Author Topic: KADILCI  (Read 41356 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
KADILCI
« on: August 09, 2007, 12:07:24 AM »
Kaj sedaj, vam je država vzela dudo iz ust ;D ma ne se sedaj delat mučenika, bote vsaj privarčevali za kaki čingumi recimo,  se bote urili v strpnosti in potrpežljivosti, nekje se sploh zaposlili ne bote, če bote imei status kadilca; vstopnica za delo Nekadilec"

se že kdo odvaja?
kako se boste organizirali v sluzbi,kaksne sistemske interne spremembe bodo?
je ze kaksna gostilna, bife propadu, je kaj takega na vidiku?
zgodbice se bodo še pisale....

« Last Edit: August 09, 2007, 12:20:52 AM by Mojzes »
let it be

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: KADILCI
« Reply #1 on: August 09, 2007, 12:20:45 AM »
Kot slišim gre gostilničarjem slabo. Zdaj poleti jih brez dvoma rešuje samo še postrežba pred lokali. Kako bo pa pozimi?  Od junija ko je tu začel veljati isti zakon v lokale ne hodim več, oziroma le še ven pred lokal, če je tam postrežba. Pozimi ne bom šel na kafe ali le ob izjemnih primerih.   
Sicer pa opažam, da se zdaj v disketokih in v barih čez vikend voha kaj drugega kot znoj.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #2 on: August 09, 2007, 12:43:02 AM »
« Last Edit: August 09, 2007, 01:03:35 AM by Mojzes »
let it be

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #3 on: August 09, 2007, 07:36:33 AM »
Na začetku bo verjetno res upad dohodka, samo potem ko se bodo ljudje navadili, mislim da bo gostilniški posel še vedno cvetel. Saj je še vedno več nekadilcev kot kadilcev  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Lilith

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #4 on: August 09, 2007, 08:13:06 AM »
Že res, ampak kadilci so predstavljali velik del zaslužka v gostinstvu. Kot prvo- večina tistih, ki se gre zapijat v gostilne (intam pusti  precej eurov) je bila kadilcev. V restavracijah bo verjetno manjši upad, a še zmeraj - sedaj bodo kadilci verjetno svoje pojedli in odšli, tako da bodo na njih manj zaslužili kot v preteklosti, ko so še malce posedeli ob kakšni buteljki.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #5 on: August 09, 2007, 08:45:45 AM »
Itak, da bi lahko bruhala ogenj proti temu protikadilskemu zakonu, ker sem pač kadilka, ampak se mi zdi zamalo. Piš jih v uh.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #6 on: August 09, 2007, 09:54:06 AM »
Meni ta zakon ne bo spremenil zivljenja, razen v primerih, ko bom zelala biti v druzbi kadilcev in bom ocitno morala pozimi zunaj z njimi zmrzovati, ce se oni ne bodo odrekli cigareti za tisti cas. Se bom pac vec oblekla.

V Italiji je ta zakon ze par let. Pozimi nekateri lokali pred vhodom postavijo plinske pecke in kadilci hodijo npr. med jedmi v samih srajcah ven kadit. Ampak ker je v lokalih prepovedano kaditi, je po pločnikih posledicno kup ogorkov.

Sigurno obstaja kaj pametnejsega kot pa ta protikadilski zakon, ki ga uvajajo sedaj.

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #7 on: August 09, 2007, 01:32:58 PM »
OBSTAJA OS.ZAVEDAVA DISCIPLINA ,kljub zakonu.
skrbno se neguje in počisti za seboj. ;D
let it be

Offline Darja

• Uporabnik
  • **
  • Bodi to kar si
« Reply #8 on: August 09, 2007, 05:21:39 PM »
Meni osebno se ta zakon zdi bedast,če bi tisti zakon ,ki je bil prej dosledno izvajali bi bilo čisto OK. Nisem kadilka  pa se mi zdi mimo kar se dogaja...kaj ,če bi bil še kdo ,ki bi prepovedu delat...npr.gledam ljudi ,ki v najhujši vročini delajo na gradbiščih in cestah ali pa zelo težaška dela...za golo preživetje...hm,mnogo je še tega....mogoče se takšnih primerjav ne da delat...a vendarle...živimo v demokraciji...a ne????????

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #9 on: August 09, 2007, 05:29:47 PM »
Zadeva je taka. Sicer sem kadilka, pa me zakon ne gane. Delam tako ali tako doma, na kavo v lokal grem zelo redko. Je pa znanec začel razmišljati o zaprtju lokala, pa je dejansko mimo manj kot teden zakona. Nima možnosti vrta in od nedelje naprej ima lokal skoraj prazen. Ne vem, lahko bi dopustili vsaj možnost ločenih kadilskih in nekadilskih lokalov :-\
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #10 on: August 09, 2007, 05:34:49 PM »
Mene ta zakon gane, ker ni urejen demokratično. Potemtakem bi najprej morali ukiniti točenje alkoholnih pijač, saj ta za družbo predstavlja večji problem kot kadilci. 
Ravno danes sem bral na teletextu BBC-stran 105 o raziskavah povečanega raka.  Primerov je v zadnjih desetletjih za 40% več, veliko tega pa pripisujejo soncu in še bolj prehrani, torej ne najprej cigaretom.   25% naj bi pripisovalu raku v grlu, pljučih, pač tam kjer je kadilec najbolj ogrožen.   In prišli smo tudi do novejšega stila življenja, ko je treba premisliti kaj boš vtaknil v betico in kaj ne, četudi gre le za cigaret

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #11 on: August 09, 2007, 06:02:34 PM »
Mojemu sosedu je zdravnik po srcni kapi rekel naj neha kadit. In ga je vprasal zakaj. Odgovor zdravnika je bil: Naj vam prepovem jesti? naj vam prepovem piti? Naj vam prepovem dihati? Edino cemur bi se lahko odrekli je kajenje.

Toliko o kajenju kot edinemu povzročitelju najhujsih bolezni.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #12 on: August 09, 2007, 07:58:10 PM »
OBSTAJA OS.ZAVEDAVA DISCIPLINA ,kljub zakonu.
skrbno se neguje in počisti za seboj. ;D

Seveda! Disciplina je pomembna, ki se neguje in počisti vse za seboj. :D
Itak ima država že vse naše podatke, snemajo nas na vsakem koraku in v vsaki luknji, menda celo prisluškujejo, zdaj nam prepovedujejo, še malo, pa nas bodo zbrisali.
Upam Mojzes, da nimaš kakšne pomanjkljivosti ali grde razvade, da bi prišla na seznam.  ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #13 on: August 09, 2007, 08:35:23 PM »
Iz zdravniškega stališča, na tem mestu lahko napišem, da je doktor moji bivši ženi med nosečnostjo celo svetoval naj kadi še naprej.  Preprosto je bila preveč živčna in če kadila nebi bi bila torej še bolj.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #14 on: August 09, 2007, 10:31:12 PM »
Seveda! Disciplina je pomembna, ki se neguje in počisti vse za seboj. :D
Itak ima država že vse naše podatke, snemajo nas na vsakem koraku in v vsaki luknji, menda celo prisluškujejo, zdaj nam prepovedujejo, še malo, pa nas bodo zbrisali.
Upam Mojzes, da nimaš kakšne pomanjkljivosti ali grde razvade, da bi prišla na seznam.
aha, Regina, nim nekih vidnih pomankljivosti",ker nisem odvisen od ničesar,morda od gibanja ali dihanja, .kadil še nikoli, res,res. odvisen sem morda le od strmljenja k popolnosti" ;D
let it be