Andres, na Islandiji si? Lepo, lepo... Jaz bi rade volje šel še kdaj nazaj, sem bil le 2 dni tam, a sta ta bila zatrpana do vrha.
jane, čestitke ob naraščaju, evo še moje interpretacije, ne oziraje se na že napisao.
Kot prvo je zanimivo, da so osebni planeti zelo redko aspektirani, pa še takrat ko so, so orbi kar veliki. Edino Venera tu izstopa, ki tvori 3 relativno močne aspekte.
Imamo ognjeno - zemeljski tip, kar samo po sebi pomeni težavnejše balansiranje osebnosti, saj sta si ta dva elementa diametralno nasprotna. Ljudje, kjer izstopata nasprotna si elementa se čutijo raztegnjene med dvema načinoma delovanja oz. dvema načinoma interakcije s svetom. Ni pa to nič groznega, vse ima moj smisel in če bom/ko bom v nadaljni analizi uporabljal negativnejše izrazoslovje to ne jemlji kot manko ali zapečatenost puncine usode. Ampak to sama veš.
Večina planetov je pod horizontaom kar kaže na to, da ji ne bo toliko potreben feedback od zunanjega sveta, ampak bo svojstvenost in svoj splošen razvoj gradila na "internem dialogu" in v glavnem sama sebi merilo (ne)uspeha.
Vsekakor zelo odprto, sproščeno, igrivo, radovedno, nasmejano dete, ki bo venomer želelo biti v središču pozornosti (Luna), a hkrati odprtega srca in pripravljena prisluhniti (AC Strelec). V kombinaciji z močnim bikom mi deluje to zelo posrečeno, Sonce bo sicer šele razviti morala, a tu imamo še Venero, tak da bo prava uživačica, bo jo treba razvajat ter pragmatična, stabilna, zanesljiva učenka, sogovornica, prijateljica (Merkur). Dodatno to potrjuje še pravledujoča fiksna modalnost.
Če še za trenutek ostanemo pri Veneri vidimo, da jo podpira tudi Saturn, kar bi jaz interpretiral kot dodatno odgovornost in zanesljivost, preudarnost. Mislim, da se bo na njo vsekakor moč zanesti. Tudi Uran jo ima rad in ji doda nekoliko nekonvencionalnosti, Neptun pa jo vleče malo v oblake, v navezi s Kironom to kaže na to, da bo morda imela težave zaradi idealiziranja določenih oseb ali filozofij/institucij.
Če se ustavimo pri tej 3. hiši vidimo kar 4 planete v njej, ki dominirajo nad karto, a v glavnem tvorijo le generacijske aspekte.
Tukaj vidim po eni strani veliko željo po učenju/infromacijah in dobre, empatične komunikacijske sposobnosti, kar pa po drugi strani izpodbijata oz. komplicirata Kiron in Neptun. Če k temu dodamo še strica Saturna v nasprotni, 9. hiši je kar očitno, da bo njena glavna življenjska tema povezana z učenjem, informacijami, komunikacijo.
Na hitro bi rekel, da ji je to zelo pomembno podorčje, je dobra in v tem uživa (Jupiter, Uran), a bo doživela neke pretrese in težave (Kiron), ki znajo biti povezano z nezmožnostjo fokusiranja (Neptun) in tem, da pridobljene infromacije ne uspe spraviti v praktičen, uporaben kontekst (Satun 9.)
Na pomembnost pridobivanja informacij kaže tudi radovedni Stelec AC.
Skratka, os 3-9 bo glavna pri njen po mojem mnenju.
Ampak ona ima s tem bikom asa v žepu in mislim da bo to znala v končni fazi prav lepo razrešit, vsaj predispozicije za to ima.
Odločnosti ji tudi ne manja (Mars lev).
Punca ima v bistvu le 2 težavna aspekta, Merkur kvadrat Mars; tole doliva ogenj na 3-9 os, direktna, brez ovinkarjenja, lahko tudi žaljiva komunikacija. Ne hodi okoli vrele kaše. Ko ima idejo jo (pre)hitro izvede, nima potrpežljivosti, hiter um. Otrok mogoče ne bo imel možnosti, da izraža samega sebe... tukaj pa pridemo do Plutona v 1. hiši, ki tvori tisti drugi težaven aspekt - sesquiquadrate Luna.
Pluton v prvi, še posebej v "težavni" navezi z Luno kaže na intenzivno čustvovanje, a hkrati na zakopana čustva. Taka oseba je skrivnostna in zaščitniška kar se tiče lastne persone. Aspekt med tema planetoma je kar težek, še posebej za ženske. Tukaj pogosto veliko vlogo igra mama, ki (nezavedno) kontrolira/diktira obnašanje, čustvovanje, izražanje... na splošno, kar celo življenje svojega otroka. Če pogledamo na Luno kot na mamo vidimo pri tej punčki, da je njena mama zelo prezentna, sicer velikodušna in skrbna a hkrati autoritativna in egocentrirana. Taka oseba bi znala konkretno vplivati na razvoj svojega otroka.
Skratka, jaz poznam nekaj punc s težkim kontaktom med Luno in Plutonom pa se te teme kar ponavljajo. Še posebej če je Pluton v prvi. Tako, da bo boj za vzpostavljanje individualnosti že prisoten pri njen, po moje.
Če je res taka mama, bo zanimivo videt, kako se bo ubadala s punčkino željo po tem, da je v središču. Ampak če uči jogo, bi že naj znala sebe postavit na stran in podpirat individuacijo svojega otroka.
No, mislim, da bo dovolj.