Odnos s sestro - ja, sem starejša, sem veliko skrbela zanjo zaradi odsotnosti matere in očeta doma. Velikokrat sem ji igrala nadomestno mamo, zato sem se na koncu že počutila izkoriščano, pa tudi prizadeto, zakaj sem jaz lahko odrasla, sestra pa ne. Pri 18-ih letih me je klicala, kdaj pridem domov, da ji naredim za jest. Tako nekako...
Manipulacija... Priznam, velikokrat sem znala izkoriščati in manipulirati prek čustev. Uf, nisem ponosna na to, pa vendar je to del mene. Prav tisto, plutonsko...
Erotika in čustva. Tudi sem imela dolgo časa težavo razločit, priznam. Sem pa vedno imela neke prelomne trenutke, ko sem se zlomila znotraj sebe, ko me je nekaj res prizadelo, takrat sem pričela se transformirat. Lahko bi celo rekli, da če me ne doleti nekaj takega, niti ne znam spremeniti pogleda na neko stvar, ne znam opustiti neke stvari.
Sem nekoč slišala, da je aspekt luna-venera povezan tudi s težavami na rodilih in splavom... No, pa sem imela oboje. In ravno skozi ta aspekt sem tudi veliko doživela notranje, svoje transformacije, svojih sprememb pogleda na svet, soočanja s strahom. 
Ja, vem, da je potrebno pogledati širšo sliko, se tega popolnoma zavedam. Sem ravno včeraj tuhtala o tem.. Kako imam recimo lepe tranzite za nosečnost, pa vendar se je le-ta končala slabo.