Author Topic: Ogledalo  (Read 64474 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Ogledalo
« Reply #45 on: February 28, 2013, 08:56:00 AM »
Možnosti iščem že več let. Samo enkrat je malo več panike, drugič manj. Pa se ne pokaže nič. da bi lahko odšla tako, da ne bi komu škodovala. Lahko zdaj odidem ven. Ampak potem ne bom imela za položnice.
Komfortne cone tu NI. je trpljenje, zatiranje sebe, pustiš se ponižat do dna in to na osebnem nivoju, ne samo kariernem.

Zanima me samo, ali pride enkrat možnost za vsakega. Ampak ne možnost, da greš in se potem še težje prebijaš - temveč na bolje.
V tem primeru ne. Kao je kriza, služb ni, nimaš kam it.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #46 on: March 19, 2013, 03:55:35 PM »
Dobra tema za Ogledalo:
Kaj delam jaz v takem okolju, ki je popolnoma skregano z mano? Sama sem do ljudi dobra, obravnavam jih kot dobre. Vsakemu vedno dam priložnost, da se pokaže v svoji luči/lepoti. Rada pomagam. Vedno sem za poštenost, enakost in pravico. Okolje bi se torej po nekih zakonih univerzuna in zakonih privlačnosti moralo skladati z mano. Pa je totalno kontra. Torej, dobra razlaga. Drugačna od tega, da pač nimam sreče? Kakšna globlja, ki je ne vidim.
Moje mnenje je za zdaj, da je vse stvar naključja. In prosim za dobre argumente.

Maja, občutek imam, da si sebi pripisala vse lepe lastnosti človeka, projicirala na druge pa vse slabe, odrezala si "hudiča" stran in sedaj ga srečuješ drugje. To je naredila tudi Cerkev, pa se ji je vrnil nazaj, saj ne moremo biti brez temne plati, to bi bila utvara. Saj veš, kar je v nas, se kreira, materializira zunaj nas. Če to sprejmeš v sebi, ne boš več srečevala drugje.
Sprejmi svojo temno plat, sprejmi tega temnega goloba, ki si ga sanjala, vzemi ga in bodi to tudi sama.
Občutek imam kot da si jezna,ljubosumna na vse, ki so si pridobili kaj na nepošten način, ti pa s poštenostjo nikamor ne prideš.
Ampak si srečna v sebi, ker si poštena in to je največja nagrada. Poglej na druge kot na ljudi, ki se vse to, kar si se ti že naučila, šele učijo. Mogoče si ti na faksu, oni pa v 1. razredu OŠ in tako res ne moreš biti jezna, če oni ne znajo zračunati ne vem kako težke matematične formule, saj so se komaj naučili seštevati 1 plus 1.
Vsi pademo kdaj v stanje, ko se nam zdi, da se nam dogaja krivica ali pa se nam tudi v resnici, vsi, mislim, da ni izjeme. Dvigni se nad to in se ne primerjaj s slabšimi, če si boljša. Bodi vesela, da si takšna, da si boljša. Ne razumem zakaj se ljudje jezimo zaradi slabosti drugih, namesto da bi bili srečni, da teh slabosti sami nimamo.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #47 on: March 19, 2013, 07:15:13 PM »
Sreča v sebi, učenje, različni pogledi ... Vse to smo že dali skozi. Pa nič. Isto je bilo leta nazaj z nekim zasebnim razmerjem. Kaj vse sem telovadila v sebi, gledala tako, gledala drugače, ampak to stvari ne spremeni. Ko je nekaj sranje, je sranje. In z mislimi ne moreš nič popravit. Dejanskega stanha ne, lahko se samo slepimo z nekimi afirmacijami in zgodbicami. Na tem temeljijo vse vere. Ovčica se mora slepit in prenašat vse. Biti ponižna in potrpežljiva. Da ga drugi lahko serjejo.
Saj je vseeno, preživela bom tudi to. In brez posledic. Rešitev bo, ko bo. Tudi vseeno mi je za druge. Nisem ljubosumna. Da ne bom izhajala iz sebe ... imam sodelavca, ki je tudi popolnoma kontra od tega tu. Zakaj se mu, kljub njegovim talentom in trudu, ne usreje?
« Last Edit: March 19, 2013, 09:07:41 PM by Maja »
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #48 on: March 19, 2013, 09:08:57 PM »
Hočem povedat, da rezultati niso vedno primerni. Samo to.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #49 on: March 20, 2013, 01:49:31 PM »
Sreča v sebi, učenje, različni pogledi ... Vse to smo že dali skozi. Pa nič. Isto je bilo leta nazaj z nekim zasebnim razmerjem. Kaj vse sem telovadila v sebi, gledala tako, gledala drugače, ampak to stvari ne spremeni. Ko je nekaj sranje, je sranje. In z mislimi ne moreš nič popravit. Dejanskega stanha ne, lahko se samo slepimo z nekimi afirmacijami in zgodbicami. Na tem temeljijo vse vere. Ovčica se mora slepit in prenašat vse. Biti ponižna in potrpežljiva. Da ga drugi lahko serjejo.
Saj je vseeno, preživela bom tudi to. In brez posledic. Rešitev bo, ko bo. Tudi vseeno mi je za druge. Nisem ljubosumna. Da ne bom izhajala iz sebe ... imam sodelavca, ki je tudi popolnoma kontra od tega tu. Zakaj se mu, kljub njegovim talentom in trudu, ne usreje?
Zakaj pa bi se mu usralo? Ni dovolj, da imaš talente, da se trudiš, da si priden, moraš imeti tudi pogum, ideje in "jajca", ostali se držimo pač v povprečju. Malo je tistih, ki štrlijo ven iz povprečja.
Kar se tiče barab, meni se pravzaprav na nek način smilijo, ker si jaz tega ne želim, ker tako čutim v vsaki celici, da je to proti moji duhovni naravnanosti. Če si samo ne bi UPALA biti baraba, bi jim zavidala, kako se jim nekaj userje.
Velikokrat drugim zavidamo nekaj kar si sami ne upamo. Nekaj kar si sami za nič na svetu ne bi želeli, tudi zavidati tega potem nekomu, ki to počne, ne moremo.
Upati si ali želeti si-to je vprašanje.

Maja, moč moraš vzeti v svoje roke, to sem mislila s temnim golobom. Udariti po mizi in si ne več dovoliti poniževanja, dati strah glede eksistence na stran in verjeti, da boš našla nekaj boljšega, pa tudi če pospravljanje hiš, sprehajanje psov, varuška, nekaj boš našla. Vzemi svojo moč nazaj in ne dajaj je več v roke drugim, ker jo zlorabljajo....
To je ta temna plat, na katero sem mislilia, temna plat ni nujno slaba, če jo znamo pravilno uporabljati. Ne dovoli si več tega kar doživljaš, povej odločno, da si tega ne dovoliš in prekini takšen odnos, pa čeprav je samo poslovni.
Srečno!
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #50 on: March 20, 2013, 02:47:06 PM »
Zdravo, sem Maja in si ne upam pustit službe in živet na tuj račun.  ;D
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #51 on: March 20, 2013, 08:21:53 PM »
Maja delo se vedno najde, služba se pa pač išče, ko zadeve spustiš in jih ne iščeš obupano. Pa to zdej ne govorim iz kakšnega new age vidika, ampak sem zamenjala že xy služb in VSAKIČ ko sem si recimo rekla OK grem si neki najdet, poln kurac imam vsega, ampak sem si ga vzela v izi, nisem hotela na vsak način sforsirati zadeve, so stvari stekle. To ne pomeni, da pač sedaj čepiš in čakaš, seveda bit aktivna ( ne pisat prošenj in čakat), ampak se kar najavit za sestanek, se osebno prikazat, poklicat itd. Samo ne imet v glavi moram NUJNO do takrat, kaj bo če bom brez. Ker boš samo sebe vlekla nazaj.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #52 on: March 21, 2013, 08:55:12 AM »
Tole sem danes dobila na mail in bom pripopala članek kar v tole ogledalo :)

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je v torek več kot 10.000 ljudi pozdravilo fantastične štiri, dobitnike medalj s svetovnih prvenstev: skakalca Petra Prevca, biatlonca Jakova Faka, na daljavo deskarja Roka Marguča in seveda najboljšo smučarko zime Tino Maze.

Izjemni rezultati sprožajo izjemne odzive. V ponedeljek se je več tisoč ljudi kljub deževnemu vremenu zbralo v Črni, včeraj jih je bilo na sončnem Kongresnem trgu več kot 10.000. Glasni, evforični, navijaški, nekateri samo radovedni.

Kaj imam od tega, če Tina zmaguje?
Ob izbruhih navdušenja, na trgih in družabnih omrežij, sem v zadnjih dneh slišala tudi veliko komentarjev v stilu: Kaj pa imam jaz od tega, če Tina zmaguje? Kaj meni pomaga njenih 2000 in ne vem koliko še točk. Položnice moram še vedno plačevati, služb še vedno ni dovolj, še celo otrokom ne bo nič laže na maturi zaradi tega.

Sporočilo uspeha je močno
Že res, da se športni uspehi morda ne poznajo neposredno v vaši denarnici, posredno zagotovo se. In to ni vse: Sporočilo uspeha je tako močno, da bi lahko imelo zelo močan neposredni vpliv na vas. Če ga želite slišati.

Do uspeha ni bližnjic
Nihče od omenjene četverice do uspeha ni prišel naključno in ne po bližnjici. Tina je morala na novo sestaviti ekipo in najti novo pot, Jakov zamenjati državo, Rok se praktično skozi vso kariero prebija le ob pomoči očeta, Peter se je vrnil po poškodbi.

Če hočete biti uspešni, bodite
Če torej hočete biti uspešni, bodite. Če morate za to zamenjati šefa, sodelavce , dajte. Če se morate za uspeh preseliti v drugo državo, se dajte. Če se lahko pri poti na vrh zanesete le na enega človeka, tudi prav. Če vam ne uspe v prvo, poskusite znova. Če imate poškodovano ramo, ne dovolite, da vam zlomijo krila.

Fantastični štirje ne poznajo izgovorov
Izgovori in relativiziranje, da je vse težko, nemogoče, brez veze, v klubu fantastičnih štirih niso dovoljeni. Ob veselju zaradi rezultatov, bi se morali bolj navdušiti tudi nad potjo, ki je Roka Marguča, Petra Prevca, Jakova Faka in Tino Maze pripeljala do vrha. Trdo delo, predanost, odličnost. Ko se bo več ljudi na tak način lotilo uresničevanja svojih ciljev, bo lažje razumeti, da Kongresni trg ni le prostor za zahteve naj vsi odstopijo, ampak tudi prostor za želje, naj vsi pridejo do cilja. Čim večkrat in čim hitreje.

Anja Hlača Ferjančič, Val 202

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #53 on: March 21, 2013, 10:13:36 AM »
Pa naj bo še moje ogledalo

Kaj pa če ne rabimo biti odlični?

Če ne rabimo biti prvi?

Če ne rabimo biti produktivni?

.........itd....

če se ne rabimo s kom primerjati in enostavno smo in smo že samo zato odlični

Kruha in iger - sodobni sužnji in sodobni gladiatorji

In kaj je to USPEH????

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #54 on: March 21, 2013, 11:16:31 AM »
Pa naj bo še moje ogledalo

Kaj pa če ne rabimo biti odlični?

Če ne rabimo biti prvi?

Če ne rabimo biti produktivni?

.........itd....

če se ne rabimo s kom primerjati in enostavno smo in smo že samo zato odlični

Kruha in iger - sodobni sužnji in sodobni gladiatorji

In kaj je to USPEH????

Tea, za tiste, ki si tak uspeh želijo je to ogledalo. Naj nimajo izgovorov.
Če tega ljudje ne potrebujejo, je potem tako kot si zapisala.
Ogledalo je nastavljeno tistim, ki so nezadovoljni, da niso uspešni. V kolikor se čllovek počuti uspešnega iz kakršenga že koli razloga, potem ne potrebuje takšnega ogledala oz. se v njem ne vidi.
Za vsakega posameznika je uspeh popolnoma nekaj drugega in saj veš to se lepo vidi že iz astrološke karte. Nekomu je uspeh, da ima srečno družino in lepe partnerske odnose (meni npr ;D). To mi pomeni največ.
Nekateri potrebujejo družbeni, zunanji uspeh, spet tretji nekaj drugega, zato smo tako pisani in raznoliki.
Vedno pa moramo brcati in delati v tej smeri, da do svojega uspeha pridemo. Tudi pot do tega, da si notranje uravnovešen in zadovoljen sam s sabo, ni lahka.
In poanta je v tem, da je treba za svoj uspeh se potruditi in ga težko dosežeš preko bližnjic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #55 on: March 22, 2013, 08:41:45 AM »
Sanjalka, se strinjam. Za svoj uspeh se je treba potruditi, treba je vložiti nek trud. Ni tisto, da sedaj lepo gledaš v luft in čakaš, da se bo zgodilo, temveč zavestno delaš v tej smeri, da se zgodi. Tudi vizualiziranje in zahvaljevanje je neke vrste trud.

Spoštujem vse 4 športnike, ker se s svojo vztrajnostjo dosegli te uspehe. Tudi njim ni bilo lahko in je res, da so lahko zgled, da se ne sme obupati, če si nečesa res  želiš. Mislm, da je to tudi glavno sporočilo vsega tega. Ne obupaj in ne dovoli, da te en majhen spodrsljaj odvrne od tako želenega cilja. Včasih so spodrsljajčki nujni, da spremenimi svojo pot, kajti ni nujno tisti način, ki ga imamo mi v glavi, vedno najboljši. Treba je zaupati življenju, da nas bo odvodilo tako, kot nas mora.
9ZK 674

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #56 on: March 27, 2013, 07:51:45 AM »
Joj, ko bi jaz enkrat to dojela, da mi ni treba biti enkratna, priduktivna, prijazna, ustrežljiva....vse to , s čim so me polepili in označili...
Ko bi lahko le bila in nič več...
Včasih je res težko, ker se tako trudiš, da si nekaj kar naj bi bil. Za koga le?
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #57 on: March 29, 2013, 07:58:41 PM »
Lisa, zakaj se sploh ubadaš z drugimi? Zakaj želiš doseči neke standarde in biti tisto, za kar so te označili? Tega NE potrebuješ. Če si tisto, kar v svoji biti si, potem je to to. Ne moreš se prilagajati nekomu, samo zato, ker on tako želi. Ja, je težko pustiti za seboj neko družbo, vzorec, samo, ali ti res lahko koristi, če te ne sprejema takšne, kakršna si?
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #58 on: August 27, 2013, 01:49:30 PM »
Hahahaha Maja. Kozica  ;) :D

Ej Lisa, vem, da ni fajn, takrat ko se počutiš najbolj na dnu, pa ti še kdo kaj pove takega...jz nisem tega opazila pri tebi, sem pa že kdaj pri kateri...

Ker hodim na mediacijo, moram poudarit: v tem razgovoru, no postu, nisem ne na vaši strani, ne na vaši strani  (povem obema stranema).

Nato skušam doseči, da strani prisluhneta druga drugi. Saši bi rekla: Če vas prav razumem, bi vi želeli, da Lisa sodeluje tudi tako, da z nami deli svoje spretnosti in konjičke, v katerih je dobra, nas pa bi zanimale? Nato Saša recimo potrdi, nakaže še nekaj naprej. Nato bi recimo rekla Saši še: kaj bi še želeli povedat Lisi? In bi Saša rekla, želim, da se Lisa zave, da se lahko postavi na pozicijo osebe, ki kljub težavam reče, da bo odslej premagovala svoje težave aktivno.... (recimo....predvidevam... ;) ). Potem Lisi: kako pa ste se počutili ob tem, kar vam je napisala Saša? In bi Lisa rekla, da jo je prizadelo, da jo je bolelo. In bi vprašala naprej: kako pa zdaj gledate na to, ko ste slišali, kaj vam je s tem Saša želela povedat? ... In bi pravzaprav prišli do tega, da razčiščevanje takih majhnih konfliktov pripelje do nivoja višje in mogoče zavedanja, kakšna pot je še lahko iz težav ven. Imamo tudi temo, kjer si postavljamo dobronamerna ogledala. No, kar zdaj ne pomeni, da men kaj povejte. Nič nočem slišat, nič nočem slišat  ;) ;D

Odlično Rena  :)

Le da teme o ogledalih ne doseže vseh na forumu  ;)

Evo, da se malo obudi tema.

Se velikokrat zgreši tema, če ne vemo, da obstaja, ker je že malo zastarela.

Je pa res zelo olajševalno, ko opazuješ sebe in svoje reakcije.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #59 on: August 27, 2013, 03:52:17 PM »
Meni se zdi, da je bila tvoja reakcija sprožena kot posledica nekega občutka prikrajšanosti. V smislu, jaz pa ne dobim ničesar, vedno se moram potrudit, da kaj dobim, nekateri pa lahko samo "cuzajo". Ne da gre samo za to, mogoče je v tebi čisto malo tega ta trenutek in je izbruhnilo.

Včasih gledamo nepravice v življenju ... Trudit se moramo za to, za ono, za vse - pa še mogoče ne dobimo nič nazaj ... Nekomu drugemu pa uspeva in gre po maslu in doživi celo kakšen srečen dogodek - po domače: usreje se mu. Če se človeku to dolgo dogaja, lahko postane zagrenjen in nastrojen proti tistim, ki jim kaj uspe, oz. se jim "userje". Temu se je težko izognit.
Imam znanko, ki je v iskanju službe začela sovražit uspešne ljudi. Sama se temu na srečo zelo dobro upiram, pa bi tudi lahko že postala nevoščljiva in nastrojena - pa ne bom, ker take stvari škodijo samo meni sami, pripomorejo pa čisto nič.
Lahko se pa občutek, ki spremlja dogajanje na enem področju, prenese na drugo ...

Brigajmo se zase. Oz. najprej se pobrigajmo zase, poglejmo, kaj nas žre, kaj nam ni prav, zaradi česa smo užaljeni, zakompleksani - mogoče po tem dejanja drugih ne bodo več tako "moteča".   
9ZK 656