Author Topic: Progresivna Luna  (Read 104220 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
Re: Progresivna Luna
« Reply #180 on: May 06, 2014, 08:10:28 AM »
Moja  :Lu je prav tako v :kon z :NE.
Je pa v drugi hiši in prav tako v  :st.
Močna potreba po varnosti (čustveni in materialni), in preveč potrebna materialna plat v življenju.

Bi tudi prosila za malo globljo razlago, prosim. :-*
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #181 on: May 06, 2014, 11:13:41 AM »
Moja hči ima natalno  :Lu:ko.
S tem v zvezi me skrbi, da ne bom bogvekako dobra mat.  :blank:

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #182 on: May 06, 2014, 11:36:33 AM »
Bo zelo odgovorna in skrbna mati, še preveč odgovorna. Do svojih mladičev bo imela visoka pričakovanja...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #183 on: May 06, 2014, 11:41:25 AM »
Bo zelo odgovorna in skrbna mati, še preveč odgovorna. Do svojih mladičev bo imela visoka pričakovanja...

Mislila sem, da JAZ ne bom njej dobra mila majka.  :blank:

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #184 on: May 06, 2014, 11:51:08 AM »
No in zdaj, ko se približuje čas v dnevu, ko bi morala izvajati dolžnosti dobre mame, se bom pobrala v atelje in me do večera ne bo domov.  :blank:

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #185 on: May 06, 2014, 11:54:45 AM »
Imaš kdaj občutek, da te nekdo čustveno odreže, npr. v odnosu.... ali pa da ti drugega odrežeš v čustvenem smislu, v intimnem odnosu....
Strah pred preveliko čustveno bližino.... :Lu :kon :U bi o tem govorila....Čustva bolj na prijateljski osnovi....
Tudi vprašanje biti mama, kot si že sama enkrat rekla, bi jaz pripisala temu aspektu.

tole  :kon  :U in  :Lu imam tudi jaz.
če smem pokomentirati , ker ni bilo namenjeno meni ?
defenitvno strah pred čustveno bližino, tega še ne znam , ne zmorem oz. nočem, ker je preveč intenzivno potem vse skupaj in bi preveč trpela.
je pa  :U vladar ASC. z mamo pa defintivno zelo prijateljski odnos, mogoče še preveč. v takšnih odnosih sem odraščala, tako da drugega ne poznam.
je pa recimo zanimivo, da z moškim zelo hitro navežem prijateljski odnos, z ženskami zelo težko, posledično imam tudi manj ženskih prijateljic.
mama pa najbrž nikoli ne bom. si ne želim.pa tudi takšnega napisa ne vidim v moji natalni karti.
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #186 on: May 06, 2014, 11:56:22 AM »
Močna potreba po varnosti (čustveni in materialni), in preveč potrebna materialna plat v življenju.

Da ti materialno (denar) predstavlja moč in ga visoko ceniš je tudi odraz vladarja 2. hiše, plutona, potem pa seveda tudi luna v 2. hiši potrebuje materialno varnost. To je njena potreba, brez tega se počuti slabo. Materialno in čustveno varnost si pridobiš preko študija, višjega znanja, odprtosti, preko tujine ali tujcev. Luna v 2. hiši pomeni tudi nihanje glede priliva denarja, ampak praviloma se ne bi smela bati, saj naj bi denar vedno prišel, toliko in takrat, ko je potrebno, gre za zaupanje, vero v to, da denar pride (luna v strelcu v 2.hiši). V konjunkciji z uranom pa sploh predstavlja nenadne prilive in tudi nenadne odlive, skratka nepričakovani dohodki in odhodki.
Oba vladarja 2. hiše ti padeta v 1. hišo, kar tudi kaže na to,da ti je materialno zelo pomembno, skozi ta očala gledaš na svet.
Tudi lastna vrednost je povezana z denarjem, čustva so pri takšni luni bolj racionalna... Lahko se počutiš odrezano od čustev..
Imaš lep aspekt z venero, ki pa je tudi v vodnarju, kar zopet kaže bolj na racionalnost, čustva in erotika bolj na bazi prijateljstva, enakovrednosti....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #187 on: May 06, 2014, 12:02:22 PM »

Hahaha, no, sem prebrala kakšna mati bo ona ;)
Ampak isto velja tudi za njeno mamo, takšna kot sem napisala zgoraj...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #188 on: May 06, 2014, 12:11:03 PM »
Imaš kdaj občutek, da te nekdo čustveno odreže, npr. v odnosu.... ali pa da ti drugega odrežeš v čustvenem smislu, v intimnem odnosu....
Strah pred preveliko čustveno bližino.... :Lu :kon :U bi o tem govorila....Čustva bolj na prijateljski osnovi....
Tudi vprašanje biti mama, kot si že sama enkrat rekla, bi jaz pripisala temu aspektu.

tole  :kon  :U in  :Lu imam tudi jaz.
če smem pokomentirati , ker ni bilo namenjeno meni ?
defenitvno strah pred čustveno bližino, tega še ne znam , ne zmorem oz. nočem, ker je preveč intenzivno potem vse skupaj in bi preveč trpela.
je pa  :U vladar ASC. z mamo pa defintivno zelo prijateljski odnos, mogoče še preveč. v takšnih odnosih sem odraščala, tako da drugega ne poznam.
je pa recimo zanimivo, da z moškim zelo hitro navežem prijateljski odnos, z ženskami zelo težko, posledično imam tudi manj ženskih prijateljic.
mama pa najbrž nikoli ne bom. si ne želim.pa tudi takšnega napisa ne vidim v moji natalni karti.

To je to, prijateljski odnos z mamo, to je tudi luna konj. uran...To pomeni, da si tudi ti njej prijateljica, ne vem kako ločiti katera je potem mama...
Pri prijateljicah gre navadno za enakovreden odnos...Da oseba najde svojo identiteto, da se resnično osamosvoji, da najde samo sebe, je zelo pomembno, da  prereže popkovino....
Imaš pa luno v škorpijonu v konj. z uranom- po eni strani je to zelo globoka, čustvena, tudi posesivna luna, luna ki hoče dušo,ne samo telo in potem uran, ki to razbije, ki tega ne prenese...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #189 on: May 06, 2014, 12:18:09 PM »

Hahaha, no, sem prebrala kakšna mati bo ona ;)
Ampak isto velja tudi za njeno mamo, takšna kot sem napisala zgoraj...

Hm, še nekaj, do česar sem prišla sama, po večih raziskovanjih lun... Navadno tudi otrok s svojimi dejanji deluje tako, da se mama nanj potem odziva v skladu z njegovo luno...To je otrokova luna in ta otrok pričakuje takšne odzive, kot ima zapisano v karti.... To si izbere...
Potem pa za vse krivimo svoje mame.... ;) To lepo vidimo že iz družin,kjer je več otrok in se mama različno odziva na te svoje otroke, ona pa je vendar ena in ista oseba. Pomeni, da otroci zahtevajo prav določen način obnašanja svoje mame... Marsikdo bo sedaj rekel, da to ni res, da on si že ni želel takšne mame, ampak v globalu je prav to hotel, na nezavednem nivoju je dobil od mame to, kar je v njemu...
Mogoče sem malo zakomplicirano napisala, ampak upam da razumljivo.Preveč je poudarka na tem, da je mama kriva za vse.

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #190 on: May 06, 2014, 01:35:10 PM »

Da ti materialno (denar) predstavlja moč in ga visoko ceniš je tudi odraz vladarja 2. hiše, plutona, potem pa seveda tudi luna v 2. hiši potrebuje materialno varnost. To je njena potreba, brez tega se počuti slabo. Materialno in čustveno varnost si pridobiš preko študija, višjega znanja, odprtosti, preko tujine ali tujcev. Luna v 2. hiši pomeni tudi nihanje glede priliva denarja, ampak praviloma se ne bi smela bati, saj naj bi denar vedno prišel, toliko in takrat, ko je potrebno, gre za zaupanje, vero v to, da denar pride (luna v strelcu v 2.hiši). V konjunkciji z uranom pa sploh predstavlja nenadne prilive in tudi nenadne odlive, skratka nepričakovani dohodki in odhodki.
Oba vladarja 2. hiše ti padeta v 1. hišo, kar tudi kaže na to,da ti je materialno zelo pomembno, skozi ta očala gledaš na svet.
Tudi lastna vrednost je povezana z denarjem, čustva so pri takšni luni bolj racionalna... Lahko se počutiš odrezano od čustev..
Imaš lep aspekt z venero, ki pa je tudi v vodnarju, kar zopet kaže bolj na racionalnost, čustva in erotika bolj na bazi prijateljstva, enakovrednosti....

Hvala Sanjalka  :-*
če pogledam malo nazaj, pol je res nekako tako, da se na koncu vedno nekako finančno vse izide.
Tudi nepričakovani stroški (iz prihrankov za hude čase ;D),....tistih nepričakovanih dohodkov je sicer (vsaj za enkrat) čisto čisto malo, al pa skoraj nič.
Verjamem, pa da bo tudi to kdaj prišlo na vrsto  :laugh:
Kakorkoli, faj je prebrat, da bo na nek način vedno dovolj denarja  ;D
...si človek kar oddahne  :laugh: !
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #191 on: May 06, 2014, 01:53:20 PM »
sanjalka, kaj pa moja Luna?  :)
9ZK 674

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #192 on: May 06, 2014, 02:26:02 PM »
No in zdaj, ko se približuje čas v dnevu, ko bi morala izvajati dolžnosti dobre mame, se bom pobrala v atelje in me do večera ne bo domov.  :blank:

Pika nič secirat. Sem še boljša mati kot ti. Delam dopoldne, popoldne, vmes uspem na mizo zabrisat makaron e z "umetno" omako, delam tudi sobote, nedelje,... Počitnic si ne moremo privoščiti, če je kak prost dan in po čudežu ok vreme gremo le v tivoli. Mulca me v povprečju vidita za celo uro na dan, med vikendom za recimo 3-4. Torej zmagam kot mama leta :laugh: :-X

Moja luna je pa itak za jokat...
« Last Edit: May 06, 2014, 02:28:41 PM by Tejka »
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #193 on: May 06, 2014, 02:29:58 PM »
Saška, draga moja, imam prav slabo vest, ker že tako dolgo čakaš z mojim odgovorom.
Bi se ti rada temeljito posvetila, pa ne najdem pravega časa, bi se morali enkrat dobiti, da ti v živo interpretiram.
Sedaj pa bolj na hitro:
Tvoja luna v ribicah je v lepem sekstilu z neptunom, kje so tvoje meje, kdo si ti in kdo so drugi, se zlivaš z drugimi, da ne veš več kaj so tvoje potrebe in kaj so potrebe drugih...
Idealiziranje in potem razočaranje...Si morala kdaj skrbeti za sestro? Odnos s sestro nejasen, znaš postaviti mejo kdo je ona in kdo si ti...
Se počutiš žrtev...
Lunca ti dela tudi opozicijo z venero in marsom v 9. hiši, navadno so ljudje z aspektom luna venera, zeloooo občutljivi..
Kaj je zate erotika in kaj so čustva, kako to združiti....
In trigon s plutonom, hja, manipulacije, transformacije preko čustev, lahko tudi zelooo globoka čustva, doživljati notranjo preobrazbo preko čustev....
Tako na hitro, saj sama veš, da za dobro analizo je potrebno upoštevati vse dejavnike, tukaj je zgolj hiter pogled  na tvojo lunco...

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #194 on: May 06, 2014, 02:54:35 PM »
Odnos s sestro - ja, sem starejša, sem veliko skrbela zanjo zaradi odsotnosti matere in očeta doma. Velikokrat sem ji igrala nadomestno mamo, zato sem se na koncu že počutila izkoriščano, pa tudi prizadeto, zakaj sem jaz lahko odrasla, sestra pa ne. Pri 18-ih letih me je klicala, kdaj pridem domov, da ji naredim za jest. Tako nekako...

Manipulacija... Priznam, velikokrat sem znala izkoriščati in manipulirati prek čustev. Uf, nisem ponosna na to, pa vendar je to del mene. Prav tisto, plutonsko...

Erotika in čustva. Tudi sem imela dolgo časa težavo razločit, priznam. Sem pa vedno imela neke prelomne trenutke, ko sem se zlomila znotraj sebe, ko me je nekaj res prizadelo, takrat sem pričela se transformirat. Lahko bi celo rekli, da če me ne doleti nekaj takega, niti ne znam spremeniti pogleda na neko stvar, ne znam opustiti neke stvari.

Sem nekoč slišala, da je aspekt luna-venera povezan tudi s težavami na rodilih in splavom... No, pa sem imela oboje. In ravno skozi ta aspekt sem tudi veliko doživela notranje, svoje transformacije, svojih sprememb pogleda na svet, soočanja s strahom.

Ja, vem, da je potrebno pogledati širšo sliko, se tega popolnoma zavedam. Sem ravno včeraj tuhtala o tem.. Kako imam recimo lepe tranzite za nosečnost, pa vendar se je le-ta končala slabo.
9ZK 674