Author Topic: Hujšamo z astrologijo  (Read 90545 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Hujšamo z astrologijo
« Reply #105 on: September 12, 2010, 11:44:52 AM »
jane, a bi se ti dalo še zame pogledat, prav zanima me, kaj kaže moja karta...
zanimivo je brati, kaj vse kaže glede tega natalna karta  ::)

:-*

o dio mio lahko bi mi dala kako lažjo nalogo, tista tvoja druga hiša lih ni nek peace of cake  :D Bom ti pogledala seveda, dobiš  ;)

joj hihihihi ne morem pomagat, zato se tudi jaz čisto zgubim, ko jo hočem razvozlat..samo tista devica na vrhu hiše mi je jasna  ;D srce si :-*

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #106 on: September 12, 2010, 09:43:19 PM »
Jane, najlepša hvala za tako izčrpno poročilo. Komentarje sem napisala kar med tvoje besedilo.

No, Jane, ko najdeš čas, poglej še meni, prosim.

:-* Gaja

Gaja evo še zate:

Ker pač vem, da si vege, bom tvojo prehrano umestila tako,  :J v drugi hiši kaže, da si ta način prehranjevanja izbrala, ker si humanist in ker je tvoj cilj in upanje ( 11 hiša ), da bi tudi živali imele "mir"  :te
Izbiraš hrano, ki ti daje vitalnost in dobro vpliva na tvoje zdravje  :So v drugi hiši in tvoj jedilnik je plod dobrega premisleka  :Me v drugi hiši.
Popolnoma drži.

Ker je pa vladar druge hiše v  :kv s tem dvema planetoma, pri svoji prehrani včasih pretiravaš, začneš posegati po nezdravi prehrani. Prav tako to kaže luna  :quin jupiter.
Ja, res je. Včasih mi zadiši kakšen čips zvečer in tudi velikokrat pojem več, kot bi bilo potrebno.

Ta isti kvadrat tudi pomeni, da ne želiš da se mož  :So in otrok  :Me prehranjujeta drugače. Pa tudi da je tvoja prehrana v nasprotju s tradicionalnim  :ko in tradicionalnim razmišljanjem  :Me
Tegale nisem najbolje razumela. Popravi me, če si narobe razlagam. Torej je v moji karti zapisano, da si ne želim, da bi se mož in sin prehranjevala vegetarijansko. Vsekakor nobenega izmed njiju nisem nikoli silila, da se prehranjujeta kot jaz, ker obožujeta meso. Oba pa imata, zanimivo, krvno skupino A, ki je značilna za vegetarijance, jaz pa mesojedsko 0. To 'tradicionalno' razmišljanje vedno več ljudi zavrača in se obrača k vegetarijanstvu.

Jupiter  :quin luna verjetno nisi ravno naklnjena mleku, maslu itd. niti ne prenašaš tega najbolje.
Če lahko izbiram, sem veganka in ne konzumiram nobenih mlečnih izdelkov, če pa se prilagajam in pojem kaj, kar je pripravljeno iz kravjega mleka se zlahka zredim in se mi upočasni limfa.

Izogibaj se začinjeni hrani, sladkarijam, čokoladi in alkoholu. Poješ pa lahko neomejeno žitaric, korenovk, sadja.
Alkohola ne pijem, sladkarije me občasno premamijo, prav tako tudi čokolada. Nikoli nisem pretirano marala začinjene hrane, vendar sem pred kratkim začela uživati v kajenskem popru oz. papriki, ki si ga dajem tudi na solato in mi zelo odgovarja. To bom počela, dokler mi bo pasalo. Ja pa ingver tudi obožujem v vseh oblikah.  ;D Žitarice me pa rade napihujejo. ::)
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #107 on: September 12, 2010, 10:05:25 PM »
Gaja lahko se motim itak se šele učim  ;) Lahko kvadrat pomeni, da se tvoj otrok in mož dejansko prehranjujeta drugače.

To je bil samo tisti prvi filing, ko sem to videla, sem pač takoj na to pomislila. Pa ne v smislu, da bi jima usiljevala kaj, ampak da bi ti bilo fino, če bi se ti pridružila pri tem.

Hehe še ena ljubiteljica čipsa, ta pa tudi mene nese, mogoče začneva zbirati podpise za peticijo, da ga odstranijo iz trgovine  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #108 on: September 12, 2010, 10:27:29 PM »
Ja, za peticijo bi bila tudi sama takoj. Ker dokler je v trgovinah, ga bo mož kupoval. :o
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #109 on: September 15, 2010, 09:51:33 PM »
In lepo prosim še meni ...  :-*

Evo še zate  :)

Jaz vas bom kar vse prekrstila v vegije, vas novačim a, a??  ;D  ;D

No v glavnem, vrh druge hiše v  :vo pove, da nisi neki zbirčnež, rada poskusiš vse,  :U gre v strelca, mogoče še toliko bolj uživaš v jedeh s "tujim" pridihom, kakšna arabska kuhinja  :st

:kon z luno imaš rada na hitro  :U pripravljene testenine  :Lu, ljubiteljica palačink  :Lu in tudi boleč želodec zaradi nepravilne in prehitre prehrane.

:U :kon :Me Nezavedno hitro ješ in mogoče kdaj pri temu pretiravaš, ker je  :Me vladar tvoje 6 hiše, hiše zdravja, malo popazi, da pri jedi nisi nervozna in si vzameš čas.

:U  :sek  :Ma imaš rada meso, ki pa mora biti okusno in na videz lepo pripravljeno  :te

:Ve  :sek  :NE sladkosned, ki uživa v čokoladi  ;)

:Ve  :kv  :J včasih prevelik vnos junk fooda  :Sk, ki dela posledice na tvojo samopodobo 1.hiša.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #110 on: September 15, 2010, 10:02:20 PM »
In lepo prosim še meni ...  :-*

Evo še zate  :)

Jaz vas bom kar vse prekrstila v vegije, vas novačim a, a??  ;D  ;D

No v glavnem, vrh druge hiše v  :vo pove, da nisi neki zbirčnež, rada poskusiš vse,  :U gre v strelca, mogoče še toliko bolj uživaš v jedeh s "tujim" pridihom, kakšna arabska kuhinja  :st

:kon z luno imaš rada na hitro  :U pripravljene testenine  :Lu, ljubiteljica palačink  :Lu in tudi boleč želodec zaradi nepravilne in prehitre prehrane.

:U :kon :Me Nezavedno hitro ješ in mogoče kdaj pri temu pretiravaš, ker je  :Me vladar tvoje 6 hiše, hiše zdravja, malo popazi, da pri jedi nisi nervozna in si vzameš čas.

:U  :sek  :Ma imaš rada meso, ki pa mora biti okusno in na videz lepo pripravljeno  :te

:Ve  :sek  :NE sladkosned, ki uživa v čokoladi  ;)

:Ve  :kv  :J včasih prevelik vnos junk fooda  :Sk, ki dela posledice na tvojo samopodobo 1.hiša.

Da pokomentiram ...

Res rada poskušam vso hrano. Hehe, od polžev naprej ...

Hmmm, testenine in palačinke ... Niti mi ne pašejo najbolj ogljikovi hidrati, imam veliko raje beljakovine. Je pa res, da sem pri pripravi hrane hitra.

Težav z želodcem na srečo nimam, mi prebava odlično služi, ne glede na to, kaj in koliko jem. Mogoče me včasih malo napihne, če sem v stresu.

Meso imam rada, biti mora res brezhibno. Kakšnih žilnatih in mastnih kosov mesa ne maram. Z očetom sva vedno vse "operirala", kot sva temu rekla. Vsa maščoba stran!

Čokolado imam rada, ampak temno, mlečna mi je presladka. Na sploh mi sladko ne paše, kvečjemu po kosilu ob kavici. Nikoli pa ne jem sladkega kar tako.

Junk food ... Hmmm, zelo pazim pri hrani. Kar se hitre hrane tiče, pojem kvečjemu en kebab na cca. dva tedna. :D Imam pa včasih pretirano slabo vest, četudi jem kaj takega zelo poredko.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #111 on: September 15, 2010, 10:32:55 PM »
Temna čokolada verjetno zato, ker je  :Ve:Sk, sicer pa jaz tudi jem sladko samo po kosilu, pa me to nese ene 10 kil preveč  :D Sicer ti s tem nimaš problemov, praviš da imaš dobro prebavo to bo  :Ve  :sek  :PL

Načeloma  :vo res težijo k zdravi prehrani, tako da kar nadaljuj tako, mi je samo v uč padlo da sta 2 in 6 hiša povezani, tako da ko boš naslednjič pod stresom, malo popazi na vnos količine.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #112 on: October 03, 2010, 11:26:09 AM »
zanimivo je brati, kaj vse kaže glede tega natalna karta  ::)

o dio mio lahko bi mi dala kako lažjo nalogo, tista tvoja druga hiša lih ni nek peace of cake  :D Bom ti pogledala seveda, dobiš  ;)

joj hihihihi ne morem pomagat, zato se tudi jaz čisto zgubim, ko jo hočem razvozlat..samo tista devica na vrhu hiše mi je jasna  ;D srce si :-*

No da se spravim zdaj na tole grozoto  ;D Maš pa zakomplicirano drugo  :P

Devica na vrhu druge, hoče neki red pri hranjenju, ker je  :Me v drugi imaš rada svojo prehrano pod kontrolo na nek način. Je premišljena prehrana. Verjetno imaš doma kake police  :de na katerih hraniš razno razna zelišča, kuharske knjige.

:Me :kon :J včasih mogoče preobilna prehrana, predvsem sladkarije  :J  :sek  :Ve

:U ti je prinesel predvsem zelo nenavadno prehrano, rada poskusiš vse možno in daš mogoče v usta kar kdo drug ne bi. Po drugi strani pa nagaja tisti tvoji  :de ki skrbi za redno prehrano,  :U je vse drugo kot reden, je lahko stoje, fast food, kakor mu zapaše.

:PL v  :de je spet zdrava prehrana v  :tr:Lu hrana, ki je v skaldu s tvojimi čustvenimi potrebami.

Bom še malo pokukala, ker je res zanimiva hiša. Koliko imaš pa na splošno opraviti s prehrano, me res zanima.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #113 on: October 03, 2010, 12:05:59 PM »
Če bo prilika, bi prosila če bi lahko tudi zame pogledala :D

Pri tebi mi je najbolj v uč padlo, da sta 2 in 6 hiša med sabo povezani, torej hrana zavzema dobršen del tvojega vsakdanjika, predvsem pa pomembno vpliva na tvoje zdravje.
S pravilno prehrano lahko določene bolezni zaobideš, drugače se pa zna zgodit, da te muči slaba prebava  :Sk, hemeroidi...boleč želodec  :rak, predvsem so to zadeve, ki se dolgotrajno packajo in potem enkrat ven izbruhnejo, zato je še toliko bolj pomembno, da se res zdravo prehranjuješ.

Za nekoga z drugo hišo v  :rak je pomembno, da se prehranjuje z domačo kuhinjo ( ne kakšnim fast foodom ipd), skuhano na domačem ognjišču  :kon  :Ma, ki ti bo dala pomembno energijo  :kon  :So in poskrbela za dobro prebavo :kon  :PL.
Oba  :rak in  :PL rada jesta mlečne izdelke, tudi kaki paradižniki so dobri za tvojo prebavo, predvsem pa sveže sadje in zelenjava. 

Moja astro karta

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #114 on: October 03, 2010, 01:51:24 PM »
zanimivo je brati, kaj vse kaže glede tega natalna karta  ::)

o dio mio lahko bi mi dala kako lažjo nalogo, tista tvoja druga hiša lih ni nek peace of cake  :D Bom ti pogledala seveda, dobiš  ;)

joj hihihihi ne morem pomagat, zato se tudi jaz čisto zgubim, ko jo hočem razvozlat..samo tista devica na vrhu hiše mi je jasna  ;D srce si :-*

No da se spravim zdaj na tole grozoto  ;D Maš pa zakomplicirano drugo  :P

Devica na vrhu druge, hoče neki red pri hranjenju, ker je  :Me v drugi imaš rada svojo prehrano pod kontrolo na nek način. Je premišljena prehrana. Verjetno imaš doma kake police  :de na katerih hraniš razno razna zelišča, kuharske knjige.

:Me :kon :J včasih mogoče preobilna prehrana, predvsem sladkarije  :J  :sek  :Ve

:U ti je prinesel predvsem zelo nenavadno prehrano, rada poskusiš vse možno in daš mogoče v usta kar kdo drug ne bi. Po drugi strani pa nagaja tisti tvoji  :de ki skrbi za redno prehrano,  :U je vse drugo kot reden, je lahko stoje, fast food, kakor mu zapaše.

:PL v  :de je spet zdrava prehrana v  :tr z  :Lu hrana, ki je v skaldu s tvojimi čustvenimi potrebami.

Bom še malo pokukala, ker je res zanimiva hiša. Koliko imaš pa na splošno opraviti s prehrano, me res zanima.

Hvala Jane, da si lotila te moje grozote  ;D

no, da malo pokomentiram, kar opažam pri sebi, kar se hrane tiče  ;)

do nekje 20 leta starosti sem bila obupna mesojedka; jedla sem veliko mesa ( čim bolj mastno, tem boljše ), tudi sadja, zelenjave pa niti pod razno. Tudi sladkega zelo zelo malo ( čokolada je bila edina sladka pregreha ) Nekje okrog 20 leta starost, pa sem zavestno ( takrat sem kot študentka se začela vse bolj zanimati za duhovno ) naredila spremembo tudi v prehrani - prenehala sem uživati meso, razen piščančje belo meso sem še uživala in pričela sem uživati vso zelenjavo, brisala belo moko, sladkor.

V glavnem pazim kaj jem, a ne ves čas. Zadnja tri leta sem se namreč malo sprostila in si dovolim, ko mi zadiši tudi kakšna pregreha. To so mi dala ravno potovanja. Sprosti se, uživaj v življenju ( in prenehaj živeti v neke vrste zaporu ). Enostavno se poslušam, moje telo mi pove, kaj mi ustreza v danem trenutku.

Mi je pa zanimiva izkušnja, kar se mi dogaja zadnjih nekaj let - ko nekaj jem, se mi takoj na začetku pojavi misel ( opozorilo ) - v stilu - težave boš imela, tole ni dobro zate... Da se tazumemo, hrana mi je dobra in uživam v njej - a kadar jem dalje - ne mine veliko časa in težave so tu ( na potovanju ali doma ). Kadar se ustavim, je vse ok. Notranji glas, intuicija. Vse je v moji moči torej.  ;)

Je pa res, da me zelo zanima zdrava prehrana, zelišča ( jih tudi občasno sama nabiram in si naredim kakšne pripravke ), poznam rcnije za to in ono (  :de pač  ;D ) in me morijo aditivi, industrijsko pridelana zelenjava, sadje, zato poskušam uživati čim več domačega. Moje police so polne knjig, revij, člankov o zdravi prehrani, zeliščih, receptih; kar je zanimivo glede na to, da sama kuham parkrat na leto  ;D .

Sladkarije  ::) nisem neka grozna fanica, a imam obdobja, ko mi neobičajno diši čokolada  ??? Zdaj če je to čustveno prehranjevanje, ne vem...sem pa opazila to, da kadar sem v stresu, žalostna itd...ne morem jesti.

Kar se tiče ne/redne prehrane - lahko rečem, da je moja redna ( fast fooda se nikoli nisem posluževala ), je pa res to, da lahko brez problema ne jem cel dan, zvečer pa začutim lakoto in takrat jem. Iz preventivnih razlogov torej jem pred večerom. Tudi post meni ni težko padel, prva dva dni je protestiral želodec, potem pa sem se cel naslednji teden postila brez občutka lakote, neznansko uživala ob preobilici časa inb nekakšen občutku svobodee, nevezanosti na hrano.

Res je, zelo rada preizkušam nove stvari ( na potovanjih obvezno lokalno hrano ) in tudi doma rada preizkušam novo, tujo hrano - a v okvirih mojih meril  ;D ( ne hvala kakšni ščurki,možgani, komarjeva jajčeca itd...   ??? ). Kadar kuham doma, je skoraj zagotov kakšen recept iz Afrike ali Azije  :D ( še celo naš  :rak je ( po začetnih borbah ) pričel uživati v degustiranju nečesa novega.

Bi me pa zanimale dve stvari, kje se kažeta v moji karti in sicer -

1. Že od nekdaj sem obsedena z okusom kislega  :D vse mora biti pri meni neobičajno kislo in vse kar je kislo moram pojesti. ( imam prepoved mešanja solate doma  :D ) Mami me je že kot otroka šolala, da ne smem jesti toliko kislega -sama sem namesto običajnega čipsa, smokijev, napolitank pred TV grickala vloženo papriko ali kumarice  :D

2:Vsaka jed, tudi čaj npr. mora biti pri meni zelo vroč/a.( kar je neobičajno, ker sama npr ne maram poletne vročine, ker mi je čez celo leto konstantno vroče...ja, moški - tudi takšne ženske obstajamo, ki ne poznamo kaj so mrzle noge in roke  ;D ) Jane, za toplo vodo pa itak že veš  ;D

Zelo rada mešam okuse ( mogoče je to posledica  :U , ne vem ) - jem sladko s kislim ali kar skupaj sladko-kislo-slano. Kaj sem dostikrat jedla skupaj, pa raje ne povem, da ne bo katerega zvilo.  :D
« Last Edit: October 03, 2010, 02:11:51 PM by taja6 »

Offline Luna

• Mojster
« Reply #115 on: October 03, 2010, 02:10:21 PM »
Če bo prilika, bi prosila če bi lahko tudi zame pogledala :D

Pri tebi mi je najbolj v uč padlo, da sta 2 in 6 hiša med sabo povezani, torej hrana zavzema dobršen del tvojega vsakdanjika, predvsem pa pomembno vpliva na tvoje zdravje.
S pravilno prehrano lahko določene bolezni zaobideš, drugače se pa zna zgodit, da te muči slaba prebava  :Sk, hemeroidi...boleč želodec  :rak, predvsem so to zadeve, ki se dolgotrajno packajo in potem enkrat ven izbruhnejo, zato je še toliko bolj pomembno, da se res zdravo prehranjuješ.

Za nekoga z drugo hišo v  :rak je pomembno, da se prehranjuje z domačo kuhinjo ( ne kakšnim fast foodom ipd), skuhano na domačem ognjišču  :kon  :Ma, ki ti bo dala pomembno energijo  :kon  :So in poskrbela za dobro prebavo :kon  :PL.
Oba  :rak in  :PL rada jesta mlečne izdelke, tudi kaki paradižniki so dobri za tvojo prebavo, predvsem pa sveže sadje in zelenjava. 

V preteklosti sem res imela težave s prebavo oz. vnetim črevesjem in sem takrat kar temeljito spremenila svojo prehrano. Mlečne izdelke (predvsem sir) pa res obožujem:) Tako da, mene si super zadela:)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #116 on: October 05, 2010, 07:28:07 AM »
Taja kako pa doživljaš T  :Sa čez tvojo drugo? je kaka sprememba v prehrani, obliki telesa itd?

Sicer pa ne vem tisto s kislim mislim, da sva že enkrat ugotavljali, tukaj mora biti zraven tudi  :Sa, edina podobnost med nama ki je je  :Sa  :kv  :Ve, ker jaz sem tudi obsedena s kislo solato. Moja je vedno okisana preveč in zato jo delam posebej. Sicer pa imaš ti vladarja druge v  :quin:Sa pa še  :J  :quin  :Sa ( pretiravanje po kislem).

Moja astro karta

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #117 on: October 06, 2010, 10:53:41 AM »
Taja kako pa doživljaš T  :Sa čez tvojo drugo? je kaka sprememba v prehrani, obliki telesa itd?

Sicer pa ne vem tisto s kislim mislim, da sva že enkrat ugotavljali, tukaj mora biti zraven tudi  :Sa, edina podobnost med nama ki je je  :Sa  :kv  :Ve, ker jaz sem tudi obsedena s kislo solato. Moja je vedno okisana preveč in zato jo delam posebej. Sicer pa imaš ti vladarja druge v  :quin:Sa pa še  :J  :quin  :Sa ( pretiravanje po kislem).

Kar se tiče T :Sa čez mojo 2. hišo, ni pri meni še prineslo neke spremembe kar se prehrane, telesa tiče ( kvečjemu sem se še kakšno kilo zredila ), šola me pa krepko glede denarja. Sami nepričakovani izdatki, nenehne skrbi, kaj bo, kako bom itd...čeprav se pri meni finančna situacija ( dohodki ) niso spremenili. Sem že kar utrujena od tega, a vem, da mi kaj drugega ne preostane, kot da se učim iz teh lekcij. Še kakšno leto dni  ???

kje bi pa videli glede vroče hrane, pijače  ::)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #118 on: October 06, 2010, 11:53:46 AM »
vroče /opeči si jezik/ je mars
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #119 on: October 06, 2010, 02:42:56 PM »
Tudi meni  je samo :Ma prišel na misel  ::)
 :Ma je v  :kv s Plutonom iz 2. hiše
« Last Edit: October 06, 2010, 02:51:02 PM by taja6 »