Author Topic: TRANZITNA IN PROGRESIVNA KARTA II. del  (Read 93512 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: TRANZITNA IN PROGRESIVNA KARTA II. del
« Reply #75 on: September 06, 2011, 11:18:34 AM »
Moja P  :Lu je na 9. stopinji   :st v 3. hiši. Sama sem v pričakovanju potovanj, a me je zdaj spreletelo, da bi ta  :st lahko pomenil tudi intenzivno ukvarjanje z urejanjee dokumentov oz. tudi takšno povezavo s tujino...razmišljam v pravi smeri  ::)
« Last Edit: September 06, 2011, 11:33:24 AM by taja6 »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #76 on: September 06, 2011, 11:45:21 AM »
Zanimivo, nisem še nikoli pomislila na to, pa res zadnje čase neke rakce srečujem

Hehe, na tečaju sem to povedala, verjetno ti je ušlo.  :D

Poleg tega najbrž urejaš dom

Ja to je bil zimski del tečaja, takrat ratam že ob osmih zaspana  :D  Ma urejam ga niti ne, razmišljam o nakupu novega  :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #77 on: September 06, 2011, 12:25:49 PM »
Moja P  :Lu je na 9. stopinji   :st v 3. hiši. Sama sem v pričakovanju potovanj, a me je zdaj spreletelo, da bi ta  :st lahko pomenil tudi intenzivno ukvarjanje z urejanjee dokumentov oz. tudi takšno povezavo s tujino...razmišljam v pravi smeri  ::)

Meni se zdi, da je tvoja P :Lu v 4.hiši in ne v 3 ;)
Uredila si boš dom (4.hiša) z možem, ki je iz tuje države ( :st) ali pa si bosta ustvarila dom v tujini.
Taka P :Lu naj bi ti vlila optimizem, veliko bo potovanj, širjenja obzorij, mogoče kakšen študij...
Osebno mislim, da ti bo v tem času uspelo urediti dom, ki bo vseboval elemente tujine ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #78 on: September 06, 2011, 12:49:52 PM »

Ne, sanjalka, njena progresivna luna je v tretji hiši, tole kar ima v podpisu, se časnovno ne ujema. Ti si verjetno gledala samo slikco v podpisu. Taja imaš kar prav, veliko ukvarjanja s tujino, pisanja, komunikacije.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #79 on: September 06, 2011, 02:15:56 PM »
Gledala sem slikco v podpisu in če daš na njene rojstne podatke, tranzite in progresije na današnji dan, pade njena P :Lu v 4.hišo.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #80 on: September 06, 2011, 02:29:04 PM »

Uredila si boš dom (4.hiša) z možem, ki je iz tuje države ( :st) ali pa si bosta ustvarila dom v tujini.
Taka P :Lu naj bi ti vlila optimizem, veliko bo potovanj, širjenja obzorij, mogoče kakšen študij...
Osebno mislim, da ti bo v tem času uspelo urediti dom, ki bo vseboval elemente tujine ;)

:-* :-* :-*

sama sem gledala samo P  :Lu v progresivni karti - tam je v 3. hiški; če pa primerjam z natalno karto pa je P  :Lu v 4. hiši, da  ;)

kako se res vse pokrije, neverjetno...tujina, pridi k meni, tujina  ;D
« Last Edit: September 06, 2011, 02:37:31 PM by taja6 »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #81 on: September 06, 2011, 02:45:25 PM »
Verjetno si gledala progressed chart v Astro.com, tega sama nikoli ne gledam, tako da ne poznam in me čudi, da pride do takšne razlike ??? To mi ni čisto jasno.
Bi rada slišala kaj pravi Tea na to.
Sama vedno gledam Natalno karto skupaj s Tranziti in Progresijami in res mi ni razumljivo zakaj taka razlika ???

Tea HELP ;D ang: :-* ang:

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #82 on: September 06, 2011, 02:49:26 PM »
kakšna razlika, sanjalka? Jaz gledam zdaj npr. obe karti in P  :Lu in je isto  ::)

če gledaš samo progresivno karto, je moja P  :Lu v 3. hiši, če pa jo pokriješ z mojo natalno karto, pa pade P  :Lu v ( natalno ) 4. hišo...če si to mislila
« Last Edit: September 06, 2011, 02:56:37 PM by taja6 »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #83 on: September 06, 2011, 03:57:18 PM »
Ja, saj sem potem takoj videla, da kaže seveda tudi progresivno hiše in ne samo planete.
Sama gledam progresije planetov v natalnih hišah. Nisem nikoli gledala na ta način, zato sem bila zmedena.
Seveda je več tehnik v astrologiji, sama se zaenkrat držim določenih, zato tudi te razlagam.
Me pa zanima, če drugi uporabljajo oba načina, kakšne imajo izkušnje. Katera hiša je bolj "dejavna"?
Ali se pri progresivnih planetih bolj vključijo progresivne hiše ali natalne hiše ali pač gledaš in kombiniraš oboje?
A sem zakomplicirala :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #84 on: September 06, 2011, 04:23:04 PM »
Sekunarne progresije - iz katerih se naredi samostojna progresivna karta - pove astrologu o psihološkem razvoju osebe.
Sama to karto nikoli ne uporabljam kot samostojne, pač pa le kot dopolnilo tisti, na katere na natalno karto naredim progresije in tranzite in povezujem vse skupaj.

Zelo podobno je namreč z solarnim povratkom, ki je tudi lahko samostojna karta - vendar nikoli ni zadostna za napoved dogodkov, pač pa jo kombiniramo z solar/natal in seveda tranzitnim dogajanjem.

Samostojna progresivna karta je zanimava predvsem iz vidika hiš, ki se premaknejo skladno z P AC in PMC - s tem pa dobimo tudi dodatnega vladarja ipd......

Sama jemljem za najbolj natančen uvid in predvide torej kombinacijo: natal, sekundarne progresije in tranziti

za dodatno ali specifično področje uporabljam tudi primarne progresije, ki so bolj napovedne.

za dodatek solarni povratek
in za dodatek še progresivno karto

Ne smemo pa zmešati vseh teh zadev in še posebej ne, ko gledamo tako na hitro in na splošno, kot delamo to na forumu.

Torej sama progresivna karta nam ne bo zadostovala za kakršnokoli napoved.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #85 on: September 06, 2011, 04:26:34 PM »
Ja, saj sem potem takoj videla, da kaže seveda tudi progresivno hiše in ne samo planete.
Sama gledam progresije planetov v natalnih hišah. Nisem nikoli gledala na ta način, zato sem bila zmedena.
Seveda je več tehnik v astrologiji, sama se zaenkrat držim določenih, zato tudi te razlagam.
Me pa zanima, če drugi uporabljajo oba načina, kakšne imajo izkušnje. Katera hiša je bolj "dejavna"?
Ali se pri progresivnih planetih bolj vključijo progresivne hiše ali natalne hiše ali pač gledaš in kombiniraš oboje?
A sem zakomplicirala :D

Sanjalka - progresivno karto glej najprej samostojno, da dobiš vtis, potem pa jo položi na natalno, da dobiš ugotovitev.

Sama smatram da čisto vse informacije dobimo če pač skombiniramo tako kot se uči na začetku:
natal, progresije in tranziti.
www.Astro-Star.net

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #86 on: September 06, 2011, 05:35:27 PM »
Ima pomen, seveda
Ponavadi ljudi srečujemo ob takem času, ko so progresivna dogajanja v sinastrični zvezi z drugo osebo. Najbolj izrazito gre za Luno, npr. če je P Luna v nekem znamenju, potem srečujemo pogosteje ljudi, ki imajo povdarjeno tisto znamenje.
Moja P Luna je trenutno v znamenju Ovna in kar naenkrat je veliko ovnov oz. ovnovskih kvalitet okrog mene.

Progresije nam namreč omogočajo, da se skozi proces spoznavamo z različnimi energijami /tako kvalitet, kot tudi elementov/

No, pri nama je tako, da imava isto razporeditev hiš.....moj P asc je na 10'  :ov, njegov N asc na 11 :ov...v bistvu se vse glavne osi pokrivajo. :o
MC imava oba v kozorogu ( jaz P , on N ) na njemu je T :PL.
Zanimivo mi je tole.

P luno imam v  :vo, on pa v  :ri.
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #87 on: September 07, 2011, 07:47:17 AM »
Tea, hvala ti za jasno razlago   ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #88 on: September 07, 2011, 08:02:32 AM »
Tea, hvala ti za jasno razlago   ;)

Prosim in dobrodošle vedno  :D
www.Astro-Star.net

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #89 on: September 07, 2011, 08:49:45 AM »
Jaz ju imam v opoziciji v natalu. Merkurja in Urana.
A pol bo to to?
Lasje mi daleč zaštrlijo, če me kdo ovira pri mojih vizijah in željah. Predvsem se to kaže na poslovnem področju. V zadnjih letih sploh, v zadnjem času še posebej. Se mi zdi, da me stalno nekdo ovira.  ;) Jaz bi takoj akcijo, drugemu svane šele čez tri leta, za kaj je sploh šlo. Če sploh svane. Pol je pa nestrpnost...
 ::)

Pika, Jane ima v natalu kvadrat Merkurja in Saturna /samo 1°orbisa/ in trenutno ji Uran v T kvadratu to zadevo sproža in kot vemo, tranziti sprožijo natalno vprašanje.

Tvoj solar pa ima najbolj natačno konjunkcijo Urana in Sonca /2 h/ in Saturnovo opozicijo k Jupitru /2-8/

Spet pihnila. ::)
ang: