Author Topic: Natalne karte članov foruma-četrti del  (Read 69157 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Natalne karte članov foruma-četrti del
« Reply #165 on: January 09, 2012, 09:18:34 AM »
Tea, kateri pokazatelji v karti bi bili za ljubosumnost in posesivnost.
Predvidevam, da močan  :Sk, :B, :rak, zasedeni 4.2,8 hiša, veliko aspektov s  :PL...
Ne vem, razmišljam na glas :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #166 on: January 09, 2012, 10:27:11 AM »
Predvidevam, da močan  :Sk, :B, :rak, zasedeni 4.2,8 hiša, veliko aspektov s  :PL...

Hmmmm...
Sanjalka, poglej si vse te moje zasedene hiše in moje aspekte s  :PL
Nisem niti ljubosumna niti posesivna.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #167 on: January 09, 2012, 06:30:09 PM »

Hmmmm...

Pika, ti imaš s  :PL lepe aspekte z  :Ve in  :Ma, ki sta v biku. Morda ti samo sebe ne dojemaš kot ljubosumno, te pa drugi, tudi to je možno.

Drugače pa, moj je  :B, pa ima polno planetov v 8. ( :Ve:Me,  :J), pa lahko potrdim, da je ljubosumne sorte, in to kar dosti. Čeprav on je tak, da naravnost pove, tega in tega mi ne omenjej, pa je stvar rešena. Ne sme se mu dajati "povoda" ali omenjati (ljubezenske) zgodovine, pa je.
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #168 on: January 09, 2012, 06:48:44 PM »

Hmmmm...

Pika, ti imaš s  :PL lepe aspekte z  :Ve in  :Ma, ki sta v biku. Morda ti samo sebe ne dojemaš kot ljubosumno, te pa drugi, tudi to je možno.

Drugače pa, moj je  :B, pa ima polno planetov v 8. ( :Ve:Me,  :J), pa lahko potrdim, da je ljubosumne sorte, in to kar dosti. Čeprav on je tak, da naravnost pove, tega in tega mi ne omenjej, pa je stvar rešena. Ne sme se mu dajati "povoda" ali omenjati (ljubezenske) zgodovine, pa je.

Hvala, Saša!
Ma ne bo držalo. V resnici poslušam od drugih bolj komentarje v stilu: " A ti sploh znaš bit ljubosumna?" Tko da nekaj mora glihat pri meni to "potencialno" ljubosumnost. Naka, tudi drugi me ne dojemajo kot ljubosumno.
Sem imela pa nekaj bolestno ljubosumnih in posesivnih tipov. Ni se obneslo. Ušla.  ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #169 on: January 10, 2012, 01:13:38 PM »
Ljubosumje na splošno - ki je lahko boleča in močna je lahko zapisana v disonantnih aspektih med Venero in Saturnom ali Venero in Marsom, predvsem v karti, ki ima Venerino dominanto.

Znamenje, ki je najbolj občutljivo za napade ljubosumja je Bik - torej fiksno zemeljsko znamenje navezanosti, zakoreninjenosti, konzervatizma.

Druga znamenja, ki so še nagnjena k ljubosumnosti pa so Rak, Škorpijon in Kozorog

to je načeloma

Druga tema je seveda, da so lahko ljubosumna tudi druga znamenja, vendar vsak iz svoje dinamike energije, ki znamenju pripada.

Vsekakor je to posplošeno, treba je gledat čisto celotno karto, da bi to tendenco ugotovili. In vsaka trditev mora biti 3x potrjena v karti.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #170 on: January 10, 2012, 01:57:18 PM »
Meni se zdi v moji karti to sedemnajstkrat potrjeno.  ::)
Še dobro, da bo kmalu tečaj.  :)

Online sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #171 on: January 10, 2012, 03:11:54 PM »
Ljubosumje na splošno - ki je lahko boleča in močna je lahko zapisana v disonantnih aspektih med Venero in Saturnom ali Venero in Marsom, predvsem v karti, ki ima Venerino dominanto.

Znamenje, ki je najbolj občutljivo za napade ljubosumja je Bik - torej fiksno zemeljsko znamenje navezanosti, zakoreninjenosti, konzervatizma.

Druga znamenja, ki so še nagnjena k ljubosumnosti pa so Rak, Škorpijon in Kozorog

to je načeloma

Druga tema je seveda, da so lahko ljubosumna tudi druga znamenja, vendar vsak iz svoje dinamike energije, ki znamenju pripada.

Vsekakor je to posplošeno, treba je gledat čisto celotno karto, da bi to tendenco ugotovili. In vsaka trditev mora biti 3x potrjena v karti.

Hvala Tea :-*
Vsekakor se strinjam, da mora določena tendenca biti v horoskopu zapisana vsaj 3x in da ne gre posploševati.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #172 on: January 12, 2012, 04:52:34 PM »

Sem zbrala kar nekaj kart zelo ljubosumnih ženski, ki to priznajo in pri skoraj vseh sekajo kvadrati med venero in plutonom, omenjena planeta sta ali v biku ali škorpijonu kvadrat na eno ali drugo stran. Pri saturnu in veneri se mi zdi, da je oseba lahko preveč hladna, da bi do ljubosumja sploh prišlo. Se pa strinjam, da je potrebno gledat celotno karto.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #173 on: January 13, 2012, 05:31:36 AM »

Sem zbrala kar nekaj kart zelo ljubosumnih ženski, ki to priznajo in pri skoraj vseh sekajo kvadrati med venero in plutonom, omenjena planeta sta ali v biku ali škorpijonu kvadrat na eno ali drugo stran. Pri saturnu in veneri se mi zdi, da je oseba lahko preveč hladna, da bi do ljubosumja sploh prišlo. Se pa strinjam, da je potrebno gledat celotno karto.

Moja bivša žena je bila hudo, že bolano ljubosumna.  Itak je še vedno verjamem. Res je, da njene prave ure rojstva nimam, je pa neka domnevna ura in  s tem v zvezi tudi karta.  Tudi ona ima kvadrat Venera-Pluton, vendar nič od ostalega naštetega. Konkretno z Luno nima nobenega trikotnika, ima pa štiri kvadrate. Točno obratno velja za sonce, kjer ima štiri trikotnike in nobenega kvadrata. Tri od štirih kvadratov z Luno delajo kvadrat tudi na Marsa. To so kvadrati s Saturnom, Uranom in Plutonom.

Andres

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #174 on: January 13, 2012, 09:18:20 AM »

Moje raziskave kažejo da gre:

Pri Saturnu in Veneri gre predvsem za zelo šibko lastno vrednost pri ženski, posledično misli, da ker se sama ne ceni in ni vredna, jo tudi moški ne bo - največkrat gre za "Aspekt manekenke" zelo urejene ženske, največkrat tudi zelo lepe" - v večini primerov sem zasledila, da gre za resnično varanje partnerja iz partnerjeve strani.

Pri aspektih Pluton Venera pa se največkrat ljubosumje dobi skozi ogledalo, torej partnerja, ki pa ni nujno pogojeno tudi s kakšnim resničnim skokom čez plot. Največkrat gre le za energije, ki so že prenešene, dostikrat karmične, ki so nekje zarite v vsaki celici.

V vseh primerih, ko ima ženska "stolčeno" venero ali luno je opazit težave v odnosih - najprej do svoje ženskosti, potem posledično se to kaže seveda v odnosu do moža.
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #175 on: January 13, 2012, 09:26:35 AM »
No kot nekdo z aspektom  :Ve :kv :Sa  ( a da sem manekenka hahaha) no lahko potrdim, da je bila v mladih letih prisotna zelo slaba samopodoba, nekaj je bilo tudi privzgojenih vzorcev s strani mame, ki je ziher vsaj petkrat na dan rekla, da česa ne zna, ne zmore, ni dovolj to ali ono...in potem pač misliš, da se tako moraš obnašat. Tako da prvi resni partner, katerega sem imela, se je resno "gonil" okrog, to je šlo mimo mene, ah saj bo....
Naslednjih par sem varala jaz  ???  ( ja klinc no, že niso bli ta pravi  ;D  -spet bom j*** ježa next life  ;D ), tudi moža sem spoznala na nek način skozi neko prešuštovanje, itak venera v dvanajsti  :op :NE  v sedmi. Ampak sem na nek način do takrat že toliko "zrastla" da sem po tistem v to nisem več vpletala, on pa tudi ne, ker je bil moj pogoj pač tak. Je bil pa on  :ov , ki ima  :Ma :kv :PL  ZELO ljubosumen, jaz pa double  :dv , ko sem še preden sva se poročila pobrala svoje cote in mu rekla, da tako NE bom živela, sva se na to tem odkrito pogovorila, tako da zaenkrat teh problemov nimam več.  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Online sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #176 on: January 13, 2012, 09:31:27 AM »
Super, vse tele razlage. Najraje se učim iz primerov ;)
Kako se pa   :Ve  :kon :Sa(natančna) odraža pri moškem?Potem si on izbere hladno žensko?
V primerih, ki sem jih jaz opazovala, sem prej opazila, da moški vpliva na žensko tako, da ji daje občutek, da ni vredna, da je nekaj manj. Skratka ženske se ob takem moškem spremenijo v ta njegov aspekt, v kolikor tega ne spoznajo in grejo stran, saj v ostalih odnsih ne delujejo tako.
Tea,kaj ti misliš glede tega, da nek "ženski" aspekt v moški karti pravzaprav kaže na to,kako bo on nezavedno vplival na žensko enrgijo tako ali drugače.
V Imširagičevi knjigi sem prebrala, da se v odnosu pravzaprav začneš spreminjati in povzemati energijo, ki jo kažejo partnerjevi planeti. Npr.:če ima ženska  :So v  :ko, bo ona vpliva nanj tako, da bo njen partner zaćeč povzemati tudi energijo  :ko.
Joj,ne vem, jaz včasih tako zakomplicirano napišem,da ne vem, če je sedaj kdo razumel, kaj sem sploh hotela povedati ;D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #177 on: January 13, 2012, 10:07:27 AM »
Super, vse tele razlage. Najraje se učim iz primerov ;)
Kako se pa   :Ve  :kon :Sa(natančna) odraža pri moškem?Potem si on izbere hladno žensko?
V primerih, ki sem jih jaz opazovala, sem prej opazila, da moški vpliva na žensko tako, da ji daje občutek, da ni vredna, da je nekaj manj. Skratka ženske se ob takem moškem spremenijo v ta njegov aspekt, v kolikor tega ne spoznajo in grejo stran, saj v ostalih odnsih ne delujejo tako.
Tea,kaj ti misliš glede tega, da nek "ženski" aspekt v moški karti pravzaprav kaže na to,kako bo on nezavedno vplival na žensko enrgijo tako ali drugače.
V Imširagičevi knjigi sem prebrala, da se v odnosu pravzaprav začneš spreminjati in povzemati energijo, ki jo kažejo partnerjevi planeti. Npr.:če ima ženska  :So v  :ko, bo ona vpliva nanj tako, da bo njen partner zaćeč povzemati tudi energijo  :ko.
Joj,ne vem, jaz včasih tako zakomplicirano napišem,da ne vem, če je sedaj kdo razumel, kaj sem sploh hotela povedati ;D

Kako prevzemamo nekatere energije od partnerja se vidi v sinastriji.

Najosnovnejše je, da že itak izberemo tisto, kar nam rabi, da so naši planeti "siti"

Drugo je, da vplivamo na nek planet, če imamo svoje personalizirane planete z njim v stiku.
www.Astro-Star.net

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #178 on: January 13, 2012, 05:04:25 PM »

Moje raziskave kažejo da gre:

Pri Saturnu in Veneri gre predvsem za zelo šibko lastno vrednost pri ženski, posledično misli, da ker se sama ne ceni in ni vredna, jo tudi moški ne bo - največkrat gre za "Aspekt manekenke" zelo urejene ženske, največkrat tudi zelo lepe" - v večini primerov sem zasledila, da gre za resnično varanje partnerja iz partnerjeve strani.

Pri aspektih Pluton Venera pa se največkrat ljubosumje dobi skozi ogledalo, torej partnerja, ki pa ni nujno pogojeno tudi s kakšnim resničnim skokom čez plot. Največkrat gre le za energije, ki so že prenešene, dostikrat karmične, ki so nekje zarite v vsaki celici.

V vseh primerih, ko ima ženska "stolčeno" venero ali luno je opazit težave v odnosih - najprej do svoje ženskosti, potem posledično se to kaže seveda v odnosu do moža.
:Ve v 8. :ri  :op :Sa ( :de 2.)

Tam nekje. Delam na samopodobi 100 na uro, pa se mi včasih zdi, da nikamor ne pridem. Urejena??? 90% časa v kavbojkah in tranirkah ;D
Se pa delno lahko pod Jane podpišem. Samopodoba najverjetneje izvira iz dejstva, da še danes kar se moje mame tiče ne naredim nič prav in da sem itak .... Nima veze  ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #179 on: January 28, 2012, 05:25:54 PM »
Meljem "božji prst", ki si ga, Tea, omenjala včeraj.
Če dobro pogledam, ga pri sebi najdem med  :U:Ve in točko sreče.
Program mi inkonjunkcije med  :Ve in točko sreče ne izriše, orbis je 3st. Mogoče je prevelik.
Zanima me, ali gre tukaj za ta prst usode ali ne.
Hvala!