bo to prenesel, ampak pri sebi sem bila pa odločena, da ostanem z njim do konca življenja, čeprav bi bilo težko. Spomnim se svojega močnega občutka, ko sem razmišljala, da ni zame nič drugačen in da mram biti z njim, ker me potrebuje.

Lepo prosim za razlago.

Verjetno se ti ta nekdo v resnici ne more, noče, ne sme... približat tako, kot bi si želela, ali pa je ta ista oseba le prispodoba za neki drugi nepopolni odnos.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #94 on: July 11, 2009, 05:53:14 PM »
Simptome, da.  ;D
Je ze boljse, sedaj ne sanjam.  :P
Bom se potrudila danes.
Lep vikend Regina, in vsem.
 :-*

Tudi tebi lep vikend, Azra  :-*
www.sepet-sanj.com

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #95 on: July 12, 2009, 05:49:00 PM »
Sanjala sem postaranega prijatelja. V sanjah je bil starejsi za kaksnih 30 let.  :P Lezal je v postelji. S prijateljico sva hodili naokoli, kot da mu greva na obisk. Obiskali sva ga dvakrat.
Upam, da sanje ne pomenijo, da je kaj narobe s to osebo, ker je bil tudi zelo cudne rumeno/zlate barve.  :D Koza namrec.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #96 on: July 13, 2009, 07:20:28 AM »
Regina,oprosti, spet potrebujem tvojo pomoč.
Zadnje čase sanjam kot obsedena in večinoma so noro lepe sanje. Da letim, se zabavam, ipd.
Dan ponoči pa sem sanjala očeta. Da se je spet poskušal nekaj sliniti in prilizovati, po dolgoletnem obdobju, ko me niti pozdraviti ni hotel. Sem ga lepo poklicala,rekla,da zdaj je pa dovolj in da je zadnji čas,da vrževa karte na mizo. da ga nikoli ni bilo v mojem otroštvu, da se mu odpovedujem kot očetu. Ker takšnega res ne potrebujem. In naj se mi ne prilizuje s Snickersom v roki, ker to nikamor ne pelje. Bila sem tako mirna,tako zbrana, tako sproščena in samozavestna. Cela družina je stala za menoj in osupnila. Oče pa pred mano skrušen, sklonjen in v solzah. Nisem se pustila zmesti in sem nadaljevala svoj samogovor. Pretreslo ga je dejstvo, da je samo biološki oče, pravega očeta nisem imela nikoli. Nazadnje sem mu še zabičala,da naj me nikar ne poskuša še kdaj klicati ali obiskati. Svojo priložnost je zamudil.

V sanjskih simbolih oče predstavlja vodnika. Tole vsekakor ni noben vodnik, saj sem jaz njega utišala in mu končno razjasnila situacijo. Postavila sem se zase, pokonci. Mami in vsi so mi potem čestitali.

Regina,kaj praviš?

Offline neely18

• Uporabnik
  • **
« Reply #97 on: July 13, 2009, 10:13:07 AM »
To noč sem pa imela nenavadne sanje. Saj jih imam najbrž večkrat, ker se prebujam prepotena, a tokrat sem si jih vsaj delno zapomnila.
Bila sem nekje zunaj, med ljudmi. Ob meni je bila deklica in še nekdo, ki je "pripadal" v "našo skupino. Ljudje s katerimi smo se pogovarjali so bili prijazni a razburjeni, prestrašeni. Rekli so, da ne smemo biti tam, da moramo takoj oditi, drugače prej pridejo. Nič mi ni bilo jasno, nakar zaslišimo strele in neka ženska zakliče, da že bombe mečejo. V tistem nekaj eksplodira prav blizu nas. Pričnemo teči, za sabo slišimo neke klice, ki se hitro bližajo. Spet prične vse naokoli z eksplozijami, nakar se mi zavlečemo nekam v neko jamo ali kanal, ki je poln nekih vej in visoke trave in se skrijemo v tem, a nad nami, je neki del bil viden. Oseba pred mano se zavleče še globlje v to vejevje, da ni vidna, jaz pa tik pod (nevem ali je bil vojak ali ne, a malo me je pa bilo strah) moškim, ki je segal z roko proti nam. Mene se je že dotikal po hrbtu, jaz pa vedno bolj stiskala in skrivala deklico pod sabo. Deklica ni bila moja hči, a mi je bila domača. Nato se ta moški, ki je segal za nami (verjetno ni bil prepričan, da smo tam), se pričel ozirati za nekom, ki ga je klical in mi smo v tem pričeli teči tako hitro, da si v svojem življenju ne morem zamisliti takšnega teka (hitrosti in lahkotnosti in jaz z deklico v naročju). In smo prispeli v "naše območje". Potem so nas zagledali, a prekoračiti niso smeli tega območja. Pridemo do naših ljudi, kateri pravijo, da so tudi pri nas vse uničili. Bila so nenavadna bivališča, ki jih v resnici še nisem videla. Pa pride nek moški iz nekega bivališča, prijazen, sprijaznjen in lahkotno odgovori, da so "Tudi njegovo kočo so odtgali". Nato se jaz odpravim proti "svojem domu" po neki ozki poti on hribu, v temo, potem skozi tunel in ko želim odpreti vrata, so vrata odprta in v temi me čaka plečat moški (zaradi teme ga nisem prepoznala) in ima naperjeno puško proti meni. Zopet sem pričela bežati z vso hitrostjo in lahkotno, v naročju še pa vedno ta deklica.
Potem sem se zbudila. To so bile sanje, proti jutru malo pred 5h, ko sem se prebudila v tistem begu.

Regina, za vsako interpretacijo sem ti že vnaprej hvaležna.  :-*
V našem življenju kot na slikarjevi paleti je ena sama barva, ki daje smisel življenju in umetnosti. Ta barva je ljubezen. (Marc Chagall)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #98 on: July 15, 2009, 09:31:06 AM »
Upam, da sanje ne pomenijo, da je kaj narobe s to osebo, ker je bil tudi zelo cudne rumeno/zlate barve.  :D Koza namrec.

Pri takih sanjah je treba vedno razmislit o odnosu, ki ga imamo z neko osebo. Včasih si samo želimo, da bi se obnašala bolj zrelo, včasih bi dejansko potrebovala kakšno našo pomoč, nasvet, pogovor itd.
Razmisli v tej smeri  ;)
www.sepet-sanj.com

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #99 on: July 15, 2009, 09:41:29 AM »
Naj povem še to, da se mi je zgodilo prvič, da sem sanjala očeta. No, takoj naslednji dan po sanjah prejmem klic, da leži v bolnici, polomljen zaradi nezgode. Da ni kaj povezano?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #100 on: July 15, 2009, 10:17:46 AM »
V sanjskih simbolih oče predstavlja vodnika. Tole vsekakor ni noben vodnik, saj sem jaz njega utišala in mu končno razjasnila situacijo. Postavila sem se zase, pokonci. Mami in vsi so mi potem čestitali.

Pa saj ves čas poudarjam, da noben simbol ne more imeti za vsakega enakega pomena, sploh pa ne dobesednega. V osnovi je oče simbol tradicionalnega reda in prirojene avtoritete, podzavest pa ga izbere, ko ga potrebujemo za vodnika ali celo nasprotnika v procesu individualizacije. Odvisno pač od vsebine sanj, oziroma od tega, kaj je v ozadju in kaj se nam v določenem času dogaja.
Kaj v teh okvirjih predstavlja, je odvisno tudi od tega, kakšen je dejanski odnos z očetom, si želimo biti in postati takšni, kot je on, upoštevati njegove nasvete in verjeti vanj ali mu v končni fazi v vsem nasprotovati, po drugi strani pa ne gre samo za očeta, ampak tudi za prastaro modrost oz. za vse starejše ljudi, od katerih pričakujemo neko "odraslo" ravnanje, zato je oče lahko tudi samo prispodoba za neko naše ravnanje ali nekega odnosa, ko drugi ljudje nekaj takega pričakujejo od nas.
Tudi psiha vsakega posameznika je edinstvena, enkratna, samopazovanje lastnega vedenja in načinov delovanja pa je skoraj nujna, da te sanje razčleniš.  Če se z očetom ne razumeta dobro, je morda skrajni čas, da ne ozavestiš in integriraš samo vajinega odnosa, ampak tudi neke vidike svojega Animusa . Zdaj si tudi ti "odrasla", zato lahko vzameš vajeti v svoje roke in prevzameš pobudo. Vsega se seveda ne da popravit, niti pozabit, ne pa bi bilo dobro, da greš na "nož", če si vsaj malo želiš, da se drug drugemu približata.
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #101 on: July 15, 2009, 10:18:40 AM »
Naj povem še to, da se mi je zgodilo prvič, da sem sanjala očeta. No, takoj naslednji dan po sanjah prejmem klic, da leži v bolnici, polomljen zaradi nezgode. Da ni kaj povezano?

Aha, lahko bi bilo. Očitno si res ti na "potezi"  ;)
www.sepet-sanj.com

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #102 on: July 15, 2009, 10:26:01 AM »
ma,kje pa. Sploh ne govoriva. Nobenega odnosa, nič. Že v otroštvu je bilo baje čutit tako napetost med nama, da si pobegnil iz sobe. Enostavno en drugega ne prenašama.
Skratka: odnos je nikakav.

Hvala za odgovor Regina. Dušica naša štajerska. :) :-* ang:

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #103 on: July 15, 2009, 01:11:36 PM »
Skratka: odnos je nikakav.

Te popolnoma razumem, ampak razmisli: odnos vedno obstaja, pa naj bo še tako nikakav in tudi v primeru, ko dva človeka nimata niti stikov. Tudi misli so energija  ;)
« Last Edit: July 15, 2009, 01:18:50 PM by Regina »
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #104 on: July 15, 2009, 01:17:45 PM »
Regina, za vsako interpretacijo sem ti že vnaprej hvaležna.  :-*

Pa saj je ne rabiš? Mislim, da sama zelo dobro veš, za kakšen notranji konflikt gre in pred čim bežiš  ;)
Lepo se imej  :-*
www.sepet-sanj.com