Ja, vodi, usmerja, spodbuja 
Kako potem izraziti željo, na kaksen, ustrezen nacin, os.govorne fraze, tihe dialoge,namig prosnje
Npr. Angel My, vodi me tam nekje, mimo slabih stvari, odpelji preč tisto za kar menim,da mi gazi"
.
O tem kako izraziti željo je bilo veliko napisanega v različnih tekstih, na toliko načinov kolikor je avtorjev, željo lahko oblikuješ na čisto svoj način, pomembnih je par osnov:
- vedno se je dobro najprej umiriti
- pozitivno oblikuj željo, molitev, prošnjo angelom
- v oblikovanju prošenj je potrebno biti natančen, ker prejmemo točno to za kar prosimo
- na koncu želje dodamo vedno stavek:
Naj se zgodi božja volja in ne moja. / ali pa:
Naj se zgodi tako, kot je v moje najvišje dobro.
(če želja za katero prosimo ni v naše dobro, se ne bo zgodila, ker nas čaka nekaj primernejšega, boljšega)
- med meditiranjem oz. delu z angeli moramo biti prizemljeni, da je tako omogočen pretok energije, ker če to nismo, se tudi želja ne more materializirati, "obvisi v zraku"
- v želji izrazimo časoven okvir, v katerem naj se to zgodi, ker za angele čas in prostor ne obstajata
- na koncu se vedno zahvalimo
Angele lahko kličeš čisto konkretne, z imeni, če veš koga in zakaj, ali pa "skupinske angele" npr. angele odnosov, angele veselja, angele zdravilstva, angele resnice...
Najbolj splošna, preprosta prošnja angelom gre lahko za začetek nekako takole:
Dragi angeli, pomagajte mi, da navežem stik z vami, zaznam vašo prisotnost in se povežem z vami. Prosim pomagajte mi, da se odprem vašemu vodstvu. Hvala, amen.