Author Topic: Crowleyev tarot  (Read 31421 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Crowleyev tarot
« Reply #30 on: November 30, 2007, 08:07:43 PM »
Tar_Mar,

svetuješ kakšno dobro literaturo za spoznavanje tarot kart? Kakšno je tvoje mnenje o Priročniku za tarot od Angeles Arrien?

pozdravček, Taja

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #31 on: December 01, 2007, 04:41:05 PM »
trdo delo v praksi, a ne? Učenje skozi izkušnje..enako kot pri astrologiji, kjer se skozi prakso, resnične življ. zgodbe naučiš še marsikaj drugega, kar ni zapisano ( ali je celo drugače zapisano ) v teoriji...pa še razvijanje intuicije itd...

pozdravček, Taja

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #32 on: December 01, 2007, 05:18:24 PM »
... sklepam, da se ravno zaradi tarotove " vseprisotnosti" v njem skriva toliko simbolov, arhetipov različnih kultur in civilizacij.... Tar_Mar, ti se že zelo dolgo ukvarjaš s tarotom - si imel dobrega učitelja, nekoga na katerega si se lahko obrnil z vprašanjem, nasvetom  ali si samouk?

danes v tem materialističnem svetu -odtujenem ob bistva človeške duše - pa itak nič ne šteje , kar ni znastveno utemljeno...tudi jaz se ne zmenim za to - vsak si izbere svojo pot..če potrebuješ, da ti kopica znastvenikov preko vzorčenja, statistik, študij primerov itd... mora dokazati , da nekaj drži..potem sledi to...če pa poslušaš svoj občutek, svoj glas duše pa lahko greš tudi po drugi poti... na koncu koncev si sam s seboj in sam pri sebi veš/ali pa tudi ne veš, kaj je zate prav, Mar ne? Odgovornost in posledice nosi vsak sam.Če bi kateri od nas povedal kakšnemu " strokovnjaku ", ki dela v znanosti, ki je danes priznana, bi itak dobil kup diagnoz... vsak izbira svoje...

pozdravček, Taja

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #33 on: December 04, 2007, 09:12:12 PM »
.... Tar_Mar, ti se že zelo dolgo ukvarjaš s tarotom - si imel dobrega učitelja, nekoga na katerega si se lahko obrnil z vprašanjem, nasvetom  ali si samouk?

Tarot proučujem, če cca 25 let ali več.

Tar_Mar

to sem že vedela, ker sva o tem že govorila - ali se od začetka učiš sam?

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #34 on: December 05, 2007, 11:22:54 AM »

to sem že vedela, ker sva o tem že govorila - ali se od začetka učiš sam?

V tarot sem prišel slučajno pač sem pričel zbirat karte in štuidirat in brat vse v zvezi s tarotom. Z leti se tega nabere. Imam pa občutek po vseh teh letih, da moram še veliko narediti.

:)

Tar_Mar
[/quote]

ja, učenje se nikoli ne konča  ;D

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #35 on: December 06, 2007, 07:01:25 PM »
po vsem znanju,ki si si ga nabral, samoučno predvsem, kaj bi še dodal jim, kaj bi še novega naredil na njih, idejno in zogodovinsko kaj popravil?
let it be

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #36 on: December 14, 2007, 11:28:18 PM »
Pa jih le imam.
Thoth Tarot. Teh 78 poslikav se trenutno samo obcudujem. Tako tezke delujejo, da mi vlivajo kar straho - spostovanje.
Obstaja kaksna knjiga za zacetnike?
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #37 on: December 15, 2007, 07:34:55 PM »
Pa jih le imam.
Thoth Tarot. Teh 78 poslikav se trenutno samo obcudujem. Tako tezke delujejo, da mi vlivajo kar straho - spostovanje.

Obstaja.

Jaz. ;) ;D :-*

Tar_Mar

;D Tar_Mar, jaz sem pa vedno verjela, da si človek od mesa in krvi.  ;D

Offline Popotnik

• Novinec
  • *
« Reply #38 on: January 18, 2008, 09:58:58 AM »
Pa jih le imam.
Živjo, Azra!

Mi zaupaš, kje si jih nabavila? Tudi sam se namreč že nekaj časa mučim in jih iščem, pa sem do zdaj našel le mali deck, pa še ta je italijanski...  :-\

Hvala! :)
Share A Dream... Visit DreamScape.   Natalna    Progresivna

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #39 on: January 22, 2008, 10:28:13 PM »
Pa jih le imam.
Živjo, Azra!

Mi zaupaš, kje si jih nabavila? Tudi sam se namreč že nekaj časa mučim in jih iščem, pa sem do zdaj našel le mali deck, pa še ta je italijanski...  :-\

Jaz sem jih narocila kar iz spleta, a se zal ne spomnim vec naslova.  :-\
Je pa se tukaj nekaj:

http://www.art-aurum.si/index.php?stran=galerija_ezoterika

Ne vem od kod si ... V Mb jih nekaj casa niso imeli, na internetu pa sem videla, da jih imajo v marsikateri Lj knjigarni, npr.:
knjigarni Behemot na židovski stezi 3 v Lj ...
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #40 on: January 23, 2008, 12:16:06 AM »
Pa jih le imam.
Živjo, Azra!

Jaz sem jih narocila kar iz spleta, a se zal ne spomnim vec naslova.  :-\
Je pa se tukaj nekaj:

http://www.art-aurum.si/index.php?stran=galerija_ezoterika

Ne vem od kod si ... V Mb jih nekaj casa niso imeli, na internetu pa sem videla, da jih imajo v marsikateri Lj knjigarni, npr.:
knjigarni Behemot na židovski stezi 3 v Lj ...

dragi popotnik...problem rešen...tu imaš link, kjer boš lahko naročil karte  ;)  :D
pozdravček, Taja

http://animaangeli.si/cgi-bin/stran.pl?id=&st_strani=&izris=&templ=1&trgKaj=sezArt&trgSkupina=karte&odmik=0&izrisTrg=trgArt&st_skupine=-1

Offline Popotnik

• Novinec
  • *
« Reply #41 on: January 23, 2008, 08:24:58 AM »
Saj ne morem verjet!!  :o

Dami, najlepša hvala za vajino pomoč.  :-* ;D
Share A Dream... Visit DreamScape.   Natalna    Progresivna

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #42 on: January 23, 2008, 08:38:26 AM »
malenkost  :D

Offline Valerija

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #43 on: February 13, 2008, 11:27:21 AM »
Pozdravljeni :)

Tudi jaz sem pred kratkim kupla komplet Crowleyevih tarot kart. Enostavno so me v izložbi potegnile k sebi. Sem hodla okrog njih, dokler jih pač enostavno nisem dobla v roke. Takoj doma sem jih obrnila na glavo :) Res so nekaj posebnega :) Potem si še sposodim priročnik od Angeles Arrien. Sem čisto zasvojena :) Sem si rekla, da najprej preštudrram knjigico in šele nato probam s kartami. Ampak predvčerajšnim sem sestri potegnila karto iz tega kompleta---se nekak nisem mogla zadržat :D No, jaz začnem čisto po svoje razlagati karto--gledam simbole in kar pravim prvo kar mi pade na pamet. Sestra je rekla, da sem ji prav povedla 8)
Zdaj pa me zanima, ali je pomembno upoštevat simbole tako kot so razloženi v knjigah ali je pa možno čisto po intuiciji razlagat?
Nočem delat narobe, zato bom hvaležna za vsaki nasvet :)

Uživajte ;)

Offline klarus

• Mojster
« Reply #44 on: February 13, 2008, 02:10:17 PM »
njegovih kart še nisem vidla v živo...sem pa ene par vidla na netu..niso slabe..na prvi pogled..barve in to....ampak imajo v sebi nekaj, kar me moti ..en pridih temačnosti, ki mi ni všeč ::)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822