Maja, bi lahko spet malo pogledali situacijo? Sva se videla, ker je šlo za tako zadevo, kjer sva se težko drug drugemu izognila. In je bilo najprej čisto ok, prvi pogledi, srečanje, pogovor. Sva se lepo pogovarjala, ampak on mi daje tako konfuzne signale, na trenutke je vse ok, skoraj kot da bi bila skupaj (me tudi tako objame, približa, se tako obnaša), potem pa se čisto ohladi (v momentu) in me skorajda ignorira, oziroma se odmakne in mi niti ne pusti, da bi izvedela zakaj (občutek imam tudi, da ni pametno v tem trenutku drezati vanj). Tudi neka sporočila prek drugih ljudi mi pušča (ampak spet tako dvoumna, da lahko vzamem čisto za splošno, lahko pa tudi ne), kar me še dodatno zmede. Nimam problemov s tem, da ga pustim na miru, naj si vzame čas za razmislek, ampak ne razumem pa njegovega obnašanja (sicer mi je dalo misliti, če se morda nisem jaz v preteklosti podobno obnašala) in njegovih sporočil. Ker po eni strani mi daje signale, naj ga pustim pri miru, po drugi strani pa da me hoče blizu in rabi mojo potrditev, ampak takoj ko se približam, odide, pa se mi res ne zdi, da bi šlo za zavajanje, mogoče bolj kot, da se ne upa prepustiti, glede na pretekle izkušnje. Nekako imam še vedno občutek, da je bolje, da ga pustim pri miru, naj se odloča, naj melje, brez moje prisotnosti, drugače ga zmeraj nekaj/nekdo zmoti, pa tudi še zmeraj ni obdelal vse jeze, ki jo čuti do mene, čeprav mi (še) ni dal možnosti, da mu pojasnim svoj del zgodbe. Vem tudi, da se okoli njega malo "mota" še druga ženska, ki jo jaz dobro poznam in jo imam rada, ker super punca, vem pa tudi, kako vztrajna zna biti pri moških (pa čeprav se nikoli potem ne konča srečno, ampak svoje pa le dobi), pa ne vem, ali razmišlja tudi da bi izbral njo? V bistvu sem še toliko bolj zmedena, ker vem da takšno obnašanje ni ravno v njegovi naravi, kar mi nekako govori v to smer, da ima neke hude notranje boje glede najinega odnosa, ampak ne vem kaj naj storim (čakam?) in koliko dejansko je na meni. Ne vem fascinantno mi je kaj občutim. Definitivno občutim veliko ljubezen do njega, ampak na tak zelo nelastniški način (prejšnja podobna občutja do moških so bila doti bolj romantična, ampak v negativnem smislu) in vem da bom lahko lepo sprejela kakršnokoli njegovo odločitev, seveda bom srečna, če se odloči biti z menoj, ampak mislim, da bom umirjena tudi, če se za to ne odloči, oziroma še bolj presenetljivo, če se odloči za mojo prijateljico. Torej draga Maja, kaj karte porečejo na situacijo, se bo še nadaljevalo, karkoli to že je, so moji občutki pravilni, ali pa je zgodba zaključena?