Author Topic: Olajšaj se malo. Drugi del.  (Read 247965 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Olajšaj se malo. Drugi del.
« Reply #480 on: July 11, 2012, 08:11:39 AM »
Ja Maja, kolk je treba naredit, da skuriš kalorije, zaužiješ jih pa mimogrede, včasih že z žličko kakega maščobnega živila. Sem pa vesela, ker sem si potrdila, da moj metabolizem (od nekdaj je in še vedno) vzdržuje svojo težo z največ 3 obroki na dan. Ko sem po kao "strokovnih" nasvetih poskušala jest 5 majhnih obrokov, nikakor ni šlo.

Online Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #481 on: July 11, 2012, 08:12:47 AM »
Majči, pa ne glih potenje...vadba pri utripu največ 130...pa hrana vsekakor seveda. Sam brez gibanja pri meni nič od nič, ne morem tako malo jest. Je pa dejstvo, da se v vročini prej skuri. A poznaš vadbo Linea Snele? Imajo take "komore", kjer ti dvignejo temperaturo, da se v pol ure, ko recimo goniš kolo, skuri kot bi vadil trikrat toliko. Skratka...lažje je poleti, pa tudi hrano ješ lažjo...

Tole se strinjam s tabo. Ko sem še intezivno trenirala 10 let nazaj, tudi z utežmi, smo imeli poseben program. Nas je vedno pred treningi uteži dala na kardio, kjer smo bili oblečeni v posebne hlače, majice, kjer se nam je temperatura dvignila in je šlo res veliko več ven. Potem pa še uteži in to je bila zame najboljša vadba. Glih prava postava taka kot sem jo hotla je bla  :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Online Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #482 on: July 11, 2012, 08:14:05 AM »
Ja Maja, kolk je treba naredit, da skuriš kalorije, zaužiješ jih pa mimogrede, včasih že z žličko kakega maščobnega živila. Sem pa vesela, ker sem si potrdila, da moj metabolizem (od nekdaj je in še vedno) vzdržuje svojo težo z največ 3 obroki na dan. Ko sem po kao "strokovnih" nasvetih poskušala jest 5 majhnih obrokov, nikakor ni šlo.
Ti strokovni nasveti so pa itak kar neki, če bi jaz jedla 5 krat na dan, bi se samo zagitala do amena. To meni ne sede, jaz jem maksimum 2 krat na dan. No zdaj ko sem noseča jem 20 krat  ???  Kdaj bo to obdobje mimo, že??
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #483 on: July 11, 2012, 08:15:36 AM »
Odvisno od cilja ... Nekomu je lahko cilj samo nižja številka na tehtnici - tu potem ni važno, kaj je odšlo iz telesa - maščoba, voda ali mišična masa.
Jaz ohranjam mišice in nizek % telesne maščobe. Kilogrami eno leto že isti, ampak telo popolnoma drugačno. V glavnem, za moje cilje potenje ne pomaga. :D

http://www.the-xtreme.com/index.php?topic=10094.0
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #484 on: July 11, 2012, 08:18:54 AM »
Ti strokovni nasveti so pa itak kar neki, če bi jaz jedla 5 krat na dan, bi se samo zagitala do amena. To meni ne sede, jaz jem maksimum 2 krat na dan. No zdaj ko sem noseča jem 20 krat  ???  Kdaj bo to obdobje mimo, že??

Ni važno število obrokov, ampak njihova kalorična vrednost.  ;)
Lahko poješ dnevno količino v enem obroku ali v petih manjših.
Če je 5 obrokov, morajo ti biti manjši!!! Sicer je efekt totalno kontra. Tu se ponavadi zalomi.
Več obrokov naj bi bilo boljše za ohranjanje visokega metabolizma (in metabolizem ni isto kot prebava), se pa da to doseč tudi na druge načine.

Jane, to bo minilo čez nekaj mesecev. ;)
9ZK 656

Online Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #485 on: July 11, 2012, 08:28:34 AM »

Ni važno število obrokov, ampak njihova kalorična vrednost.  ;)
Lahko poješ dnevno količino v enem obroku ali v petih manjših.
Če je 5 obrokov, morajo ti biti manjši!!! Sicer je efekt totalno kontra. Tu se ponavadi zalomi.
Več obrokov naj bi bilo boljše za ohranjanje visokega metabolizma (in metabolizem ni isto kot prebava), se pa da to doseč tudi na druge načine.

Jane, to bo minilo čez nekaj mesecev. ;)
Ja ampak ljudje smo različni in vsak ima drugačen metabolizem, prav tako nekdo lahko preteče 40 km, drugi pa raje plava. Tako ni šanse, da jem 5 obrokov, tudi če so manjši. Pa tudi če so sestavljeni samo iz solate. Sem sprobavala vse živo v času tistih svojih treningov, še nalivala sem se z nekimi dodatki, ker mi je nek pametnjakovič rekel, da je to ful dobro. Pa daj no...od tega sem imela samo zjeban želodec in nič drugega. Jem samo striktno naravno ( razen zdaj ko sem noseča, ko sem primorana jesti junk food, ok še dva meseca pa bo lažje  ;D ) Vse je res odvisno od cilja ki ga človek želi doseči.
Smo se takrat redno merili, vsak teden tako da sem videla kako se spreminjata mišična masa in maščobe. In tudi s takim treningom, ki je zdaj kao brezvezen, so šle maščobe ful dol. Samo jaz osebno nisem delala na tem, da bi mela ful mišic, cilj mi je bil pač preoblikovati telo, spraviti maščobe ven, malo utrditi in that's it....ekstremi niso zame.  ;D  razen pri drugačnem šokiranju ljudi  ;D
Tako da je res vse odvisno prvič od telesa in drugič kaj nekdo hoče doseči. Najslebše je ne delati nič. Midva z mojim sva zmenjena, po porodu, naju čakajo, fuzbalerski treningi, tisti so za crknit :D

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #486 on: July 11, 2012, 08:30:38 AM »
Kakšne dodatke si pa pila, da niso bili naravni?  :o
9ZK 656

Online Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #487 on: July 11, 2012, 08:35:39 AM »
ma zame vse kar je dodatek ni naravno. Pač uni neki šejki v prahcu, beljakovinski napitki....ne štekam v čem je point res ne? Kaj pa je narobe s starim dobrim mlekom??? Potem sem nehala jest meso, se je en spomnil, da pa zdaj nujno rabim neke proteinske nadomestke, sem tisto žrla ( ne vem kaj je bilo je le 8 let od tega ), želodec me je bolel za znoret, sem vse stran vrgla in samo "jedla"  :D

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #488 on: July 11, 2012, 08:40:26 AM »
Protein je samo druga beseda za beljakovino. Ni noben bav bav. In če dobiš kvaliteten "prahec", ki vsebuje samo beljakovine, brez dodatkov, ne moreš zgrešit.

Odvisno spet od cilja. Moje telesce rabi več.  :laugh:

Mleko ni najboljša opcija. Preveč zakisa telo (in posledično, nasprotno od splošnega prepričanja - škodi kostni masi) pa še mleko je v naravi pretežno hrana za mladiče - to marsikaj pove.
« Last Edit: July 11, 2012, 08:47:49 AM by Maja »
9ZK 656

Online Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #489 on: July 11, 2012, 08:50:17 AM »
Ja ampak potem ne razumem kaj je drugačnega s prahcom, saj je samo mleko v prahu in nič drugega. Osebno pa beljakovine dobim iz veliko drugih virov kot samo iz mleka.
Veš nekomu z luno v biku pač ne moreš predpisati hrane v prahcu...?! Po vsem tem bom namreč še vedno hotela kosilo, ker tisto je meni kr neki  ;D

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #490 on: July 11, 2012, 08:54:28 AM »
Oh, kdo pa je samo prahce. To je za spit po treningu (ni nadomestek, ampak dodatek), prednost ima VEDNO prava hrana. Te nadomestke imajo samo Herbalife, Nupo in podobni, ki si delajo biznis na račun lene populacije.  :D
Preveč napačnih prepričanj je naokrog - najbrž zaradi neosveščenosti. Tako tudi folk misli, da se surova jajca pijejo.  :laugh:

Ne, to ni mleko v prahu, ampak sirotkine beljakovine, brez OH in maščob. Samo čiste beljakovine. Gredo hitreje v mišico, lažje so za želodec (sploh kar se intolerance na laktozo tiče) in v tistem trenutku dobiš res samo tisto, kar potrebuješ (odvisno od ciljev, seveda  :laugh:).
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #491 on: July 11, 2012, 08:58:27 AM »
Ja Jane, po sebi opažam isto kot ti praviš. Res moraš najti svojo pot. Tvoja teorija Maja ziher drži, ampak tudi 1 + 1 nista vedno 2, lahko je tudi 3. Pri meni tudi ni zneslo 5 majčkenih obrokov. In ko sem se sedaj vrnila k svoji, že osvojeni navadi režima prehrane, je zapalilo iz prve. Moj režim je tudi dva do tri obroke, s tem, da bolj ko gre proti popoldnevu, manjši so. Po možnosti tudi čimmanj OH. Zvečer še malo miganja in jeeeeeeeeee, začenja se.  ;D

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #492 on: July 11, 2012, 09:14:45 AM »
Najbolje je jesti takrat, ko si lačen.  ;D
9ZK 656

Online Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #493 on: July 11, 2012, 09:17:27 AM »
Najbolje je jesti takrat, ko si lačen.  ;D
Amen  :)  Samo eni so prevečkrat lačni  ;D

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #494 on: July 11, 2012, 09:23:51 AM »
Oz. veliko je takih, ki sploh nikoli niso fizično lačni, ker se nonstop filajo s hrano. Preventiva je boljša kot kurativa.  :laugh: :laugh: :laugh:
9ZK 656