Author Topic: Hrana v našem vsakdanu  (Read 83511 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Hrana v našem vsakdanu
« Reply #60 on: June 19, 2012, 09:38:28 AM »
Vedno bo kdo našel kako stvar, ki je KAO škodljiva, potem najbolje da nehamo jesti in živimo od prane. Ker je itak vse škodljivo al kako že?
Poslušajte svoje telo, nekomu pač ne paše nekaj, nekomu kaj drugega. Zame je lahko škodljivo sadje, za nekoga bo pa to sladkor.
Kar se pa tiče vegeterijanstva, tisti, ki se odloča za to, ker je to in, ker bo tako bolj zdrav, ali bolj duhoven, je itak brezveze, da je sploh vegeterijanec. Ker ne bo ne bolj zdrav, ne bolj duhoven. To je pač nekaj, kar moraš začutiti in kar je tvoje stanje duha. Jaz osebno mesa ne jem 8 let, ker ga pač ne morem, če pomislim, da bi dala žival v usta, me je konec. Če se mi bo med nosečnostjo pač zaluštal ga bom jedla, čeprav pri prvi nosečnosti mi je bilo še huje, ko sem prišla na eno praznovanje in zagledala tistega majnega odojka, ki so ga obračali, sem se TAKO jokala ko dež, da smo šli kar domov. Nič me ni moglo potolažit.
Je folk mislil verjetno, ta pa je zblojena nosečnica  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #61 on: June 19, 2012, 09:40:18 AM »
Jaz jem rada vse, jem čez cel dan manjše obroke, jem v bistvu non stop, to pomeni, da stalno nekaj meljem v ustih in do sedaj  nikoli nisem imela problema s težo, prej sem bila vedno presuha kot kaj drugega. Da ne rečem, da obožujem sladkarije ;D Skratka nič omejevanja.
Mislim, da je največja napaka, da ljudje ne jejo, potem pa telo začne delati maščobne zaloge, ker se ustraši, da bo shiralo in je učinek ravno obraten.
Tako da punce jejte, in jejte z užitkom, saj jaz hrano primerjam s seksom, to je pač užitek in ne kompliciranje oz. neko odpovedovanje.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #62 on: June 22, 2012, 03:20:56 PM »
Se strinjam, jest je treba, sicer telo kopiči zaloge za hude čase.  :laugh:

Gledam, koliko sodelavk ima pri manj kot 25 letih hude težave z želodcem in prebavo.  :o Ker nič ne upajo pojest.

Medvedjo uslugo si delajo. Hočejo biti vitke - saj so, ampak to je itak "skinny fat" videz (http://www.crossfitsouthbay.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/05/skinny-fat-butt.jpg).

Če je to lepo ...  ::)

Ma, briga me. Vsak naj se po svoje znajde, selekcija itak mora bit na vseh nivojih.  ;D
9ZK 656

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #63 on: June 23, 2012, 08:20:18 PM »
Načeloma ni take panike glede ure obrokov. Jaz npr. si ne morem privoščiti obrokov vedno ob istih urah, ker delam na 3 izmene in to zelo mešano. Pri izgubi teže je najbolj pomembno, da imaš kalorični deficit oz. primankljaj. Če poješ manj, kot porabiš, je uspeh tu. ;)
9ZK 656

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #64 on: July 17, 2012, 03:22:03 PM »
Se strinjam.

Glede hranil - ljudje se premalo zavedajo, iz česa sestoji njihovo telo.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #65 on: July 17, 2012, 03:25:01 PM »
čČm bolj enostavno, preprosto in naravno-to je moj recept :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #66 on: July 30, 2012, 01:24:13 PM »
morda kdo najde kaj koristnega  ;)

http://fit-life.si/clanki/prehrana

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #67 on: July 31, 2012, 08:24:40 AM »
http://www.facebook.com/notes/kombuha-gljiva-mladen/knjiga-o-kombuhi/307719529299464

Redko sem nad čem tako navdušena, tale kombuča me je pa čist prevzela.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #68 on: September 10, 2012, 10:48:58 AM »
 s to dobroto bom ta teden krstila svoj novi rdeč vok, prosim  8)

http://okusno.je/recept/tajski-peceni-rezanci-pad-thai

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #69 on: September 10, 2012, 01:13:32 PM »
s to dobroto bom ta teden krstila svoj novi rdeč vok, prosim  8)

http://okusno.je/recept/tajski-peceni-rezanci-pad-thai

rdeč  :o vau a to tud obstaja  :o
no kar povej kater dan, da na kosilo pridem ...  8) :-*

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #70 on: September 10, 2012, 01:26:37 PM »
ja tudi rdeč, zeleni in vijolični vok obstaja  ;)
no vsaj te sem zasledila tukaj pri nas..

čakaj, da recept preizkusim na " testnih zajčkih "  ;D,
potem te pa povabim  :-*

Offline cristallyne

• Uporabnik
  • **
« Reply #71 on: September 20, 2012, 08:47:56 PM »
ena (kmalu)dipl. dietetičarka :D

pri hrani ne kompliciram...ne kupujem dragih olj itd..
poznam pa dobro svoje telo..in to je najbolj pomembno..in jem tudi ponoči pred TV :laugh:

sem pa pri hrani dobro organizirana..jem 5-6x na dan..(ali pa na tri ure) doma me ni od 6.30 pa do 18 ali 20tih..delam dolgo, pa še z busi se vozm..
nosim pa vedno tupervarje sabo..in zvečer si vedno pripravim za naslednji dan, (ali pa čez vikend, pa dam v skrinjo).. pa vilco tudi itd..okoli službe ni trgovine, po službi grem ponavadi na trening, tako da že v službi jem 3 obroke..imamo pa v kuhinji mikrovalovko, tako da super..

pri pripravi hrane ne kompliciram, ker za to pač nimam časa. vržem v krop kako ajdovo kašo, kvinojo, riž, itd..dam kako ribo v pečico (al pa obrnem na hitro piščanca) -(vse skupaj malo improvoziram da mam vedno malo drugačne obroke) vmes se grem tuširat..
nikoli ne stradam, to je zelo pomembno :)

zjutraj vedno jem..največkrat ovsene kosmiče ali pa jajca..."pregrešim" se tudi s čokoladami, kakim kebabom..sploh ko grem ven jest..ker v hrani uživam ;)

Offline colts

• Novinec
  • *
« Reply #72 on: September 21, 2012, 10:22:10 AM »
Če imate v kuhinji mikrovalovko, imate pa res zdrave obroke..., enako je, če imate v kuhinji indukcijsko ploščo, saj deluje na enakem principu, kot mikrovalovka. Tudi mobilni telefoni delujejo podobno.
http://www.ivonazivkovic.net/KAKO-MOBILNI-DELUJU.html

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #73 on: September 21, 2012, 10:38:32 AM »
Zadnje čase imam spet napade kuhanja, pečenja ... Ravno včeraj sem naredila ghee maslo, drnuljino marmelado, drnuljin sirup, ajdove muffine, velik lonec bučkino-zelenjavne enolončnice ... Paše! Sploh zdaj, ko sem doma in se lažje posvetim kuhi, prej pa sem tudi sama komaj čakala, da bo kaj na hitro narejeno, ko sem prišla lačna iz službe in se mi ni ljubilo biti 2 uri pred štedilnikom. Je pa hrana, ki ji daš čas pri pripravi in seveda ljubezen, bistveno boljšega okusa  ;D
Se pa trudi kuhati tudi čimbolj zdravo in uporabljati sestavine, ki ne zapackajo čisto telesa. Ne ravnam se čisto po enih ali drugih priporočilih, vendar ker smo vsi trije krvna skupina 0, gledam, da delam čimmanj z glutensko hrano in z mlečno tudi (mali ima itak ta sistem še čisto neokrnjen in teh stvari sploh ne mara).

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #74 on: September 21, 2012, 10:44:28 AM »
Gluten ni za nikogar dober ...
9ZK 656