Author Topic: Naj... dogodek dneva V del  (Read 165275 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Naj... dogodek dneva V del
« Reply #630 on: August 23, 2011, 08:36:21 AM »
Saša, dobrote vabijo ...  :)

Cink
Cink je sestavni del pomembnih encimov in je prisoten v vseh telesnih tkivih. V precej velikih koncentracijah ga najdemo v prostati, očeh, modih, kosteh, jetrih in trebušni slinavki. Zaloge cinka v telesu so majhne. Pomanjkanje se pokaže na koži ali v zaostajanju rasti in spolnega razvoja, motnjah v celjenju ran, izpadanju las, vnetju kože in sluznic. Dodajanje cinka ima pozitivne učinke, kar s pridom izkoriščamo v dermatologiji, pri motnjah celjenja ran, pri zdravljenju aken in herpesa labialisa (mehurčkast izpuščaj na koži ali sluznici na ustih), pri plešavosti in nekaterih drugih motnjah.
Naravni viri cinka so meso, jetra, morska hrana, kvas, žitni kalčki, jajca, bučna semena.

Selen
Selen spodbuja presnovo in ščiti telo pred škodljivim delovanje prostih radikalov. Pomanjkanje se pokaže pri osebah, ki se nepravilno prehranjujejo ali imajo motnje v absorbciji hrane, in pri osebah, ki so dalj časa na parenteralni prehrani (hrani, ki ne gre skozi prebavni trakt).  Prevelik vnos selena lahko povzroči zastrupitev. Meja med terapevtskim in toksičnim odmerjanjem je majhna. Znamenja pomanjkanja so staranje kože in izguba življenjske energije.

Naravni viri selena so morska hrana, ledvice, jetra, žitni kalčki, otrobi, tuna, čebula, paradižnik, brokoli, česen, rjavi riž.

(Vir: http://www.ezdravje.com/si/lasje/vitmin/)
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #631 on: August 23, 2011, 08:38:54 AM »

Cink
Cink je sestavni del pomembnih encimov in je prisoten v vseh telesnih tkivih. V precej velikih koncentracijah ga najdemo v prostati, očeh, modih, kosteh, jetrih in trebušni slinavki. Zaloge cinka v telesu so majhne. Pomanjkanje se pokaže na koži ali v zaostajanju rasti in spolnega razvoja, motnjah v celjenju ran, izpadanju las, vnetju kože in sluznic. Dodajanje cinka ima pozitivne učinke, kar s pridom izkoriščamo v dermatologiji, pri motnjah celjenja ran, pri zdravljenju aken in herpesa labialisa (mehurčkast izpuščaj na koži ali sluznici na ustih), pri plešavosti in nekaterih drugih motnjah.
Naravni viri cinka so meso, jetra, morska hrana, kvas, žitni kalčki, jajca, bučna semena.

Selen
Selen spodbuja presnovo in ščiti telo pred škodljivim delovanje prostih radikalov. Pomanjkanje se pokaže pri osebah, ki se nepravilno prehranjujejo ali imajo motnje v absorbciji hrane, in pri osebah, ki so dalj časa na parenteralni prehrani (hrani, ki ne gre skozi prebavni trakt).  Prevelik vnos selena lahko povzroči zastrupitev. Meja med terapevtskim in toksičnim odmerjanjem je majhna. Znamenja pomanjkanja so staranje kože in izguba življenjske energije.

Naravni viri selena so morska hrana, ledvice, jetra, žitni kalčki, otrobi, tuna, čebula, paradižnik, brokoli, česen, rjavi riž.

Ne jem ali pa jem v res res majhnih količinah  ;D
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #632 on: August 23, 2011, 08:40:03 AM »

Cink

Selen

Ne jem ali pa jem v res res majhnih količinah  ;D

Ampak zame pa idealno.  ;D
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #633 on: August 24, 2011, 02:11:05 AM »
 :-* :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #634 on: August 24, 2011, 07:19:37 AM »
Punce, če se bo katera želela znebiti kilogramov, bomo to po novem lahko počeli tudi s ThetaHealingom na drugačen način. Naslednji teden se udeležim seminarja in vam povem več o njem. Baje je noro dober, ker si celo nalagaš telesno vadbo s theto, ki res deluje. :o
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #635 on: August 24, 2011, 08:28:15 AM »
Ampak gibanje je užitek!  :)
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #636 on: August 24, 2011, 08:42:17 AM »
Ja, se strinjam. Včeraj sem sicer preležala cel dan, ker nisem bila za nobeno rabo, ampak je pa gibanje super. Ravno se pogovarjava z mojim dragim, da greva na plesni tečaj, še malo za usput  :)
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #637 on: August 24, 2011, 08:45:47 AM »

Gibanje je popolni užitek in čista svoboda.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #638 on: August 24, 2011, 08:51:14 AM »
Jaz sem zvečer naredila en hud trening, potem še sprehod okrog jezera. Tudi vročina me ne ustavi, čeprav je kar po tleh kapljalo od mene.  :D

Gibanje je popolni užitek in čista svoboda.

Drži!
9ZK 656

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #639 on: August 24, 2011, 09:52:59 AM »
Res je, se strinjam s tem glede gibanja.
Bodyrock meni osebno ni najbolj potegnil, imam raje Jillian Michaels.
Že par let imam njene vaje posnete in so res super.
Sem pa pred kratkih spet začela delat tibetanske vaje vsako jutro, uf. Zakon! Komaj čakam zjutraj, da se zbudim in jih opravim.

Drgač pa: Saša, plesni tečaj, ja itaaak!
Maja, ti si pa tolk pridna s tem švicanjem.
Jane: eh...shiranček...  :-* ;D :D

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #640 on: August 24, 2011, 10:02:37 AM »
Bodyrock je meni všeč, ker je tako brutalen.  ;D
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #641 on: August 24, 2011, 02:34:24 PM »
Sem zelo ponosna nase, ker sem končno izpolnila obljubo polic:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #642 on: August 24, 2011, 02:43:49 PM »
Bodyrock je meni všeč, ker je tako brutalen.  ;D

Bodyrock brutalen?!  :D :D ;D
Ah, to pa ne. Obstaja pa še cel kup drugih vadb, ki so veliiiko hujše od tegale vzdihovanja Zuzane.
 ;D :D

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #643 on: August 24, 2011, 02:44:57 PM »
Odvisno, kako izvajaš ... Mene v bistvu preseneča, da dosegam boljše rezultate od nje ...
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #644 on: August 24, 2011, 02:51:22 PM »
Ok, eni mate radi brutalno, eni smo pa pristaši bolj nežnih zadev  :P
9ZK 674