Author Topic: FENG SHUI  (Read 154409 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
FENG SHUI
« on: November 17, 2007, 06:35:56 PM »
Mene zanima, če bi se dalo na to temo kakšno reči na našem forumu :)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: FENG SHUI
« Reply #1 on: November 17, 2007, 06:47:48 PM »
Mislim, da manjka specializiranih ljudi, ki bi povedali kaj več.  Lahko pa vsaj za začetek pišemo o svojih izkušnjah.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #2 on: November 17, 2007, 07:00:11 PM »
Meni je ta tema zelo oddaljena, vcasih kaj preberem...
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: November 17, 2007, 07:08:53 PM »
mene za začetek najbolj spravlja v dvome toliko različnih pristopov oz. smeri feng shuia

Ko začne človek nekaj brati, potem ugotovi, da se kar nekaj stvari izključuje. Sem bila pa presenečena, da tudi feng shui mojstri delajo najprej horoskope
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #4 on: November 17, 2007, 07:24:34 PM »
Kot vem ne delajo osebnega horoskopa kot ti, ampak gledajo to po datumu rojstva in potem razbereje ven značajske osebnosti kot. To isto je tudi 9zk, saj je kot tak del Feng shuia.  Je pa takšna analiza potrebna zaradi postavitve raznih barv v sobah.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #5 on: November 17, 2007, 07:33:38 PM »
Menda, kot sem brala na enih straneh delajo tudi horoskope, da lažje ocenijo ljudi, ki bodo živeli oz. živijo v stanovanjih. Samo Mirza npr. dela kitajski horoskop, Helena G. pa dela zahodnega.
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #6 on: November 18, 2007, 02:32:42 AM »
Morda si tole temo odprla kot nalašč v tem času. O Feng shui sem mislil dopoldan, ko sem se s sinom odpravljal v trgovino po okvir za plakat  na kateri je hčerka v nekakšni kar umetniško narejeni fotografiji.  Glej link: http://www.putfile.com/pic.php?img=7116091

No, okvir sva kupila in tačas slika 70X100 cm  že visi, le da je računalniško prirejena v rjavo belo tehniko.  Pričakujem da me bo jutri ali v naslednjih dneh poklicala hčerka, ker se ji bo pri bivši ženi kaj zalomilo.

No, glede mojega opazovanja doma lahko zapišem, da sem na primerno mesto postavil vodo in od takrat imam neke dodatne prihodke. Ko ti gredo naenkrat pridejo novi.  Testiral sem tudi z bankovci ter bančno številko.  Na eni banki sem odprl račun s številko 9699 in nekako mi denar ostane gori, če ga kdaj položim. Ob kriznih časih pač kakšnega tisočaka dol vzamem.  Bankovce sem nekoč dal v SZ del stanovanja na polico v omaro in sicer lepo zložene v eno belo koverto.  Ne vem kako točno, toda ta denar mi je kar nekaj časa ostal na tistem mestu.

Zanimivost še iz tega leta je predvsem moje čiščenje stanovanja. Našel sem neko krzneno jakno in čevlje še od bivše žene ter vse to dal ven iz stanovanja. Čez dva meseca sem imel ponovno in še enkrat spet sranje z njo, ki se od junija še vedno nadaljuje.  Septembra sem našel še berle, ki sem jih načeloma kupil jaz, rabila pa jih je ona pred leti.  In ko jih je smetar odpeljal sem imel ponovno sranje, saj sta se mi nad materjo vedno bolj pritoževala otroka. 

Pred mesecem dni sem se spomnil, da ima že sedem let in pol nekje na omari tudi vibrator, saj sinu je znala povedati, da ima zdajšnji tri brzine. ;D ;D   Preprosto sem ga ob dveh ponoči zagonil v smeti in naslednji dan je poklicala naj vzamem sina za nekaj časa, ker je čisto uničena.  Hmm. Mislim, da le moj sin ni po godu njenemu zdajšnjemu partnerju in tako je žrtvovala otroka, za curo.  Vse to gre seveda na moj mlin, kot kaže pa sem se losal njenega starega vibratorjana v zameno pa dobil sina, kar ni le kupčija stoletja. Gre za kupčijo civilizacije. Toda posledično nastanejo boji, ki jih žal čutijo tudi otroci.  Verjamem pač, da je tudi našteto vsaj deloma vredno omeniti kot vpliv Feng shui.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #7 on: November 18, 2007, 04:05:12 PM »
Andres, vem da ti ta moj post spet ne bo po godu, ampak moram ga napisati..

Zakaj ne izpustiš sovraštva iz svojega srca? Oprosti svoji ženi, ne glede na to kako zelo močno te je prizadela. Poskusi razumeti, da vsak človek odreagira v neki situaciji kakor najbolje ve in zna. Tako je tudi ona. Tako tudi ti. Energija sledi misli, energija odgovarja z energijo. Tako si nehote ali hote še vedno drug drugemu pošiljata udarce, negativno energijo.
Daj, poskusi jih namesto tega zavestno v mislih pošiljati ljubezen. Na nek način jo bo slej ko prej zaznala, od tebe ne več prejemala negative in tako se bo umirila. S tem bodo našli svoj mir tudi vajini otroci, ki imajo oba neznansko radi, zdaj pa se verjetno počutita kot med dvema mlinskima kamnoma. Najdi božanskost tudi v njej.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #8 on: November 18, 2007, 08:33:35 PM »
Človek ne more 18 let vedno znova samo odpuščati, medtem ko se drugi nenehno igra in ta isti čas dela spodrsljaj za spodrsljajem, pada iz dreka v drek, ter s tem drugega s seboj vleče.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #9 on: November 18, 2007, 08:40:44 PM »
Hja dokler ne boš sam pretrgal niti med vama te bo vedno vlekla za sabo. Nehaj se že enkrat obremenjevat s tem in bo minilo, preverjeno veš  ;)

Ampak pustimo temu feng shui-ju.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: November 18, 2007, 09:54:31 PM »
Človek ne more 18 let vedno znova samo odpuščati, medtem ko se drugi nenehno igra in ta isti čas dela spodrsljaj za spodrsljajem, pada iz dreka v drek, ter s tem drugega s seboj vleče.

Andres
tako dolgo ko boš sebe videl kot žrtev, tako dolgo to tudi boš. tako dolgo ko se boš obremenjeval z njenimi "napakami" tako dolgo bo imela "moč" nad teboj in ti pila živce (in seveda obratno). sprejmi, da deluje tako kot najbolje ve in zna, pa boš našel pot do pravega odpuščanja... držim pesti  :)

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #11 on: November 19, 2007, 01:30:07 AM »
Morda si tole temo odprla kot nalašč v tem času. O Feng shui sem mislil dopoldan, ko sem se s sinom odpravljal v trgovino po okvir za plakat  na kateri je hčerka v nekakšni kar umetniško narejeni fotografiji.  Glej link: http://www.putfile.com/pic.php?img=7116091

No, okvir sva kupila in tačas slika 70X100 cm  že visi, le da je računalniško prirejena v rjavo belo tehniko.  Pričakujem da me bo jutri ali v naslednjih dneh poklicala hčerka, ker se ji bo pri bivši ženi kaj zalomilo.

No, glede mojega opazovanja doma lahko zapišem, da sem na primerno mesto postavil vodo in od takrat imam neke dodatne prihodke. Ko ti gredo naenkrat pridejo novi.  Testiral sem tudi z bankovci ter bančno številko.  Na eni banki sem odprl račun s številko 9699 in nekako mi denar ostane gori, če ga kdaj položim. Ob kriznih časih pač kakšnega tisočaka dol vzamem.  Bankovce sem nekoč dal v SZ del stanovanja na polico v omaro in sicer lepo zložene v eno belo koverto.  Ne vem kako točno, toda ta denar mi je kar nekaj časa ostal na tistem mestu.

Zanimivost še iz tega leta je predvsem moje čiščenje stanovanja. Našel sem neko krzneno jakno in čevlje še od bivše žene ter vse to dal ven iz stanovanja. Čez dva meseca sem imel ponovno in še enkrat spet sranje z njo, ki se od junija še vedno nadaljuje.  Septembra sem našel še berle, ki sem jih načeloma kupil jaz, rabila pa jih je ona pred leti.  In ko jih je smetar odpeljal sem imel ponovno sranje, saj sta se mi nad materjo vedno bolj pritoževala otroka. 

Pred mesecem dni sem se spomnil, da ima že sedem let in pol nekje na omari tudi vibrator, saj sinu je znala povedati, da ima zdajšnji tri brzine. ;D ;D   Preprosto sem ga ob dveh ponoči zagonil v smeti in naslednji dan je poklicala naj vzamem sina za nekaj časa, ker je čisto uničena.  Hmm. Mislim, da le moj sin ni po godu njenemu zdajšnjemu partnerju in tako je žrtvovala otroka, za curo.  Vse to gre seveda na moj mlin, kot kaže pa sem se losal njenega starega vibratorjana v zameno pa dobil sina, kar ni le kupčija stoletja. Gre za kupčijo civilizacije. Toda posledično nastanejo boji, ki jih žal čutijo tudi otroci.  Verjamem pač, da je tudi našteto vsaj deloma vredno omeniti kot vpliv Feng shui.

Andres

Huda zgodba!  ;D Sem se mogla nasmejat tvojemu opisovanju. Tri brzine!   :D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #12 on: November 19, 2007, 02:16:19 AM »
Ah, brzine niso za pripoved otrokom.  Kot zanimivost lahko napišem, da se je včeraj postavljena slika danes na steni premaknila za nekaj stopinj poševno. Ne bom iskal druge razlage, vendar zanimivo, saj v stanovanju se mi še nobena slika ni postavila postrani sama od sebe.  Morda gre pa le za slabši okvir kot sem prvotno mislil, da je.
In seveda. Pred tednom dni mi je sin prinesel iz tehničnega pouka v šoli neko ptico, ki je na vrvice pripeta, spodnja vrvica pa služi za klofanje s perutmi.  To leseno ptico sem obesil na luč in nekako ne morem mimo dejstva, da se najin odnos zelo hitro še bolj krepi. No, skrhan ni bil nikoli.
Tudi ob tem primeru nočem metati luč pod FS, morda pa deloma vseeno drži.

Andres
« Last Edit: November 19, 2007, 04:20:32 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: November 19, 2007, 05:38:21 AM »
Zelo lepa slika tvoje hčere Andres.  :)

No, jaz sem začela študirati feng shui in bom vesela, če bo kakšen znalec kakšno napisal. Več ljudi več ve. Nekoliko me moti več smeri, ko greš brskat po netu pa najdeš različne mojstre in "mojstre", večinoma pa marketinški pristop, ko hočejo prodati kakšen artikel.

Torej zračunala sem si, da sem 6 /zahodna skupina/ in moj partner 4 /vzhodna skupina/. Kako se orientirati potem v tem slučaju. Hm...
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #14 on: November 19, 2007, 05:46:50 AM »
Izračun KUA števila

V feng shui modrosti, obstaja način definiranja ustreznih či energij za osebe. Zajema celosten pristop Jin Jang principa harmoničnih energij v prostoru. Praktično to pomeni, da si lahko privoščimo koristne izvore Qi energij iz barv, tekstur, materialov ...., če poznamo svojo najbolj vplivno Qi energijo, ki je letnica rojstva.

I. Formula za izračun KUA št. za ženske je:

Letnica rojstva (zadnji dve št.) - (minus) 4.
Rezultat delimo s 9.
Ostanek deljenja je želeno število, ki pomeni modificirano Qi energijo.

Opomba:
- Če je rezultat 0 (nula) ženske dobijo Ogenj 9.
- Če je rezultat 5, ženske dobijo Prst 8.

Primer:
Ženska je rojena 20.5.1975

75 - 4 = 71
71 : 9 = 7
63 (9x7)
---
71-63 = 8

Odgovor: Ženska je rojena v letu modificirane Qi energije, sijoče bele Prsti 8

II. Formula za izračun KUA št. za moške:

100 - (minus) letnica rojstva (zadnji dve št.).
Rezultata delimo s 9.
Ostanek deljenja je želeno število, ki pomeni modificirano energijo.

Opomba:
- Če je rezultat 0 (nula), moški dobijo Ogenj 9.
- Če je rezultat 5, moški dobijo Prst 2.

Primer:
Moški je rojen 17.3.1973

100 - 73 = 27
27 : 9 = 3
27 (9x3)
---
27 - 27 = 0

Odgovor: Moški je rojen v letu modificirane Qi energije, vijoličnega Ognja 9.

Opomba za ženske in moške:
- Vse osebe, ki so rojene pred 20. februarjem, morajo preveriti v kitajskem koledarju, kdaj je bilo kitajsko novo leto.
- Omenjeni formuli sta merodajni za osebe rojene v prejšnjem stoletju.

Da je energetska "slika" za osebo še bolj natančna, upoštevamo še dve energiji: rojstvo v letnem času (jesen, zima ....) in energijo meseca rojstva.

Na ta način iz analize dobljenih treh števil, dobimo dovolj informacij o energetski obliki za vsako osebo posebej. Na osnovi tega določimo najbolj ustrezno barvno kombinacijo za vse bivalne prostore, upoštevajoč vse člane družine.

Prijeten in uspešen izračun svojega KUA števila.

Izračun DZK števila

III. Univerzalna formula za izračun DZK (tudi KUA, ampak samo za moške) letne energije Ki za vse:

1. Primer:
Moški je rojen 1973.
Katera letna energija Ki je dominantna za njega?

1973 = 1 + 9 + 7 + 3 = 20 = 2 + 0 = 2
11 - 2 = 9

Odgovor:
Letna energija Ki je vijolični Ogenj 9.

2. Primer:
Ženska je rojena 1975.
Katera letna energija Ki je dominantna za njo?

1975 = 1 + 9 + 7 + 5 = 22 = 2 + 2 = 4
11 - 4 = 7

Odgovor:
Letna energija Ki, je rdeča velika Kovina 7.

Opomba:
- Za vse tiste, ki so rojeni med 1. januarjem in 4. februarjem, je nujno od letnice rojstva odšteti 1!
- Če je rezultat 5, moški dobijo Prst 8 in ženske Prst 2.

DZK/Devet Zvezdni Ki, Modificirane energije Ki, definirajo vpliv na osebnostni značaj.
www.Astro-Star.net