Author Topic: Ogledalo  (Read 64506 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Ogledalo
« Reply #60 on: August 27, 2013, 06:14:10 PM »
Super napisano Maja. Bi dodala samo se to, da dostikrat, ko pisemo oz svetujemo drugemu, se slisi kot bi govorili oz svetovali samemu sebi. Ce gremo brati svoje poste za nazaj, lahko velikokrat najdemo v nasvetih drugim, nasvet pravzaprav samemu sebi. Enako je s kritiko, ki jo dajemo drugemu.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #61 on: August 27, 2013, 06:27:26 PM »
Brca v rit pa vcasih tudi zelo pomaga, sploh ko pogledas nazaj, vidis, da te je prav brca v rit premaknila naprej in ne samo dobri, socutni nasveti. Jo je pa tezko prebavit v samem zacetku ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #62 on: August 27, 2013, 06:39:15 PM »
Bi dodala samo se to, da dostikrat, ko pisemo oz svetujemo drugemu, se slisi kot bi govorili oz svetovali samemu sebi.

Ker svetujemo s tistim znanjem, ki smo ga že osvojili ...
Občutkov, ki sem jih opisovala, sama nimam (več). Se mi zdi, da je je šlo za namig.
So odšli s tega sveta v trenutku, ko sem spoznala, da prihaja moj čas. Tisto, za kar sem delala, je tu. Imam stabilno, močno notranjost, pridobljeno veliko modrost in razumevanje sveta ter fizično formo, da je veselje.  8) Ostalo, tisto, česar pa sama trenutno ne morem naredit, bo pa tudi še prišlo.  ;D

Brca v rit pa vcasih tudi zelo pomaga, sploh ko pogledas nazaj, vidis, da te je prav brca v rit premaknila naprej in ne samo dobri, socutni nasveti. Jo je pa tezko prebavit v samem zacetku ;D

Brca v rit je pa najbolj učinkovita metoda, ki je premalokrat podeljena!
« Last Edit: August 27, 2013, 06:55:58 PM by Maja »
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #63 on: August 27, 2013, 07:39:47 PM »
Ne bi rekla, da je ravno to v meni, da se moram jaz potruditi za nekaj, drugi pa cuzajo... Ker če pogledam svoje življenje, ko se nekaj zares odločim, potem to dobim. Sem imela svoje slabo stanje, ko nisem vedela kaj in kako, pa sem prebrodila.

Marsikdo bi mi celo rekel, da naj neham godrnjat, ker mi je čisto fajn, ane, pa so mi to tako direktno povedali, da sem ostala brez besed in sem bila tik na tem, da se grem na ves glas zjokat. Najboljša je ta brca v rit, ki jo mora človek dobiti, da se lahko premakne naprej.

Kot sem že rekla v temi Kiron, nisem rekla iz zlobe, niti kot neposreden napad ali karkoli drugega, temveč je bilo dobronamerno. Če imamo neka pravila, dajmo se jih držat. Vsakdo rad malo pojamra oz pride trenutek, ko moraš malo pojamrat, vsekakor, ampak če že sodeluješ na takem forumu, potem je fino, da vsaj kaj vračaš.

Maja, ti si recimo, kot pišeš, iz življenja odstranila ljudi, ki so od tebe samo nekaj hoteli. Tukaj je isto. Če imamo neko skupnost, kjer gre po principu daj-dam, potem je smiselno, da se to izpostavi, če kdo pozabi. Včasih se človek niti ne zaveda, da je kaj naredil narobe ali pa se niti ne zaveda, kaj počne. Zato ga je včasih morda pametno spomnit.

Nisem uporabila jeznega tona, niti nisem bila v stanju jeze, ko sem Lisi napisala svoje mnenje. Jaz se vedno trudim, da če že nekaj želim dobiti, da potem nekaj vrnem v zameno, pa naj bo to denar, usluga, karkoli.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #64 on: August 27, 2013, 07:45:10 PM »
Sasa, ne rabis se opravicevat. Bila si iskrena in to steje. Tudi Lisa bo zmogla to prebaviti, saj verjamem je dovolj mocna punca.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #65 on: August 27, 2013, 07:57:46 PM »
Sanjalka, mi ni žal, da sem to napisala, res ne. Bi še enkrat ponovila isto.

Če ne drugega, je vsaj forum nazaj malce zaživel  ;D
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #66 on: August 28, 2013, 09:38:46 AM »
Upam, da Lisa tole ujame:

Hvala lepa vsem. Na čuden način sem prav vesela, da se je začel najin mali kreg s Sašo.
Tea je zadela bistvo, ker to je to, to jaz preživljam, s tem se borim in zajebano je do konca.....ampak bo že..včaraj sem vsaj spala dokaj normalno. najbrž je pomagal tudi jok med  branjem te teme in ko sem na sestanku v službi, pred vsemi, povedala kar me jezi v službi...to se je zgodilo prvič in upam, da ne zadnjič...ker takšne stvari res osvobajajo.

Glede forumu pa to; sem zelo zaprta oseba in v bistvu ne rada sodelujem na forumih in izmenjujem mnenja z osebami, ki jih ne poznam...v bistvu mi ne gre od rok, to "nakladanje " tja v tri dni...kar vse seveda vse ni, ampak vseeno...
Ta forum me je potegnil najbolj zaradi astrologije, ki me resnično zelo zanima.....
Ljudje me ne zanimajo preveč(vsaj to obdobje je takšno), to mi je žal, že prevečkrat očitano, tudi v real lifu, ampak tako pač je ...imam svoj mali svet in okoli  njega kitajski zid.
Ne morem biti, nekaj kar nisem.Jaz sem vedno takšna kot sem, nikoli se ne pretvarjam, žal...ne znam.Zato nisem slaba oseba, sem zelo čustvena in vsaki živi duši bi pomagala, če vidim, da se ji dela krivica...
Ampak cel halo (hvala Bogu za njega) za to, ker človek ne izmenjuje mnenj na forumu, se mi zdi pa res pretiran.Nismo vsi za vse.Ljudi je treba sprejemati takšne kot so, če pa to ne gre, jih pač enostavno ignorirati.

christallyne, posebna hvala pa tebi. :-*

Lisa hvala, da si se oglasila

Rada bi te povabila k sodelovanju na astrološkem delu foruma. Kot si rekla, te astrologija zanima. Tudi meni je blebetanje kar vprek odveč. Poleg tega zelo pogrešam astrološke debate, še posebno v teh astroloških sobah, kjer se vse prevečkrat začnemo pogovarjat v filozofskem smislu - ki najbrž sodi v kakšno drugo sobo, ki jih imamo na forumu odprto. In ja, tudi sama sem že bila na tem, da neham pisat, saj se mi je začelo počasi zdeti "malo mimo" vse skupaj, še posebno, ker smo se od astrologije oddaljili.

Lisa, nisem rekla, da moraš sedaj sodelovati tako, da sodeluješ v temah, ki so tebi tja v tri dni. Zelo daleč od tega. Izmenjava energij pomeni tudi, da recimo ko nekdo vpraša glede kakšnega tranzita ali pa se pogovarjamo o efektu nekega planeta, da izraziš svoje mnenje, svoja opažanja, morda svoje izkušnje.

Nisem neposredno drezala v tebe, mi je žal,  če si to tako razumela. Ne potrebuješ sedaj na dolgo in široko razpredati, kaj se ti dogaja, lahko samo s svojim znanjem pomagaš tudi drugim.

Jaz sem tudi po svoje vesela, da se je začela najina debata, lej kako je forum oživel  ;D
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #67 on: August 28, 2013, 04:36:36 PM »
Res je, vama Saša in Lisa je dalo malo vetra in vpogleda v svoj Kiron, pa astrološke hiše, hkrati pa spodbuda, da sta mogoče odkrili še kakšen utrinek več v spoznavanju svojih lastnosti.

Jz nas pa izzovem, da v par stavkih povemo, kaj vidimo, ko se zazremo v ogledalo z vprašanjem: kdo sem?

Večina dni, ko se postavim v ogledalo, ne razmišljam o sebi  :P. Na hitro ošinem obraz, če je že cajt, da uredim obrvi, pa če so kakšne spremembe na koži, na hitro se ocenim, če zgledam solidno za odhod med ljudi, če je treba samo kremico namazat, ali pa namazat in še malo potapljat z rokami, da poskušam pregnati z obraza utrujenost, občasno jutranje zatečen obraz, ki rabi malo drenaže ;).
So tudi dnevi, ko sem na dnu in takrat ne pomaga nobeno prepričevanje: misli pozitivno  :P. Odvisno, če se je zgodilo kaj res težavnega. In ko imam vsega dovolj ter si dovolim za krajši čas smilit sama sebi, se včasih postavim pred ogledalo in si rečem: pa kaj sploh delaš tu, pa kaj sploh pomeni življenje. Pa kaj potem, če nas zmanjka, saj potem se itak nič ne zavedamo in je ljubi mir.. :-X. Ampaaaak, to je na srečo res redko. Sem tudi zelo intuitivna in senzibilna. Včasih je v meni nemir, kot da moram kaj storiti... Tisti občutek me še najbolj moti, ker ga ne znam opredelit. Dostikrat gre tudi za moje najbližje, ki bi jim želela pomagat, pa niti nimam možnosti, niti ni dobro, ker je to njihova izkušnja in pot. Ali ker sem  nekaj obljubila, to pa res poskusim izpolnit, potem pa v sebi meljem, kako bom uskladila z drugimi obveznostmi, kje bom našla sredstva, da to naredim, kako se bom organizirala... So dnevi, ko rečem sama sebi, danes se mi nič ne ljubi. In so dnevi, ko se pogledam v ogledalo in čutim, da sem vesela, da prekipevam od energije in da bom obrnila še toliko vsega. Rada se šalim, imam rada domiselne iskrive šale in drobne nagajivosti. Še najraje pa sem v naravi, kjer vseh teh vprašanj ni, narava samo JE. Takrat tudi jaz samo SEM in se prepuščam temu občutku. 

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #68 on: August 28, 2013, 07:43:06 PM »
Kdo sem ...

Stopim pred ogledalo in pogledam vanj.
Sem mlada ženska - vedno sem se (že v zgodnjih najstniških letih) počutila bolj kot ženska kot dekle.
Čeprav je moj videz trenutno zelo svoboden, mladosten. Bolj sem spočita kot pred kratkim, zato se mi koža in lasje lepo svetijo. Obožujem svojo naravno barvo las, ki vleče malo na oranžno. Sicer potrebujem striženje (sem naročena čez dva dni), ampak všeč mi je moja "sidecut" pričeska (kratke laske redno strižem sama). Malo nenavadna, drzna, mladostna - taka, kot sem jaz sama. Oba z možem izgledava tako - kot zaljubljena najstnika.  :laugh:
Če se oddaljim, da zagledam celo svoje telo, sem ponosna. Izgledam dobro, moje telo je zdravo in močno. Saj delam na tem.
Telo je orodje, s katerim duša izpolnjuje, kar ima za izpolnit na fizičnem svetu ... Kdo ve, ali je tako ali pa smo samo razumske živali z enkratnim življenjem na Zemlji. Tega ne bomo mogoče nikoli izvedeli ... Ali pa ... Oboje je OK.
Gremo globlje, v osebnost.
Sem pestra oseba - v sebi najdem vse. Raznolikost, univerzalnost. Narava me je obdarila z izjemnim intelektom, življenje me je zdresiralo v pošteno, odgovorno, disciplinirano osebo. Kljub svojim letom v sebi nosim toliko modrosti, ki jo marsikdo ne nabere v celem, dolgem življenju. Vse pa začini moja najbolj intimna notranjost, ki jo poznajo samo moji najbližji. To je velika sreča, saj tako takoj vidim, kdo je moja sorodna duša in kdo me bo poznal le bežno, površinsko.
Zavedam se svoje vrednosti. Poznam se in vem, kje so moje prednosti in kje se moram še izpiliti.
Sem resna in zabavna, sem nežna in močna. Sem bela in črna. In vse te svoje obraze sprejemam, ko nastopijo. Vse mine - dobro in slabo - zato uživam vsak trenutek, ker je takrat točno takšen, kot mora biti. Vse mora biti v ravnovesju, zato se moramo in odsmejati in žalovati.

Bi še pisala, ampak grem pa pečt pizze ...  :P
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #69 on: August 29, 2013, 08:49:20 AM »
Res je, vama Saša in Lisa je dalo malo vetra in vpogleda v svoj Kiron, pa astrološke hiše, hkrati pa spodbuda, da sta mogoče odkrili še kakšen utrinek več v spoznavanju svojih lastnosti.

Jz nas pa izzovem, da v par stavkih povemo, kaj vidimo, ko se zazremo v ogledalo z vprašanjem: kdo sem?

Večina dni, ko se postavim v ogledalo, ne razmišljam o sebi  :P. Na hitro ošinem obraz, če je že cajt, da uredim obrvi, pa če so kakšne spremembe na koži, na hitro se ocenim, če zgledam solidno za odhod med ljudi, če je treba samo kremico namazat, ali pa namazat in še malo potapljat z rokami, da poskušam pregnati z obraza utrujenost, občasno jutranje zatečen obraz, ki rabi malo drenaže ;).
So tudi dnevi, ko sem na dnu in takrat ne pomaga nobeno prepričevanje: misli pozitivno  :P. Odvisno, če se je zgodilo kaj res težavnega. In ko imam vsega dovolj ter si dovolim za krajši čas smilit sama sebi, se včasih postavim pred ogledalo in si rečem: pa kaj sploh delaš tu, pa kaj sploh pomeni življenje. Pa kaj potem, če nas zmanjka, saj potem se itak nič ne zavedamo in je ljubi mir.. :-X. Ampaaaak, to je na srečo res redko. Sem tudi zelo intuitivna in senzibilna. Včasih je v meni nemir, kot da moram kaj storiti... Tisti občutek me še najbolj moti, ker ga ne znam opredelit. Dostikrat gre tudi za moje najbližje, ki bi jim želela pomagat, pa niti nimam možnosti, niti ni dobro, ker je to njihova izkušnja in pot. Ali ker sem  nekaj obljubila, to pa res poskusim izpolnit, potem pa v sebi meljem, kako bom uskladila z drugimi obveznostmi, kje bom našla sredstva, da to naredim, kako se bom organizirala... So dnevi, ko rečem sama sebi, danes se mi nič ne ljubi. In so dnevi, ko se pogledam v ogledalo in čutim, da sem vesela, da prekipevam od energije in da bom obrnila še toliko vsega. Rada se šalim, imam rada domiselne iskrive šale in drobne nagajivosti. Še najraje pa sem v naravi, kjer vseh teh vprašanj ni, narava samo JE. Takrat tudi jaz samo SEM in se prepuščam temu občutku. 

Rena, super si tole temo začela in se zelo dobro opisala. Poglej tvojo uro oddaje posta ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #70 on: August 29, 2013, 08:59:17 AM »
Maja in Rena hvala za vajin opis in spodbudo nam vsem ostalim, da se spravimo še ostale forumovke in ostali forumovci malo opisati sebe, da se še po tej plati bolje predstavimo in spoznamo.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #71 on: August 29, 2013, 10:29:56 AM »
No dejte  ;D. Saj ne toliko zaradi nas, ampak če skušaš sebe predstavit v nekaj stavkih, kaj lahko najprej poveš?

Kako smo zanimivi. Na primer Maja z veliko samozavestjo, ki je sama nisem imela na pretek. Čestitke za tvojo disciplino na področju telesa, no pa tudi sicer veš, kako in kaj  ;) Sama sem pa z leti veliko predelala in se sprejemam (vsaj po večini  ;) ).

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #72 on: August 29, 2013, 11:26:14 AM »
Bom napisala doma, bo lažje  ;D
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #73 on: August 29, 2013, 12:00:15 PM »
Držala sem se pravila, da hvali tisto, kar je tega vredno.
Včasih sem bila zelo nesamozavestna, zdaj imam mnogo razlogov za nasprotno počutje.
9ZK 656

Offline cristallyne

• Uporabnik
  • **
« Reply #74 on: August 29, 2013, 04:16:13 PM »
Super tema :)
Kdo sem..je vprašanje ki me že spremlja celo vrsto let. Kaj delam tu, zakaj sem se rodila v tej družini, tu ni prostora zame, ker imam pač polno sovražnikov okoli, zakaj enostavno nisem nekdo drug..s temi mislimi sem se ukvarjala celo srednjo šolo, pa potem na faxu, itd..danes že vem kdo sem..vendar a si upam biti to kar sem? Tako lahko, ampak tako težko.
Sem oseba mnogih talentov. Na te talente sem ponosna. Po duši sem intuitivna, duhovna, občutljiva, v nenehnem iskanju varnosti in bližine, sem razumevajoča in zelo kreativna. Imam naravni talent za risanje, petje, za inštrumente..te talenti mi dajejo občutek vrednosti in izpopolnjenosti. Življenje me nenehno uči naj se posvečam tistemu kar me zares veseli in s tistim s čimer bom našla notranji mir. Ampak prijet za to je tako težko..bojim se delat npr. kot prostovoljka-ampak vem da bi me to osrečilo, lahko bi šla na jogo, se bolj posvečala meditaciji..ampak na koncu raje skomignem z rameni in se raje odločim za adrenalin (+kortizol :-\)
Vse kar delam, delam na 200% ali pa na 0%. Povprečje me nikoli ni zanimalo. Šport, akcija, vztrajnost, popolna predanost. Sem naravni genetik za šport. Izjemno hitro dosegam rezultate. V moči, v hitrih športih ali pa pri teku lahko premagam tudi moške. Za šport sem izredno disciplinirana. Padem pač v nek trans in pri tem pa pozabim enostavno za čas. Po eni strani sem vesela da še živim doma, da me vsaj nekdo bremza. Sposobna sem se učiti cele dneve in noči in izpeljati vse do perfekcije.

Dostim ljudem okoli mene grem v nos. Sem vedno urejena, moderno in elegantno oblečena, nosim tudi 12cm pete, 6 tupervarjev v službo s hrano-vse imam naštudirano .Sem tarča obrekovanj, nevoščljivosti,posmehovanja pa tudi kraje..hrana, obleke..tudi če stane samo 2 evra. To me boli..zares. Ker ljudje ne vidijo kdo sem, v pogovoru me ne gledajo v oči.. ampak le postavo in obleke. Kaj treniram, kaj jem da sem taka, kaj imam novo na sebi..  :-X in..vse bi ble take..Tudi žal kolegice, ki jih ni veliko. Potem pa pač jok, depresija, tlačenje čustev in posledično slabo zdravje, samota, izoliranost, beg iz realnosti..kamorkoli, tja kjer najdem (žal navidezni) mir. Ljudje so le zrcalo nas samih,jap..in tisto kar jim ni všeč na meni, meni ni všeč na sebi..in ja, kaj vidim..obleke, šport, kreganje sama s sabo..in mogoče.. način življenja in pogled ki ga furam ni pravi in je pravi samo en korak nazaj pa v drugo smer :) tako simpl, a hkrati težko je npr. tekat počasi in opazovati npr.listje ki počasi že odpada iz dreves ;)