Author Topic: FENG SHUI  (Read 154386 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Re: FENG SHUI
« Reply #15 on: November 19, 2007, 09:21:16 AM »
Bravo Tea,

zelo zanimivo si to obrazložila. Sem si izračunala KUA, pa imam vprašanje:
pri meni ni nobenega ostanka, 9:9=1, a je potem to moje število enostavno kar 1 ali kaj drugega?

Pa kje najdeš kaj to pomeni.
Hvala.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #16 on: November 19, 2007, 10:36:04 AM »
Tea.  Moje čestitke, saj vidim, da se lotevaš novega področja.  Nekoč sem govoril z Mirzo. www.mirza.si in ravno o tem kar sprašuješ ti, torej o dvojnih merilih ali dvojnih podatkih, je govoril tudi on. Med drugim pravi, da se je treba držati enega mojstra in povzemat po njem, ker drugače resnično nastanejo nasprotja. 
Bržkone se tudi pri FS dela križpotje, enako kot pri numerologiji, saj le teh je veliko, nihče ne ve katera je točna, skoraj vse pa imajo isto osnovo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #17 on: November 19, 2007, 10:58:43 AM »
Hvala Andres. Sem se odločila osvojiti veščine Feng shuia.  :D Pri tem pa upam, da bo kakšen znalec kaj napisal in me poskušal kam usmeriti.

Za začetek torej:

KUA števila:
zahodna števila: JIN - /prst/ 2,5,8; /kovina/ 6, 7
vzhodna števila: JANG /les/ 3,4; /ogenj/ 9

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Darja

• Uporabnik
  • **
  • Bodi to kar si
« Reply #18 on: November 19, 2007, 11:12:16 AM »
Tea.  Moje čestitke, saj vidim, da se lotevaš novega področja.  Nekoč sem govoril z Mirzo. www.mirza.si in ravno o tem kar sprašuješ ti, torej o dvojnih merilih ali dvojnih podatkih, je govoril tudi on. Med drugim pravi, da se je treba držati enega mojstra in povzemat po njem, ker drugače resnično nastanejo nasprotja. 
Bržkone se tudi pri FS dela križpotje, enako kot pri numerologiji, saj le teh je veliko, nihče ne ve katera je točna, skoraj vse pa imajo isto osnovo.

Andres

Andres...morda pa Mirza povabiš in kaj napiše :)

Lp,Darja

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #19 on: November 19, 2007, 11:27:12 AM »

Pri FS se upošteva bolj zemeljski del osebe, ki upošteva, da se energija giblje drugače v ženskem in drugače v moškem telesu. Moška energija je enaka energiji let torej v tem času se giblj navzdol, ženska pa navzgor. Je ena zanimiva tabelca ki nam omogoča na nek način to tudi videti:

Ming Gua
Year   Annual Star   Male   Female
2000   9                 9            6
2001   8                 8            7
2002   7                 7          8
2003   6                 6            9
2004   5                 5            1
2005   4                 4            2
2006   3                 3            3
2007   2                 2            4
2008   1                 1            5
2009   9                 9            6

Vidimo, da so DZK števila za moške enaka gua številu, za ženske pa drugačna, ker se energijska spirala giblje drugače. Prevoj energije se dogaja v letu tri in ti ljudje imajo isto število ne glede na spol.

FS se ukvarja z okoljem v katerem človek živi in ima malo drugačen pristop kot DZK, ki je v bistvu del FS poiskuša pa dojeti človeka v njegovem širšem pomenu tudi v tistem delu, ki je nespremenjliv.

Še na eno stvar bi rada usmerila pozornost. DZK upošteva energijo pet, ki je najbolj celovita, ker v sabi vsebuje več komponent. FS jo avtomatsko deli na energijo 2 in 8 in tu se različni autorji različno odločajo. U bistvu je bela prest osem bolj moška torej jang in črna prst 2 bolj ženska torej jin, če gledamo samo odnos med njima.  Pri tem pa so različna merila, kaj je tisto kar vpliva, da se ta transformacija zgodi. Zakaj eni upoštevajo, da je osmica ženska, pa do sedaj nisem uspela dojeti. Mogoče Vojko pride kaj naokoli in nam o tem kaj pove.

lp. M

...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #20 on: November 19, 2007, 11:39:45 AM »

Andres...morda pa Mirza povabiš in kaj napiše :)

Lp,Darja

Darja. Lahko bi ga, res.  Kot vem za Spletni simbol ve, vendar je nanj bržkone pozabil, saj že precej časa nisva bila v stiku.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #21 on: November 19, 2007, 11:49:20 AM »
Mavrica hvala

Zelo verjetno se bomo odločili za gradnjo. Rada bi, da bi bila hiška zgrajena po FS principu. Ko nekako gledam zdaj ta magični kvadrat, mi je nekako jasno:

Voda 1 : pot, kariera, služba in nov začetek - SEVER - torej zelo verjetno naj bi tam stal vhod v stanovanje?  Ali bi bilo primerno tudi stopnišče?
« Last Edit: November 19, 2007, 11:51:31 AM by Tea »
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #22 on: November 19, 2007, 12:07:30 PM »
Sever je predel vode,

barva modra in črna;

simbolizira našo pot; priložnosti; posel...

Voda simbolizira našo življenjsko pot; naše gibanje čez življenje;
pretok naše življenjske moči skozi nas...

Severno področje je velikokrat imenovano kar POTOVANJE,
potovanje skozi življenje, skozi izzive in sreče...
Ali smo resnično izpolnjeni in srečni,
ali pač hodimo v službo in se prebijamo skozi dneve...

Povezano je z našo močjo volje ter odločnostjo,
če je kakorkoli blokirano, ali celo manjka v strukturi bivališča,
se težko postavite na svojo pot; zadeve težje stečejo...

Pomaga modra barva, vse kar spominja na vodo,
a opozorim naj, da naj bo to tekoča voda;
tudi če obesite sliko, je dovolj;
a s sliko prelepega jezera, ki je pri miru, si ne naredite usluge - ta voda je pri miru... ne valovi...
Primerni so čudoviti prizori slapov, tekočih potočkov in podobno.

Lahko tudi mala fontanica, kateri menjujte vodo vsakodnevno ter naj voda teče; ko zmanjka baterij, jih čimprej zamenjajte... Naj ne čaka en mesec na nov pogon... V tem primeru fontano raje za ta čas umaknite.

Primerne so valovite oblike, ki spominjajo na vodo;
naj naveden primer: zavese, z vodoravnimi črtami; v modrih odtenkih;
ko se naberejo... ali čutite kot valovanje vode?

Ni pa primerna rdeča barva, ne pokončnih črt;
nič povezanega z ognjem ali lesom ni dobrodošlo v tem predelu.
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #23 on: November 20, 2007, 02:12:13 AM »
Dobro gre tebi novo poglavje učenja. Temu je bržkone pripomogel R Mars. Ni res?  Mimogrede. Kot vem se ta voda za denar, uspeh ipd glede na leto tudi premika.  Lani je bilo menim na JZ. Letos sem fontano kar v center prestavil.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #24 on: November 20, 2007, 10:49:58 AM »
Bravo Tea! Ti si se pa res poglobila in še nam prinesla lep delček svojih spoznanj.

Sama sem, ko sem se preselila prosila Mirzo, da mi je dal nekaj nasvetov glede opreme in je on med ostalim ugotovil, da blok sicer ima dobro lego, so pa arhitekti naredili napako, ko so vhod dali na severno stran. Zadevo sem pol rešila tako, da sem poiskusila ozavestiti, da je pravi vhod energije v moje stanovanje skozi balkon, ki gleda proti jugu in od tam prihaja svetloba in je tudi največkrat odprto...

Na severu bi morala biti želva torej zaščita...bolj pa čitam tele stvari bolj spoznavam kako je vse relativno. Še tako dobro postavljena hiša na nek način spremeni svoje karakteristike glede na ljudi, ki v njej prebivajo, pa ne nazadnje se tudi energija spreminja mesečno letno devetletno, sploh pa so za hiše pomembne dvajsetletne spremembe.

Sama sebi sem pa rekla, da bom v primeru ponovne selitve , sploh če bi se odločila še enkrat graditi dala narediti izmere dobremu mojstru FS, ki bi upošteval vse elemente v danem trenutku. Obetavno se mi zdi, da se danes vse več študentov arhitekture zanima za FS in tradicionalno gradnj nasploh, kar obeta da bodo vsaj v osnovi hiše dobro postavljene.

lp. M

...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #25 on: November 20, 2007, 04:44:53 PM »
Hvala za tole Mavrica.  :)

Torej v predel vode nikakor vhod. Bi mi namignila v kateri del kopalnico in v kateri naj dam vhod.
www.Astro-Star.net

Offline Vojko

• Novinec
  • *
    • Devetzvezdni KI
Decembrski predvid
« Reply #26 on: November 20, 2007, 07:16:20 PM »

Hojla prijatelji

Vidim, da je tukaj velika aktivnost. Me zelo veseli.

Svoj čas namenjam izobraževanju in skušam izboljšati svoje delovanje tako vsebinsko kot tudi 'taktično'.

No, decembrski predvid še ni na voljo. Če pa se kje kaj vidi, naj mi prosim sporoči, da pogledam.

Lep pozdrav, Vojko
Vojko J Kalan   9KI:  6 2 9
vojko@9zvezd.com
+386 40 691 006
http://9zvezd.com
http://9ki.org
http://slo-biz.com

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Decembrski predvid
« Reply #27 on: November 20, 2007, 08:05:19 PM »

Hojla prijatelji

Svoj čas namenjam izobraževanju in skušam izboljšati svoje delovanje tako vsebinsko kot tudi 'taktično'.

No, decembrski predvid še ni na voljo. Če pa se kje kaj vidi, naj mi prosim sporoči, da pogledam.

Lep pozdrav, Vojko

Hoj

Ja čakali smo da zalaufaš forum Vojko .... pa nas je želja po znanju prehitela in se tu nekaj matramo  ;D
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
Re: Decembrski predvid
« Reply #28 on: November 21, 2007, 10:20:30 AM »

Hojla prijatelji

Lep pozdrav, Vojko

Hoj

Ja čakali smo da zalaufaš forum Vojko .... pa nas je želja po znanju prehitela in se tu nekaj matramo  ;D

...in glej prav sedaj poveš, da se še dodatno izobražuješ prav na tem področju...super...upam, da še nam poveš kako zanimivo podrobnost iz tega zanimivega vedenja.

...recimo ali nam lahko malo pojasniš to da različni avtorji različno pretvarjajo petico glede na spol? O tem sva se enkrat že pogovarjala, pa se mi zdi da tu ne gre samo za napako, namerno ali slučajno, temveč še za kaj več.

lp. M

DZK število - 656

Offline Vojko

• Novinec
  • *
    • Devetzvezdni KI
« Reply #29 on: November 21, 2007, 02:12:52 PM »
Andres, vem da ti ta moj post spet ne bo po godu, ampak moram ga napisati..

Zakaj ne izpustiš sovraštva iz svojega srca? Oprosti svoji ženi, ne glede na to kako zelo močno te je prizadela. Poskusi razumeti, da vsak človek odreagira v neki situaciji kakor najbolje ve in zna. Tako je tudi ona. Tako tudi ti. Energija sledi misli, energija odgovarja z energijo. Tako si nehote ali hote še vedno drug drugemu pošiljata udarce, negativno energijo.
Daj, poskusi jih namesto tega zavestno v mislih pošiljati ljubezen. Na nek način jo bo slej ko prej zaznala, od tebe ne več prejemala negative in tako se bo umirila. S tem bodo našli svoj mir tudi vajini otroci, ki imajo oba neznansko radi, zdaj pa se verjetno počutita kot med dvema mlinskima kamnoma. Najdi božanskost tudi v njej.

Odlično Amfitrita

Andres

V mojem zornem koti si zame pomemben človek. Prav zato pritrjujem Amfitriti in
če si želiš izboljšati odnos s svetom te vprašam (Vprašanje je le zate, tako je odgovor meni odveč).

Kaj meniš: Komu koristi tvoje dojemanje tvojega odnosa z ženo? Na kakšen način?

Lep pozdrav, Vojko
Vojko J Kalan   9KI:  6 2 9
vojko@9zvezd.com
+386 40 691 006
http://9zvezd.com
http://9ki.org
http://slo-biz.com