Author Topic: Natalne karte članov foruma--tretji del  (Read 152394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Natalne karte članov foruma--tretji del
« Reply #60 on: April 26, 2010, 07:59:52 PM »
Kako pa tvoj sin doživlja tistega plutona v prvi? Jaz imam ful probleme z interpretacijo prve hiše, pri drugih ni problem, pri prvi pa sploh ne vem zakaj se mi tako ustavlja  ???
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #61 on: April 26, 2010, 08:44:50 PM »

Malo na hitrico sem preletela karto za našo novorojeno družinsko članico. Vam pade v uč še kaj posebnega poleg spodnjega?

Meni je najprej padlo v uč ukleščeno znamenje vodnarja in nasproti leva, ji bo te lastnosti treba pomagati graditi.
Da bo v vsakodnevnem delu vpeta v domače okolje kaže tudi moj pogled:
- 6 hiša: vrh v dvojčku (ali so doma morebiti trgovci?), vladar Merkur, ki je v 4 H v biku

Njena 5H (ustvarjalnost)
vrh v biku, vladar venera - v biku v 5 hiši(v lastnem domu), teorija pravi, da morajo biti aspekti dobri, da takšna postavitev prinese usklajenost, vidni so aspekti z Venero:
kvadrat Neptun
kvadrat Luna (ta mislim, da bo moteč)
sekstil Jupiter
sekstil Uran
trigon Saturn

toliko za zdaj, se pa še vrnem, lp (pa saj veš, da smo v mali šoli) ang:

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #62 on: April 27, 2010, 01:28:17 AM »
Jupitra v 3. ima moj Samo. Odraža se predvsem v čvekavosti ;D :D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #63 on: April 27, 2010, 04:40:30 AM »
Jaz pa mam v karti Davidovo zvezdo, če vključim tudi severni vozelj. Kaj bi to pomenilo?

klik

Moje podjetje pa ima pentagon znotraj nje pa tudi Davidovo zvezdo.  Zanimivo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #64 on: April 27, 2010, 04:54:44 AM »
Kako pa tvoj sin doživlja tistega plutona v prvi? Jaz imam ful probleme z interpretacijo prve hiše, pri drugih ni problem, pri prvi pa sploh ne vem zakaj se mi tako ustavlja  ???

Prva hiša ponazarja človeka kot samega sebe.  Vaša novorojenka in moj sin Mihael imata tam oba Plutona, le znamenje je seveda zamenjano.  Mihael tega Plutona doživlja z zavestjo, da pogosto ne ravna pravilno, vendar ne more iti mimo da nebi vsaj poskusil koga obrniti.  On je lahko žrtev, lahko pa je zmagovalec, poskuša pa tudi izsiljevati.   Dokler mu to vsaj pri materi uspeva bo šlo, vendar bojim se da kasneje tega ne bo prenesel na svojo ženo. Kajpak o tem z njim tudi govorim. Zaleže če vidi, da je koga hudo užalil ali mu naredil krivico, opažam pa tudi, da se da deloma to popraviti, le vedno znova mu moram v glavo tupit kaj je prav in kaj ne.  
Denar je pri njem visoka prioriteta, ne izbira pa preveč pametno sredstev kako ga prislužiti,  niti ne pazi kako ga bo porabil. Še nedolgo tega, ko je zbiral sličice ki jih fantje zbirajo je pogosto domov prinesel več slik, kot jih je od doma odnesel. Pač ima jezik in hitro je začel barantati po svoje.  

Opazil sem še rahlo podobnost med obema kartama.  Položaj Sonca in Lune v obeh kartah. To mi nekako pomeni, da bo vaša punčka bolj na očeta navezana, torej je on dolžan poskrbeti, da ji Pluton ne bo ven sekal. Verjetno bo začela tuliti že od majhnega in s tem izsiljevati. Pravzaprav se je tudi meni Mihael pri štirih letih v trgovini na tla vrgel in nekaj hotel izsiliti.   Preprosto sem ga odpeljal nazaj domov, potem pa sem šel sam v trgovino.  Ko sem prišel domov sem mu pač povedal, da nisem nič zanj kupil, ker meni se po tleh v trgovini ne meče. Pač take ukrepe imam, kar je v nasprotju z njegovim Plutonom in tudi vaši ta mali to, oziroma ali podobno ne bo všeč.  

Kot vsakdo, pa rabi v primeru ko naredi kaj dobrega veliko pohvale, saj to ji občasno lahko izbije negativni potencial Plutona.  

Mimogrede. Mihaelova karta je v linku

Andres
« Last Edit: April 27, 2010, 04:59:42 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #65 on: April 27, 2010, 05:25:56 AM »
Spet lepa ura ...  ang:
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #66 on: April 27, 2010, 05:30:54 AM »
:) In spet nisem bil pozoren na uro. Za to ste bolj ženske kot ne, verjamem.  :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #67 on: April 27, 2010, 07:39:20 AM »
Hvala Andres to sem tudi jaz opazila, da bo oče imel veliko vlogo v njenjem življenju. Ker je sonce v četrti hiši, verjetno bo čisto očkova punčka  :)

Pluton v prvi hiši pa verjetno res pomeni, da bo morala veliko delati na svojem jazu, kjer je pluton naj bi bila "karma". Torej je nekako naloga tega življenja, da se nauči izoblikovati svojo osebnost, tko na hitro laično rečeno  :) Pri čemer bo moral oče in drugi bližnji veliko sodelovati.

Bom potem pogledala še Mihaelovo karto.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #68 on: April 27, 2010, 07:41:07 AM »

Malo na hitrico sem preletela karto za našo novorojeno družinsko članico. Vam pade v uč še kaj posebnega poleg spodnjega?

Meni je najprej padlo v uč ukleščeno znamenje vodnarja in nasproti leva, ji bo te lastnosti treba pomagati graditi.
Da bo v vsakodnevnem delu vpeta v domače okolje kaže tudi moj pogled:
- 6 hiša: vrh v dvojčku (ali so doma morebiti trgovci?), vladar Merkur, ki je v 4 H v biku

Njena 5H (ustvarjalnost)
vrh v biku, vladar venera - v biku v 5 hiši(v lastnem domu), teorija pravi, da morajo biti aspekti dobri, da takšna postavitev prinese usklajenost, vidni so aspekti z Venero:
kvadrat Neptun
kvadrat Luna (ta mislim, da bo moteč)
sekstil Jupiter
sekstil Uran
trigon Saturn

toliko za zdaj, se pa še vrnem, lp (pa saj veš, da smo v mali šoli) ang:

Sej ravno zato, ker smo v mali šoli sprašujem, ker itak kakšno stvar še spustim. Zanimivo je da najprej naredim interpretacijo, potem po tistem pa vidim še cel kup drugih stvari, ki sem jih pozabila upoštevat  ::)

Aja si vprašala če so doma trgovci zaenkrat niso, oče strojnik, mama pa učiteljica joge  ;D

Moja astro karta

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #69 on: April 27, 2010, 11:52:24 AM »
Andres, na Islandiji si? Lepo, lepo... Jaz bi rade volje šel še kdaj nazaj, sem bil le 2 dni tam, a sta ta bila zatrpana do vrha.

jane, čestitke ob naraščaju, evo še moje interpretacije, ne oziraje se na že napisao.
Kot prvo je zanimivo, da so osebni planeti zelo redko aspektirani, pa še takrat ko so, so orbi kar veliki. Edino Venera tu izstopa, ki tvori 3 relativno močne aspekte.

Imamo ognjeno - zemeljski tip, kar samo po sebi pomeni težavnejše balansiranje osebnosti, saj sta si ta dva elementa diametralno nasprotna. Ljudje, kjer izstopata nasprotna si elementa se čutijo raztegnjene med dvema načinoma delovanja oz. dvema načinoma interakcije s svetom. Ni pa to nič groznega, vse ima moj smisel in če bom/ko bom v nadaljni analizi uporabljal negativnejše izrazoslovje to ne jemlji kot manko ali zapečatenost puncine usode. Ampak to sama veš.

Večina planetov je pod horizontaom kar kaže na to, da ji ne bo toliko potreben feedback od zunanjega sveta, ampak bo svojstvenost in svoj splošen razvoj gradila na "internem dialogu" in v glavnem sama sebi merilo (ne)uspeha.
Vsekakor zelo odprto, sproščeno, igrivo, radovedno, nasmejano dete, ki bo venomer želelo biti v središču pozornosti (Luna), a hkrati odprtega srca in pripravljena prisluhniti (AC Strelec). V kombinaciji z močnim bikom mi deluje to zelo posrečeno, Sonce bo sicer šele razviti morala, a tu imamo še Venero, tak da bo prava uživačica, bo jo treba razvajat ter pragmatična, stabilna, zanesljiva učenka, sogovornica, prijateljica (Merkur). Dodatno to potrjuje še pravledujoča fiksna modalnost.
Če še za trenutek ostanemo pri Veneri vidimo, da jo podpira tudi Saturn, kar bi jaz interpretiral kot dodatno odgovornost in zanesljivost, preudarnost. Mislim, da se bo na njo vsekakor moč zanesti. Tudi Uran jo ima rad in ji doda nekoliko nekonvencionalnosti, Neptun pa jo vleče malo v oblake, v navezi s Kironom to kaže na to, da bo morda imela težave zaradi idealiziranja določenih oseb ali filozofij/institucij.

Če se ustavimo pri tej 3. hiši vidimo kar 4 planete v njej, ki dominirajo nad karto, a v glavnem tvorijo le generacijske aspekte.
Tukaj vidim po eni strani veliko željo po učenju/infromacijah in dobre, empatične komunikacijske sposobnosti, kar pa po drugi strani izpodbijata oz. komplicirata Kiron in Neptun. Če k temu dodamo še strica Saturna v nasprotni, 9. hiši je kar očitno, da bo njena glavna življenjska tema povezana z učenjem, informacijami, komunikacijo.
Na hitro bi rekel, da ji je to zelo pomembno podorčje, je dobra in v tem uživa (Jupiter, Uran), a bo doživela neke pretrese in težave (Kiron), ki znajo biti povezano z nezmožnostjo fokusiranja (Neptun) in tem, da pridobljene infromacije ne uspe spraviti v praktičen, uporaben kontekst (Satun 9.)
Na pomembnost pridobivanja informacij kaže tudi radovedni Stelec AC.

Skratka, os 3-9 bo glavna pri njen po mojem mnenju.
Ampak ona ima s tem bikom asa v žepu in mislim da bo to znala v končni fazi prav lepo razrešit, vsaj predispozicije za to ima.
Odločnosti ji tudi ne manja (Mars lev).

Punca ima v bistvu le 2 težavna aspekta, Merkur kvadrat Mars; tole doliva ogenj na 3-9 os, direktna, brez ovinkarjenja, lahko tudi žaljiva komunikacija. Ne hodi okoli vrele kaše. Ko ima idejo jo (pre)hitro izvede, nima potrpežljivosti, hiter um. Otrok mogoče ne bo imel možnosti, da izraža samega sebe... tukaj pa pridemo do Plutona v 1. hiši, ki tvori tisti drugi težaven aspekt - sesquiquadrate Luna.

Pluton v prvi, še posebej v "težavni" navezi z Luno kaže na intenzivno čustvovanje, a hkrati na zakopana čustva. Taka oseba je skrivnostna in zaščitniška kar se tiče lastne persone. Aspekt med tema planetoma je kar težek, še posebej za ženske. Tukaj pogosto veliko vlogo igra mama, ki (nezavedno) kontrolira/diktira obnašanje, čustvovanje, izražanje... na splošno, kar celo življenje svojega otroka. Če pogledamo na Luno kot na mamo vidimo pri tej punčki, da je njena mama zelo prezentna, sicer velikodušna in skrbna a hkrati autoritativna in egocentrirana. Taka oseba bi znala konkretno vplivati na razvoj svojega otroka.
Skratka, jaz poznam nekaj punc s težkim kontaktom med Luno in Plutonom pa se te teme kar ponavljajo. Še posebej če je Pluton v prvi. Tako, da bo boj za vzpostavljanje individualnosti že prisoten pri njen, po moje.

Če je res taka mama, bo zanimivo videt, kako se bo ubadala s punčkino željo po tem, da je v središču. Ampak če uči jogo, bi že naj znala sebe postavit na stran in podpirat individuacijo svojega otroka.

No, mislim, da bo dovolj.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #70 on: April 27, 2010, 12:06:44 PM »
Hvala Bojan za tole razlago sploh mame. Mama je moja najboljša prijateljica kot oseba je res velikodušna, ne vem pa kako se bo spopadla z vlogo mame.
Mene je tudi zmotila tale postavljena luna, se mi zdi da bo imel oče lažjo vlogo. Ampak potem sploh nisem več hotela drezat v to temo, ker enostavno nisem niti vedela a gledam prav niti kako ji na lep način povedat, bo že ko bo čas in ko bo tudi moje znanje astrologije večje, da ji bom lažje razložila zadeve.

Moja astro karta

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #71 on: April 27, 2010, 12:15:51 PM »
Meni se pri učiteljici joge v navezi s karto te punčke pojavi sledeča dinamika.

Ona je verjetno poduholjena oseba in bo v skladu s svojo filozofijo želela vzgajati tudi otroka. Kar pa ni rečeno da je dobro za otroka, čeprav ona tako morda misli.
Zato tudi Saturn v 9. hiši punčkine karte (visoko učenje, filozofija, religija).

Da jo ne bo posiljevala s temi tematikami...

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #72 on: April 27, 2010, 01:07:18 PM »
Madoniš ste pridni :). Jaz pa še kar v svoji karti čepim ;D

Sem določeno zadevo že precej naštudirala, kaj, kje, kdo, kako... manjka mi samo še kdaj. Kako pa to ugotovim?
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #73 on: April 27, 2010, 01:08:27 PM »
No to pa zanimivo na to niti približno nisem pomislila s tega kota. Tisti saturn je meni padel v uč kot povezava z drugo hišo, služenje denarja v povezavi s tujino.
Kar mi je dal še vedet, da bodo mogoče težave pri višjem študiju.

Mi pa tretja hiša v ribih, pa še jupiter in neptun noter data vedeti, da bo to verjetno oseba, ki ji duhovnost ne bo tuja.

Ma mi je res fajn ko se takole menimo, potem vidiš še drug način razmišljanja in kaj si sam spregledal.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #74 on: April 27, 2010, 01:09:24 PM »
Madoniš ste pridni :). Jaz pa še kar v svoji karti čepim ;D

Sem določeno zadevo že precej naštudirala, kaj, kje, kdo, kako... manjka mi samo še kdaj. Kako pa to ugotovim?

To bomo pa potem oktobra jemali  ;) Potem bo šele zanimivo  ;D

Moja astro karta