Author Topic: AROMATERAPIJA  (Read 48787 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Anarion

• Novinec
  • *
  • Where To Start In This Beautiful World?
Re: AROMATERAPIJA
« Reply #75 on: April 30, 2010, 09:59:11 AM »
Na žalost bom v prihodnjih dneh bolj zaseden in ne bom mogel pisati veliko...
Zato se bo tukaj za nekaj časa ustavilo, ampak imam še veliko, veliko eteričnih olj, ki jih lahko opišem  ;)
Theta praktik

Offline Anarion

• Novinec
  • *
« Reply #76 on: May 01, 2010, 07:09:40 PM »
Imam vprašanje...
Doma mi govorijo, da ne smem uporabljati eteričnih olj za spanje, ker lahko škodujejo. Zdi se mi malce čudno vendar vas bom vprašal, če kdo ve kaj o tem?    ???
Theta praktik

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #77 on: May 03, 2010, 09:30:12 AM »
Imam vprašanje...
Doma mi govorijo, da ne smem uporabljati eteričnih olj za spanje, ker lahko škodujejo. Zdi se mi malce čudno vendar vas bom vprašal, če kdo ve kaj o tem?    ???

Za spanje v kakšnem smislu??? Te muči nespečnost?
Vsaka pretirana uporaba eteričnih olj je seveda lahko "nevarna", saj je pri njih vedno zlato pravilo MANJ JE VEČ ;)
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline Anarion

• Novinec
  • *
« Reply #78 on: May 03, 2010, 01:46:35 PM »
Zadnje čase sem res slbo spal in sem poskusil z dvema kapljicama sivke.
Kakorkoli, pomagalo je.
Theta praktik

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #79 on: May 03, 2010, 01:49:47 PM »
Kakorkoli, pomagalo je.

Menim, da aromaterapija vedno pomaga, morda le ne v primeru, ce imas alergijo na kaksno esenco ...
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #80 on: May 03, 2010, 02:32:50 PM »
Kakorkoli, pomagalo je.

Z dvema kapljicama eteričnega olja, pa res nima kaj bit narobe ;)

Pri nespečnosti lahko uporabljaš:
grenivkino olje; izboljšuje razpoloženje in hkrati pomirja, zato je nepogrešljivo pri spopadu s stresom in zaskrbljenostjo
sivkino olje; lastnosti tega si tudi sam opisal in ga tudi uporabljaš ;)
vetiverjevo olje;uravnava osrednji živčni sistem, zato povzorča da se bolje počutimo v svojem telesu. Je pomirjevalno olje in zato kot nalašč za nemiren um in pri umski in telesni izčrpanosti.

Lahko si narediš mešanico teh treh olj : 3 kapljice sivkinega, 2 kapljici grenivkinega in 1 kapljico vetiverja; kapjico ali dve kapneš na blazino, ali pa na bombažni robček, ki ga vstaviš v prevleko blazine, tako se izogneš direktnemu kontaktu s kožo :)

Za globok spanec, pa jaz uporabljam mešanico iz 3 kapljic rimske kamilice, 3 kapljic sivkinega olja, 2 kapljice nerolija in 1 kapljico sandalovine. Mešanico nakapljam na bombažne robčke in jih ustavim med posteljnino...pomaga zelooooo, pa še posteljnina (in omara) omamno dišijo ;)

Upam da ti bo tole v kakšno pomoč :-*
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline Anarion

• Novinec
  • *
« Reply #81 on: May 03, 2010, 02:40:21 PM »
Mi je, res hvala  ;)
Theta praktik

Offline Anarion

• Novinec
  • *
« Reply #82 on: May 04, 2010, 02:17:36 PM »
Torej, kot sem že rekel sem malce zaposlen te dni, ampak imam še vedno nekaj časa (pravzaprav, si ga lahko priskrbim, če je res potrebno).
Zato bi prosil, če koga zanima kakšno eterično olje, da kar vpraša, pa bom potem opisal tiste, ki vas zanimajo, da ne bom pisal kaj, kar vas ne zanima  ;)
(Pa upam, da ne nakladam preveč  :-X )

:)
Theta praktik

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #83 on: May 04, 2010, 02:48:36 PM »
Seveda da nas zanima. Izbor kar prepuščam tebi. Temo res premalo poznam, da bi bila pametna  ;)

Imam pa olja rada, predvsem tista za masažo. Mogoče bi dali še kaj na horoskop, ali pač ne. Če, potem sva midva Bik in Škorpijon in oba uživava v masažicah

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Anarion

• Novinec
  • *
« Reply #84 on: May 04, 2010, 03:18:18 PM »
Jaz sem kozorog   ;)

GRENIVKA, grenivkovec
(Citrus x paradisi)

Grenivkino olje ima čiste, sveže, ostre zgornje note in nekoliko sladke, agrumske spodnje odtenke. Dobro se meša z drugimi eteričnimi olji iz agrumov in začimbnic, pa tudi z eteričnimi olji palmaroze, grenkega pomarančevca, rožmarina, ciprese, navadnega brina, jasmina in ilang ilanga.

Kot večina eteričnih olj tudi ta lajša depresijo, razkužuje, blaži krče, učinkuje kot adstringens, očiščuje kri, pospeši izločanje seča, spodbuja krepča.

Po mojih ugotovitvah veliko ljudem eterična olja vračajo pogum in opominjajo na njihov smisel življenja. Nekateri, ko vonjajo dišave postanejo zelo dobre volje in dobijo veselje do dela.  :)

Grenivkino eterično olje pomaga proti zastajanju tekočin v tkivih in proti celulitu ter je zato zelo koristno za limfnodrenažno masažo. Pomaga proti zastajanju krvi v preobremenjenih jetrih, jutranja kopel z mešanico grenivkinega, rožmarinovega in komarčkovega olja pa ublaži simptome alkoholnega mačka. Grenivkino olje krepčilno učinkuje na lasišče in je zelo koristen dodatek sredstvom za nego mastne in aknaste kože. To olje na splošno učinkuje spodbujevalno in očiščevalno ter izboljšuje razpoloženje. Jaz se rad takole razvedrim, saj sem zadnje čase kar velikokrat slabe volje  ;)
 Psihološki učinki eteričnega olja so predvsem osvežilni in poživljajoči. Pomagajo blažiti simptome stresa, živčne izčrpanosti in napetosti. Podobno kot bergamotkino olje odpravlja sezone čustvene motnje in pozimi razvedri človeka.
Seveda da nas zanima. Izbor kar prepuščam tebi. Temo res premalo poznam, da bi bila pametna  ;)

Imam pa olja rada, predvsem tista za masažo. Mogoče bi dali še kaj na horoskop, ali pač ne. Če, potem sva midva Bik in Škorpijon in oba uživava v masažicah

Zate je lahko dober dodatek za masažice  :)
Sicer pa v masažnih mešanicah in oljih za kopeli pomaga proti psihični izčrpanosti in duševni otopelosti. Grenivkino olje človeku povrne samozavest in spodbuja optimizem, predvsem zato ga imam jaz rad ;)
« Last Edit: May 04, 2010, 03:20:15 PM by Anarion »
Theta praktik

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #85 on: May 04, 2010, 06:23:09 PM »
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Anarion

• Novinec
  • *
« Reply #86 on: May 26, 2010, 08:50:13 PM »
Glede tega bi se pa res rad pozanimal:
Zanima me, katera eterična olja imate doma in kako jih uporabljate?
Theta praktik

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #87 on: May 27, 2010, 10:27:13 AM »
Trenutno nimam nobenih eteričnih olj doma. sedaj ko pa brskam po temle forumu, si bom pa prav gotovo omislila kakšnega. že od nekdaj imam izjemno izostren voh, sem čisto po očiju. verjetno bi tudi očiju zelo koristil, glede na to, da ma tut on dober nos. mu bom šla ga v avto podtaknit al pa v delavnico  ;D

anarion, kaj priporočaš za škorpijone (oči) in tehtnice (jaz)? ker če bi zbirala samo posamezna eterična olja glede na delovanje, bi jih blo preveč  :D
9ZK 674

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #88 on: May 27, 2010, 10:33:15 AM »
Se ena skorpijonka tukaj..mene tudi zanima kaj priporocas za skorpijoncke  ;)

Offline Anarion

• Novinec
  • *
« Reply #89 on: May 27, 2010, 04:10:46 PM »
Če malo pobrskam po moji zakladnici horospopskih znamenj lahko za škorpijone rečem tole:
Vlada jim planet Pluton
Element voda

Na njih bo dobro vplival rododendron ali geranija, med zelišči so priporočljiva leska, mačja meta, agava in jedi z ostrim okusom.
Škorpijon je velikokrat strog oče in takšnim bi jaz dal eterično olje poprove mete  ;)
Za ženske bi jaz priporočil jasmin lahko pa tudi poprovec.
Pri izbiranju kristalov bi najbolj deloval opal.

Tehtnicam vlada planet Venera
Element zrak
Tehtnicam ugajajo vrtnice še posebej če so velike.
Pri izbiranju kristalov bi priporočal žad.
Priporočal bi vam olje muškatne kadulje.
Theta praktik