Author Topic: REIKI  (Read 28319 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
Re: REIKI
« Reply #30 on: February 20, 2012, 10:21:44 AM »
ja, zares luštno tole izmenjavanje mnenj :)

Rena, enako kot ti, tudi jaz povem za osebo tudi naslov (čeprav še ne delam na daljavo), se 3x zahvalim in potem  še običajno na koncu enkrat, naredim prizemljitev, potem počistim auro in naredim presek. kaj ap je to polarizacija?? in kaj so entitete? s simboli pa še ne delam, tako, da nedvomno se bo postopek še spreminjal :) kaj se prošenj tiče imamo vsak svojo in se bo tudi moja še nedvomno izkristalizirala z izkušnjami :) za zdaj mi je kar všeč. delam pa sedaj tako ali tako precej in več ali manj samo na sebi, izjema je moja nana, na kateri vadim :)

grem pa naslednji petek na 2. stopnjo. me je kar malo strah, zaradi reakcije po prvi stopnji :) bomo videli... vsekakor pri sebi opažam napredek, nekatere stvari odhajajo iz mojega življenja, se jih tudi zavestno želim rešiti...

nensi, tako nekako je bilo tudi meni razloženo - ne moreš delati slabo, ne moreš prejemati slabega, razen, če nisi previden pri zaščiti in čiščenjih... vsaj ne namensko! itak se bom pa skozi ta proces naučila še veliko. mi je ena gospa, ki ej tudi mojstrica rekla, da so se njej najhujše stvari dogajale v treh letih, ko je šla skozi vse stopnje... očitisla vse vzorce in vse, je bilo menda zelo hudo...

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #31 on: February 21, 2012, 09:55:06 PM »
Punce, a delate kdaj skupinski reiki, ki se izvaja ob torkih ob 21.10 in reiki za zdravljenje zemlje?? jaz sem danes prvič opravila skupinskega... neverjeten občutek... so mi rekli, da bom vedela, kdaj se začne in konča, pa sem bla kar mal šokirana, ko sem pod prsti začutila spremembo enegije (ker i naj trajalo do 21.30), umaknem roko, pogledam na uro in kaže 21:31 :)

Offline sandry_ca

• Mojster
  • Ste bitje svetlobe, ljubezni in inteligence. <3
« Reply #32 on: February 22, 2012, 12:49:32 PM »
Punce, a delate kdaj skupinski reiki, ki se izvaja ob torkih ob 21.10 in reiki za zdravljenje zemlje?? jaz sem danes prvič opravila skupinskega... neverjeten občutek... so mi rekli, da bom vedela, kdaj se začne in konča, pa sem bla kar mal šokirana, ko sem pod prsti začutila spremembo enegije (ker i naj trajalo do 21.30), umaknem roko, pogledam na uro in kaže 21:31 :)

res?? nisem vedela, da se to izvaja ob torkih...kje si pa to zasledila?

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #33 on: February 22, 2012, 01:42:09 PM »
mene je to povedala moja mojstrica z razlago, da naj bi za zemljo predvsem skrbeli kot za zahvalo in njeno boljše počutje, skupinski reiki pa v bistvu za energijo, zdravljenje, večja moč itd... dela se vsak torek ob 21.10 do 21.30, edina razlika je, da izrečejo vsi isto prošnjo, ki sem jo dobila zapisano v skripti. na 1. stopnji si samo prejemnik, na 2. pa potem tudi ti pomagaš... na koncu iurečeš še prošnjo za vse ljudi, živali in stvari, ki reiki potrebujejo. bom jo še malo povprašala, pa ti poem kaj več...

enako naj bi se delalo vsako nedeljo ob 18.uri še reiki za zemljo (imam tudi navodila kako), ampak ga lahko narediš kadarkoli, samo kozmosu moraš sporočit, da naj se energija sprosti na datum in uro.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #34 on: February 22, 2012, 01:46:41 PM »
Tudi jaz še nisem zasledila, da bi bil skupinski reiki, razen, kadar se tako kot tule zmenimo za kakšna skupna zdravljenja in polnjenja, ki pa niso z reiki področja.

Aisha, vprašala si, kaj je polarizacija. Reiki sem opravljala pri Matjažu Bogdanu Zepanu, ki je napisal s tega področja več knjig, med drugim z naslovom Aktivni Usui Reiki do. Polarizacija pomeni, da izravnamo na sebi ali osebi, ki ji izvajamo reiki, pozitivni in negativnim pol, torej yin in yang. Leva roka je yin, prejema, desna je yang, oddaja. Zato pri polarizaciji, če jo delamo zase, obrnemo levo dlan, ki je "minus", navzgor, da prejme "plus" iz yang, neba, desno pa navzdol, da "plus" odda v  yin - zemljo (minus). Malo skomplicirano, ampak tako na hitro  :D

Offline sandry_ca

• Mojster
« Reply #35 on: February 22, 2012, 01:48:53 PM »
mene je to povedala moja mojstrica z razlago, da naj bi za zemljo predvsem skrbeli kot za zahvalo in njeno boljše počutje, skupinski reiki pa v bistvu za energijo, zdravljenje, večja moč itd... dela se vsak torek ob 21.10 do 21.30, edina razlika je, da izrečejo vsi isto prošnjo, ki sem jo dobila zapisano v skripti. na 1. stopnji si samo prejemnik, na 2. pa potem tudi ti pomagaš... na koncu iurečeš še prošnjo za vse ljudi, živali in stvari, ki reiki potrebujejo. bom jo še malo povprašala, pa ti poem kaj več...

enako naj bi se delalo vsako nedeljo ob 18.uri še reiki za zemljo (imam tudi navodila kako), ampak ga lahko narediš kadarkoli, samo kozmosu moraš sporočit, da naj se energija sprosti na datum in uro.

bi se dalo dobiti ta navodila?

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #36 on: February 23, 2012, 09:13:17 PM »
bom napisala, pa mi bo to vzelo nekaj časa, pa naredim to po soboti, ok? do torka boste mele gor, če bi želele že početi :)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #37 on: February 26, 2012, 04:16:46 AM »
Rena, jaz sem Reiki delala leta 2003 in smo že takrat imeli skupinska zdravljenja ob nedeljah. Morda vam je učitelj pozabil posredovati to informacijo.
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #38 on: February 26, 2012, 02:14:33 PM »
Aha Gaia, sem vedno mislila, da je bilo to odvisno od učitelja do učitelja oz. skupine, kjer si naredil iniciacijo.

Offline sandry_ca

• Mojster
« Reply #39 on: February 26, 2012, 06:12:31 PM »
Tudi meni to noben ni povedal..še dobro da imam vas :D  :-*

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #40 on: February 28, 2012, 11:51:43 AM »
meditacija za zdravljenje zemlje (navodila, kot sem jih prejela jaz):

Izvaja se vsako nedeljo ob 18. uri (lahko pa jo naredite tisti dan, ko delate recimo skupinsko zdravljenje, samo Kozmosu sporočite kdaj naj se energija sprosti - datum in uro):
1. umivanje rok, čiščenje in zaščita prostora
2. usedemo se, umirimo, zaprimo oči, osredotočimo se na srce
3. Prošnja (mora biti enaka za vse, zato jo kar preberite, jaz jo imam napisano poleg sebe): v imenu božanske ljubezni in modrosti prosim angele, nadangele, duhovne vodnike in zdravilce, mojega duhovnega voditelja, mojega reiki duhovnega voditelja, vnebovzete mojstre, mojo dušo in tebe oče, za meditacijo za zdravljenje planeta zemlje. hvala, hvala, hvala!
4. roke držimo v oddaljenosti pb 30cm v nivoju popka in jih naslonimo na stegna
5. vizualiziramo, da držimo planet zemljo med rokami tako, da se lahko nemoteno vrti, ne da bi se je dotaknili. južni tečaj naj bo obrnjen proti popku, severni pa navzven.
6. miselno vidimo zemljo, kako se koplje v svetlobi
7. po 20 minutah miselno dvignemo zemljo v višini prsi in trikrat pobožamo njeno auro, najprej od strani, nato zadaj in spredaj z obema rokama
8. zahvalimo se in pozdravimo planet zemljo
9. nežno jo počasi odpošljemo v vesolje

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #41 on: February 28, 2012, 11:52:40 AM »
Tudi jaz še nisem zasledila, da bi bil skupinski reiki, razen, kadar se tako kot tule zmenimo za kakšna skupna zdravljenja in polnjenja, ki pa niso z reiki področja.

Aisha, vprašala si, kaj je polarizacija. Reiki sem opravljala pri Matjažu Bogdanu Zepanu, ki je napisal s tega področja več knjig, med drugim z naslovom Aktivni Usui Reiki do. Polarizacija pomeni, da izravnamo na sebi ali osebi, ki ji izvajamo reiki, pozitivni in negativnim pol, torej yin in yang. Leva roka je yin, prejema, desna je yang, oddaja. Zato pri polarizaciji, če jo delamo zase, obrnemo levo dlan, ki je "minus", navzgor, da prejme "plus" iz yang, neba, desno pa navzdol, da "plus" odda v  yin - zemljo (minus). Malo skomplicirano, ampak tako na hitro  :D

in kdaj to narediš in kako?? :) miselno ali kak??

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #42 on: February 28, 2012, 12:00:42 PM »
reiki transmisija - skupinsko zdravljenje (navodila, kot sem jih prejela jaz):

1. poteka vsak torek od 21.10 do 21.30
2. za praktikante 1. stopnje velja, da sodelujejo samo kot prejemniki
3. priporoča se, da ste v prostoru sami
4. pripravite se vsaj 5 min pred začetkom
5. usedite se v naslanjač, pazite pa, da imate zravnano hrbtenico (drugače blokirate pretok energije)
6. zaščitite in očistite prostor kot običajno
7. prosimo za reiki transmisijo, zelo je spet pomembno, da vsi izrekamo enako prošnjo, zato si jo lahko zapišete na listek:
v imenu božanske ljubezni in modrosti in v svojem imenu prosim angele, nadangele, vnebovzete mojstre, vse duhovne voditelje in vodnike mojega notranjega vodnika, mojo dušo in tebe oče moj, za reiki transmisijo na daljavo vsem, ki sedaj v tej transmisiji aktivno sodelujemo. hvala, hvala, hvala!
8. nato se sprostite in sprejmite reiki
9. po 20 minutah se 3x zahvalite, ko končate pa prosite še za: v imenu božje ljubezni in modrosti vas prosim univerzalne sile in reiki zdravilne sile, da pošljete reiki vsem, ki so bolni, nesrečni in ga po vaši presoji potrebujejo! hvala, hvala, hvala!
10. Nato še prosimo, da pošljemo reiki zemlji: v imenu božje ljubezni in modrosti vas prosim univerzalne sile, da blagoslovite zemljo in ji pošljete reiki. hvala, hvala, hvala!

evo takle, to dvoje sem še jaz prejela in počnem, se mi zdi lepo, tudi, če sem edina :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #43 on: February 28, 2012, 04:09:39 PM »

in kdaj to narediš in kako?? :) miselno ali kak??

V mislih prosim kozmično energijo za polarizacijo zase ali osebo, na kateri delam, nato pa postavim roke v opisan položaj in polarizacija oziroma uravnava pozitivne in negativne energije "steče" skozi roke. Podobno kot kanaliziraš tudi reiki.

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #44 on: February 28, 2012, 07:48:15 PM »
aha, bom poskusila :) bi naj bilo to torej nekaj takega kot prizemljitev? jo izvajaš, če to ni isto?