Author Topic: Vsak začetek je težak! ;)  (Read 22854 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
Vsak začetek je težak! ;)
« on: January 09, 2012, 11:27:20 PM »
Lep pozdrav vsem skupaj!

Naj vam na kratko najprej opišem, kako sem se danes sploh tukaj znašla in potem k vprašanju... Lansko leto sem precej hudo zbolela, zdravim se še danes, in napočil je trenutek, da pri sebi in v svoji okolici nekaj spremenim. najprej sem se čisto po naključju srečala z reikijem, katerega tečaj za 1. stopnjo opravljam v četrtek. tu sem se prvič srečala s stavkom - ko je učenec pripravljen, pride učitelj. vrata se mi kar odpirajo in odpirajo, z vseh strani... in ker sem v teh duhovnih vodah popolnoma nova... hmmm, no, ne bi rekla nova, odprta za vse zadeve, ki niso zemeljske, sem že od nekdaj (sanje, jasnovidnost, astrologija...), vendar sem bila vedno mnenja, da lahko samo "posebne" osebe delajo z energijami, zdravljenjem in poodbno... reiki mi je prvi dal možnost, da tega ne počnem zato, ker sem nekaj posebnega, temveč ker preprosto sem.

v iskanju informacij, kako deluje, kaj se učiš, sem se srečala s spletno stranjo, ki je opisovala čakre in tam sem tudi zasledila theta healing, ki me je na koncu s spletnim brskanjem privedel do sem. popolnoma očarana sem eno uro brala, vendar je preveč informacij, ki jih lahko v tem trenutku sprocesiram, pa tudi forum mi vzame preveč časa, če preberem prav vse teme, čeprav bi jih najraje... ;)

mi lahko nekdo od vas, ki imate toliko izkušenj, preprosto priporoči kakšno knjigo ali spletno stran, ki bi mi dal vpogled vsaj v osnovo theta healinga? imam občutek, da sem najdla nekaj, kar bo tudi mene osvobodilo starih vzorcev, negativnih čustev... seveda ob predpostavki, da sem pripravljena sama na tem delat :)

in mimogrede, krasni ste s temi svojimi skupinskimi terapijami :) če bi več ljudi tako delovalo bi svet bil zares lepši! :)

prijeten nočni pozdrav!

Aisha

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Vsak začetek je težak! ;)
« Reply #1 on: January 09, 2012, 11:46:42 PM »
Aisha, pozdravljena,

najbolje bi bilo, da se obrneš na mojstrico pri nas glede Thete, Gaio. Ona je učiteljica thete in ti bo najbolje znala odgovoriti na vsa vprašanja. Seveda bi lahko pobrskala po forumu, vendar je najbolje, da te vodi nekdo, ki to res zna.

Drugače pa ti lahko povem, da je theta res super zadeva, ki ti lahko odpre popolnoma nov svet, ki skorajda ne veš, da obstaja. Meni je najbolje všeč zato, ker je tako širokospektralna in zajema vsa področja.

Knjiga v slovenščini se še pripravlja, da izide (upam da čimprej), drugače pa se da dobiti knjigo v angleščini. Seveda pa ti bo Gaia najbolje povedala, kako pa kaj  ;)
9ZK 674

Offline Fresita

• Uporabnik
  • **
« Reply #2 on: January 09, 2012, 11:50:39 PM »
A je pri tem nujno, da imaš nekega ''voditelja'', ki te uči na tečajih ipd. ali to lahko sam osvojiš, če se poglobiš v kako res dobro knjigo s tega področja in to sam preštudiraš ''na svoji koži''?

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #3 on: January 09, 2012, 11:50:49 PM »
saša najlepša hvala za odgovor :)

lep večer želim!

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: January 09, 2012, 11:52:00 PM »
A je pri tem nujno, da imaš nekega ''voditelja'', ki te uči na tečajih ipd. ali to lahko sam osvojiš, če se poglobiš v kako res dobro knjigo s tega področja in to sam preštudiraš ''na svoji koži''?

jaz mislim, da ja, glede na to, da se ućiš določenih tehnik itd... jaz bi za začetek rada vedela kaj to sploh je in grob princip delovanja in učenja...

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #5 on: January 10, 2012, 01:17:39 AM »

Fresita, seveda se lahko vsega tega naučiš brez učitelja in iz knjige. Poznam nekaj ljudi, ki so že preštudirali knjigo, vendar so imeli toliko dvomov in vprašanj, da so prišli na seminar. Poleg tega ima že večina tečajnikov težave, ko po treh dneh seminarja pride domov in se srečajo s svojim egom. 
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #6 on: January 10, 2012, 01:39:35 AM »
Aisha.  Ne bom ti dajal nasvetov, ker reikija ne poznam toliko, da bi bil moj odgovor popoln, kar pa zadeva energij pa itak menim da naj gre vsak po svoji poti.

Hotel sem te le pozdraviti, saj prišla si z imenom, kot kar nekaj spamerjev in ni veliko manjkalo, da bi ti pobrisal uporabniško ime.  No, naj bo sedaj kakor je, torej si le našla del tistega ki si iskala, verjamem pa da boš glede na čas vpisa pri nas kar dolgo.

Tvoj portir,

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #7 on: January 10, 2012, 04:15:53 PM »
hvala za prisrčen pozdrav :) kar zbrisali bi me kaj?! :) no, lepo, da me niste :) bi te pa vprašala, kaj je bilo mišljeno glede na čas vpisa in dolžino bivanja pri vas? kaj posebnega? :)

Gaia - srečali s svojim egom?!  :o menda ne na hodniku lastne hiše?! :)

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: January 10, 2012, 07:37:49 PM »
Ne, ne, aisha  :laugh:

Ego je tisti naš notranji glas, ki pride na plano, v obliki: Tega ne zmoreš, to ne bo šlo skozi, ti ni mogoče itd.

To je preprosto oglašanje ega, ki se trudi, da bi tvoje poskuse ohranjanja trezne glave in dvigovanja vibracije spravil na nulo  ;)
9ZK 674

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #9 on: January 10, 2012, 07:48:24 PM »
hahaha, Saša vem :) ampak tak luštno ej napisala, da srečaš svoj ego, da me je najprej asociiralo, da ga srečaš kje v hiši :) meni včasih mama reče, da sem raztrešena tako zelo, da bom samo sebe nekje srečala :)

Offline Urška

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: January 11, 2012, 10:22:41 AM »
Aisha, lepo pozdravljena.

Meni je theta zares zanimiva, saj lahko z njo ˝prideš˝do zdravja, uresničitve želja in življenja kot si ga želiš.
In presenečena boš, da če dopustiš, resnično deluje hipoma. Za kakšne bolj kompleksne zadeve pa včasih dlje traja. Ampak pomembno je da deluje.

Srečno.
Šele ko zmoremo, česar nismo pričakovali, odkrijemo sebe in premagamo dvom, ki je namišljeno strašilo.
Odpre se tisoč novih poti in samo od nas je odvisno, katero si bomo izbrali.

Offline Fresita

• Uporabnik
  • **
« Reply #11 on: January 16, 2012, 04:10:11 PM »
To zveni kot da bi imeli neko čarobno palčko za izpolnjevanje želja ::) preveč enostavno zveni :-X Zakaj nas potem raje tega v šoli ne učijo in bi se izognili mnogim nepotrebnim frustracijam, bi nam vsaj uslugo naredili, vsi bi bili bolj srečni in sproščeni, svet pa bi bil lepši... in jaz sem spet v moj idealizem zaplavala :embarrassed:

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #12 on: January 16, 2012, 04:30:11 PM »
To zveni kot da bi imeli neko čarobno palčko za izpolnjevanje želja ::) preveč enostavno zveni :-X Zakaj nas potem raje tega v šoli ne učijo in bi se izognili mnogim nepotrebnim frustracijam, bi nam vsaj uslugo naredili, vsi bi bili bolj srečni in sproščeni, svet pa bi bil lepši... in jaz sem spet v moj idealizem zaplavala :embarrassed:

Mogoče poenostavljen odgovor. Ker na naših frustracijah se obrača denar in nekaterim je denar sveta vladar.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #13 on: January 22, 2012, 10:42:17 AM »
nekaj časa me ni bilo... pa bom kar tukaj zapisala mojo izkušnjo zadnjega tedna. upam, da jo kdo prebere, ker je res zanimiva...

prejšnji petek sem imela 4 cikel kemoterapij, ki sem jih do sedaj dobro prenašala. razen manje šslabosti nisem imela nobenih stranskih učinkov. v četrtek sem bila iniciirana v 1. stopnjo reikija. ni se mi zgodilo nič posebnega, razen tega, da je mojstrica kar nekajkrat rekla, da ne more verjeti kako zelo pretočna sem in kako sposobnost zaznavanja imam, kar sem tudi občutila. nobene posebne reakcije, nič. v petek po KT sem imela eno manjšo epizodo z mrzlico, ko se nisem mogla nikakor segret. v soboto sem dobila popoldan vročino, ki sem jo samo občutila, nisem merila, ker nismo imeli doma termometra, ki bi pravilno kazala (kazal mi je 36), v nedeljo sem pričela goreti, kurila tako, da sem šla nazaj v bolnico (termometer kazal 37 :)), na vse možne teste krvi, ki so pokazali manjši vnetni proces, nobenega razloga za tako vročino. dobila antibiotike, domov počivat. zvečer se stuširam, dobim po telesu tak grozen osip, da me je skor kap. roke, noge srbele, vročina ni hotla past, nič... ponoči grozne more, kako me ljudje hočejo zdraviti (tudi s pomočjo theta healinga), jaz pa sem si samo želela spat... in tako 3 dni... prisežem, če bi trajalo še kak dan dalje bi se mi zmešalo... roke imam takšne, kot da bi 40 let v vroči vodi vsak dan 8 ur prala posodo, osip v večini izginil, vročina po 5ih dneh tudi... roke še vedno srbijo oz bolje rečeno spet...

pojma nimam, kaj se je zgodilo... ali reakcija na KT ali na reiki, ali obojega malo... skratka, tako slabo se nisem počutila še nikoli v življenju! brrrrr :(

glavno, da je mimo, še 4 cikli me čakajo, upam, da ne takšni :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #14 on: January 22, 2012, 03:52:04 PM »
Oj Aisha, je pa kar nekaj za tabo ta teden, kajne. Kemoterapija ni kar tako. Potem pa še reiki iniciacija, v moji skupini nas je kar nekaj po prvi iniciaciji zbolelo, ampak to so bili prehladi. Ne vem, bom vprašala mojega prijatelja, za katerim je dolgoletno delo z reikijem, pa še šolo karmične diagnostike je končal, kako je iniciacija primerna, če nisi čisto zdrav. Vem, da se med posegi, recimo operacija, naj ne bi uporabljal. Samo prej ali kasneje...

Načeloma je vsako energetsko zdravljenje takšno, da se stanje sprva poslabša. Primerjava je, kot da čistimo. Ko odpremo predale, zmečemo iz njih odvečne stvari, dvignemo prah, je sprva slabše kot prej. Dokler seveda ne odstranimo vseh starih stvari in jih oddamo ali odvržemo. Ko na koncu pospravimo in pomijemo, je pa čudovit občutek. Meni osebno je bilo najhuje po 3.iniciaciji.

Tako da, zdaj se mora telo očitno prečistiti. Posveti se sama sebi, kolikor lahko, jej zdravo in neobremenjujočo hrano, pij zdravilne čajčke in izvajaj reiki seanse zase, meni so kot meditacije... Zaupaj kozmosu  :-*