Author Topic: REIKI  (Read 28318 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: REIKI
« Reply #45 on: February 28, 2012, 07:57:44 PM »
aha, bom poskusila :) bi naj bilo to torej nekaj takega kot prizemljitev? jo izvajaš, če to ni isto?

Tudi prizemljitev na nek način. Če se uravnaš, si tudi bolj prizemljen in hkrati povezan s kozmosom  :D. Dobra ugotovitev. Sicer pa izvajam bolj kot prizemljitev (te vaje sem tudi že delala, mi je je en cajt fejst falelo  :o) spet neki, kar me učitelj naučil. Kao se v mislih povežem z zemljo in potem tudi z nebom...ampak za pisat je to preveč  ;). Tako da, kolikor vidim, tako u iber fajn štimaš zadevo  :D

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #46 on: February 28, 2012, 08:28:04 PM »
kako si pa počela prizemljitev?? bio bla vesela, če deliš z mano? :) karta pa prihaja :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #47 on: February 28, 2012, 10:56:02 PM »
Ideje za vaje sem našla v knjigi Bona Barška Resnice življenja, ki mi jo je priporočila Taja6 (hvala Taja, super knjiga). Sem me spomnila, da sem posodila knjigo in jo moram dobit nazaj, da ne bom pozabila nanjo. V njej najdeš tudi osnove nekaterih pojmov, ala "entitete", škodljive energije, o zaščiti...

Ena od vaj je, da izvajaš take napol počepe in ob vsakem počepu si zamišljaš, kako od tvoje prve čakre sega v zemljo veriga in se privežeš v središče zemlje. Bono priporoča, da vizualiziraš živo rdečo barvo v središču zemlje, medtem ko je moj učitelj trdil, da si barvo zemlje oziroma prve čakre predstavlja zemeljsko rdečo, kot je recimo kraška zemlja. No, to samo po spominu...zato ne vem, če sem točno navedla vajo. Prizemlji te tudi udarna glasba, kot recimo rock. Zato lepo na žurke in uživat v rocku ali drugi ritmični glasbi, tudi ples je koristen. Seveda ne tak zasanjan, romantičen, ker sicer samo še bolj lebdiš  ;). Pa delo na vrtu, hoja poleti z bosimi nogami, narava...

Sicer pa smo delali tudi vajo, kjer se povežemo z zemljo in nebom, postopek je res kar za razlagat, zato če želiš, sporoči na PVT kak mail in ti pošljem fotokopije...

Danes zvečer sem se tudi prizemljevala, po daljšem času spet malo orbitreka in vaj pilates,  ... juhej  :D

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #48 on: March 03, 2012, 09:03:11 PM »
hej pupe!

za mano je 2. stopnja :) čudovita izkušnja, srkam znanje... prvo samozdravljenje za mano... nooooooro :) mojstrica mi je rekla, da naj si simbole vtisnem kamor želim, po svoji intuiciji, in potem naj bom pozorna kam mi potegne roke in kaj mi bo najprej letelo skozi misli... da ko bom vprašala, kakšna sporočila imajo vodniki zame je tisto ta prvo ta pravo in resnično... in ko sem izrisala simbole mi je roke potegnilo takoj na srčno čakro, sporočilo, ki je šinilo skozi glavo pa je bilo "zdrava si"... in potem so solze tekle, da ne pomnim, kdaj nazadnje tako (v času bolezni ne)... prav jok, oči zaprte, solze pa lile... d opolovice zdravljenja... potem pa je minilo in nasmeh na lica... sem bila prav pretresena... :)

danes delala tudi blagoslov sama sebi (na daljavo, kot projiciranje) - a so vas to učili vaši mojstri? reiki blagoslov? če vas niso povejte, da vam povem :) je blo včeraj z mojstico zelo lepa izkušnja, danes, ko sem prvič delala sebi na daljavo pa mi je bilo malo težko vizualizirat samo sebe :) ampak vaja dela mojstra :)

simboli so osvojeni. zaljubila sem se v čo ku rei, sem ga posvojila se mi zdi :) nekaj mi povejte, ko delate samozdravljenje, kako delate simbole? kako jih vizualizirate? kam jih vtisnete?

in kadar jih rišete za očiščevanje, a vsakič posebej izrekate prošnje? ali jo izrečete za ves dan in potem samo rišete simbole?

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #49 on: March 14, 2012, 10:54:06 PM »
a ni nobene več tu?? :(

jaz pa mam tolko za predebatirat :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #50 on: March 15, 2012, 02:31:07 PM »
Ojej Aisha, lepo je, da si tako s srcem padla v reiki in imaš toliko vprašanj, tako je treba, ta otroška pristnost... Sama sebe na daljavo nisem nikoli projicirala, če delam zase brez polaganja rok (torej na daljavo), najraje sedim in držim roki razprti v višini trebuha, malo višje ali nižje, kot mi sede. To metodo uporabljam, kadar v bistvu delam na svoji psihi in čistim kakšno staro "navlako". Če pa me boli glava, trebuh, potem roke seveda položim na mesto bolečine. Simbole včasih samo vizualiziram, ampak ker sem žal zelo besedni tip, slik pred sabo skoraj ne vidim oz. vizualiziram. Zato izrisujem simbole v mislih,  ali kdaj z roko hkrati, po vrsti, tako kot bi jih dejansko risal. Ne vtisnem jih nikamor, ampak izrisujem pred sabo. Izris simbolov v mislih večkrat ponovim, ker mi misel nanje pomaga ohranjati alfa stanje in popoln mir, pa misli mi ne pobegnejo nikamor drugam.

Prošnjo podam vedno sproti za vsako seanso.

Upam, da sem ti odgovorila  :D

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #51 on: March 15, 2012, 04:46:14 PM »
Rena, izrisovanje simbolov v mislih je VIZUALIZACIJA.  ;)
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #52 on: March 15, 2012, 05:44:15 PM »

Imaš prav. Vendarle pa si osebno pod vizualizacijo predstavljam, da vidiš sliko predmeta. Ne znam ti razložit, ampak slike ne vidim, v bistvu pomnim, kam moram risat posamezne črte. Če bi recimo morala  napisat črko M, ne bi videla cele črke. Vedela pa bi, da moram najprej narisat navpično črto ... tako nekako ... ;)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #53 on: March 15, 2012, 10:48:55 PM »

Imaš prav. Vendarle pa si osebno pod vizualizacijo predstavljam, da vidiš sliko predmeta. Ne znam ti razložit, ampak slike ne vidim, v bistvu pomnim, kam moram risat posamezne črte. Če bi recimo morala  napisat črko M, ne bi videla cele črke. Vedela pa bi, da moram najprej narisat navpično črto ... tako nekako ... ;)

Jasnovednost je ravno tako merodajen kanal intuicije kot jasnovidnost. Zapomni si to. ;)
www.theta.si
DZK 519

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #54 on: March 16, 2012, 07:38:16 AM »
Hvala Gaia, si bom zapomnila, me veseli.  :-*

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #55 on: March 16, 2012, 10:09:59 AM »
Hvala Gaia, si bom zapomnila, me veseli.  :-*

Tudi mene veseli, da te veseli. ;)
www.theta.si
DZK 519

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #56 on: March 16, 2012, 07:55:58 PM »
bi katera povedala o čem se pogovarjata? :D

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #57 on: March 16, 2012, 08:09:01 PM »
bi katera povedala o čem se pogovarjata? :D
Aisha, o tem, da imamo različne sposobnosti. Nekateri dobro vizualizirate, nekateri smo bolj besedilni, nekateri bolj slušni tipi...vsakdo ima nek način, na katerega najlaže deluje.

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #58 on: March 19, 2012, 09:36:21 PM »
ja, se strinjam... jaz se na vizualizacijo zelo težko osredotočam, ampak treniram, ker to vedno prav pride :)

opažam, da se pri polaganju rok sami sebi ri nekaterih čakrah lahko normalno zberem in razmišljam, pri nekaterih pa mi misli popolnoma odnese in jih sploh ne morem kontrolirat.

se mi ej pa pred dvema dnevoma prvič zgodilo, da so se mi samodejno aktivirale dlanske čakre, ko sva šla s prijateljem na kavo. kaj naredite v tem primeru (ko ni čiščenja prostora, kako se zaščitite)?

mi je pa fascinantno res... sem delala bivšemu fantu, sem pod desno roko čutila ful, pod levo nič... to je edini taki primer... kaj bi to lahko pomenilo??

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #59 on: March 20, 2012, 03:17:51 PM »
Aisha, jaz se odkar delam s ThetaHealingom ne ščitim več. Moja energija avtomatsko transformira energije v prostoru kar sama od sebe. To se zgodi ne dabi jaz počela kaj posebnega. :D
www.theta.si
DZK 519