Jaz pa danes sanjala svojega bivšega moža, skoraj nikoli ga ne sanjam oz. se ne spomnim kdaj sem ga nazadnje.
Sanjala sem, da je prišel k meni v stanovanje in mi rekel, da bo sedaj kar tukaj ostal, da se je skregal s svojo partnerko in da je to stanovanje itak tudi njegovo (kar v resnici ni). In ga vprašam zakaj sta se skregala, pa pravi, da jo je udaril, ona je kričala in da so sosedje poklicali policijo. Pomislila sem, da je pravzaprav agresiven, da je verjetno tak bil že od nekdaj, le da mene nikoli ni udaril, čeprav sem včasih imela občutek, da bi lahko naredil tudi to. Prešinilo me je kako se ga bom sedaj znebila iz stanovanja, saj nima kam iti...Potem je odšel in prišel nazaj ter mi prinesel dva para čevljev, eni so bili živo rdeči in drugi mislim da temno modri. Ogledovala sem si tiste živo rdeče, bili so mi na prvi pogled všeč, takšni elegantni, nato pogledam peto in vidim, da je polna peta,sicer visoka, vendar polna peta, ne maram polnih pet. Pomislila sem,da mi moj sedanji partner nikoli ne bi kupil takšnih čevljev s polno peto, ampak bi kupil čevlje z visoko elegantno peto in sem se zavedala kako me bivši mož pravzaprav sploh ne pozna.Zraven teh rdečih čevljev je prinesel še par enako rdečih iz enakega usnja rokavic, bile so lepe, ampak itak mi čevlji niso bili všeč. Skratka v sanjah sem dojela, da sem srečna, da imam sedanjega partnerja, da me veliko bolj dobro pozna, da ve kaj mi je všeč, da moj bivši je povrh agresiven, saj je udaril svojo partnerko in da sem srečna, da nisem več z njim. To sem razmišljala v sanjah. Skrbelo me je edino še to, kako ga bom spravila ven iz stanovanja, saj ni imel svojega stanovanja....
Občutek, ki se mi poraja, ko berem tvoje sanje, je, da je pravzaprav bivši mož še vedno s tabo. Na nek način. Torej v tvojem stanovanju - v tvojem umu, v tvojem mentalnem stanju. Čevlji so tisti, ki nam omogočajo hojo po poti življenja. Zaščitijo nas in omogočajo, da bolj suvereno, varno stopamo po tej poti. Sužnji so bili bosi in z osvoboditvijo so simbolično pridobili pravico do svobode. Želiš si svobode, svobode od vezi, ki te še vedno veže, ni še čisto prerezana. A le kdaj zaznamo jezo? Lahko zaznamo karkoli, kar ni v nas? Naša zaznava je naša projekcija. Jezna si na moža, na to, da se niti toliko ne potrudi, da bi vedel, kaj ti je všeč, celo bojiš se ga, če se v njem nemara ne skriva nasilna nota. V sanjah mislim. Kaj pa v resnici? Ali zaznavaš jezo, ki je v resnici ne bi potrebovala zaznavati? Mislim, takrat, ko bi prišla do točke, ko bi ti bilo čisto vseeno. Kajti, vsakdo hodi v svojih čevljih, ti v svojih, mož v svojih. Ali je potrebno se ozirati na to, v kakšnih on hodi? Rdeča barva je barva ognja, jeze, strasti. Kot taka je tudi simbol ognja, sonca, torej simbolizira tudi yang. Um! Modrih čevljev nisi podrobneje pregledala, a le pojdi do svoje notranje modrosti in ji prisluhni, kako boš hodila s tistimi čevlji po tisti poti. Rokavice - zaščita. Se želiš zaščitit ali te jezi, da moraš z njim ravnati v rokavicah. Se trudit, da ravnaš v tem odnosu z rokavicami, z intelektom (rdeča barva). Resnično, kako ga boš spravila iz stanovanja?