Poll

Želel/a bi si obiskati Islandijo

Ker sem naveličan/a standardnega turizma na Jadranu
0 (0%)
Ker nudi drugačnost
4 (36.4%)
Zaradi islandskih ponijev
0 (0%)
Zaradi nočnega življenja
0 (0%)
Ker je tam lepa narava
4 (36.4%)
Ker je tam doma tudi duhovni turizem
3 (27.3%)
Ta država me ne zanima
0 (0%)

Total Members Voted: 10

Voting closed: July 05, 2008, 04:14:09 AM

Author Topic: Potovanja na Islandijo. Drugačen dopust kot smo vajeni.  (Read 32380 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Potovanja na Islandijo. Drugačen dopust kot smo vajeni.
« Reply #15 on: October 16, 2007, 03:34:16 AM »
Naj se ponovno oglasim še v tej temi, saj opažam, da so nekatri preko iskalnikov prišli tudi do foruma, sam pa glede na prispelo pošto ravno tako opažam povečano zanimanje za potovanja po Islandiji. Ta vsekakor bodo, morda celo kakšna instant za novo leto, brez dvoma pa naslednjo leto poleti oziroma od maja naprej.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #16 on: October 16, 2007, 11:41:15 AM »
No jaz sem volila svoje. Škoda pa, da ne moreš označiti več opcij. Bom pa še enkrat. Tako da povem tisto kar mislim. ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #17 on: October 16, 2007, 11:42:03 AM »
No jaz sem volila svoje. Škoda pa, da ne moreš označiti več opcij. Bom pa še enkrat. Tako da povem tisto kar mislim. ;D

Aja, pa saj ne morem.  ::)
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #18 on: October 16, 2007, 02:40:06 PM »
Res Tea. V anketi ni dodana  opcija za izražanje nečesa kar ni navedeno. :(

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #19 on: October 16, 2007, 03:16:58 PM »
Nene, hotla sem več tistih opcij ki so navedene. Najbrž da ne bom potovala tako daleč sam zaradi ene stvari  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #20 on: October 16, 2007, 03:22:02 PM »
To reče vsak ki sem pride. "Nikoli si nisem mislil(a) da bom kdaj sem pršel(a).

Samo zaradi ene stvari. Predvidevam Tea. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #21 on: October 16, 2007, 03:50:05 PM »
No ja, zdaj si me pa dobil  ;D ;)
www.Astro-Star.net

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #22 on: October 16, 2007, 07:52:43 PM »
sem oddal glas za drugačnost" ;D
je Islandija podobna po drugacnosti deželi Amsterdamu,čeprav tudi tam še nisem bil :D
let it be

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #23 on: October 16, 2007, 07:59:28 PM »
Mislim, da si Amesterdam in Islandija po ničemur nista podobna. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #24 on: October 16, 2007, 11:12:11 PM »
Se zelo strinjam, sta si kot noč pa dan.  :)

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #25 on: October 18, 2007, 09:55:53 PM »
Andreas,
ravno zbiram informacije o morebitnem kratkem skoku na Islandijo okrog Božiča ali Novega leta. Prvi razlog je severni sij, ki pa menda zaradi polne lune, ki bo 24.12. ne bo "viden". Je to res? Koliko časa po polni luni traja, da se zadeva "normalizira"?

Ker sem na forumu popolnoma "frišna", po prebranem predvidevam, da živiš na Islaniji....

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #26 on: October 19, 2007, 02:45:52 AM »
Iza.

Če je polna luna lahko zelo sveti, vendar je tudi res, da je severn sij, predvsem na severu Islandije lahko tudi tako močen, da se da ob njem brati časopis.  Načeloma pa velja, da če je polna luna se severni sij vidi, odvisno pač iz katere strani pride in na kateri strani je luna.  Odvisno je tudi koliko je oblačno na tisti strani neba kjer je luna. Pač glede severnega sija je več kot toliko okoliščin, zato niti ni zagarantirano, da se bo slednji videl v času ko je turist na Islandiji.   
Sicer pa se spomnim, da sem nekoč videl severni sij in polno luno, toda ta je bila tistikrat precej nizko severni sij pa na drugi strani.  Podobno kot  takrat ko slapa še ne vidiš, je pa od daleč vidna mavrica.
Mimogrede. Če imaš namen priti decembra ti priporočam, da se bookiraš kar takoj. Tisti čas so letala zelo zasedena, kot tudi ne bo lahko dobiti sedeža za nazaj.  Predvidevam, da v tem času nebi hodila zelo daleč ven iz Reykjavika. Ali le?

Pravilno si uganila Iza.  Živim na Islandiji.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #27 on: October 29, 2007, 08:15:14 PM »
... duhovni turizem...

nisem citirala vsega. preveč je bilo in sem brisala. je pa iz tvojega uvodnega besedila.  sicer si napisal, da ne bi slednjega našteval...podal si neko razlago, ampak mene vseeno zanima... kaj si mislil s tem, "duhovni turizem"?

pa prosim ne premikaj mojih komentarjev v druge teme. mislim, da je čisto OK, če se tudi o tem razpišemo tukaj.

prosim vedi: nič nimam proti tebi, na splošno nimam nič proti islandiji (razen tega, kar sem že povedala in se ne bom ponavljala) in nimam nič proti ljudem, ki živijo na islandiji.

zanima me samo tisto, kar sem izpostavila

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #28 on: October 30, 2007, 12:55:36 AM »
Seveda ne bom brisal tvojega komentarja, niti ga ne bom premikal, saj vendarle se drži osnove te teme. 

Duhovni turizem se do neke mere izvaja povsod po svetu. Islandija ima  drugačno simboliki kar zadeva slednjega.  Na zahodni obali je ena od svetovnih čaker o kateri je verjetno intuitivno pisal Jurne Verne v delu Potovanje skozi središče zemlje.
No, ta točka velja za posebno energetsko in žal mi je ker mnogi turisti ne odidejo ravno tja, čeravno je nekoliko iz poti krožne vožnje okoli Islandije. No so pa tu še poleg palčkov, ki nedvomno obstajajo, bržkone nastanjene neke druge civilizacije. Pač tudi v tisti okolici se dogajajo ozdravitve, višja energetska zaznavanja ipd.  In to vladne službe sveta vedo, da je tako pa potrjuje dejstvo postavitve mednarodne vasi, kot štaba za raziskovanja "polarne svetlobe". No, zdi si mi upravičeno raziskati to svetlobo, manj verjetno pa je to delo trjajoče desetletja v grobo mešani svetovni zastavi raznih znanstvenikov.  Teh publikacij ni javno objavljenih, pač sem eden tistih, ki vem za kateri predel Islandije gre, zato takšne izlete upravičeno lahko kličem duhovni.
Nenazadnje je obisk Notre dame tudi duhovnega značaja, ravno tako je s pohodom po Caminu in v Sloveniji je potrebno najti pravo romarsko pot ki služi kot duhovna.  So pa vse zadnje naštete brez dvoma popolnoma drugačne variante kot islandska.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #29 on: October 30, 2007, 10:09:33 AM »
aha, hvala za obrazložitev. čeprav nisem pristaš takšnih in podobnih stvari. sama duhovnost raje poskušam živeti (tako kot vsem, tudi meni nagaja ego ;)) in sem mnenja, da mora vsak posameznik doživeti duhovnost v sebi in je ne iskati na "duhovnih" krajih, pri "duhovnih" ljudeh ipd. na takšen način lahko človek ozdravi sebe (bolezni, posledično pa kroti ego, iz katerega izvirajo vse bolezni).
vem, da obstajajo posebni kraji, kjer se enregije, naklonjene določenim čakram res močneje občutijo. sem pa mnenja, da naj hodijo ljudje tja po svojem lastnem, notranjem vodstvu in ne pod krinko turizma, ki vse skupaj zaradi ega in denarja oslabijo prvinsko mogočnost teh energij.

vem, da denar in duhovnost lahko gresta skupaj. vendar mora materialno bogat človek znati premagati svoj ego in najti ravnovesje med materialnim in duhovnim. takih ljudi je pa zelo malo. zaradi zgoraj navedenega sem prepričana, da takšen turizem žal zasenči vso "duhovnost" ki je bila prvotno namenjena ljudem v pomoč in postane nič drugega kot zaprt kanal, ki "zauga" energijo drugim ljuem. (primer Sai Babe, energetskih točk v Tunjicah ipd)

poudarjam, da je to moje osebno mnenje in nikogar ne želim v nič prepričati.

sama pa delam v turizmu in imam prav zaradi takšnega prepričanja in "moraliziranja" kar nekaj težav. tukaj se velikokrat "borim" sama s seboj.  :-\