zdravo luna
napisala bom čisto laično, tako, kot je bilo meni razloženo

reiki je v bistvu vrsta zdravljena s kozmično energijo, pri čemer ne gre za to, da bi imel posameznik kakšne posebne moči, pač pa je samo "kanal" ali prevodnik te energije. klasična metoda pozna 4. stopnje, pri čemer je posameznik, ki se z reikijem želi ukvarjati iniciiran v vsako posamezno stopnjo s posebnim ritualom, ki ga lahko izvaja mojster, tj oseba, ki ima opravljeno 4. stopnjo (po nekaterih metodah ima reiki lahko tudi 3 stopnje). na 1. stopnji je posameznik iniciran tako, da mu mojster v auro vriše simbole (skupaj jih je 5 - ponavadi, moja mojstrica ima vrisanega še 6, ki ga je prejela v Rimu od nekega mojstra reikija, o tem pa bi ti več znala povedati, ko bom tako daleč) in odpre dlanske čakre, pri čemer se odpreš kot kanal za pretok te energije, ki jo uporabljaš pri polaganju rok. na 2. in 3. stopnji se potem učiš delati s simboli, zdraviti na daljavo, zdraviti svoje negativne vzorce v življenju itd... zelo dobra knjiga, ki ti bo dala največ znanja je Celostni reiki Diane Stein. meni je dober vodnik in sem jo prebrala šele, ko sem že opravila 1. stopnjo, priporočam jo že prej. na 1. stopnji sem se naučila polagati roke po dolgem in hitrem tretmaju in polaganje rok pri samozdravljenju. počel bi naj to čimvečkrat, da se energije okrepijo, da začutiš vibracije, da se naučiš prepoznavati "napake" v telesu... jaz zdaj to izvajam na sebi in družinskih članih... mi ne predstavlja sredstvo služenja denarja, ker v osnovi ni bil za to namenjen, če pa bom lahko pomagala prijateljem in bližnjim, v prvi vrsti pa sebi, pa bom zelo srečna
Glavne značilnosti so, da reikija ne moreš uporabljati "napačno" ali komu z njim škoditi, lahko zaščitiš in očistiš razne predmete, osebe, hrano,... lahko ti je sredstvo meditacije, pomaga se ti umiriti... najpomembnejša zadeva pa je - z reikijem se lahko ukvarja VSAK! torej ni rezerviran za kakšne posebne ljudi s posebnimi močmi
napiši kaj te konkretno zanima, ker je informacij na to temo res izredno veliko
če te zanima tečaj, pa pazi na koga se boš obrnila. ni namreč toliko važno, kdo ti ga dela, kakšna priporočila ima ali kakšno ime

dejstvo je, da bolj znano ime pomeni dražji tečaj (moja mojstrica za 3. stopnjo računa 90 eur, metem ko od prijateljice 350, res pa je, da moja to počne iz ljubezni do soljudi, jasno pa je, da ne počne čisto zastonj, kar se mi zdi normalno, glede na to, da ti nameni čas in material) in nekateri res pretiravajo...