Author Topic: Kuharski recepti in nasveti  (Read 207258 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bilka

  • Mojster
  • ***
  • Posts: 1585
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #345 on: February 06, 2008, 02:14:26 PM »
Meni pohan sir ful dobro disi! Ampak sem ga jedla samo dvakrat in mi je bilo potem zelo neprijetno v zelodcu, tako da se ga sedaj izogibam, ceprav mi disi.

ja, ne semš ga preveč. ker se ful vsede v želodcu. saj meni je običajno slabo po njem, samo včasih pač ne gre, če se mi ful zlušta

Offline apemaya

  • Veteran
  • ****
  • Posts: 2530
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #346 on: February 06, 2008, 06:08:40 PM »
Jaz sem opazila, da mi veliko pohanih stvari ne pase- pohani kalamari- mljask, a zal potem cutim mascobo v zelodcu. Sploh pa, ce se vidim veliko olja zraven, mi pa sploh slabo naredi.

Offline Azra

  • Spl. simbol
  • ******
  • Posts: 3645
  • "The devil made me do it ..."
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #347 on: February 07, 2008, 12:54:16 AM »
Jaz tega raje ne jem  :-\ ima dosti trans mascob.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline bilka

  • Mojster
  • ***
  • Posts: 1585
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #348 on: February 07, 2008, 09:54:00 AM »
jaz pa  pohane stvari običajno dam na prtiček, da popivna to odvečno maščobo - vsaj večino no. ok, pomfrija glih ne dam na papir ampak ga malo pustim odcejat. ampak kalamare, pa miške pa krofe ipd, pa že.

Offline klarus

  • Mojster
  • ***
  • Posts: 1069
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #349 on: February 07, 2008, 10:57:50 AM »
če razne ocvrte zrezke, sire, piščanca...takoj ko je ocvrt na hitrco pomočimo v mrzlo vodo...ze splahne dost maščobe...pozna pa se skor nč ne..je vse lepo hrustljavo ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."


moja karta

9ZK 822

Offline Azra

  • Spl. simbol
  • ******
  • Posts: 3645
  • "The devil made me do it ..."
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #350 on: February 07, 2008, 01:52:53 PM »
Ja, malo ze posrka mascobe, samo kaj, ko se to vse noter v hrano napoji.  :-X In potem papcamo strupe.
Ah ne bom pametna, ker sem pri tem prevec zajebana.  ;D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline klarus

  • Mojster
  • ***
  • Posts: 1069
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #351 on: February 07, 2008, 01:55:55 PM »
kar se mene tiče je 1x na 2-3 mesce čit ok...kaj več pa ne ;D
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."


moja karta

9ZK 822

Offline bilka

  • Mojster
  • ***
  • Posts: 1585
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #352 on: February 12, 2008, 07:26:26 AM »
Ja, malo ze posrka mascobe, samo kaj, ko se to vse noter v hrano napoji.  :-X In potem papcamo strupe.
Ah ne bom pametna, ker sem pri tem prevec zajebana.  ;D

ja samo mam pa malo manj slabo vest, da se grešim... pesek v oči ali kako že?

Offline coffee

  • Novinec
  • *
  • Posts: 86
KOLAČKI
« Reply #353 on: February 19, 2008, 04:08:30 PM »
KOLAČKI IZ OVSNIH OTROBOV - KOSMIČEV

sestavine:
2 skodelici in pol ovsenih kosmičev (bluetenzarte koellnflocken - rahli ovseni kosmiči)
2 žlici rjavega sladkorja
1/2 skodelice rozin
1 žlica pecilnega praška
dva ščepca soli
1 jajčni beljak
1 žlica olja
1 skodelica ovsenega mleka (Drink Oat Natural).

Priprava: pečico ogrej na 200 C;
zmešaj suhe sestavine in rozine, dodaj ovseno mleko, jajčni beljak in olje. mešaj, dokler ni masa enakomerno navlažena. Dokaj gosto maso enakomerno porazdeli v pekač - na peko papir.
peci dokler se testo ne obarva zlatorjavo ca. 3/4 ure.
Še toplo razreži na kocke.

Pozor! Morda bo kdo skeptičen, saj pecivo izgleda dokaj zbito. toda.. brez panike. Ko ga boste poskusili.. vam bo hrustljava zadeva všeč.
Dober tek!  ;)




Offline Nena

  • Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
  • *****
  • Posts: 4916
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #354 on: February 19, 2008, 09:44:30 PM »
BASBUSA je nabolj priljubljeno orientalsko pecivo.

Za pripravo mase potrebujemo:
* 1 kg pšeničnega zdroba (beli gres) ali Cous cous
* 600 g sladkorja (fuktoza, med, javorjev ali agavin sirup, sladi)
* 1/4 litra mleka
* 100 g olja ali stopljenega masla (lahko tudi margarine)
* po želji žlico kokosove moke
* mlete mandlje ali lešnike ali orehe
* 1 žličko limoninega soka

Zmešamo sladkor, mleko, maslo in limonin sok ter dodamo zdrob in kokosovo moko ter vse skupaj dobro premešamo.

V pekač položimo peki papir in vanj prelijemo maso v višini 1 centimetra. Pečemo pri 200 °C dokler masa ne potemni. Preden damo maso v pečico jo lahko posujemo z še mletimi oreščki.

Preliv pripravimo iz 1/2 kg sladkorja, 1/2 litra mleka in žličko limoninega soka. Ko ga prelijemo po pečeni ohlajeni masi dobimo sočno slaščico, ki jo narežemo in serviramo.

Tako se hitro lahko prestavite v Egipt...
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline bik7

  • Veteran
  • ****
  • Posts: 2385
  • ljubi in bodš ljubljen
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #355 on: February 27, 2008, 09:37:21 AM »
To je pa neki za moju Teiči ju bom presenetu. :D :D :D
Theta Practitioner™

Offline klarus

  • Mojster
  • ***
  • Posts: 1069
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #356 on: February 27, 2008, 10:04:47 AM »
korenčkova torta

25 dag zdrobljenjega korenja(če je naribano, se lah še kakšen neljubitelj korenja zadavi  ;D)
25 dag mletih lešnikov, najbolje praženih
4 jajce
4 žlice sladkorja
2 žlici moke


sladkor in jajce penasto umešamo(ampak res zelo penasto), dodamo korenje, lešnike in moko....narahlo premešamo..maso vlijemo v pomaščen pekač in pečemo 45-50 min pri 180°c

ko je pecivo pečeno, ga ohladimo v pekaču..ohlajenega zvrnemo na krožnik in prelijemo s čokoladno glazuro, zraven pa ponudimo stepeno sladko smetano
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."


moja karta

9ZK 822

Offline tia

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 622
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #357 on: March 02, 2008, 10:02:26 AM »


  jabolčna pita
Krhko testo:
60 dag moke
40 dag margarine
20 dag sladkorja
4 jajca
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
žlica ruma
malo naribane limonine lupinice

Nadev:
marelična ali mešana marmelada(po želji)
5 - 7 jabolk
sladkor
vanilijev sladkor
cimet


Naredimo krhko testo. Četrt testa damo na stran, ostalo zvaljamo in položimo v pekač. Testo premažemo z marmelado,nanj nadevamo  naribana jabolka vmešana s sladkorjem in cimetom po želji. Iz ostale mase naredimo svaljke in jih položimo čez jabolka tako, da nastane mreža. Pečemo pri 180 stopinjah 50 minut. Sladki tek!



Offline klarus

  • Mojster
  • ***
  • Posts: 1069
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #358 on: March 02, 2008, 07:12:54 PM »
kolk sladkorja (vsaj za mene  ;D):o ;D
ko js dela majbolčno pito testo nardim podobno, s tem da uporabim sodo bikarbono in brez ruma.....stem, da med jabolka dam samo cimet in rozine..nič sladkorja....in tudi mrežice ne delam, ampak dam gor še eno malce tanjšo plast testa...na tak način je vsa aroma jabolk ujeta pod testom  ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."


moja karta

9ZK 822

Offline tia

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 622
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #359 on: March 11, 2008, 01:14:32 PM »

  ja, saj logično, da vsak dela drugače, če jaz česa nimam na zalogi, pač s čim drugim nadomestim, sladkor v prahu dam namesto sladkorja recimo, in ni tak sladko, ruma včasih ni, ga pač ne dam. Eksperimentiram, včasih rata, včasih ne ;D :P