Author Topic: Izložba  (Read 108561 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Izložba
« Reply #300 on: October 27, 2024, 02:32:18 PM »
V bistvu težko.
Niso sicer tako nedolžne škodice, ki jih sproti naredijo taki, ki so pametni tam, kjer niso.
Drugače se pa strinjam, seveda.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #301 on: October 27, 2024, 05:58:30 PM »
Moja zgodba o prevari, manipulaciji, veliko grdih stvari, ima dolgo brado. Nekaj časa sem problem pometala pod preprogo, sedaj pa nič več. Vse te grde stvari sem oprostila, naj sodi kdo drug. Jaz sem čista. Odnos s to osebo se je spremenil, odmaknila sem se, celo neprebojen jopič sem si ob stiku omislila. Ob vsaki asociaciji na moje preživeto stanje se mi poviša pulz, se zdrznem. Pa teh asociacij ni malo, film, besedilo pesmi, tudi tisk.
Lep vikend in začetek počitnic želim :-* :-* :-*

Samo opazka mogoče, če se ti še vedno poviša pulz ob tej osebi lahko to pomeni tudi, da imaš še kar nekaj nepredelane jeze v sebi, ki jo moraš ven spravit. Ko sem spraševala terapavta kako veš, da si osebi res odpustil oziroma da si z določenim vzorcem opravil je rekel simple, ko te ta stvar ne bo več ganila.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #302 on: October 27, 2024, 05:59:54 PM »
Ali bi sploh vzeli to kot negativno kritiko, ker so običajno prepričani v svoj prav?

Se strinjam Maja.

Nedolgo nazaj je po fb krožil en zanimiv (smešen) videlo.

Ko  človek, ki misli da ima vedno vse prav, vpraša za nasvet modreca kaj je "ključ za boljše življenje". Ta mu odgocori, da se ne prerekaš z bedaki, kadar nimajo prav...
In on mu odgovori "To pa ne more bit kjuč"
Modrec mu odgovori "prav maš"

:laugh: :laugh: :laugh:

In nekako tega se tudi sama držim...škoda energije.

Jaz sem v bistvu tam, če me nekdo ni vprašal za nasvet sem tiho. Not my business. Če vidim, da je nekdo nasilen, potem ga ustavim ker se mi zdi to nesprejemljivo, da bi si zatiskali oči.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #303 on: October 27, 2024, 06:37:55 PM »
Moja zgodba o prevari, manipulaciji, veliko grdih stvari, ima dolgo brado. Nekaj časa sem problem pometala pod preprogo, sedaj pa nič več. Vse te grde stvari sem oprostila, naj sodi kdo drug. Jaz sem čista. Odnos s to osebo se je spremenil, odmaknila sem se, celo neprebojen jopič sem si ob stiku omislila. Ob vsaki asociaciji na moje preživeto stanje se mi poviša pulz, se zdrznem. Pa teh asociacij ni malo, film, besedilo pesmi, tudi tisk.

Samo opazka mogoče, če se ti še vedno poviša pulz ob tej osebi lahko to pomeni tudi, da imaš še kar nekaj nepredelane jeze v sebi, ki jo moraš ven spravit. Ko sem spraševala terapavta kako veš, da si osebi res odpustil oziroma da si z določenim vzorcem opravil je rekel simple, ko te ta stvar ne bo več ganila.
Hvala Jane. Da ponovim moje občutke, povišanje pulza mi naredi asociacija na dogodek, ne oseba sama. Ta zaščita, ki sem si jo ustvarla, mi je v oporo.
Srečno :-*
« Last Edit: October 27, 2024, 06:41:47 PM by cvetka »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #304 on: October 27, 2024, 06:56:39 PM »
super Cvetka, samo tako naprej. Odlično zaščito si naredila.

Moja astro karta

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #305 on: October 27, 2024, 08:26:51 PM »

Res je tako😊
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #306 on: October 28, 2024, 08:53:03 AM »
Se bom jaz dala v izložbo  :laugh:
Z leti sem spoznala, kako pametno je odpuščat vso "svinjarijo" ki ti jo povzročijo drugi.
Pa ne, da oprostiš drugim (kar so ti storili) zaradi njih...pač pa zaradi sebe.
Ko oprostiš, se rešiš teškega bremena...
Vem, oprostiti je treba. Ampak pozabiti, to pa pri meni ne gre. Berem teorijo, da je oprostitev mozna samo tako, da pozabiš na "svinjarijo". Kaj menite? :-*
Jaz pa bi se strinjala. Oz tako bom rekla, menim, da je oprostitev mogoča samo v primeru, ko se te spominjanje dogodka ne dotakne več. Ko ga sprejmeš kot takega. Ko človeku ne zameriš več, ko ga ne gledaš čudno zaradi tega. Tudi sicer sama ne pogrevam ravno določenih zadev, jih pozabim. Oz ne, pozabim jih ne, se jih spominjam, samo mi ne krojijo usode, da bi sedaj zaradi tega obsojala človeka. Lahko se zgolj odločim, ali mi oseba energetsko ustreza ali ne. Če mi ne, potem z njim nimam interakcije oz. je zminimizirana na minumum. To je to. Imam pa vseeno normalno interakcijo z njim in mu preteklosti ne mečem naprej niti ne pustim, da me ovira pri komunikaciji, v smislu, da bi imela zadaj nekje v glavi, takrat si mi to in to rekel, zato se ne bom s tabo pogovarjala ali ti dala možnosti, da imava lahko nek normalen odnos.
9ZK 674

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #307 on: October 28, 2024, 08:53:46 AM »
Ali bi sploh vzeli to kot negativno kritiko, ker so običajno prepričani v svoj prav?

Se strinjam Maja.

Nedolgo nazaj je po fb krožil en zanimiv (smešen) videlo.

Ko  človek, ki misli da ima vedno vse prav, vpraša za nasvet modreca kaj je "ključ za boljše življenje". Ta mu odgocori, da se ne prerekaš z bedaki, kadar nimajo prav...
In on mu odgovori "To pa ne more bit kjuč"
Modrec mu odgovori "prav maš"

:laugh: :laugh: :laugh:

In nekako tega se tudi sama držim...škoda energije.

Jaz sem v bistvu tam, če me nekdo ni vprašal za nasvet sem tiho. Not my business. Če vidim, da je nekdo nasilen, potem ga ustavim ker se mi zdi to nesprejemljivo, da bi si zatiskali oči.
Tudi jaz. Ne ponudim več nasveta, če me kdo ne prosi za to. Ko je človek pripravljen, potem tudi sliši nasvet, če ni, je boljše, če se pogovarjaš s steno.
9ZK 674

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #308 on: November 06, 2024, 10:14:37 AM »
Vau, kolk lepo se je začela odvijati debata tule, hvaležna za odziv.
Vam bom postavila vprašanja tokom naslednjih dni.
Če želite sprejmite izziv, drugače spreglejte komentar.  :)

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #309 on: November 06, 2024, 10:27:34 AM »
Komaj čakam :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #310 on: November 06, 2024, 08:37:58 PM »
Z velikim zanimanjem.  :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #311 on: November 06, 2024, 11:25:12 PM »
Z leti sem spoznala, kako pametno je odpuščat vso "svinjarijo" ki ti jo povzročijo drugi.

Te smem izzvati?
Kaj čutiš ko prebereš zapisano za seboj?
Kaj bi čutila, če bi vse, kar si zapisala, zdaj zapisala še enkrat, tokrat v 1. osebi?
Da bi pisala dejansko o sebi, ne posplošila z uporabo 2.osebe?

Kaj je drugače?

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #312 on: November 06, 2024, 11:27:46 PM »

Se podpisem pod to. Predvsem pa oprostiti tudi sebi za dolocena dejanja. Kle mi je slo slabse 🤣

Če sprejmeš izziv: kaj ti je preprečilo, da bi ti šlo boljše?

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #313 on: November 06, 2024, 11:29:53 PM »
ne vem zakaj smo do sebe vedno bolj strogi kot do ostalih.

Kako se spremeni tvoje občutenje, če bi zapisala stavek:
ne vem, zakaj sem do sebe vedno bolj stroga, kot do ostalih?

Kaj spoznaš, začutiš o sebi, v sebi?
Preberi si naglas parkrat ta novi stavek ...
Objem

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #314 on: November 06, 2024, 11:37:31 PM »

No to, ko po "konfliktu" še cele mesece premlevaš, kaj vse bi moral pezdetu v tistem trenutku zabrusiti nazaj in te jezi cela situacija. Samo zato, ker nisi odreagiral, ga poslal v tri munjene kosmulje in zaključil z njim za vse večne čase.
Jezen si nase in na dejstvo, da kreten misli, da te je nadmudrio, v resnici je pa tako mimo sekal, da se je trava okoli njega razcepila v prafaktorje.
Njemu nič ne zameriš. Zakaj bi mu, če je kreten. Jezi te lastna (ne)reakcija.

Škratinja, ti smem mal po-Nagaya-t?
Če vse citirano še enkrat napišeš v 1. osebi in ne v 2., posplošeno, pa za seboj naglas parkrat prebereš ...
Kaj se zgodi, kaj je drugače? Kaj čutiš zdaj?

Ko po "konfliktu" še cele mesece premlevam, kaj vse bi morala ...in me jezi cela situacija ... Samo zato, ker nisem odreagirala, ga poslala ... in z njim zaključila ...
Jezna sem nase ... ... Jezi me lastna (ne)reakcija ...