Author Topic: Tranzit Urana  (Read 179113 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Tranzit Urana
« Reply #420 on: June 11, 2019, 11:19:52 AM »
Pa še kako res.
Zdajle sem šla zavrtet kolo življenja nazaj, ko mi je Uran začel enega za drugim izbijati zobe.
Prvo škrbino sem pokasirala leta 2005, ko je prilezel na moj DC. Po tem, ko sem se pošteno zatrapala v nekega manipulativnega novodobnega "guruja" (bil je Vodnar) in sprejela precej nepremišljeno in težko poslovno odločitev, je iz neba padel zdajšnji partner. Sama nisem vedela, kaj me je potegnilo v odnos s človekom, ki ga na nobeni frekvenci v življenju ne bi niti zaznala v nekih "običajnih" življenjskih okoliščinah. Ker je pa istočasno  :Sa prešel moj levji južni vozel, jo je pri vsem tem džumbusu po gobcu fasal moj "narcizem".
Ja, še noseča sem postala, od danes na jutri. Ne, situacija mi ni bila po volji. Ne, tako ni bilo zmenjeno in tako ni bilo planirano. To nisem jaz. Ne, ne, ne...
Fris se mi je v sekundi razpotegnil na maksimalno dolžino, ki so jo premogle (takrat še zelo čvrste) obrazne mišice.
Nosečnost, čeprav fizično izjemno zdravo, sem preživela v dno duše zafrustrirana in obupana.

Pri Saturnu na AC se mi je rodil čudežni otrok.
Odkar je na svetu, se vsak dan sproti zahvaljujem vesolju za Urana in za "storjene napake", ki to očitno po nekih meni nerazumljivih univerzalnih zakonih - niso bile.

Pa se je pisalo leto 2012 in  :U je zajadral v mojo 8. hišo.
Niti sanjalo se mi seveda ni, da si je ponovno nadel boksarske rokavice.
Pa je prijezdil, ves šarmanten, impozanten, za povrh še z Jupitrom na Veneri in se spravil preizkusiti mojo "odločno proti varanju" karakterno krepost.
Bum. Preden sem se zavedla, sem bila od glave do pet potunkana v sredico kruha, za katerega mi nihče na tem svetu, po mojem prepričanju, ne bi bil sposoben prodati recepta.
Bum. Je prijezdil na Kirona.
Bum. Je dosegel še Merkurja.
Pošteno me je namlatil.

Zobje so rasli nazaj vsaj dve leti. Mislim, da moja "osvoboditev" sovpada s prehodom Urana v 9. hišo.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #421 on: June 11, 2019, 11:35:42 AM »
Konec prejšnjega tedna se je pojavilo nekaj novega v službi ...
Sicer je še vse sveže in je prezgodaj govoriti, kaj to sploh pomeni, ampak padla je ideja, da bi bila kot pomoč na podružnici (zame sanjska lokacija). Tam bi imela sanjski kolektiv, najbolj izbrane goste in mir.
Nič še ni dorečenega, kako in kaj bo vse skupaj potekalo, malo tudi še nočejo govoriti o tem, ampak upam, da se res kaj premakne v tisto smer tja čez ...
Zelo nepričakovano in izven planov se mi zdi - mogoče je pa to  :U;D

Super, seveda uran pride nepričakovano, tako da res ne vemo kaj nas doleti.
Je pa vezano na idejo, na nekaj kar naj bi bilo idealno, popolno...zato kasneje lahko sledi razočaranje, ko saturn pokaže zemeljske pomanjkljivosti.
A dolgoročno prinese spremembe na notranji ravni osebe, prinese poriv naprej v razvoj, v korenito spremembo obstoječega stanja...
Je planet razvoja...po kakšni poti poteka ta razvoj (lahki ali težki) pa je odvisno koliko smo zabetonirani v saturnu ;)
Bolj kot so nam uranske energije že sicer domače, manj boleče so za nas te spremembe, ker smo jih že sicer navajeni tekom življenja.

Saj pravim, ne vem še veliko. Ampak potrebujem neko spremembo na to spremembo, ki sem jo že storila - menjava službe. Žal pa se zaradi nekaj osebkov nahajam v dokaj podobni situaciji, kot je bila prej. Neupravičeno degradiranje in metanje polen pod noge. Kar mi gre že pošteno na živce. Opravili smo ogromno pogovorov z nadrejenimi, njihovo zaupanje imam, ampak vzdušje na mestu samem je obupno. Tu pa potrebujem še en bum, ker zlepa ni šlo ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #422 on: June 11, 2019, 01:36:15 PM »
Pa še kako res.
Zdajle sem šla zavrtet kolo življenja nazaj, ko mi je Uran začel enega za drugim izbijati zobe.
Prvo škrbino sem pokasirala leta 2005, ko je prilezel na moj DC. Po tem, ko sem se pošteno zatrapala v nekega manipulativnega novodobnega "guruja" (bil je Vodnar) in sprejela precej nepremišljeno in težko poslovno odločitev, je iz neba padel zdajšnji partner. Sama nisem vedela, kaj me je potegnilo v odnos s človekom, ki ga na nobeni frekvenci v življenju ne bi niti zaznala v nekih "običajnih" življenjskih okoliščinah. Ker je pa istočasno  :Sa prešel moj levji južni vozel, jo je pri vsem tem džumbusu po gobcu fasal moj "narcizem".
Ja, še noseča sem postala, od danes na jutri. Ne, situacija mi ni bila po volji. Ne, tako ni bilo zmenjeno in tako ni bilo planirano. To nisem jaz. Ne, ne, ne...
Fris se mi je v sekundi razpotegnil na maksimalno dolžino, ki so jo premogle (takrat še zelo čvrste) obrazne mišice.
Nosečnost, čeprav fizično izjemno zdravo, sem preživela v dno duše zafrustrirana in obupana.

Odkar je na svetu, se vsak dan sproti zahvaljujem vesolju za Urana in za "storjene napake", ki to očitno po nekih meni nerazumljivih univerzalnih zakonih - niso bile.

Pa je prijezdil, ves šarmanten, impozanten, za povrh še z Jupitrom na Veneri in se spravil preizkusiti mojo "odločno proti varanju" karakterno krepost.
Bum. Preden sem se zavedla, sem bila od glave do pet potunkana v sredico kruha, za katerega mi nihče na tem svetu, po mojem prepričanju, ne bi bil sposoben prodati recepta.
Pošteno me je namlatil.

Zobje so rasli nazaj vsaj dve leti. Mislim, da moja "osvoboditev" sovpada s prehodom Urana v 9. hišo.

Si ful ddobro opisala to pot urana, ko nas pretresa, ko nam nič ni jasno kaj se z nami dogaja, kot bi bili lutka na nitki, ki jo upravlja nekdo drug.
Vsaj jaz sem se ob t urana čez dsc in čez 7. hišo tako počutila.
Počela sem stvari za katere sem si zaprisegla že kot otrok (zaradi lastnih izkušenj v otroštvu), da jih RES NIKOLI ne bom počela oz naredila.
Evo, pa me je zavrtel ta uran, me razkosal na milijon koščkov in sem rabila kar nekaj let, da sem našla nazaj te koščke (nikoli več vseh), da sem sestavila sebe novo.
Ja, in sedaj vem, da je bilo to potrebno, da sem se premaknila iz pozicije status quo, iz tistega finega, varnega žilvjenja, kjer sem imela tako lepo vse pod kontrolo (svoje življenje) in tako lepo vse obvladovala, sebe in druge.
Sedaj ga imam še v 8. hiši, komaj čakam, da gre ven v 9. hišo in upam, no nič ne upam, ker pri uranu je bolje nič upati in bog ne daj si domišljati, da kaj veš, ker ti takoj da vedeti, da si samo mali, ampak res mali človeček. In ON je tisti, ki odloča. Mene spominja malo na karto NORCA, kot bi se dobesedno nekdo tam gori norčeval in se verjetno strašno zabaval kako zelo smo omejeni. No to je uran, hitro ti pokaže tvoje lastne ujetosti in omejenosti. Zanj je vse mogoče in bolj kot je bizarno, bolj kot je noro, bolj mu je všeč.
Pravijo, da uranski ljudje so vedno na robu med norcem in genijem.
No, Pika tebi je Uran prinesel deklico, ki je res pravi genij. Mama pa se je ob vseh teh turbulencah, da je prišlo do tega dogodka, verjetno počutila kot pravi norec ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #423 on: June 12, 2019, 12:27:02 PM »
Pa še kako res.

Pošteno me je namlatil.

Si ful ddobro opisala to pot urana, ko nas pretresa, ko nam nič ni jasno kaj se z nami dogaja, kot bi bili lutka na nitki, ki jo upravlja nekdo drug.
Počela sem stvari za katere sem si zaprisegla že kot otrok (zaradi lastnih izkušenj v otroštvu), da jih RES NIKOLI ne bom počela oz naredila.
Evo, pa me je zavrtel ta uran, me razkosal na milijon koščkov in sem rabila kar nekaj let, da sem našla nazaj te koščke (nikoli več vseh), da sem sestavila sebe novo.
Ja, in sedaj vem, da je bilo to potrebno, da sem se premaknila iz pozicije status quo, iz tistega finega, varnega žilvjenja, kjer sem imela tako lepo vse pod kontrolo (svoje življenje) in tako lepo vse obvladovala, sebe in druge.
Sedaj ga imam še v 8. hiši, komaj čakam, da gre ven v 9. hišo in upam, no nič ne upam, ker pri uranu je bolje nič upati in bog ne daj si domišljati, da kaj veš, ker ti takoj da vedeti, da si samo mali, ampak res mali človeček. In ON je tisti, ki odloča. Mene spominja malo na karto NORCA, kot bi se dobesedno nekdo tam gori norčeval in se verjetno strašno zabaval kako zelo smo omejeni. No to je uran, hitro ti pokaže tvoje lastne ujetosti in omejenosti. Zanj je vse mogoče in bolj kot je bizarno, bolj kot je noro, bolj mu je všeč.
No, Pika tebi je Uran prinesel deklico, ki je res pravi genij. Mama pa se je ob vseh teh turbulencah, da je prišlo do tega dogodka, verjetno počutila kot pravi norec ;D

Hvala, Sanjalka. :-*
Ja, karta Norca je kar dobra primerjava. Čeprav tisti norec na sliki je dobre volje. :D
Jaz pa nisem bila in to niti približno.
NIČ od tega, ker je "Uran prinesel" pri prehodu čez DC, se ni skladalo z mano kot tako. Govorim za takrat.
Bila sem popolnoma v šoku, odporu, uporu, želela sem iz situacije ven in nisem mogla. Vso energijo mi je pobiralo to, da sem skušala vzdrževati neko ravnovesje v sebi in preživeti do te mere, da se mi od odpora ne zmeša.
Na udaru je bila moja identiteta, opravka sem imela s primitivnimi ljudmi, vse sile sem uperila v reševanje same sebe. Znašla sem se v okolju, ki mi je bilo ogabno in iz katerega sem iskala pot ven.
Tudi hčer sem vzgajala pod vplivom teh zavedanj in vedela sem, da moram uporabiti vse moči, ki jih imam, da se razvije pozitivno in da jo obvarujem pred stagnacijo.
K sreči sem imela pri tem velikansko podporo svoje primarne družine.

Naslednja izkušnja ( :U v 8.) me je oblikovala v Kraljico mečev, verjetno pa tudi tista prej.

Uran sam po sebi verjetno ni bil tak tiran, on je pač poskrbel za nepričakovano.
Imela sem tudi Plutonov kvadrat, pritisk na veliki križ; na udaru najprej Luna, potem Sonce, potem Kiron, potem vladar karte, vsi trije v 8, hiši.

Ko danes gledam nazaj, sploh pa, ko vidim rezultat, se mi zdi, da znam čarati.

Je pa točno tako, kot si napisala. Tudi jaz sem se takrat premaknila iz "statusa quo".
Ampak da mi kdorkoli reče, da si "vse na tem svetu sami izbiramo in kreiramo", ga klepnem po nosu.

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #424 on: June 12, 2019, 03:04:18 PM »
Pika bi želela še malo napisati kako je bilo ob tranzitu urana čez sonce in luno v 8. hiši?

Mene to še čaka, pa me zanima.
Čeprav okrog moje lune se je uran v 8. smukal že lani. Ker je luna povezana z mojo 10., sem speemenila delovno mesto ( vse okrog tega je bil šok, nenavadno, nepričakovano)..., letos pa se mi zdi, da me ta uran na luni dela nervozno, v čustvenem smislu. Želim si ustvariti družino, stalno razmišljam o tem, kdaj bo, če bo.... Prav ne prepoznam se.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #425 on: June 12, 2019, 03:14:34 PM »
Pa še kako res.

Pošteno me je namlatil.

Hvala, Sanjalka. :-*
Ja, karta Norca je kar dobra primerjava. Čeprav tisti norec na sliki je dobre volje. :D
Jaz pa nisem bila in to niti približno.
NIČ od tega, ker je "Uran prinesel" pri prehodu čez DC, se ni skladalo z mano kot tako. Govorim za takrat.Bila sem popolnoma v šoku, odporu, uporu, želela sem iz situacije ven in nisem mogla. Vso energijo mi je pobiralo to, da sem skušala vzdrževati neko ravnovesje v sebi in preživeti do te mere, da se mi od odpora ne zmeša.
Na udaru je bila moja identiteta, opravka sem imela s primitivnimi ljudmi, vse sile sem uperila v reševanje same sebe. Znašla sem se v okolju, ki mi je bilo ogabno in iz katerega sem iskala pot ven.
Tudi hčer sem vzgajala pod vplivom teh zavedanj in vedela sem, da moram uporabiti vse moči, ki jih imam, da se razvije pozitivno in da jo obvarujem pred stagnacijo.
K sreči sem imela pri tem velikansko podporo svoje primarne družine.

Naslednja izkušnja ( :U v 8.) me je oblikovala v Kraljico mečev, verjetno pa tudi tista prej.

Uran sam po sebi verjetno ni bil tak tiran, on je pač poskrbel za nepričakovano.
Imela sem tudi Plutonov kvadrat, pritisk na veliki križ; na udaru najprej Luna, potem Sonce, potem Kiron, potem vladar karte, vsi trije v 8, hiši.

Ko danes gledam nazaj, sploh pa, ko vidim rezultat, se mi zdi, da znam čarati.

Je pa točno tako, kot si napisala. Tudi jaz sem se takrat premaknila iz "statusa quo".
Ampak da mi kdorkoli reče, da si "vse na tem svetu sami izbiramo in kreiramo", ga klepnem po nosu.

No, evo, kot bi opisovala mojo pot t urana čez 7. hišo. Popolnoma enaki občutki, da sem se znašla na napačnem kraju z napačnimi ljudmi, da sem ostala sama, popolnoma sama, no mene je še primarna družina za nekaj časa brcnila stran, pa so potem nekako prišli nazaj...vsi dotakratni odnosi so razpadli, tudi s primarno družino nikoli ni bilo več tako kot prej...
Vse osebe s katerimi sem imela odnose, stike iz obdobja pred tem tranzitom, so izgnili, me zapustili, me zaničevali, se čudili...in tudi danes jih ni več v mojem življenju.
Ne pogrešam, saj sem danes popolnoma drugačna, ne vem več kaj bi počela z njimi ::) ;D
Nobenih zamer, če se srečamo, se danes pozdravimo, izmenjamo par stavkov in to je vse, enostavno smo iz dveh različnih vesolij, oni so ostali na istem planetu kot 14 let nazaj, jaz pa še ne vem na katerem planetu sem se znašla :laugh:
Dejansko so mi vsi takratni ljudje govorili, da se mi je zmešalo. No, to je uran ;D
Še sama ne vem, če gledam nazaj kako sem to preživela, kje sem dobila moč in energijo, da sem vsak dan vstala iz postelje in šla naprej...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #426 on: June 12, 2019, 03:32:46 PM »
Pika bi želela še malo napisati kako je bilo ob tranzitu urana čez sonce in luno v 8. hiši?

Mene to še čaka, pa me zanima.
Čeprav okrog moje lune se je uran v 8. smukal že lani. Ker je luna povezana z mojo 10., sem speemenila delovno mesto ( vse okrog tega je bil šok, nenavadno, nepričakovano)..., letos pa se mi zdi, da me ta uran na luni dela nervozno, v čustvenem smislu. Želim si ustvariti družino, stalno razmišljam o tem, kdaj bo, če bo.... Prav ne prepoznam se.

Ja, saj bom morala precej bolj podrobno preštudirati, ker sem napisala zelo na hitro in nekako dva "glavna" dogodka.
Ko sem imela Urana na Soncu, sem imela kufre na vratih in nameravala spokati od partnerja (kot večkrat).
No, nisem.
Imela sem takrat tudi še vedno Plutonov kvadrat in pritiskal je na "veliki križ", torej mi je butalo praktično celotno karto, če gledaš, koliko je prepletena.
Kot bi bila ujeta v vse skupaj.
Luno je Uran kvadriral, Pluton oponiral.
V primarni družini smo se soočili z bratovo boleznijo, k sreči se je izvlekel.
V karieri sem imela prelomnice, veliko turbulenc, ampak tudi veliko uspehov.
Hči (povezava s severnim vozlom v Vodnarju v 5.) je takrat prvič poprijela za svoj glasbeni inštrument, ki se je izkazal za čisti zadetek.
Moje Sonce je le vpeto v toliko aspektov in ima toliko povezav z vseh možnih koncev, da se intenzivno zgodi več stvari hkrati.
Bom še malo pogledala.
Kolikor vidim, imaš pa ti Luno lepo aspektirano. :) Moja je zbombardirana na polno.

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #427 on: June 12, 2019, 04:18:07 PM »
Ja, luna je OK pri meni. Saj vse spremembe glede službe so bile sicer šok, ampak na koncu se je izkazalo, da je to zame dobro.
Čustva me pa kar mečejo.  :D

Bolj me mogoče skrbita sonce in venera. Imata sicer vredu aspekte, a ta opozicija s plutonom, pa potem še tranzit urana :-X To pa se mi zdi, da bo že malo hujše.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #428 on: June 13, 2019, 11:05:02 AM »
Ja, luna je OK pri meni. Saj vse spremembe glede službe so bile sicer šok, ampak na koncu se je izkazalo, da je to zame dobro.
Čustva me pa kar mečejo.  :D

Bolj me mogoče skrbita sonce in venera. Imata sicer vredu aspekte, a ta opozicija s plutonom, pa potem še tranzit urana :-X To pa se mi zdi, da bo že malo hujše.

Poročaj, mene to sicer čaka čez nekaj let, ampak me zanimajo opažanja drugih.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #429 on: July 10, 2019, 10:09:32 AM »
Konec prejšnjega tedna se je pojavilo nekaj novega v službi ...
Sicer je še vse sveže in je prezgodaj govoriti, kaj to sploh pomeni, ampak padla je ideja, da bi bila kot pomoč na podružnici (zame sanjska lokacija). Tam bi imela sanjski kolektiv, najbolj izbrane goste in mir.
Nič še ni dorečenega, kako in kaj bo vse skupaj potekalo, malo tudi še nočejo govoriti o tem, ampak upam, da se res kaj premakne v tisto smer tja čez ...
Zelo nepričakovano in izven planov se mi zdi - mogoče je pa to  :U;D

Tole se je začelo razvijati. V naslednjem tednu bom že prvič delala na omenjeni lokaciji in kot vidim, je interes, da tja pridem tudi ob naslednjih priložnostih, ko se bo kaj dogajalo. H koritu se mi je uspelo prebiti, zdaj samo še gradim dalje. Zelo lepo sem sprejeta, moja prizadevanja so prišla do izraza in so mi v velik +.

Na splošno v službi se vse izboljšuje. Maske padajo, resnica leze na plan - nekaterim v veselje, drugim kot grožnja. V kolektivu smo se pojavili taki, ki izboljšujemo splošno stanje in podobo, si želimo dela, zmag in revolucije. Morda je/ni naključje, da se je pojavilo nekaj Škorpijonov. ;) Znamo zvleči drek na plan in ga pokidati. Ampak to ni več Uranska tema ...

9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #430 on: October 11, 2019, 10:28:04 PM »
Uran rikverca proti IC in je zelo blizu ... Dogajanje ne pojenja, nepredvideni dogodki se vrstijo. Ko že mislim, da se je nekaj ustalilo, spet useka.
Presenečena sem tudi nad maskami, ki padajo. Moram priznati, da so čedalje boljše, že kot pri Mission Impossible ...
9ZK 656

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #431 on: March 24, 2020, 09:36:27 AM »
Kolikor sem opazovala tranzit urana, ta resnično deluje....
Je Uran tudi vladar mojega Asc in marsa.  Zdaj, ko je v biku je v meni takšna želja po spremembi, na vseh podrocjih. Vse bi spremenila. Želim si postati nekdo drug. Ampak realizacija...se bo vse to realiziralo?  Kdaj ?
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #432 on: March 24, 2020, 09:37:47 AM »
Kako dolgo sem čakala na ta svež veter....in zelo hvaležna sem, da je tukaj, ampak poguma se ni.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #433 on: March 24, 2020, 10:00:24 AM »
Lisa, če smem... ko bo T Uran naredil aspekt z N Saturnom, boš odgovorno, premišljeno, pogumno kos spremembam. Tudi v natalni karti imaš ta zapis.  :-* :-*

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #434 on: March 24, 2020, 05:19:02 PM »
O, Cvetka 😘 Hvala. . Upam, da se res kaj spremeni,,pa četudi se postavi na glavo. Lačna spremembe.