Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol XVI del  (Read 80915 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol XVI del
« Reply #135 on: August 01, 2012, 08:41:52 AM »
Dobro jutro

Kombuča, kava, palačinke .........zdaj pa veselo na delo

Imejte se fajn

Iiiiiiiiiiiiiiiiii shujšala 2,5 kg

Bravo Tea, razturaš. Čestitke. Kar čutim tvoja obnovljeno energijo. Reci mi, kako pa delaš kombučo, a s smokvami in rozinami, limonami, a to imaš? Sem imela enkrat, samo se mi ni dalo pol kar naprej na novo delat napitka. Cca dva litra narediš enkrat? Koliko pa daš not sladkorja? A veš, da so nove vrste sladkorjev? Meni je naj naj naj sladkor iz kokosovih cvetov, ki ima nižji glikemični indeks od navadnega, dober pa enako kot naš beli cuker. Sprobala sem pa tudi še boljši sladkor, ki sploh ne dviga sladkorja v krvi, a mi ni dober, nek yacon ali nekaj takega...

hvala Rena

Ne delam sama še kombuče, mi jo da sin že kot napitek. Dobim gobico čez 14 dni, pol bom pa sprobavala. Onadva naredita iz zelenega čaja, ki je ene posebne vrste, ne vem česa že ne sme vsebovat. Ti pa napišem njun recept, ko ga dobim skupaj z gobico.

Ne bom trdila, ampak menda ima ta kombuča goba rada čist navadni sladkor, ker se s tem hrani, ko raste in tako ga v napitku potem ostane le malo.

Sicer pa se na to reč s cukri čist nič ne spoznam, ker imam občutek, da nas na splošno s temi sladkorji bašejo čist na suho. Cukr kot cukr ..... 

Na FB profilu imam eno branje od kombuče.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #136 on: August 01, 2012, 08:49:49 AM »
Maš prav Tea, cukr kot cukr, no mogoče je kateri malo sestavljen in bolj počasi prehaja v kri, kar pa ni od muh. Namreč, ko ti cukr na hitro dvigne, ga telo hoče znižat in posledično preveč šiba insulin...lalalala...pustimo to, skratka, če maš rad sladko, je fajn, da vzameš kak cukr, ki se bolj počasi presnavlja.

No, me zanima, si bom prebrala, kako in kaj. Sem delala kombučo z vodo, pa še kar cukra not. Jz pa, ker rada jem sladko in OH, potem vsaj gledam, da se ne nacejam pa še s sladkimi pijačami. Aha, če gobice pol popapajo cuker, zanimiva teorija ja. Pa tudi z zelenim čajem nisem delala napitka, zato me res zanima, da sprobam še ta način.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #137 on: August 01, 2012, 09:06:34 AM »
Rena meje merjenja insulina so tako spustili in to namerno, ker farmacija hoče ljudi basat in prodajat zdravila glede tega.................
Cukr se ti ne dviga zarad cukra pač pa zarad "pocukranga" življenja, ko vsi težimo k fasadam, ki se morjo svetit .........lalalala - ampak itak ima vsak svoje mnenje glede tega. Kolikor cukra, jajc, pancet in šalamov pa pečenk, da ne govorim o čiku, kafetu in šnopsu vsake toliko, konzumira Ljubo, bi moral bit že na inekcijah

Saj ne, da bi zdaj govorila, da je to dobro. Naši otroci se vsi nekam v vegi in zdravo BIO obnašajo, pa skoz jim nekaj fali. Ne kadijo, ne pijejo, ne pijejo kave, ne jejo cukra .......

Ampak prišla sem do tega, da je najprej pomembno, kako si miselno naravnan, kako guštiraš svoje življenje vsak dan. Da živiš tako, da ni stresa, obremenitev, da delaš ustvarjalno in kreativno vsak dan in da se ti gladko j* kaj imajo drugi in kako živijo in še posebej kaj pravijo in kakšno menje imajo glede tebe.

Ko blagosloviš vse kar imaš in kar si - potem je VSE DOBRO .... jao pa saj veš kaj sem hotela povedat.  ;) ;D
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #138 on: August 01, 2012, 09:11:44 AM »
Mene je skor kap zdaj, ko so mi v nosečnosti začeli merit cuker. OK KAJ? V prvi nosečnosti tega nisem doživela. Zdaj so pa baje ful znižali vrednosti za nosečnice, normalno naj bi bilo 5 in čim si več, dobiš cel kup merilčkov in insulin. Pa a ste normalni. Jaz sem se zavestno odločila, da v tej nosečnosti ne požrem nobenega dodatka, ničesar kar so mi umetno vsilili. Če se bom dobro počutila, si lahko vse tiste dodatke in ne vem kaj, nekam zatlačijo, resno.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #139 on: August 01, 2012, 09:12:55 AM »
Štekam draga, na tem področju moram še najdit svoje ravnovesje, vem. Vse sorte sem že poskušala, ne komplicirat. A je šlo takoj samo "navzgor", po pa malo iščem kakšne poti bi bile tiste moje....pa da se ne naložijo takoj...saj vem, moram spustit, ko pišem, to zdaj jasno vidim...

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #140 on: August 01, 2012, 09:21:48 AM »
Mene je skor kap zdaj, ko so mi v nosečnosti začeli merit cuker. OK KAJ? V prvi nosečnosti tega nisem doživela. Zdaj so pa baje ful znižali vrednosti za nosečnice, normalno naj bi bilo 5 in čim si več, dobiš cel kup merilčkov in insulin. Pa a ste normalni. Jaz sem se zavestno odločila, da v tej nosečnosti ne požrem nobenega dodatka, ničesar kar so mi umetno vsilili. Če se bom dobro počutila, si lahko vse tiste dodatke in ne vem kaj, nekam zatlačijo, resno.

Bravo Jane.  :)
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #141 on: August 01, 2012, 09:26:56 AM »
Štekam draga, na tem področju moram še najdit svoje ravnovesje, vem. Vse sorte sem že poskušala, ne komplicirat. A je šlo takoj samo "navzgor", po pa malo iščem kakšne poti bi bile tiste moje....pa da se ne naložijo takoj...saj vem, moram spustit, ko pišem, to zdaj jasno vidim...

Te čist razumem.
A si že probala ta tvoj cukr sprejet in blagoslovit kot del tebe in se z njim spoprijateljit.
Mogoče bi na cukr - tak ali drugačen začela gledat kot na sestavni del tebe in kot na prijatelja in ne sovražnika proti kateremu se je treba borit. Saj veš, v vojnah ni zmagovalca....

Vsako nezavedno se obnaša na svoj lasten način. Sem še enkrat dobila potrditev zdaj, ko sem se odločila, da želim nekaj kg spusit dol s svojega telesa. Ko sem jedla jogurt in sadje se niti premaknilo ni kam dol. Zdaj ko jem kot hoče moja Luna pa kile kopnijo, kljub palačinkam  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #142 on: August 01, 2012, 01:27:56 PM »

Te čist razumem.
A si že probala ta tvoj cukr sprejet in blagoslovit kot del tebe in se z njim spoprijateljit.
Mogoče bi na cukr - tak ali drugačen začela gledat kot na sestavni del tebe in kot na prijatelja in ne sovražnika proti kateremu se je treba borit. Saj veš, v vojnah ni zmagovalca....

Vsako nezavedno se obnaša na svoj lasten način. Sem še enkrat dobila potrditev zdaj, ko sem se odločila, da želim nekaj kg spusit dol s svojega telesa. Ko sem jedla jogurt in sadje se niti premaknilo ni kam dol. Zdaj ko jem kot hoče moja Luna pa kile kopnijo, kljub palačinkam  ;)

Jogurt in sadje - fruktoza in laktoza, sami skriti, enostavni ogljikovi hidrati ... Bolje zelenjava in kvaliteten vir beljakovin. In pravilna količina in čas vnosa.
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #143 on: August 01, 2012, 03:41:38 PM »
Jz pa naravnost obožujem sadje    :P V glavnem pa tako jem en do dva kosa sadja zjutraj oziroma si naredim sadni smoothie.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #144 on: August 01, 2012, 06:55:50 PM »
Tea, zanimivo, da piješ kombučo. Jaz sem jo probala na morju. Mi je bil kar zanimiv okus. Sem dobila gobico za domov in se je že razmnožila. Zdaj, ko me ne bo doma sem jo dala zamrznit in če bo preživela bo. Imam pa občutek, da pride do fermentacije in da je notri nekaj alkohola.

:-* :-* :-*
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #145 on: August 01, 2012, 07:14:55 PM »
Tea, zanimivo, da piješ kombučo. Jaz sem jo probala na morju. Mi je bil kar zanimiv okus. Sem dobila gobico za domov in se je že razmnožila. Zdaj, ko me ne bo doma sem jo dala zamrznit in če bo preživela bo. Imam pa občutek, da pride do fermentacije in da je notri nekaj alkohola.

:-* :-* :-*

Normalno da je notri nekaj alkohola, ki se ustvarja, vendar je to zanemarljivo malo, kajti jaz sicer alkota ne prenašam.
Ne vem če ravno zamrznit, bo dovolj po moje, če jo daš v hladilnik. Sicer je bolje vprašati znalce.
www.Astro-Star.net

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #146 on: August 01, 2012, 08:46:49 PM »
Ko sem jo jz delala sama, je bilo rečeno, da lahko dam "gobice", bolj zgledajo kristali, v hladilnik z malo vode in sladkorja za nekaj dni. No, pa sem jih  imela v hladilniku po cel mesec in je bilo videt čisto ok. Res malček zavre, je treba pazit, če recimo precediš in ne popiješ isti dan, da imaš pijačo v hladilniku. Pri nas sem jo recimo pila samo jaz, drugi za živo glavo ne, zato sem vedno drugo steklenico shranjevala. Tea, kako dolgo lahko imaš pripravljeno pijačo ali piješ vedno samo sveže pripravljeno? Drugače pa mi je bilo celo všeč, da ima malo CO2.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #147 on: August 02, 2012, 09:57:51 PM »
Ko sem jo jz delala sama, je bilo rečeno, da lahko dam "gobice", bolj zgledajo kristali, v hladilnik z malo vode in sladkorja za nekaj dni. No, pa sem jih  imela v hladilniku po cel mesec in je bilo videt čisto ok. Res malček zavre, je treba pazit, če recimo precediš in ne popiješ isti dan, da imaš pijačo v hladilniku. Pri nas sem jo recimo pila samo jaz, drugi za živo glavo ne, zato sem vedno drugo steklenico shranjevala. Tea, kako dolgo lahko imaš pripravljeno pijačo ali piješ vedno samo sveže pripravljeno? Drugače pa mi je bilo celo všeč, da ima malo CO2.

Rena, jaz jo še nisem sama delala. Sem pa prilimala na svoj profil na FB prispevek od kombuče in mislim, da je vse v navodilih.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #148 on: August 02, 2012, 10:00:27 PM »

Rena, jaz jo še nisem sama delala. Sem pa prilimala na svoj profil na FB prispevek od kombuče in mislim, da je vse v navodilih.

zdaj vidim, da sem dala link tudi na forum pod Zdrava hrana :)
www.Astro-Star.net

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #149 on: August 03, 2012, 08:02:27 AM »
Jutro dobro...sadni smoothie in dobra volja....petek je :D

Naredite si super truper dan :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™