Author Topic: Hrana v našem vsakdanu  (Read 83479 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Hrana v našem vsakdanu
« Reply #45 on: March 01, 2012, 08:17:17 AM »
Super te presne jedi, vsaj za spremembo jedilnika, zlasti sladice. Za šport priporočam tole: http://www.ekologicen.si/article/139/%C5%A0portne_plo%C5%A1%C4%8Dice_brez_peke
Sem že pripravila material, da najprej pripravim čokolado po receptu s te strani  ;D

Offline Luna

• Mojster
« Reply #46 on: March 01, 2012, 03:21:05 PM »
uau, super, se mi že cedijo sline :D

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #47 on: March 16, 2012, 03:36:00 PM »
O hrani ne bomo več govorili?  ;D
9ZK 656

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #48 on: April 06, 2012, 08:00:39 AM »
..

Ker je to tema o zdravi hrani, bi bilo mogoče dobro omeniti tudi, da uživanje zelenjave in kislega sadja ugodno vpliva na pH ravnovesje v našem telesu.

lp, M.
« Last Edit: June 18, 2012, 06:58:07 AM by Amedea »
The Reconnection™ & Reconnective Healing™ Practitioner

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #49 on: April 18, 2012, 12:15:16 AM »
Zelenjava mora vsekakor biti na našem jedilniku vsakodnevno in v velikih količinah. Zaradi pH ravnovesja, se strinjam, in zaradi vlaknin, ki jih vsebuje.
Malo je za popazit edino pri škrobnati zelenjavi.

In pa ljudje ne vedo, da tudi uživanje mleka zakisa telo, kar povzroči propadanje kostne mase. In to je ravno nasprotno od tega, kar so navadno prepričani ...
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #50 on: April 18, 2012, 12:40:05 AM »
A katera pozna svetlinovo olje in od koga kupujete, če?
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #51 on: May 09, 2012, 07:02:53 AM »
..

pripročam v branje to simpatično gradivo:  http://www.davko.si/Jebes-Kalorije.pdf

Pri prehranjevanju se namreč velikokrat pretirava, glede na to, da hrana in naš način prehranjevanja predstavljata samo približno 33% našega zdravja.

Poleg tega ne morete ozdraveti samo s spremembo prehrane...

lp, Mojca
The Reconnection™ & Reconnective Healing™ Practitioner

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #52 on: May 16, 2012, 11:02:53 AM »
Torej ... Kot sem rekla v neki drugi temi, dajmo kaj napisat o kompliciranju glede hrane. Kaj je kompliciranje, kdo komplicira?

Če grem na najbolj osnoven nivo kompliciranja - komplicira tisti, ki noče jest tistega, kar se je skuhalo za celo familijo in gospodinja bemti.  :laugh: :laugh: :laugh:

Za enega komplicira tissti, ki je vegetarijanec, vegan ...
9ZK 656

Offline colts

• Novinec
  • *
« Reply #53 on: May 16, 2012, 02:36:17 PM »
Od mleka je edino dobro polnomastni jogurti, nepasirana skuta, kefir, ter mehki siri. Trgovinsko mleko v tetrapaku je umetnega izvora in zato nepriporočljivo za uživanje. Mleko na avtomatih od lokalnih kmetov je boljše, vendar mora biti toplotno ali drugače obdelano. Za človeški organizem je najboljše kozje mleko.

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #54 on: May 16, 2012, 02:41:35 PM »
Kompliciraš le v očeh drugih ljudi, zase ne. Vsak pripravi hrano po svojem okusu in če nekomu kaj od te hrane ne paše, je označen za izbirčnega jedca ali pa komplikatorja, ampak to s strani drugih. Meni je čisto vseeno, če me imajo drugi za izbirčnega jedca ali pa komplikatorja - zakaj bi jaz v SVOJE telo vnašala nekaj, kar mi pač ne paše ali pa mi čelo škodi?
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #55 on: June 16, 2012, 11:11:27 PM »
Resnica o jabolkih:
http://www.zdrava-prehrana.com/5_sokantnih_resnic_o_jabolkih.pdf

Pa ni problem samo pri jabolkih ...  :blank:
9ZK 656

Offline colts

• Novinec
  • *
« Reply #56 on: June 17, 2012, 09:29:37 PM »
Tako škodljiva jabolka pa spet niso, najbolj zdravilni efekt imajo jabolčna pečka, če jih dobro zmeljemo v ustih.
Mogoče malo branja o škodljivosti soje in glukozno fruktoznega sirupa ne bi škodilo nikomur.:

http://wearechange.si/soja-skodljiva-antihrana-ki-vas-ucinkovito-postara/

http://wearechange.si/glukozno-fruktozni-sirup-moti-normalo-delovanje-mozganov/

Offline Fresita

• Uporabnik
  • **
« Reply #57 on: June 18, 2012, 11:35:07 PM »
6 ali 7 let sem bila vegetarijanka. Ne vem, če sem s tem kaj pametnega pridobila. Ali da bi bila kaj drugačna, boljša. Tako se mi je pač zdelo prav v tistem obdobju. Potem pa se je življenje tako obrnilo, da sem spet začela vse jesti. Zdaj jem kadarkoli, kjerkoli in skoraj karkoli. Prej sem pazila kaj, kdaj in kako sem jedla ... Zdaj pa ne morem več fines zganjati in se zmrdovati nad določeno hrano, pa da ne bom tega, ker je meso itd., če pa vem, da nekje drugje nekdo trpi lakoto. Hrano se pač spoštuje.

Po pravici povedano, čeprav zveni čudno, se zdaj počutim bolj svobodno. Jem kadar in kar mi zapaše. Brez urnikov, brez pravil. Nimam nič proti drugače jedečim  ;D dokler se nihče ne utika v moj krožnik. Življenje me je naučilo, da je v kakšnem drugem okolju hrana darilo, ki ga ne smeš zavrniti, zato sem kdaj prežvečila tudi kaj takega, za kar nisem bila prepričana, če želim vedeti kaj je. Pa kaj. Vsakemu svoje. Mislim, da tukaj ni nekih univerzalnih pravil, ki bi se jih morali držati. Vsak najbolj pozna prav svoje telo.

Offline Fresita

• Uporabnik
  • **
« Reply #58 on: June 18, 2012, 11:38:10 PM »
Torej ... Kot sem rekla v neki drugi temi, dajmo kaj napisat o kompliciranju glede hrane. Kaj je kompliciranje, kdo komplicira?

Če grem na najbolj osnoven nivo kompliciranja - komplicira tisti, ki noče jest tistega, kar se je skuhalo za celo familijo in gospodinja bemti.  :laugh: :laugh: :laugh:

Za enega komplicira tissti, ki je vegetarijanec, vegan ...

Zame komplicira tisti, ki pri polnem hladilniku ne najde nekaj zase za pod zob. Lačen človek ne bo kompliciral.

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #59 on: June 19, 2012, 09:25:24 AM »
Fresita, skoraj podobna zgodba pri meni.
Sem bila vegetarijanka nekaj časa, ampak sem ugotovila, da se čisto fajn počutim, če uživam tudi meso...sicer redko in še takrat kakšnega piščanca, divjačino, ampak ok. Sem tudi krvna skupina 0 pa čeprav ne verjamem slepo tistim 'pravilom', vidim, da mi takšno prehranjevanja bolj odgovarja, kot pa brezmesno.

Sem dala pa v življenju skozi že takšne in drugačne diete, prehranjevanje, kompliciranje, poste... ampak sem ugotovila, da če res ne kompliciram, jem, kadar mi telo tako sporoča, da jem tudi sladko, ko se mi zalušta...od takrat nimam več problemov s težo pa se res nič kaj ne pazim. Res pa je, da gibanje tudi doda svoje in da če se redno rekreiraš, tudi ugotoviš, da ti določen šunder od hrane potem res ne paše  :)

Vsake tolko pa še vedno rada pojem pico, burek, kebab  :P