Hojla prijatelji
Vidim, da je tukaj velika aktivnost. Me zelo veseli.
Svoj čas namenjam izobraževanju in skušam izboljšati svoje delovanje tako vsebinsko kot tudi 'taktično'.
No, decembrski predvid še ni na voljo. Če pa se kje kaj vidi, naj mi prosim sporoči, da pogledam.
Lep pozdrav, Vojko
Hoj
Ja čakali smo da zalaufaš forum Vojko .... pa nas je želja po znanju prehitela in se tu nekaj matramo 
...in glej prav sedaj poveš, da se še dodatno izobražuješ prav na tem področju...super...upam, da še nam poveš kako zanimivo podrobnost iz tega zanimivega vedenja.
...recimo ali nam lahko malo pojasniš to da različni avtorji različno pretvarjajo petico glede na spol? O tem sva se enkrat že pogovarjala, pa se mi zdi da tu ne gre samo za napako, namerno ali slučajno, temveč še za kaj več.
lp. M
Dobro vprašanje Mavrica
V zadnjih petih letih se ves čas ukvarjam s to tematiko.
Menim, da sem v zadnjem času dokaj dobro razrešil možno situacijo, ki jo zdaj ekstenzivno obdelujem
Preprosto in hkrati kompleksno
Tukaj izhajam iz predpostavk, ki sem jih nekatere prevzel in druge postavil sam:
- Ženska ima drugačen energijski pretok kot moški (obrnjen) (prevzeto) zato FS znotraj hiše obravnava Gua ženske z drugim številom
- Ženska je v zahodnem svetu in na Japonskem prevzela moški način obnašanja (prevzela je način moške energije) (moja predpostavka)
- Petke se po mojih izkušnjah in po zapisih bolj elastične kot druge prsti. Tako se lahko energijsko premika iz 2 v 5 v 8. Na ta način mnogokrat rešuje svoje situacije - prilagoditev.
- Petke se najpogosteje skušajo prilagoditi tako, da gredo v 2 ali 8. Nekatere gredo vedno v 2 in drugi v 8. Po mojih izkušnjah gre večino moških petk v 8 in večino ženskih petk v 2
- prejšnja predpostavka velja le v osebnih odnosih.
- V družbi se petke obnašajo tako kot je zapisano za 5
- v službi in v kritičnih razmerah v privatnem življenju, se obnašajo kot 5 ali kot 8 - bolj reflektivno ali bolj trdo
Pogledamo Luo Shu
Ko je leto 5 so petice v nemirnem svetu. Ves čas se vse vrti okrog njih. Ker imajo rada trdna tla, se 'obrnejo' tja, kjer je zanje bolj stabilno.
Eni v 2 in drugi v 8. Zaenkrat nisem opazil pravila, da bi šle ženske v 8 in moški v 2 kot pravijo v FS (v FS je zadeva tako ali tako drugačna, saj FS obravnava energijo človeka znotraj zgradbe. Torej sta FS in KI 9zvezd skladna, ko dojamemo način funkcioniranja ženske.
Ko je leto 2
- so 5-tke v hiši 8
- so 8-ice v hiši 2
- so 2-jke v hiši 5
Ko je človek 5 v hiši 8, se svet zanj skorajda ne premika - je dolgočasen in iz okolice zato doživlja neprijeten feed-back
- Ali je to 5-tki, ki je vajena dinamike všeč? Bolj ženski ali bolj moškemu?
Ko je človek 5 v hiši 2, se svet premika le počasi. Rad pomaga drugim, a rad bi, da bi se svet premaknil hitreje
- Ali to bolj odgovarja moški 5tki ali ženski 5tki
Moje izkušnje so, da so ta obnašanja dinamična in da jih nekateri prevzamejo za stalno in drugi le v določenih primerih.
In konec koncev: Tudi mi smo opazovalci. Tudi mi gledamo le iz svojega zornega kota. Kdo pravi, da je moj zorni kot enak kot tvoj - bralčev?
Da vidiš enako in iste lastnosti kot jaz?
Torej je energija, ki jo vidimo odvisna tudi od opazovalca!
Prav na takšen način pa nam govori tudi kvantna fizika
- Stvari obstajajo šele, ko jih opazujemo

- lastnosti tega, kar opazujemo so odvisne (tudi) od opazovalca

......
Torej. Ti si tista, ki se odločiš o tem, kako gledaš na stvar.
Lep pozdrav, Vojko