Author Topic: Naj ... dogodek dneva 7. del  (Read 354959 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Naj ... dogodek dneva 7. del
« Reply #1320 on: September 11, 2012, 12:22:01 PM »
Oooooo, Patricija je pa moja prijateljica. Kako lepo!! Ji moram čestitat...

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1321 on: September 11, 2012, 12:33:53 PM »
Ja, Manca Košir je o tem pisala.

Res je super knjiga. Jaz sem si kupila samo drugo in glej ga zlomka, ugotovim, da ima moja najboljša kolegica doma prvo knjigo  ;D

bova naredili zamenjavo  :P
9ZK 674

Offline Luna

• Mojster
« Reply #1322 on: September 11, 2012, 12:54:03 PM »
Hehe, se vedno tak lepo uredi. Odlično! :)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #1323 on: September 12, 2012, 03:21:51 AM »
Včeraj je bil 11. september.  Zanimiv datum, toda dober za mojega sina.  Dobil je prvo službo.  Kajpak sem zabeležil tudi čas ko je nastopil službo. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #1324 on: September 12, 2012, 08:47:33 AM »
Včeraj je bil 11. september.  Zanimiv datum, toda dober za mojega sina.  Dobil je prvo službo.  Kajpak sem zabeležil tudi čas ko je nastopil službo. :)

Andres

Andres, in kakšno službo je dobil? Saj je še otrok?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #1325 on: September 14, 2012, 04:04:31 AM »

Andres

Andres, in kakšno službo je dobil? Saj je še otrok?

16 let je star. Ima pravico delat in po večini otroci to tudi hočejo. Dobil je službo v prehrambeni trgovini.   Delal bo dvakrat na teden, vsak drug vikend in tudi če ga izredno pokličejo. 
Obstoja razlika med 16 letnikom v Sloveniji in na Islandiji. Tu so bolj samostojni  in na podlagi tega tudi delati zaćnejo prej.    Še prej, ko niso uničili vasi so pobrali vse družine, tudi veliko mlajše otroke in ko je prišla ladja, so šli vsi v ribjo firmo delat.    Glede na zakon takrat so otrokom do 23 leta trgali nek odstotek od plače in ko so ta leta dopolnili  so imeli nekateri toliko denarja, da so si lahko vplačali polog za stanovanje.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #1326 on: September 14, 2012, 04:22:58 AM »
In prav je, da gre delat. Da se bo naučil, da se je treba potrudit, če želiš kaj imet. In to bo cenil veliko bolj, kot 16-letniki pri nas, ki jim je v rit vtaknjen telefon, računalnik, avto itd. Ker je ubogi otrok. Razvajenec, ki ne bo nikoli zrastel v odgovorno osebo.
Tudi sama se financiram sama od 15. leta. Ker mi tastari niso mogli dat in tudi zahtevala nisem. Samoumevno je bilo, da moraš poskrbet zase. 

In tak sistem, kot je pri vas, Andres, bi morali tudi tu vpeljat. Ne pa tole delo prek študentskega servisa. Tako delo škodi državi in ljudem ... Marsikateri študent ne bo delal tako odgovorno kot bi redno zaposleni. Pa tudi gre lahko, kadar se mu k**** dvigne, da bi šel. Saj se bodo delodajalci mogoče kdaj naučili, da najcenejša varianta ni najbolj praktična.
Ni fer. Nekdo, ki nima študentskega statusa pa zaradi tega ne more delat. V Sloveniji delo je, ampak samo za tiste, ki izkoriščajo sistem.
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #1327 on: September 14, 2012, 06:24:24 AM »
Maja. Mislim, da bo moj sin plačal poln davek, morda bo kot otrok dobil kakšne olajšave.  Sicer pa pričakuje za njegov žep kar veliko, ali okrog  600€. Vendar ga sedaj ne bom financiral za kakšne nepotrebne stvari, saj toliko denarja na mesec, glede na tako malo dela, je kar precej. 
Sicer pa se moj Mihael znajde in preprodaja tudi neko robo, ki jo naroči iz Kitajske in je  v Evropi neprimerno dražja.  Naprimer slušalke za Ipod ali računalnik ipd visoke kvalitete v moji okolici stanejo  320€, medtem, ko jih on prodaja za 200. Drugo hišo ima lepo postavljeno, zato ga  pri teh stvareh tudi vzpodbujam.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #1328 on: September 14, 2012, 06:26:09 AM »
Lepo da si je našel službo. Se spomnim svoje prve, pobiranje krompirja na njivi - kmetijski zadrugi. Stara sem bila celih 11 let. Zdržala pa tudi nisem dolgo, ker sem bila prešibka za vlačenje po 20 kg krompirja.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #1329 on: September 14, 2012, 06:45:44 AM »
No, jaz na vse gledam in si pogoste ure zapisujem, če je kaj posebnega.  Tako je njegova karta prvega dneva ko je začel delati.

www.nenavadno.com/mihiprvasluzba.gif

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #1330 on: September 14, 2012, 06:53:26 AM »
Kakšne majhne hiške, vsaj 6  :o
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #1331 on: September 14, 2012, 07:07:03 AM »
Seveda. Na severu je drugače. Moja hčerka ima ob bolj rani uri in v drugem letnem času boljše razporejeno. Karta pa ni nič posebnega.

Andres
« Last Edit: September 14, 2012, 07:08:39 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #1332 on: September 14, 2012, 08:31:06 AM »
Čestitam k prvi službi.

Sama sem začela s počitniškim delom, ko sem bila stara 11 let. Prodaja sladoleda.
Od takrat naprej moji starši niso imeli več stroška za zvezke, knjige in jesensko/zimsko obleko za v šolo.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #1333 on: September 15, 2012, 12:36:30 PM »
In prav je, da gre delat. Da se bo naučil, da se je treba potrudit, če želiš kaj imet. In to bo cenil veliko bolj, kot 16-letniki pri nas, ki jim je v rit vtaknjen telefon, računalnik, avto itd. Ker je ubogi otrok. Razvajenec, ki ne bo nikoli zrastel v odgovorno osebo.
Tudi sama se financiram sama od 15. leta. Ker mi tastari niso mogli dat in tudi zahtevala nisem. Samoumevno je bilo, da moraš poskrbet zase. 

In tak sistem, kot je pri vas, Andres, bi morali tudi tu vpeljat. Ne pa tole delo prek študentskega servisa. Tako delo škodi državi in ljudem ... Marsikateri študent ne bo delal tako odgovorno kot bi redno zaposleni. Pa tudi gre lahko, kadar se mu k**** dvigne, da bi šel. Saj se bodo delodajalci mogoče kdaj naučili, da najcenejša varianta ni najbolj praktična.
Ni fer. Nekdo, ki nima študentskega statusa pa zaradi tega ne more delat. V Sloveniji delo je, ampak samo za tiste, ki izkoriščajo sistem.

Tudi marsikateri zaposleni ni vedno odgovoren ipd...
Sama sem imela drugačne izkušnje. Ker če nisi bil vredu, so te pač lahko oni vrgli iz šihta, z danes na jutri. Sej študentov je kot listja, pa takoj dobijo zamenjavo.
So primeri, ko so študenti zavrnili pravo službo, ker bi bili manj plačani, kot če bi delo opravljali preko študenta.

Tudi sama opažam, da je pri nas vse več razvajene mladine. Kaj 16-letniki, že veliko mlajši imajo vsega polno rit. Pa kaj oni rabjo pametne telefone?  :laugh:

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1334 on: September 16, 2012, 12:05:01 PM »
Sva z našo Tejko včeraj bili na salsi, je prišel en gospod do naju in rekel, če sva sestri  :laugh:

Sem rekla, da ne. Sledila je izjava: Potem sta si pa res zelo podobni. Sigurna vama je to že nekdo rekel  :laugh:

Ja, obe čisto pod vplivom Neptuna  :P
9ZK 674