jane, a bi se ti dalo še zame pogledat, prav zanima me, kaj kaže moja karta...
zanimivo je brati, kaj vse kaže glede tega natalna karta 

o dio mio lahko bi mi dala kako lažjo nalogo, tista tvoja druga hiša lih ni nek peace of cake
Bom ti pogledala seveda, dobiš 
joj hihihihi ne morem pomagat, zato se tudi jaz čisto zgubim, ko jo hočem razvozlat..samo tista devica na vrhu hiše mi je jasna
srce si 
No da se spravim zdaj na tole grozoto
Maš pa zakomplicirano drugo 
Devica na vrhu druge, hoče neki red pri hranjenju, ker je
v drugi imaš rada svojo prehrano pod kontrolo na nek način. Je premišljena prehrana. Verjetno imaš doma kake police :de na katerih hraniš razno razna zelišča, kuharske knjige.
:J včasih mogoče preobilna prehrana, predvsem sladkarije :J

ti je prinesel predvsem zelo nenavadno prehrano, rada poskusiš vse možno in daš mogoče v usta kar kdo drug ne bi. Po drugi strani pa nagaja tisti tvoji :de ki skrbi za redno prehrano,
je vse drugo kot reden, je lahko stoje, fast food, kakor mu zapaše.
v :de je spet zdrava prehrana v
z
hrana, ki je v skaldu s tvojimi čustvenimi potrebami.
Bom še malo pokukala, ker je res zanimiva hiša. Koliko imaš pa na splošno opraviti s prehrano, me res zanima.
Hvala Jane, da si lotila te moje grozote

no, da malo pokomentiram, kar opažam pri sebi, kar se hrane tiče

do nekje 20 leta starosti sem bila obupna mesojedka; jedla sem veliko mesa ( čim bolj mastno, tem boljše ), tudi sadja, zelenjave pa niti pod razno. Tudi sladkega zelo zelo malo ( čokolada je bila edina sladka pregreha ) Nekje okrog 20 leta starost, pa sem zavestno ( takrat sem kot študentka se začela vse bolj zanimati za duhovno ) naredila spremembo tudi v prehrani - prenehala sem uživati meso, razen piščančje belo meso sem še uživala in pričela sem uživati vso zelenjavo, brisala belo moko, sladkor.
V glavnem pazim kaj jem, a ne ves čas. Zadnja tri leta sem se namreč malo sprostila in si dovolim, ko mi zadiši tudi kakšna pregreha. To so mi dala ravno potovanja. Sprosti se, uživaj v življenju ( in prenehaj živeti v neke vrste zaporu ). Enostavno se poslušam, moje telo mi pove, kaj mi ustreza v danem trenutku.
Mi je pa zanimiva izkušnja, kar se mi dogaja zadnjih nekaj let - ko nekaj jem, se mi takoj na začetku pojavi misel ( opozorilo ) - v stilu - težave boš imela, tole ni dobro zate... Da se tazumemo, hrana mi je dobra in uživam v njej - a kadar jem dalje - ne mine veliko časa in težave so tu ( na potovanju ali doma ). Kadar se ustavim, je vse ok. Notranji glas, intuicija. Vse je v moji moči torej.

Je pa res, da me zelo zanima zdrava prehrana, zelišča ( jih tudi občasno sama nabiram in si naredim kakšne pripravke ), poznam rcnije za to in ono ( :de pač

) in me morijo aditivi, industrijsko pridelana zelenjava, sadje, zato poskušam uživati čim več domačega. Moje police so polne knjig, revij, člankov o zdravi prehrani, zeliščih, receptih; kar je zanimivo glede na to, da sama kuham parkrat na leto

.
Sladkarije

nisem neka grozna fanica, a imam obdobja, ko mi neobičajno diši čokolada ??? Zdaj če je to čustveno prehranjevanje, ne vem...sem pa opazila to, da kadar sem v stresu, žalostna itd...ne morem jesti.
Kar se tiče ne/redne prehrane - lahko rečem, da je moja redna ( fast fooda se nikoli nisem posluževala ), je pa res to, da lahko brez problema ne jem cel dan, zvečer pa začutim lakoto in takrat jem. Iz preventivnih razlogov torej jem pred večerom. Tudi post meni ni težko padel, prva dva dni je protestiral želodec, potem pa sem se cel naslednji teden postila brez občutka lakote, neznansko uživala ob preobilici časa inb nekakšen občutku svobodee, nevezanosti na hrano.
Res je, zelo rada preizkušam nove stvari ( na potovanjih obvezno lokalno hrano ) in tudi doma rada preizkušam novo, tujo hrano - a v okvirih mojih meril

( ne hvala kakšni ščurki,možgani, komarjeva jajčeca itd... ??? ). Kadar kuham doma, je skoraj zagotov kakšen recept iz Afrike ali Azije

( še celo naš

je ( po začetnih borbah ) pričel uživati v degustiranju nečesa novega.
Bi me pa zanimale dve stvari, kje se kažeta v moji karti in sicer -
1. Že od nekdaj sem obsedena z okusom kislega

vse mora biti pri meni neobičajno kislo in vse kar je kislo moram pojesti. ( imam prepoved mešanja solate doma

) Mami me je že kot otroka šolala, da ne smem jesti toliko kislega -sama sem namesto običajnega čipsa, smokijev, napolitank pred TV grickala vloženo papriko ali kumarice

2:Vsaka jed, tudi čaj npr. mora biti pri meni zelo vroč/a.( kar je neobičajno, ker sama npr ne maram poletne vročine, ker mi je čez celo leto konstantno vroče...ja, moški - tudi takšne ženske obstajamo, ki ne poznamo kaj so mrzle noge in roke

) Jane, za toplo vodo pa itak že veš

Zelo rada mešam okuse ( mogoče je to posledica

, ne vem ) - jem sladko s kislim ali kar skupaj sladko-kislo-slano. Kaj sem dostikrat jedla skupaj, pa raje ne povem, da ne bo katerega zvilo.