Author Topic: Tranzit Neptuna  (Read 91286 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Tranzit Neptuna
« Reply #150 on: October 24, 2012, 12:29:43 PM »
Skratka, če kdo vohuni, naj naredi to tako, da se ne bo izvedelo.  ;D Sicer raje ne.

Meni so tudi kdaj povohunili, ampak so s tem samo sebi nakopali slabo voljo.
Ker vseh stvari nisem mogla zaupat, jih nisem pravila. Povem toliko, kot okolica lahko prenese. Razumeti bi morali, da je v njihovo dobro, če sem kdaj kaj prikrila. In kar sem, je bilo vse lepo speljano in izvedeno in nisem bila nikoli v nobeni nevarnosti.

Ja, če ne zvemo, ni panike, vendar pa poudarjam, potem mora tukaj biti nepristranskost in na nek način spoštovanje drugačnosti oesbe, ne pa obsojanje vnaprej, v smislu, sej si to naredil zato in zato, kaj se greš. Potrebno je pristopit s pravim odnosom.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #151 on: October 24, 2012, 12:42:53 PM »
Jaz bom svojim otrokom pokazala, da nimam nobenih predsodkov in da ne obsojam ničesar. Seveda jim ne bo vse dovoljeno - se oba strinjava, da mora bit avtoriteta. Ampak pogovor pa zaupanje pa tudi.
Razumen človek ne bo šel razlagat nekomu nekaj, za kar ve, da tdi preko trupel ne odobrava.
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #152 on: October 24, 2012, 06:41:50 PM »
Andres

glede na Mihaelovo karto in glede na to, da si ga dobil s travo - na tvojem mestu bi ga definitivno preverila.

Škorpijon na Ac in Neptun na Luni za živo glavo ne bo dovolil, da se ve, kaj se z njim dogaja, na žalost pa je to tendenca v pubertetniških letih, ki je precej samouničevalna. Torej preveri, da si kot starš ne boš kdaj očital in dokler fant ni polnoleten in je pod tvojim skrbništvom je pač to tvoja naloga in če bo karkoli, boš tudi ti odgovarjal.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #153 on: October 24, 2012, 06:45:04 PM »
Tea,se popolnoma  strinjam!
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #154 on: October 24, 2012, 06:54:41 PM »
Sanjalka ti imaš že odrasle otroke, zato mogoče lažje vidiš stvari, prav tako jaz, ker sem šla skozi to. Tudi sama sem mislila, da si z otrokom popolnoma zaupava, pa vendarle ni bilo tako. Začelo se je s travo in sem mislila pač, da gre samo za žur, povezovala to z mojo mladostjo, ko smo redno pili alkohol ob koncu tenda, pa vednarle smo si različni, različne pa so tudi življenjske okoliščine.
Nikoli nisem brskala po sinovih stvareh in po moje sem si celo zatiskala oči pri nekaterih. Vedno so bili odprti pogovori, vsaj jaz sem tako mislila - ampak sin je mislil drugače. Netpunovc pač.

Še danes srečujem mame, ki si zatiskajo oči in si porečejo, saj je samo en đojnt, moj pa ni tak .....
Najbrž se večina srečujemo z takimi in drugačnimi izzivi. Jaz sem po mladostniških pijanih žurih - že od Saturnovega povratka naprej abstinent, ker mi alkohol sploh ne paše, nekateri moji prijatelji pa niso več med živimi zaradi taistega.

Hočem vam povedat samo to, drage moje mlade pupe. Dokler vozite otroke za rokice v vrtec, pa dokler jih sploh še nimate, je lahko govoriti. Ko boste pred dejstvom - boste izhajale iz svojega otroštva, svojih travm in želele otroku kaj prihranit, kar se vam je kot mladostniku in otroku zdelo krivično - ampak ne pozabite, to ni nujno tisto, kar bi bilo otroku všeč ali pa dobro zanj. Teorij o vzgoji je miljon, vsak otrok se od drugega otroka razlikuje - zato je praksa tista, kjer ni pravila kako se bo kaj odvijalo.

3 leta je bila naša celotna družina vključena v program odprave odvisnosti

Kot ženska odigravam kar nekaj vlog, ki vas še čakajo. Sem mama, enkrat ločenka, pa enkrat vdova,  žena, snaha, nekajkrat tašča, mačeha, nona ...imam še svojo mamo in staro mamo, pa nečake in nečakinje itd.......... pa nekaj kolometrine v različnih odnosih  ;)

« Last Edit: October 24, 2012, 07:00:22 PM by Tea »
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #155 on: October 24, 2012, 07:17:35 PM »
Tea vem kaj hočeš povedat, samo se mi zdi, da včasih pa napadi in vohunjenje le niso prava odločitev. Jaz sem se tudi zakajala in pila, bolj ko je mati težila in vohunila bolj sem trmoglavila.

Si ne delam utvar, da bova s tamalim vedno prijatelja in verjamem da bo kdaj treba po mizi udarit, kar naredim že sedaj brez težav. Imam pa kar nekaj izkušenj z zasvojenci, sem pač žal imela tako družbo in tudi moj najboljši kolega je globoko zabredel. Sva takrat z njegovo mamo izdelali strategijo, ki je delala ravno na zaupanju. Očitno se je obrestovalo, saj je že dolgo časa čist.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #156 on: October 24, 2012, 07:28:45 PM »
Pa ne mislit da pametujem. Vsak zase itak ve kako in kaj in tudi iz kakšnih vzgibov nekdo nekaj naredi. Moje dva to nista naredila iz vzgibov "pomagati" ampak kontrole in da ne bodo sosedje kaj rekli ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #157 on: October 24, 2012, 08:10:15 PM »
Pa ne mislit da pametujem. Vsak zase itak ve kako in kaj in tudi iz kakšnih vzgibov nekdo nekaj naredi. Moje dva to nista naredila iz vzgibov "pomagati" ampak kontrole in da ne bodo sosedje kaj rekli ;)

Ja verjamem ti. Saj sem bila sama deležna istega. In posledično, ker mi je šlo to tako na živce, sama nisem opravila naloge, ki bi jo morala v nekem trenutku.

Ampak Andres se ne meni za sosede. On je v prvi vrsti oče, ki skrbi za svoje otroke. In takih očetov jaz poznam malo. On ni oče, ki bi gnojil, pač pa je oče, ki želi vedeti, kaj se dogaja in ukrepati na pravi način. TUKAJ JE VELIKA RAZLIKA

Zato se mi je zdelo neumestno ga odvračati od tega, da otroka preveri.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #158 on: October 24, 2012, 08:18:44 PM »
In še to bi dodala. Ker je moja praksa, ne samo moje življenje tako, da sem s problemom odvisnosti soočena vsak dan - lahko samo rečem, da sem neskončno srečna, da sem svojo težavo zdravila, čeprav me je v to na nek način prisilil sin.

Poklicno se vsak trenutek srečujem s to težavo. Zasvojeni z odnosi, nakupovanjem, lenarjenjem, fitnesom, lepim telesom, prehranjevanjem, športom, sanjarjenjem, internetom,  itd..... več kot 150 vrst tega bi lahko napisala. Nekatere stvari so pač družbeno sprejemljive - kot napr. da 10 letnemu otroku, ki noče več jesti - predpišejo pomirjevala. Da je večina populacije zadrogirana z takimi ali drugačnimi zadevami.

Če smo rasli v disfunkcionalnih družinah - je tema odvisnosti prisotna. Tudi če navidezno z njo pač nekako sodelujemo.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #159 on: October 24, 2012, 08:24:47 PM »
Tea vem kaj hočeš povedat, samo se mi zdi, da včasih pa napadi in vohunjenje le niso prava odločitev. Jaz sem se tudi zakajala in pila, bolj ko je mati težila in vohunila bolj sem trmoglavila.

Si ne delam utvar, da bova s tamalim vedno prijatelja in verjamem da bo kdaj treba po mizi udarit, kar naredim že sedaj brez težav. Imam pa kar nekaj izkušenj z zasvojenci, sem pač žal imela tako družbo in tudi moj najboljši kolega je globoko zabredel. Sva takrat z njegovo mamo izdelali strategijo, ki je delala ravno na zaupanju. Očitno se je obrestovalo, saj je že dolgo časa čist.

Čestitam, če je tako, sta res naredili veliko delo.

Nekaj programov, ki so seveda plačljivi je v Sloveniji dovolj strokovnih, da vsaj nekako rešujejo situacijo. Je pa tako, da zasvojenec je vedno zasvojenec, tudi če je program naredil in je čist. Garancije ni, če ni kompletnega suporta v spremembi načina življenja. Dostikrat eno odvisnost zamenjamo z drugo - največkrat to pomeni samo odlog zadeve za nekaj časa.

Ko je bil sin v programu, so mu npr. prepovedali jogo, meditacijo in fitnes  ;) v nekem procesu zdravljenja itd.

Tukaj ni samo zaupanje v igri Jane.
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #160 on: October 25, 2012, 12:26:02 AM »
ne vem pa kaj piše na privat njegovi družbi, do česar se moram še dokopati nekako.

Zakaj moraš pa to vedeti  ;)

Se tudi jaz sprašujem.

Predvsem zato ker samo iz privat njegove družbe lahko izvem  kaj počne kadar je z njimi.  Dokler je hodil ven in se vračal zvečer je bilo v redu. S srednjo šolo se to vse menja in ker so posredi  alkohol in tudi droge moram to fiksirati, saj če ne urgiram sedaj je naslednja stopnja lahko veliko bolj pogubna.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #161 on: October 25, 2012, 12:33:34 AM »
Andres

glede na Mihaelovo karto in glede na to, da si ga dobil s travo - na tvojem mestu bi ga definitivno preverila.

Škorpijon na Ac in Neptun na Luni za živo glavo ne bo dovolil, da se ve, kaj se z njim dogaja, na žalost pa je to tendenca v pubertetniških letih, ki je precej samouničevalna. Torej preveri, da si kot starš ne boš kdaj očital in dokler fant ni polnoleten in je pod tvojim skrbništvom je pač to tvoja naloga in če bo karkoli, boš tudi ti odgovarjal.

Tea.  Mihaela nisem dobil, da bi imel travo. Le zapisal se je nekje, da so kadili travo in drugič, da če lahko drugje prespi, ker ne bo upal domov pijan.  No, to je zame popolnoma dovolj da ukrepati moram.

Glede zaupanja. On mi podobnih stvari ne zaupa, ker ve da kakršne koli droge obsoja.  Zato se obrne na mater svojo :) in mu je tako ona kupila alkohol. To vse v času, ko jaz najbolj gledam na vsak korak.

Glede priznavanja. Mihael pravzaprav svoje napake nikoli ni priznal razen, kadar je bil popolnoma brez ustreznega izgovora.   Torej tudi če mu danes rečem, da je travo kadil, bo to zanikal, kot je zanikal pred mesecem dni, ko sva se sprla. Tistikrat je rekel, da on ve, da  jaz mislim, da je zabredel ampak da se on ne zadeva, ponudili pa so mu že nore gobe in jih je odklonil.   Miha je tu povedal verjetno res resnico samo do polovice.  Z norimi gobami se je verjetno samo branil.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #162 on: October 25, 2012, 12:49:57 AM »
Sem vse poste prebral in nekje smo si skupni drugje ne. Predvsem imamo vsi različne starše in mladost, kot smo si po naravi različni zato konkretno nekoga zanese drugega ne.  V Mihetovih letih so poleg mene travo kadili, toda jaz sem jo vedno odbil.   Mnogi so poskusili in letos poleti sem videl fanta, ki je začel kaditi pri trinajstih letih, kar pomene, da je od mene okrog  7 let mlajši. Izgleda jih blizu 60 in še vedno po večini živi na cestah po Kranju.  Dvigne se mu verjetno ne, družine pa kajpak nima.

Nekdo drug sedi v zaporu in je obsojen na  13 let se mi zdi. Svojo mamo je sežagal in jo pospravil v zamrzovalnik.  Deset let pred tem dogodkom sem mu rekel, da on vendarle ni butast, celo pameten je, zato naj se spakira dol iz vseh drog. Odgovor je bil, da on se je za tako življenje odloćil pri  16. letih.  Toliko je sedaj moj sin. 

Pri nas sem se z otrokoma vedno pogovarjal na raznih družinskih sestanik, kot tudi drugače.  Zadnje čase teh sestankov ni več, ker jih preprosto Mihael nekako odbija.  Zato izkoristim predvsem čas v avtu, kjer ne more bežati v drugo sobo ali se obračati proti TV ali pač delati nekaj kar bi mu odvnilo pozornost.  Nekako to deluje, ne pa toliko kot sestanki nekoč.   Ravno danes sem mu tako "nalagal"  v avtu, ko sem ga domov peljal. Med drugim sem mu tudi rekel, da ima kompleks, ter da si ga želi očistit s postavljanjem, ter da ga to nikakor ne pelje nikamor.   Kajpak priznal ni, vendar sem mu dal vsaj za misliti, kar sem sklepal po njegovem izrazu. 

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #163 on: October 25, 2012, 10:28:08 AM »
Andres, sem zelo vesela, da so tudi taki očetje, ki se upajo resnici pogledati v oči in se ne obračati od problemov. Žal v svoji bližini vidim vse preveč zatiskanja oči, kot saj moj otrok pa že ni tak in ko hočem npr. pokazati na problem, sem potem jaz tista čarovnica, ki vidim v otroku samo slabo. Starš pa žal ne dojame, noče dojeti, kako njegov otrok laže, manipulira in prav prosi, da mu nekdo postavi meje, da mu reče dovolj je, ne dovolim tega...
Saj se upirajo, seveda se, v prvi fazi, na koncu so takšni otroci VEDNO hvaležni staršu, da mu je preprečil pot v pogubo. Govorim iz izkušenj. Seveda vsak ima svoj način. Sama še vedno zagovarjam sprijaznjenje z resnico, postavljanje meja, ne pa bluzenje. Starš mora imeti zelo trdno hrbtenico, da zmore včasih premagati pritiske in izsiljevanja ter manipulacije otrok. Ja, moj vrh 5 hiše je v kozorogu.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #164 on: October 25, 2012, 10:57:18 AM »
Vsak starš počne take stvari dobronamerno. Četudi utrok to dojame drugače, če izve, da se nad njim izvajata kontrola, nadzor, sankcije itd.

VSe lepo in prav. Ampak v kakšni meri lahko res vplivaš nanj, če bo nekaj želel poskusit?
Npr. meni je najbolj smešna fora, da starši hčere zvečer ne pustijo s fantom predolgo biti zunaj, "da se ne bo kaj zgovdilo" (saj vemo, kaj). Ali pa ji prepovedujejo nosit določena oblačila - sploh ta je dobra.  :laugh: (Sama sem na to vedno rekla, da če bom hotela sexat, bom v desetih bundah, če pa ne, grem pa lahko naga ven, pa ne bom.  :laugh:)
Oh, če bo sama hotela, da se "kaj zgodi", se bo, pa če se ata in mama na pol pretrgata. Bo pa med odmorom v šoli. Ali pa bo špricala pouk.

Otroci imajo svojo "pamet". In fant je s svojimi 16 leti ravno v obdobju, ko misli, da je požrl že vse znanje tega sveta in da je sposoben se odločat po svoje. Zdaj so zakon kolegi, foter itak nima pojma.

Hočem povedat ... Ljudje smo si različni. Že kot otroci. Nekateri zapadejo v slabe okoliščine in navade, nekateri ne. Nekateri se potem izvlečejo alil pa res samo poskusijo, nekateri pa propadejo.
Mislim, da starš najbolj vpliva na otroka prej - predno se pojavi ta problematika. Če je avtoriteta in če ima otrok malo tistega strahospoštovanja in občutek odgovornosti, bo dobro zvozil (tudi, če bo kdaj kakšen dimček poskusil).
9ZK 656