Author Topic: Tranzit Urana  (Read 179121 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Tranzit Urana
« Reply #330 on: May 08, 2018, 09:15:43 PM »
Tole novo uransko pojmovanje glede na Bika je lahko prav zanimivo. Bom tudi sam pogledal kako bo. Mislim, da mi bo šel čez IC. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #331 on: May 09, 2018, 05:21:04 AM »
V drugi temi imamo asteroide. Vendar sem tako pogledal asteroid Urania in našel zanimivost.  Morda za več podrobnosti o vašem Biku in Uranu najdete tudi sami. Skratka. Meni asteroid Urania dela trikotnik na Luno, ki igra v mojem življenju pomembno vlogo. Od tam je trikotnik na IC, sleherna pa bo sčasoma prečkal ravno Uran, ki mi bo bržkone znosil v denarnico iz teh čudnih stvari, ki jih delam. 

V drugi sliki je tudi transit Urana na IC aprila  2021.  Urania asteroid s trikotnikom na Luno mi bo nekaj povzročil, spet bom na ženskah služil, saj tudi T Urania bo prečkala luno. Ne izključujem možnosti, ki jo je napovedala že Tea.

Andres

« Last Edit: May 09, 2018, 05:45:49 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #332 on: May 09, 2018, 08:31:33 AM »
In ravno v prihajajočem obdobju bo :U pri meni osebno začel tranzitirati vse živo. Ni še zadel toliko pomembnejših točk hkrati. Dotaknil se bo IC, hkrati pa oponiral  :PL in  :Ve. Spremembe v domu in karieri bodo neizbežne. Kot, da jih ni še dovolj ... Očitno bo to nadaljevanje tega, kar se je začelo že zdaj, s  :Sa.

T urana na ic prinaša korenite spremembe pogleda na vse kar je tradicionalno, kar predstavlja naše korenine, prinaša osvobajanje od družnskih vzorcev, od tega kaj so tvoje korenine, osvobaja nas notranje, našo notranjo bit.
V kolikor smo preveč zabetonirani v tradicijo, smo preveč "nezdravo" povezani z družino, v kolikor ne živimo sebe, svoje individuacije, bo uran zahteval odcepitev, osvoboditev.
Lahko gre za selitev v popolnoma novo okolje, kjer bomo živeli med bolj "uranskimi" ljudmi, ali pa si svoje domače okolje naredimo precej uransko, imamo veliko "uranskih" prijateljev v svojem domu....Navadno gre za nepredvidene, nepričakovane spremembe, okolico s svojo spremembo šokiramo.
V kolikor že sedaj živimo dovolj uransko, potem nam uran ne bo prinesel nekih večjih oz globljih sprememb.
Potrebno je pri tem tranzitu biti previden, da počakamo, da tranzit mine, in če je takrat še vedno v nas želja po spremembi, jo tudi naredimo.
Sicer dostikrat spremembe narejene v uranskem tranzitu kasneje obžalujemo. Ne pozabimo, da se uranu gabi vsaka zemeljska stvaritev, tako se nam s tranzitom na IC gabi obstoječ dom, obstoječa družina, vse kar je preveč zemeljsko. Potrebujemo odmik, svobodo, zrak, da lahko dihamo...V kolikor na to nismo pripravljeni in nam uran nenadno prekine ta stik z družino, z domom, smo seveda še toliko bolj prizadeti, šokirani. Se pravi, če sami ne žvimo tega urana, in smo preveč saturnovi, nam bo uran (življenjske okoliščine) prinesel kot strela z jasnega nenadno spremembo in ta je za nas lahko šokantna.
Skratka osvobajanje od družinske tradicije, vpeljati nove zadeve, reformirati tradicionalno družino, narediti nek napredek znotraj družine, odnos z mamo ali očetom se spremeni....

Če ne bi vedela, bi rekla, da se to dogaja že zdaj. Popolno porušenje vsega. Pa Uran sploh še ni vpleten. Kaj šele bo ...
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #333 on: May 09, 2018, 08:33:46 AM »
Andres, tebi bo Uran čez 3 leta prečkal MC, bo pa nasproti IC. Ker je Uran vladar tvoje 7 hiše, je verjetno, da se bo kaj nenavadnega in nepričakovanega dogodilo na tem področju ;) Dobro bodi.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #334 on: May 09, 2018, 09:54:07 AM »
In ravno v prihajajočem obdobju bo :U pri meni osebno začel tranzitirati vse živo. Ni še zadel toliko pomembnejših točk hkrati. Dotaknil se bo IC, hkrati pa oponiral  :PL in  :Ve. Spremembe v domu in karieri bodo neizbežne. Kot, da jih ni še dovolj ... Očitno bo to nadaljevanje tega, kar se je začelo že zdaj, s  :Sa.

T urana na ic prinaša korenite spremembe pogleda na vse kar je tradicionalno, kar predstavlja naše korenine, prinaša osvobajanje od družnskih vzorcev, od tega kaj so tvoje korenine, osvobaja nas notranje, našo notranjo bit.
V kolikor smo preveč zabetonirani v tradicijo, smo preveč "nezdravo" povezani z družino, v kolikor ne živimo sebe, svoje individuacije, bo uran zahteval odcepitev, osvoboditev.
Lahko gre za selitev v popolnoma novo okolje, kjer bomo živeli med bolj "uranskimi" ljudmi, ali pa si svoje domače okolje naredimo precej uransko, imamo veliko "uranskih" prijateljev v svojem domu....Navadno gre za nepredvidene, nepričakovane spremembe, okolico s svojo spremembo šokiramo.
V kolikor že sedaj živimo dovolj uransko, potem nam uran ne bo prinesel nekih večjih oz globljih sprememb.
Potrebno je pri tem tranzitu biti previden, da počakamo, da tranzit mine, in če je takrat še vedno v nas želja po spremembi, jo tudi naredimo.
Sicer dostikrat spremembe narejene v uranskem tranzitu kasneje obžalujemo. Ne pozabimo, da se uranu gabi vsaka zemeljska stvaritev, tako se nam s tranzitom na IC gabi obstoječ dom, obstoječa družina, vse kar je preveč zemeljsko. Potrebujemo odmik, svobodo, zrak, da lahko dihamo...V kolikor na to nismo pripravljeni in nam uran nenadno prekine ta stik z družino, z domom, smo seveda še toliko bolj prizadeti, šokirani. Se pravi, če sami ne žvimo tega urana, in smo preveč saturnovi, nam bo uran (življenjske okoliščine) prinesel kot strela z jasnega nenadno spremembo in ta je za nas lahko šokantna.
Skratka osvobajanje od družinske tradicije, vpeljati nove zadeve, reformirati tradicionalno družino, narediti nek napredek znotraj družine, odnos z mamo ali očetom se spremeni....

Če ne bi vedela, bi rekla, da se to dogaja že zdaj. Popolno porušenje vsega. Pa Uran sploh še ni vpleten. Kaj šele bo ...

Pri tebi je p venera, ki je vladarica tvoje 4. hiše prečkala n urana, tako da uranski vpliv se je začel dogajati že s prihodom p venere na n urana.
Tako je p venera, ki je prišla na n urana zahtevala več svobode v odnosih in tudi v domu, vse kar sem sicer že pisala za t urana v 4.hiši.
Mogoče te je saturn preveč džal ujeto?
Kadar nas uran tako preseneti, tako izziva, tako zahteva osvoboditev, takrat smo navadno preveč ujeti v domeno saturna.
Sicer se čuti vpliv tranzitov, sploh transpersonalnih že cca. 2 stopinji prej.
Točno na točki IC pa bo prvič 25.5.2019.
Boš poročala kaj se bo dogajalo.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #335 on: May 09, 2018, 06:16:27 PM »
Še jaz in moj tranzit Urana:
Postavljen v 10 hiši in v levu (ja, sem oldtajmerica ;)), je pa Uran vladar 5 hiše. Lepe zadeve mi je izstreljeval, v službi res precej nenadnih sprememb, so se mi direktorji res menjavali skorajda po tekočem traku. Do mene je bilo to področje 10 hiše prizanesljivo. Tudi z izdelki 5 hiše se lahko pohvalim. Natalni aspekti Urana so pozitivni z AC, Luno, Marsom in Jupitrom, inkonjunkcija pa z Venero ::)
Ko mi je tranzitiral čez AC, sem zaključevala osnovno šolo.
Ob prehodu čez IC mi je res nenadoma umrla mami in s tem se je pretrgala še zadnja vez s primarno družino. V istem letu sem tudi precej napredovala v službi. Omembe vreden je tudi tranzit, kjer je Uran naredil eksaktno opozicijo na N Marsa, takrat sem res na hitro skočila v zakonski stan.
In zadnji prehod čez DC, ta me je pa stresel do kosti. Nenadoma in povsem nepričakovano sem ostala doma, 'na čakanju' za dve leti in potem penzijon. Se je pa povsem razdrla moja zakonska veza, saj na papirju še obstaja, vendar ...Saj ne vem, ali je to naredil bolj Pluton z istočasnim prehodom preko IC ali Uran s prehodom preko DC, sta pa oba istočasno pritisnila na vse 4 kotne točke.

Kaj naj rečem, tudi takšne tranzite Urana moramo imeti, ni lahko, ampak včasih se po tem 'lakše diše'. :-*

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #336 on: May 09, 2018, 06:59:59 PM »
Andres, tebi bo Uran čez 3 leta prečkal MC, bo pa nasproti IC. Ker je Uran vladar tvoje 7 hiše, je verjetno, da se bo kaj nenavadnega in nepričakovanega dogodilo na tem področju ;) Dobro bodi.

Sem opazil to in sem že pripravljen.   Bom poročal. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #337 on: May 10, 2018, 07:34:08 AM »
Pri tebi je p venera, ki je vladarica tvoje 4. hiše prečkala n urana, tako da uranski vpliv se je začel dogajati že s prihodom p venere na n urana.
Tako je p venera, ki je prišla na n urana zahtevala več svobode v odnosih in tudi v domu, vse kar sem sicer že pisala za t urana v 4.hiši.
Kadar nas uran tako preseneti, tako izziva, tako zahteva osvoboditev, takrat smo navadno preveč ujeti v domeno saturna.

Ja, zdi se mi, da je današnje dogajanje že uvertura v to obdobje, ki prihaja ...
Seveda bom poročala. Upam, da pridem z dobrimi novicami.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #338 on: May 10, 2018, 08:25:45 AM »

Ja, zdi se mi, da je današnje dogajanje že uvertura v to obdobje, ki prihaja ...
Seveda bom poročala. Upam, da pridem z dobrimi novicami.

Navijam za dobre novice ;) :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #339 on: May 31, 2018, 11:35:46 AM »
Tranzit Urana - me zanimajo izkušnje ob prihodu v 8 hišo. Prihod v 7 hišo preko DSC smo kar dobro oddelali in obdelali ;). Če se lahko navežem nate Sanjalka, prav za eno astro hišo sem zadaj in te dohitevam, včasih se mi zdi, da je moje dogajanje s tem zamikom prav podobno.
Pa dobro bodite  :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #340 on: June 05, 2018, 04:53:51 PM »
Tranzit Urana - me zanimajo izkušnje ob prihodu v 8 hišo. Prihod v 7 hišo preko DSC smo kar dobro oddelali in obdelali ;). Če se lahko navežem nate Sanjalka, prav za eno astro hišo sem zadaj in te dohitevam, včasih se mi zdi, da je moje dogajanje s tem zamikom prav podobno.
Pa dobro bodite  :-*

Cvetka kaj se je pa tebi dogajalo, ko ti je šel čez DCS in 7 hišo? In ali se mogoče spomniš kaj je bilo ko ti je stopil na venero?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #341 on: June 05, 2018, 04:54:55 PM »
Tale Uran gre men na živce.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #342 on: June 05, 2018, 10:49:50 PM »
Kura, kk se vsi spoznate na svoje karte... 8) Jz znam prebrat samo to, da imam Urana v Devici v 8. hiši.... ??? Se moram na kaj pripravit? Sem pa nekako okrog tega Urana začela prejemat zanimiva sporočila, ki so mi kazale podobe bika v različnih oblikah. :o

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #343 on: June 06, 2018, 07:02:04 AM »
Kura, kk se vsi spoznate na svoje karte... 8) Jz znam prebrat samo to, da imam Urana v Devici v 8. hiši.... ??? Se moram na kaj pripravit? Sem pa nekako okrog tega Urana začela prejemat zanimiva sporočila, ki so mi kazale podobe bika v različnih oblikah. :o

tranzitnega imas v cetrti hisi :P
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #344 on: June 06, 2018, 10:43:30 AM »

Cvetka kaj se je pa tebi dogajalo, ko ti je šel čez DCS in 7 hišo? In ali se mogoče spomniš kaj je bilo ko ti je stopil na venero?
Jane, obdobje prehoda Urana preko Venere je bilo eno najlepših, nobenih skrbi z otroki, dva sta bila pred diplomo, eden še v študiju. Tudi dobro službo sem imela, takrat je bila Slovenija sprejeta v EU, tako da so se še službene težave nekoliko umirile. Pa zakonski stan je bil prav tako v redu. Evo, priklon Uranu za to obdobje, lahko zapišem obdobje prehoda preko celotne 5 hiše. Je vladar 5H.

Jao, Uranov prehod preko DSC je pa naredil popoln razkorak med možem in mano, sicer ne na papirju, v glavi in srcu pa popolno. Pa povsem nenadno, sploh ne vem, kje se je ta zadeva skrivala prej, in odnos po vseh teh letih ni nič boljši.