Jaz sem kozorog

GRENIVKA, grenivkovec
(Citrus x paradisi)
Grenivkino olje ima čiste, sveže, ostre zgornje note in nekoliko sladke, agrumske spodnje odtenke. Dobro se meša z drugimi eteričnimi olji iz agrumov in začimbnic, pa tudi z eteričnimi olji palmaroze, grenkega pomarančevca, rožmarina, ciprese, navadnega brina, jasmina in ilang ilanga.
Kot večina eteričnih olj tudi ta lajša depresijo, razkužuje, blaži krče, učinkuje kot adstringens, očiščuje kri, pospeši izločanje seča, spodbuja krepča.
Po mojih ugotovitvah veliko ljudem eterična olja vračajo pogum in opominjajo na njihov smisel življenja. Nekateri, ko vonjajo dišave postanejo zelo dobre volje in dobijo veselje do dela.

Grenivkino eterično olje pomaga proti zastajanju tekočin v tkivih in proti celulitu ter je zato zelo koristno za limfnodrenažno masažo. Pomaga proti zastajanju krvi v preobremenjenih jetrih, jutranja kopel z mešanico grenivkinega, rožmarinovega in komarčkovega olja pa ublaži simptome alkoholnega mačka. Grenivkino olje krepčilno učinkuje na lasišče in je zelo koristen dodatek sredstvom za nego mastne in aknaste kože. To olje na splošno učinkuje spodbujevalno in očiščevalno ter izboljšuje razpoloženje. Jaz se rad takole razvedrim, saj sem zadnje čase kar velikokrat slabe volje

Psihološki učinki eteričnega olja so predvsem osvežilni in poživljajoči. Pomagajo blažiti simptome stresa, živčne izčrpanosti in napetosti. Podobno kot bergamotkino olje odpravlja sezone čustvene motnje in pozimi razvedri človeka.
Seveda da nas zanima. Izbor kar prepuščam tebi. Temo res premalo poznam, da bi bila pametna 
Imam pa olja rada, predvsem tista za masažo. Mogoče bi dali še kaj na horoskop, ali pač ne. Če, potem sva midva Bik in Škorpijon in oba uživava v masažicah
Zate je lahko dober dodatek za masažice
Sicer pa v masažnih mešanicah in oljih za kopeli pomaga proti psihični izčrpanosti in duševni otopelosti. Grenivkino olje človeku povrne samozavest in spodbuja optimizem, predvsem zato ga imam jaz rad