Haha, Rena, dober predlog!

Tattooja pa ne kažem, ker je v prvi vrsti to moja zasebna zadeva. Tudi pomen ima tak, da večina sodelavcev žal ne bi dojela, če bi jim razlagala ... Malo pa iz principa (in majčkeno iz žlehtnobe) - zakaj bi morali vsi vse videt? Zakaj bi se morala zdaj pred vsako izmeno, da bi ja vsi videli, razgaljevat in se šopirit. Pa potem 1000 vprašanj in neumnih komentarjev. Tako pa to ostane moja privatna stvar in njihovi komentarji in čvekarije, ki se tako rade pojavljajo, neizrečene. Pa je volk sit in koza cela.

ZAKAJ bi sploh morala kazat? Ker eni so že zdaj res užaljeni, ker nočem.

Jaz tudi ne rečem komu npr: "Pokaži mi svojo golo rit." To ne spada v službene odnose. In načeloma so skoraj vsi v kolektivu zame zgolj sodelavci, brez osebnih relacij. Isto velja za komentaje a la: "Ooo, si se postrigla, imaš nove uhane! ... Saj se ni treba v vse vtaknit. Jaz se tudi v druge ne vtikam. To so kao vljudnostne, ampak v bistvu so ovčje reakcije ljudi, ki nimajo svojega življenja.

Sploh mi je pa zanimivo takole opazovat družbo, kako delujejo. Zato tudi malo manipuliram. Res, vedenjski vzorci in reakcije so mi bili vedno zanimivi. Sociološki in psihološki fenomeni. Ziher mi bo to še kdaj koristilo.

Moj sanjski poklic bi itak bil psihiater ali kaj podobenga. Da bi pomagala ljudem, da bi odstranili vzorce, ki jih ovirajo v življenju in jih spravljajo v nesrečne situacije. Pa en tak extra pristop bi imela - začinjen z malo krutosti. Ljudi znam vzpodbuditi k razmišljanju in k gledanju tudi z dugega zornega kota.
Oops, sem zašla ...

Glede obleke v službi ... Prinesli so nam uniforme, da smo jih pomerili in se jih razveselili, češ končno dobimo tudi hlače in celo suknjiče

, ker ponavadi dobimo samo srajce za 10€, ki so po dveh mesecih od pranja totalno nerazpoznavne, potem se je pa pojavilo obvestilo, da nima trgovina dovolj na zalogi in da ne bo nič. J,a bi šli pa kam drugam kupit ... Črna poslovna obleka je klasika in, pismo, da se najde kje.

Kot vem, se ne sme nosit odprtih čevljev (pa jih tudi nosijo). Lahko dolge hlače ali krilo - ampak smatram, da take dolžine, ki je primerna za delovno mesto (recimo nekje malo nad kolenom), pa se tudi nosijo "miniči". No, zdaj, ko so mi rekli, da ne smem nosit tistih hlač, bom tudi jaz prišla z zelo mini mini. Me zanima, kaj bodo potem rekli. Tudi tu preverjam socialne pojave ... V tem primeru mu je izredno interesantna dvojnost pravil (za nekatere velja eno, za druge drugo). Res me zanima, kaj bo. Potem bom pa naredila neumno faco in rekla, da ta in ta pa tudi to nosijo, pa ni bilo nič narobe ...
Če se vrne k tistim nesrečnim hlačam ... Te niso primerne, joj, kaj je bilo z mano, da sem jih sploh oblekla!?

Po opažanjih na delovno mesto bolj pašejo živo rdeče žabe pod minič ... OK, odvisno od delovnega mesta - saj imamo tudi "nočno delo", samo aktivnost je drugačna kot tam, kjer bi tako oblačenje bilo zaželjeno ...

To bo še žur. Ne zaje***am vodstva, samo k razmišljanju jih vzpodbujam. Ker je kriza, saj je večina nas podrejenih, operativcev, začelo opažati, da naši novi vodilni ne razmišljajo niti par mesecev vnaprej, kaj šele, da bi se šli kakšno dolgoročnejše planiranje. Ni vsak za vse, žal.