aha, hvala za obrazložitev. čeprav nisem pristaš takšnih in podobnih stvari. sama duhovnost raje poskušam živeti (tako kot vsem, tudi meni nagaja ego

) in sem mnenja, da mora vsak posameznik doživeti duhovnost v sebi in je ne iskati na "duhovnih" krajih, pri "duhovnih" ljudeh ipd. na takšen način lahko človek ozdravi sebe (bolezni, posledično pa kroti ego, iz katerega izvirajo vse bolezni).
vem, da obstajajo posebni kraji, kjer se enregije, naklonjene določenim čakram res močneje občutijo. sem pa mnenja, da naj hodijo ljudje tja po svojem lastnem, notranjem vodstvu in ne pod krinko turizma, ki vse skupaj zaradi ega in denarja oslabijo prvinsko mogočnost teh energij.
vem, da denar in duhovnost lahko gresta skupaj. vendar mora materialno bogat človek znati premagati svoj ego in najti ravnovesje med materialnim in duhovnim. takih ljudi je pa zelo malo. zaradi zgoraj navedenega sem prepričana, da takšen turizem žal zasenči vso "duhovnost" ki je bila prvotno namenjena ljudem v pomoč in postane nič drugega kot zaprt kanal, ki "zauga" energijo drugim ljuem. (primer Sai Babe, energetskih točk v Tunjicah ipd)
poudarjam, da je to moje osebno mnenje in nikogar ne želim v nič prepričati.
sama pa delam v turizmu in imam prav zaradi takšnega prepričanja in "moraliziranja" kar nekaj težav. tukaj se velikokrat "borim" sama s seboj.