Author Topic: FENG SHUI  (Read 154327 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
Re: FENG SHUI
« Reply #45 on: November 25, 2007, 10:41:25 AM »
No, pristavim še jaz moj lonček, če se me ravno omenja. ;) Sem do sedaj le brala ta del in razmišljala in na netu iskala. Jaz živim v garsonjeri, tako da ne morem praktično skoraj nič spreminjati. Vhod je na S, ....joj, bom raje narisala in dodala link. :D

http://shrani.si/?1W/1N/5scayN8/stanovanje.jpg

Še par razlag:
- v kopalnici je zraven tuša pralni stroj. Tisti dve okrogli stvari sta WC (bliže vrat) in umivalnik      (nad umivalnikom je ogledalo).
- v kuhinji sta v kuhinjskem predelu tisti dve okrogli stvari pomivalno korito, takoj zraven je pa kuhalna plošča (druge možnosti ni bilo in tudi ne morem sedaj spreminjat)
- eno ogledalo je še v predsobi nasproti omar (torej pravokotno na vhodna vrata)
- okno je na južni strani
« Last Edit: November 25, 2007, 11:31:44 AM by pikica »
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #46 on: November 25, 2007, 11:13:17 AM »
Tudi jaz bi nekaj vprasala: Ogledalo

Nekje sem brala, da po Feng Shui-ju ogledala ne smejo viseti ob vhodnih vratih, ker se prekine oz. preusmeri tok energije. Kaj vi mislite o tem? Imam eno veliko ogledalo, ki je malce poceno na robu in sem ga mislila obesit pri vhodnih vratih, da se lahko se cel pogledas predno gres ven (bi ga dala odrezat in v okvir). Sedaj pa ravno zaradi Feng Shui-ja oklevam. Vse ostalo ni po njegovih nacelih, ampak ce ogledalo na tistem mestu ni primerno, ga ne bi dala tja. 

A mi lahko pomagate? ::)

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #47 on: November 25, 2007, 02:11:13 PM »
Feng shui po mojem mnenju blazno drži. Sem se nekaj časa ubadala z našim stanovanjem, pa sem se vdala, ker je vsa literatura pisana bolj ali manj za hiše.
Naprimer: Naše stanovanje je nepravilne oblike. Po nasvetu v knjigi, se to popravi tako, da nadomestiš manjkajoči del z vrtno laterno ali nekaj takega. Pri meni to čisto odpade, ker živim v 7. nadstropju bloka... Tudi kakšno pretirano menjavanje prostorov ne pride v poštev.
Torej ali obstaja kakšna literatura v smislu Feng shui za lastnike stanovanj, ki nimajo možnosti selitve? Bi z veseljem (kolikor je pač možno) predelala stanovanje.
lp
T.

Obstaja

http://www.masteryacademy.com

Tu najdeš knjigo FS za lastnike stanovanj.

Knjigo priporočam tistim, ki so dali čez že nekaj FS izobraževanja ali pa se že nekaj let ukvarjajo z njim.

Lep pozdrav, Vojko
To pa jaz žal nisem. Feng shui poznam bolj kot ne bežno, kolikor sem uspela prebrat po internetu, enkrat (že leta nazaj) mi je uspelo prebrat neko knjigo, pa se po njej nisem najbolje znašla. Predvsem je opisovala iskanje primerne okacije za postavitev hiše, gradnjo, popravke že zgrajenih hiš... Nič kaj dosti o notranjosti, stanovanjih, praktičnih rešitev,... Ugotovila sem le nekaj napak, ki jih stanovanje ima, pa jih ne znam popravit (oziroma določenih tudi fizično ne morem).
Si bo treba vzet čas, se poglobit v zadevo ali pa eno profesionalno pomoč poiskat  ;)
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #48 on: November 27, 2007, 08:23:47 AM »
Včeraj sva malo zašla in se po Opaiji vozila. Zanimivo je, da je ogromno hiš grajenih po FS ju. Levčki pred vhodom pa lepo razporejena svetila. Kr zanimivo in vredno opazovanja.
Theta Practitioner™

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #49 on: December 03, 2007, 06:59:28 PM »

Nekje sem brala, da po Feng Shui-ju ogledala ne smejo viseti ob vhodnih vratih, ker se prekine oz. preusmeri tok energije. Kaj vi mislite o tem? Imam eno veliko ogledalo, ki je malce poceno na robu in sem ga mislila obesit pri vhodnih vratih, da se lahko se cel pogledas predno gres ven (bi ga dala odrezat in v okvir). Sedaj pa ravno zaradi Feng Shui-ja oklevam. Vse ostalo ni po njegovih nacelih, ampak ce ogledalo na tistem mestu ni primerno, ga ne bi dala tja. 

Koliko sem do sedaj prečitala so ogledala dobro zdravilo za manjkajoče dele, treba pa je paziti da so cela...ne samo da ne smejo biti poškodovana, temveč tudi prerezana ne smejo biti - to prinaša razdvojenost - danes moraš biti prav" umetnik" da najdeš ogledalo za kopalnico ki to ni. Postaviti ga je treba tako, da ne gleda naravnost v smeri vhodnih vrat, pa tudi vsa ostala vrata in okna naj nebi bila nasproti...torej naj gleda v steno...pa še cela teorija je o tem kaj se sme videti v njem in kaj ne.

Torej če ga misliš dati na steno ob vhodu načeloma ni nič narobe, preveri samo če kaka druga vrata niso točno nasproti...

lp. M
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #50 on: December 03, 2007, 08:54:26 PM »
Mavrica, hvala!

Ravno v tem je problem, na ta mali prostor gledajo 4 vrata in edina prosta stena bi bila nasproti enih vrat. Se bom morala spomnit drugo primerno lokacijo :(

Zanimivo pa je tole: imela sem cimro, ki je bila iz Kitajske. Posteljo je prestavila, tako da ni bila nasproti vrat, ogledalo pa je dala tako da ni bilo nasproti postelje- ces, da bi lahko ponoci videla sebe kot duha. (nekaj v tem stilu)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #51 on: December 04, 2007, 07:51:25 AM »

Koliko sem do sedaj prečitala so ogledala dobro zdravilo za manjkajoče dele, treba pa je paziti da so cela...ne samo da ne smejo biti poškodovana, temveč tudi prerezana ne smejo biti - to prinaša razdvojenost - danes moraš biti prav" umetnik" da najdeš ogledalo za kopalnico ki to ni. Postaviti ga je treba tako, da ne gleda naravnost v smeri vhodnih vrat, pa tudi vsa ostala vrata in okna naj nebi bila nasproti...torej naj gleda v steno...pa še cela teorija je o tem kaj se sme videti v njem in kaj ne.

Torej če ga misliš dati na steno ob vhodu načeloma ni nič narobe, preveri samo če kaka druga vrata niso točno nasproti...

lp. M

Hvala za tole Mavrica.  :D Nič ne bi imela proti, če bi nas še o čem poučila  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #52 on: December 04, 2007, 07:53:12 AM »
Mavrica, hvala!

Ravno v tem je problem, na ta mali prostor gledajo 4 vrata in edina prosta stena bi bila nasproti enih vrat. Se bom morala spomnit drugo primerno lokacijo :(

Zanimivo pa je tole: imela sem cimro, ki je bila iz Kitajske. Posteljo je prestavila, tako da ni bila nasproti vrat, ogledalo pa je dala tako da ni bilo nasproti postelje- ces, da bi lahko ponoci videla sebe kot duha. (nekaj v tem stilu)

Pa ne samo ogledala. Odsevne površine so tudi okna brez zaves, ko zvečer prižgemo luči, pa tudi TV ekran, ali pa navadno steklo, če je kje v temnejšem kotu. Na to dostikrat pozabljamo.
www.Astro-Star.net

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #53 on: December 04, 2007, 08:25:48 AM »
Dosti lažje jim je bilo včasih, ko ni bilo ne TV pa ne velikih ogledal, pa okna so imeli čisto majhna, luči ni bilo, sveče za nujne primere. Ko je bilo tema so šli spat, pa problemov z nataliteto ni bilo... ;D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #54 on: December 04, 2007, 04:21:54 PM »
Seveda. Stara arhitektura, še posebno pa Plečnik .... to je čisti FS

Danes pa gledam moderna skropucala, ki onesnažujejo okolje
www.Astro-Star.net

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #55 on: December 04, 2007, 09:12:57 PM »
Mavrica, hvala!

Pa ne samo ogledala. Odsevne površine so tudi okna brez zaves, ko zvečer prižgemo luči, pa tudi TV ekran, ali pa navadno steklo, če je kje v temnejšem kotu. Na to dostikrat pozabljamo.

In kaj naj sedaj s tem ogledalom? Ce ga vrzem stran, bom imela pa nesreco 7 let :o

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #56 on: December 04, 2007, 09:22:14 PM »
Podari ga muzeju ogledal.

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #57 on: December 04, 2007, 09:24:19 PM »
Kje pa je? Sicer je samo pravokotno odrezan kos, ki so ga delavci, ko so ga premikali malo razbili :(

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #58 on: December 04, 2007, 09:27:41 PM »
Kje pa je? Sicer je samo pravokotno odrezan kos, ki so ga delavci, ko so ga premikali malo razbili :(

Mislim da ga sploh še ni, ampak ne dovoli da te taka malenkost ovira, saj ga vedno lahko ustanoviš če ga rabiš, a ne?  :o

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #59 on: December 04, 2007, 09:31:10 PM »
Ne ustavilo me ne bo, samo rada bi ga postavila tako kot je prav. V spalnici sem prepovedala ogledalo- nocem sebe kot mrtvo videt (tako je pravila moja cimra)

::)