Author Topic: REIKI  (Read 28317 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
Re: REIKI
« Reply #15 on: February 17, 2012, 02:34:23 PM »
se pustim presenetit :) a vodnike si že srečala?! :)

Saj so ves čas ob tebi. ;)
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #16 on: February 17, 2012, 09:48:07 PM »
vem Gaia :) jih čutim že lep čas :) ampak mislila sem v smislu, da se dejansko "predstavijo," nekaterim je to dano...

Offline Luna

• Mojster
« Reply #17 on: February 18, 2012, 01:03:05 PM »
A bi lahko morda kaj več o reikiu napisali? Na kakšen način deluje? Sem se pred leti srečala z njim, ampak res le bežno, vem da se uporabljajo roke ter neki simboli? Sem na pravi poti? ;D

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #18 on: February 18, 2012, 08:24:15 PM »
zdravo luna :)

napisala bom čisto laično, tako, kot je bilo meni razloženo :) reiki je v bistvu vrsta zdravljena s kozmično energijo, pri čemer ne gre za to, da bi imel posameznik kakšne posebne moči, pač pa je samo "kanal" ali prevodnik te energije. klasična metoda pozna 4. stopnje, pri čemer je posameznik, ki se z reikijem želi ukvarjati iniciiran v vsako posamezno stopnjo s posebnim ritualom, ki ga lahko izvaja mojster, tj oseba, ki ima opravljeno 4. stopnjo (po nekaterih metodah ima reiki lahko tudi 3 stopnje). na 1. stopnji je posameznik iniciran tako, da mu mojster v auro vriše simbole (skupaj jih je 5 - ponavadi, moja mojstrica ima vrisanega še 6, ki ga je prejela v Rimu od nekega mojstra reikija, o tem pa bi ti več znala povedati, ko bom tako daleč) in odpre dlanske čakre, pri čemer se odpreš kot kanal za pretok te energije, ki jo uporabljaš pri polaganju rok. na 2. in 3. stopnji se potem učiš delati s simboli, zdraviti na daljavo, zdraviti svoje negativne vzorce v življenju itd... zelo dobra knjiga, ki ti bo dala največ znanja je Celostni reiki Diane Stein. meni je dober vodnik in sem jo prebrala šele, ko sem že opravila 1. stopnjo, priporočam jo že prej. na 1. stopnji sem se naučila polagati roke po dolgem in hitrem tretmaju in polaganje rok pri samozdravljenju. počel bi naj to čimvečkrat, da se energije okrepijo, da začutiš vibracije, da se naučiš prepoznavati "napake" v telesu... jaz zdaj to izvajam na sebi in družinskih članih... mi ne predstavlja sredstvo služenja denarja, ker v osnovi ni bil za to namenjen, če pa bom lahko pomagala prijateljem in bližnjim, v prvi vrsti pa sebi, pa bom zelo srečna :)

Glavne značilnosti so, da reikija ne moreš uporabljati "napačno" ali komu z njim škoditi, lahko zaščitiš in očistiš razne predmete, osebe, hrano,... lahko ti je sredstvo meditacije, pomaga se ti umiriti... najpomembnejša zadeva pa je - z reikijem se lahko ukvarja VSAK! torej ni rezerviran za kakšne posebne ljudi s posebnimi močmi ;)

napiši kaj te konkretno zanima, ker je informacij na to temo res izredno veliko :)

če te zanima tečaj, pa pazi na koga se boš obrnila. ni namreč toliko važno, kdo ti ga dela, kakšna priporočila ima ali kakšno ime ;) dejstvo je, da bolj znano ime pomeni dražji tečaj (moja mojstrica za 3. stopnjo računa 90 eur, metem ko od prijateljice 350, res pa je, da moja to počne iz ljubezni do soljudi, jasno pa je, da ne počne čisto zastonj, kar se mi zdi normalno, glede na to, da ti nameni čas in material) in nekateri res pretiravajo...

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #19 on: February 18, 2012, 10:42:36 PM »
Glavne značilnosti so, da reikija ne moreš uporabljati "napačno" ali komu z njim škoditi

S tem se ravno ne strinjam, ker sem sama dobila preko učitelja zaradi iniciacij v reiki energijskega parazita, prav tako tudi moj mož. To sem si pozneje odpravila z delom z angeli. Poznam še veliko takšnih primerov od različnih učiteljev reikija. Marsikateri mojster reikija dela tovrstne zadeve ne da bi se tega zavedal. Ampak jaz sem to izkušnjo potrebovala in nikogar ne obsojam. Previdnost pri izbiri učitelja pa ni nikoli odveč.
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #20 on: February 18, 2012, 11:12:00 PM »
Meni se tudi ne zdi, da je reiki možno uporabljati kadarkoli. Zato je v prošnji za reiki dobro vedno dodati: v skladu z najvišjim dobrim. In še: če osebi reiki ni namenjen, naj se vrne k svojemu izvoru... Mogoče so prepričanja, še bolj pa menim, da premalo znam, a nekako se mi zdi, da se vedno ne smemo vmešavati v življenja drugih, tudi z dobroto ne. Prijatelj me je naučil, da preverjam z nihalom, ali je primerno da posegam v zdravljenje nekoga ali ne.

In res ti učitelj, torej mojster reikija, lahko hkrati z iniciacijo, prenese tudi kakšne svoje vzorce. Kako izbrati učitelja? Lažje je, če ga že poznaš, spet pa več odvisno od sreče, ko se odločiš in kar prijaviš pri nekomu, ki ga še ne poznaš. Osebno sem naredila prav tako. Vsaj 15 let sem že vedela za reiki, po nekem dogodku pa se odločila, da je zdaj pravi čas.

Kakorkoli, osebno čutim, da moram še veliko delati na sebi. Celo, da se moram najbolj posvečati sebi. Drugim pomagam občasno, ko nanese in ko začutim, da se lahko temu človeku posvetim z vso polnostjo. Pa še z nihalom prej preverim pravilnost svoje odločitve.

Lahko pa rečem, da sem kljub vsemu srečna, da je reiki v mojem življenju, gotovo je zame nadgradnja, pa upam, da bom še napredovala po poti, ki mi je namenjena.

Offline Luna

• Mojster
« Reply #21 on: February 19, 2012, 11:04:08 AM »
O hvala za odgovore, sem dobila zdaj okviren pregled. Če me bo pa še kaj zanimalo, bom pa vprašala :)

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #22 on: February 19, 2012, 12:49:21 PM »
zanimivo... meni je bilo pač povedano in kolikor sem prebrala o tem razumljeno, da z reikijem ne moreš delat slabo in da naj se ti tudi ne bi dogajalo slabo... o ja, to, da ga ne smeš vsiljevat oz ponujat in da vsakdo ni primeren za to pa itak... tisti, ki potrebujejo zdravljenje naj bi te itak sami našli...

hmm, kako pa veš, kaj je prenesel učitelj nate?? dobrodošel vsak nasvet :) jaz sicer mmojo mojstrico zelo dobro poznam in mi je zelo ljuba oseba, saj je mami mojega najboljšega prijatelja in sem ji popolnoma zaupala... in vem, da tudi zelo dobro dela na drugih področjih zdravljenja... in res iskreno in v doobro ljudi... ampak ja, previdnost ni nikoli odveč...

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #23 on: February 19, 2012, 03:13:05 PM »
Gre za to, da smo v stanju meditacije, reikija, energetsko odprti, s tem pa izpostavljeni, dovzetni za nekatere škodljive energije, ki se lahko nalepijo na nas. Reiki "mojster" je prav tako človeško bitje z napakami kot mi vsi. Če še ni razčistil z vsemi svojimi škodljivimi vzorci, lahko kakšen svoj vzorec nehote prenese tudi na nas. Glej, to govorim pač iz previdnosti, načeloma se s tem ukvarjajo tisti, ki so to že počistili. Vendar previdnost je na mestu. Z reikijem je dobro vedno čistiti s sebe vse škodljive energije. Me zanima, Aisha in druge, kako na primer oblikujete svojo prošnjo... Skupaj s prošnjo prosim za še očiščenje vseh škodljivih energij, entitet in zaprosim za zdravljenje v skladu z najvišjim dobrim in božjo voljo. Občasno izvedem tudi zaščito, imenovana merkaba. Najdeš na netu...

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #24 on: February 19, 2012, 08:35:58 PM »
moja prošnja je: v imenu najvišje, čiste ljubezni in modrosti naprošam (vse naštejem, kdor bi naj bil prisoten), da mi pomagajo pri tretjamju, ki ga bom nocoj izvajala na (navedem osebo), tako, kot se vsem vam zdi najbolj prav. in zahvala... predhodno očistim in zaščitim prostor, kjer to počnem. po tretmaju naredim prizemljitev in presek med mano in prejemnikom, mojstrica pa mi je svetovala, da se naj zaščitim tako, da zavestno dovoljujem energijam, ki mi ne ustrezajo ali bi mi lahko škodile, da dostopajo v moje telo samo do komolcev. po tretmaju si roke umijem s hladno vodo, vizualiziram pa tudi (med tretmajem), da se nahajam v jajcu ogledal, od katerih se vse "negativno" odbija v vesolje... zanimivo je, da sem med prvim tretmajem, ki je bil pravzaprav vaja, čutila na prijateljici, kako se mi nekaj lepi po rokah in ob vizualizaciji "do komolcev" dejansko hlad čutila samo do tam. kasneje se mi to nikoli več ni zgodilo... vsj ne tako očitno... hmm, pojem entitete mi ni znan... tudi merkaba ne, bom poiskala na internetu... google dela čudeže :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #25 on: February 19, 2012, 09:17:37 PM »
Aisha, kar zanimivo takole si izmenjat izkušnje. Kolikor vidim, dobro poskrbiš za svojo zaščito in tudi prošnja se mi zdi primerna. Moja prošnja je malo bolj razširjena: Prosim (na kogar naslovim prošnjo) za pomoč pri zdravljenju za ...., naslov tudi...(ker delam večkrat na daljavo). Prosim ..., da odstrani vse škodljive energije, strahove, negativne čustvene vzorce in misli, izgubljene entitete, tako moje kot tuje, ki vplivajo name in to osebo in reiki naj jih očisti. In se zahvalim trikrat. Nato izvajam tretma in si zamišljam, da na tretirano osebo teče bela svetloba, ki ga sprosti, čisti... Nato naredim različne tretmaje, ponavadi si kar sproti izmišljujem in se pustim voditi postopku, kot me potegne. Ali še posebej zaprosim, da pozdravi bolečino na določenem mestu, ali naredim uravnavo in harmoniziranje smeri vrtenja čaker itd.. Po postopku mojega učitelja se na koncu zopet zahvalim, naredim polarizacijo, čiščenje aure in zaključim z izrisom simbola. Prav tako si umijem roke, pustim, da mi voda teče po zapestjih in vizualiziram, kako ta voda z mene odnaša nečistoče, ki bi se me morebiti prijele. Tudi se prizemljujem...

Na začetku, ko še nisem bila tako  zverzirana, sem včasih celo "kasirala" kak prehlad ali kaj takega, zato ti res priporočam, da se trenutno Aisha posvečaš v prvi vrsti sebi. Uživaj v energijah še naprej  :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #26 on: February 19, 2012, 10:44:27 PM »
.... Reiki "mojster" je prav tako človeško bitje z napakami kot mi vsi. Če še ni razčistil z vsemi svojimi škodljivimi vzorci, lahko kakšen svoj vzorec nehote prenese tudi na nas. Glej, to govorim pač iz previdnosti, načeloma se s tem ukvarjajo tisti, ki so to že počistili. ......

Ne morem da ne bi, me je ta tvoj stavek premamil k komentarju:
nihče ne more svojih vzorcev prenesti na nikogar, ker niso nalezljivi, kot gripa npr, pa še ta je nalezljiva le takrat, ko jo rabiš, da kaj ozavestiš in prečistiš, drugače ne.
Takrat, ko imamo mi sami s seboj kaj za razčistit potem prikličemo osebo, situacijo, reiki mojstra ali kogarkoli že, da nam kot zrcalo pokaže tisto, česar pri sebi še nismo razčistili in nam še predstavlja izziv. Vsi strahovi, ko se bojimo, da se ne bomo od koga kaj nalezli, pa njegovega prevzeli, pa so le naši notranji procesi, ki nas kličejo, da se soočimo z njimi, si jih pogledamo, predelamo in razčistimo, so v nas samih in so naša last, ne nekaj nalezljivega, kar dobimo od drugih.

Reiki je čudovit zato, ker te sili da delaš na sebi, ti ne pusti da spiš, pa tudi manipulacije ne dopušča, na koncu se vselej vse postavi na svoje mesto, tudi za tistega, ki je z energijo manipuliral, če pa moramo v kakšnem obdobju življenja iti skozi iskušnjo manipulacije je pa to naše učenje in smo se sami odločili zanj ko je bilo za nas najbolj prav in potrebno, ter poučno.

Uživajte v reiki energiji  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #27 on: February 20, 2012, 07:35:13 AM »
Nensi, vsako mišljenje je dobrodošlo, da človek ponovno premisli in izve kaj novega. V tem smislu sem dobila informacije in bom še povprašala. Mogoče se nisem dobro izrazila, če ne kakšen vzorec, pa mogoče kakšno drugo zadevo v energetskem smislu. Sem pa še v raziskovanju te teme, imam še določena razmišljanja, ne samo o reikiju, tudi o theta healingu ipd... Tako da, bomo še rekli katero o tem.  :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #28 on: February 20, 2012, 09:28:57 AM »
Nensi, vsako mišljenje je dobrodošlo, da človek ponovno premisli in izve kaj novega. V tem smislu sem dobila informacije in bom še povprašala. Mogoče se nisem dobro izrazila, če ne kakšen vzorec, pa mogoče kakšno drugo zadevo v energetskem smislu. Sem pa še v raziskovanju te teme, imam še določena razmišljanja, ne samo o reikiju, tudi o theta healingu ipd... Tako da, bomo še rekli katero o tem.  :-*

Res je Rena, neprestano raziskujemo in se učimo in tako napredujemo.
Preiskušnje preko katerih sem šla so mi povedale in pokazale, da so vse tisto, kar mislimo, da se nam dogaja od zunaj ali da nam energijsko kdo kaj hoče, predvsem naši notranji procesi skozi katere dobivamo potrdilo, da kadar smo zares v ravnovesju in v stiku sami s seboj in povezani z izvorom, vseh zunanjih "dražljajev" ki si jih razlagamo kot energetske napada, prevzemanje vzorcev, to, da nam kdo kaj dela in hoče, sploh ne zaznavamo kot take, ker smo to iluzijo presegli.
Je pa to proces, ki traja celo življenje, z vsakim korakom se nam odkrije kaj novega, še globljega.
Včasih ko berem svoje zapise izpred let, ki so se mi takrat zdeli še kako res se zadovoljno nasmehnem in vidim, da mi še mnogo tega ni bilo jasno in da stvari nikoli niso dokončne, če se le sami ne ustavimo.
Je pa vsako mnenje in dojemanje v tistem hipu, ko ga izrečemo za nas popolnoma pravilno, ker smo iz stopnje osebnega razvoja in izkušenj, ki smo jih doživeli v tistem trenutku sposobni videti in razumeti natančno toliko kot vidimo, je to naša trenutna resnica. Vse je pa tako relativno, odvisno od tega kdaj in kako vstopimo v neko izkušnjo.
Važno je le, da se ne zapiramo, da pogumno sledimo sebi in se učimo.
Pomembna je tudi izmenjava izkušenj in mnenj, ki nam včasih prihrani kakšno zadevo v živo, če si pogledamo koncept (vzorec, idejo) in se soočimo s tistim, česar se pravzaprav bojimo in bi si drugače, če se ne bi, tako izkušnjo pač priklicali, da bi jo imeli možnost preiskusiti.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #29 on: February 20, 2012, 10:03:43 AM »
Res je Nensi, strinjam se stoposto  :D, čeprav bova morda čez par let uvidele, da kar sva danes mislile, spet razumeva drugače  ;). In kot si rekla, v danem trenutku je to naša resnica, naša zmožnost sprejemanja. Da smo le zmožni biti odprti, kot si rekla, pa tudi moje mnenje je tako, da se vsaj ustavimo in premislimo oziroma malček odpremo predal našega razmišljanja in ga prevetrimo. Potem pa naprej bodisi da ugotovimo, da nam naše mnenje le najbolj ustreza bodisi da v svoj proces vključimo odprto vprašanje, ki ga nato skušamo reševati in nadgrajevati. Tako rastemo. Osebno se mi je že zgodilo, ne vem, ali je to prav, da sem večkrat kar zmetala stran stvari, ki so me spominjale nazaj, zbrisala kakšne zapise. Ker sem bila sama sebi smešna  :D. Saj se moramo sprejemati, da smo vedno bili to mi, ampak boh, kakšnih patetičnih črnogledih hormonsko nabitih razmišljanj iz časa pubertete, nisem mogla več sprejemat. Takrat se mi zdi, je bilo vse mladostno "nakipnjeno". Kolikor že opevajo mladost, prav zavestno uživam v napredku mojih let. Sprejemanju, določeni samozavesti, zmožnosti povedati, ki je prej ni bilo... pripravljena napredovati še naprej....  :-*